theSickness
theSickness | 2013.05.18. | 12

Az E3 emlékezetes pillanatai

Az E3 történetében játékosként számos emlékezetes pillanatnak lehettél szem- és fültanúja, de persze mindenki a maga vérmérséklete és ízlése függvényében jegyzi meg ezeket. Mutatnék tíz olyan jelenetet, melyek számomra megmaradtak, illetve olyanokat, amelyek szerintem fontosak vagy érdekesebbek - aztán reménykedjünk, hogy az ideire is jut majd néhány sikoltós / röhögős / homlokra csapós pillanat.

Játékmorzsák theSickness | 2012.08.23. | 39

Játékmorzsák

Sok olyan apró kis játékos hír és interjú kerül ki a világhálóra, amelyek elkerülik az ember figyelmét, pedig akad köztük pár figyelemreméltó darab is, amelyek (szerintem) vannak annyira érdekesek, hogy érdemes legyen közülük szemezgetni. A mai témák: - a Goldeneye legendás multijának előélete - a Rare patthelyzetben - a Medal of Honor esete a valós fegyvergyártókkal - ismét célkeresztben a Nintendo - a Nintendo hülye szabályozása vs Konami - a PS Vita és a warez (?) - a Halo 4 új lehetőségei, azaz a fagyi visszanyal(hat) - a kedvenc kiadód a barátod (is lehetne, de nem az).

Játékos ajánló (?) theSickness | 2012.07.28. | 20

Játékos ajánló (?)

Nyár. Nagyon most sem mondok le a játszogatásról, bár a panelpatkány életmód egyik velejárója, hogy a nyári melegben a kényelembe helyezkedés pillanatában egyből beleolvadok az ágyba / fotelba. Na nem mintha ez akadályozna, légkondi hiányában ügyeskedek egy sort a két ventilátorral, aztán mehet is a játék (a magamfajtának azért kedvezett az elmúlt hetek enyhébb időjárása). Az elmúlt két hónapban azért akadt egy pár, köztük újdonságokkal és pótlásokkal. Hátha meghozom vagy elveszem a kedved.

Másvélemény: Skyrim theSickness | 2012.05.26. | 72

Másvélemény: Skyrim

Már az elején leszögezném, hogy ez most nem fikázás. Nem a "hivatalos" Skyrim tesztek és a rajongók savazása, leszólása akar ez itt lenni (valahol, mindennek ellenére én is odavagyok a sorozatért), de arra mindenképp rá szeretnék világítani, hogy a sok helyen, talán a rövid tesztelési időszak miatt nem látják azokat a negatívumokat, amelyek szerintem hosszabb távon rányomják bélyegüket az egész alkotásra, esetleg a tesztelők nem támasztottak komolyabb igényeket a játék iránt - de meglehet, hogy csak én rakom túl magasra a lécet. A lényegen nem változtat: van néhány dolog, amit mindenképp ki szeretnék magamból írni a Skyrim-mel kapcsolatban.

theSickness | 2011.06.10. | 109

Duke Nukem Forever

Ne olvass tovább, ha: - elvakult Duke-rajongó vagy - nem szeretsz negatív véleményeket olvasni (és szerinted 7 pontnál kezdődnek a játékok) - előrendelted a cuccot. Szóval.

theSickness | 2010.07.30. | 57

Karakterválasztás

A téma: a játékosok karakterválasztási szokásainak pszichológiája. Esküszöm, nagyon szívesen írnék erről valami igazán mélyrehatót, valami igazán szakértőit, de kevés vagyok hozzá. Mondjuk úgy: nem ez a területem, tudás nélkül okoskodni meg nem szeretnék. Viszont mint laikust, nagyon is érdekel a téma. A kérdéskör az elmúlt években fogalmazódott meg bennem, főleg mert a közvetlen játékos környezetemben ilyen szempontból teljesen más jellegű hozzáállást tapasztaltam, más-más érveket hallottam, ha játszogattunk. Szóval a kérdések: ki minek alapján választ karaktert, mi az, ami taszítja vagy épp vonzza, melyek a befolyásoló tényezők? Vannak egyáltalán ilyenek? Ha a főszereplő fix, a kinézete és/vagy jelleme befolyásolhat abban, hogy mennyire szereted majd a játékot, illetve mennyire veszi el vagy hozza meg a kedved hozzá? Van olyan játék, amit épp amiatt hagytál ki? Tudományos válasszal nem fogok szolgálni, sőt válaszokkal sem fogok majd előállni, de mindenképp érdekes lesz ezt a labdát feldobni - persze várnám szakértők véleményezését, észrevételeit, de legfőképp minden játékostársam kommentjét.

theSickness | 2010.07.16. | 54

Bobby Kotick, a közellenség

Ha valaki nem tudná, ez a fickó egy pöcs. Ha nem tudod, miért, majd megtudod ebből a pár apróságból. Lássuk, mi mindent hordott össze az elmúlt 1-2 évben!

theSickness | 2010.07.05. | 17

Kane & Lynch 2 béta kód

Akármennyire is fáj érte a szívem, jelen pillanatban nem a Live előfizetés kicsengetése a legfontosabb az életemben (eredetileg nem így terveztem), pedig nagyon is elmerülnék a bétában. Negyed évre vagy egy hónapra elvből nem fizetek, a 48 órás kód meg nem elég arra, hogy érdemben kipróbáljam a három hetes bétát (amelyből már csak olyan két és fél hét maradt). Szóval... akinek szüksége lenne a kódra ÚGY, hogy ki is használná, az kommenteljen egyet, ma este vagy holnap délelőtt sorsolok (hagyományos módon, kalapból húzva). Gondolom a szerkesztők sem ellenzik a dolgot, hiába én nyertem a kódot, így legalább valaki valóban élhet a lehetőséggel. Hajrá.

theSickness | 2010.07.03. | 21

Ajándék a haveroktól

Nem mondhatnám örömteli eseménynek, hogy beléptem a harmadik ikszbe. Ilyenkor szokás örülni meg nagyokat bulizni. Előbbit nem éreztem, az utóbbi jegyében meg egy szimpla három napos ivászatot hoztunk össze. Amúgy tartom, hogy a szülinapi bulizgatás csak egy újabb indok egy komolyabb ereszdelahajamathoz, épp ezért azt a részét nem is tartom annyira nagy dolognak. Mindegy. A haverok persze ahelyett, hogy valami "felnőttes" ajándékkal lepnének meg, adnak megint a kockaságnak. A következőt kaptam tőlük...

theSickness | 2010.06.23. | 17

E3-utózöngék

Ez elmúlt években gyakran hullámzik bennem a videójátékok iránt érzett lelkesedés. Van, hogy alig bírok magammal, munkából vagy máshonnan hazafelé menet végig az aktuális játék előttem álló kihívásain, történésein agyalok, de sokszor egész egyszerűen nem tudom magam rávenni, hogy benyomjam valamelyik tévé alatt lassan, de biztosan porosodó konzolt (pedig - ha a kedvem úgy hozná - lenne mit bepótolni). Viszont rendre bebizonyosodik, azért tipikus hülye geek vagyok. Többek közt ez ilyentájt, az E3 közeledtével látszik. Egyre kevésbé, de hajlamos vagyok hinni a fotósoppolt képeknek, a már első hallásra is közel nonszensz fejlesztői kijelentéseknek és ígéreteknek. Mert szeretek játszani és szeretnék még sok új játékos élménnyel gazdagodni. Kockaság: kipipálva. Igenám, csak ennyi E3 után az embernek vannak elvárásai, hogyan is képzeli el a Három Nagy showműsorát, meg ugye várja a meglepetéseket. A szokásos vetítés, a *{1} mondás jegyében odavetett "lepipáljuk a konkurenciát" kezdetű előhájpolások persze egy ideje már kint vannak az éterben, az erre éhes népek meg be is kajálják, beindul a "konzolháború", ahogy az kell. Szemek forognak vérben, erek dagadnak ki és torkok fájdulnak meg a sok vicsorgástól és kiabálástól, az aktuális szavazáson meg sokan minden objektívitást mellőzve tenyerelnek szívük választottjának gombjára, mert csak. Sebaj, hagyjuk rájuk, meg nem is ez a téma. És akkor jön a pofáraesés, de nem feltétlenül és nem minden esetben rossz értelemben véve.

theSickness | 2009.12.24. | 17

Csak a szokásos...

...tehát Boldog Karácsonyt minden kedves játékostársamnak! :) De hogy valamennyire maradjak az aktuális témánál, megmutatom, nálunk hogyan kapcsolódik a Karácsony a játékokhoz. (to Sicknesshuga: NE NYOMJ A TOVÁBB GOMBRA! :D)

theSickness | 2009.09.15. | 19

Halo 2 Random/Fun Facts

Ahogy a minap beígértem, folytatom a Halo sorozattal kapcsolatos kisebb-nagyobb érdekességek bemutatását. Mai alanyunk a Halo 2 lesz.

theSickness | 2009.09.11. | 15

Halo Random/Fun Facts

Egy-két hónapja mindig úgy huppanok a billentyűzet elé, hogy most akkor írok valami igazi Halo-s bejegyzést (ha már lassan úgyis aktuális lesz). Belekezdtem egy sztorivonalas témába meg egy karakter-bemutatóba is (többek közt), de valahogy mindegyik túl nagy falatnak bizonyult és valahogy el is vette a kedvem az írástól. Végül jött az ötlet, hogy megoszthatnék veletek néhány vicces, érdekes vagy furcsa apróságot és tényt, amelyek bekerültek valamelyik Halo-játékba vagy valahogyan kapcsolódnak hozzájuk. Kevés az időm, így úgy döntöttem, hogy játékokra leosztva fogok írni a témáról, majd a végén az általánosságban Halo-ra vonatkozó apróságokat ömlesztem be. Első alanyunk tehát a Halo: Combat Evolved lesz. Remélem mindenki talál valami olyasmit, amiről még nem hallott!

theSickness | 2009.06.25. | 73

ODST infók

Igen, majdnem pontosan három hónapot kell kibekkelni mindazoknak, akik várják a Halo 3: ODST-t: a játék szeptember 22.-én jelenik meg. A néhány nappal ezelőtti "majd ha jön, imádni fogom" státuszból igen hamar átfordultam a "most már k*rvára nyomnám" állapotba. Különösebb oka nincs, hacsak nem az, hogy az elmúlt napokban eszembe jutott, miért is szeretem annyira a Halo sorozatot. Lényeg a lényeg, már csak három hónap. Ennek örömére össze is foglalnám, mi mindent tudtunk meg az elmúlt időkben a játékról. Bizonyos részekre nem térnék ki, lévén egy februári már sok mindent leírtam (olyan infókat is, amelyeket a közelmúltban lefolyt E3-on is még új információként kezeltek) - elolvasása erősen javallott, ha érdekel minden, ami ODST. A többit egy kattintással bentebb!

theSickness | 2009.06.04. | 49

És igaz: Castlevania + Kojima

Ahogy az már sejthető volt, a ma éjszakai Konami shown valósággá vált mindaz, ami eddig csak pletykaként létezett: Hideo Kojima ad új lendületet a Castlevania szériának, amelynek végeredménye a Lords of Shadow nevet kapta a keresztségben. Bővebben egy kattintásnyira!

theSickness | 2009.06.02. | 58

Castlevania + Kojima

Igaz lehet? Vagy csak egy újabb pletykabomba még a Konami konferenciája előtt? Nem szokásom rövid bejegyzéseket készíteni, de ez most megérdemli!

theSickness | 2009.05.19. | 34

PS3: japán játékmustra

Egy jóbarátnak hála mostanában volt szerencsém olyan PS3-as játékokba betekinteni, amelyek nálunk egyelőre nehezen vagy csak japán nyelven érhetők el. Mivel tényleg csak rövid kóstoló volt, a lentebbi véleményezések inkább az első benyomásokon, mint hosszabbtávú tapasztalatokon nyugszanak, így erősen szubjektívnek és felületesnek tekintendők! Beljebb kiderül, első blikkre milyen benyomást tett rám a White Knight Chronicles, a Demon's Souls és a Final Fantasy XIII demója. Csapjunk is bele a lecsóba!

theSickness | 2009.04.28. | 26

Teszt: Halo Wars

Talán nem árulok el azzal nagy titkot, hogy nagy Halo-rajongó vagyok és annak is vallom magam. Annak idején, amikor Zsolt barátom (és egyben hajdani/majdani üzlettársam) mutogatta nekem az eredetileg RTS-ből FPS-sé mutálódott játék videóit, nem igazán voltam meggyőzve. Nem értettem a rajongást, nem láttam a videókon azt a hangulatot, amit ő látott benne. Aztán annak rendje és módja szerint rákattantam. A hangulat, a zenék, a képi világ, a monumenalitás a nagyívű történet, az újító harcrendszer, a ritkának mondható co-op és a remek multiplayer instant klasszikussá tette, majd a két folytatással trilógiává bővülő Halo univerzum - közhely vagy sem - végképp beírta magát a Videójátékok Nagy Történelemkönyvbe. Érdekes, hogy a sorozat az eredeti RTS koncepció után majdnem pont egy dekáddal stratégia játék formájában tért vissza. A legszebb az egészben, hogy a Halo Wars a fentebb említett Halo-s jellegzetességek szinte mindegyikét örökölte - na de a konzekvenciát hagyjuk meg a végére.

theSickness | 2009.04.19. | 24

Kötelező Klipek

Nem is olyan régen húgocskám készített egy , amelyben megpróbálta bemutatni, neki melyek a kedvenc klipjei. Nem tagadom, testvérként sokban egyezik az ízlésünk, de van pár örökbecsű darab, amely mellett simán elsiklott (érdemes átnyálazni, azok mindegyikét én is belinkeltem volna most). A "Tovább" után tehát olyan zenei videókat fogok bemutatni (szigorúan ábécé-sorrendben), amelyek rám hatással voltak, érdekesek, gyomorbavágóak vagy csak szimplán nagyon viccesek - a lényeg, hogy mindegyiket nagyon-nagyon szeretem és megtekintésüket csak ajánlani tudom! Mindenképp hozzátenném, hogy a lenti klipek nem feltétlenül a zenei ízlésemet tükrözik, egész egyszerűen maguk a videók azok, amelyek teljesen magukkal ragadtak. Persze a legtöbb esetben a kép és a hang harmóniája az, ami el tudja vinni az embert, itt sincs másképp. (külön köszönet a nagynevű videómegosztó oldalnak és a kiadóknak, hogy érthetetlen módon számunkra elérhetetlenné tettek jónéhány videót - még jó hogy ilyesmi a VILÁGhálón történik...)

theSickness | 2009.02.10. | 222

HW és KZ2 demó teszt

Előre is le szeretném szögezni: egyeseknek nem fog tetszeni a véleményem a két játék demójáról, de hát ahány ember, annyi vélemény. Tessék tiszteletben tartani, hogy ez is csak egy vélemény, nem egy másokra ráerőltetendő kinyilatkoztatás.

theSickness | 2009.02.03. | 108

Masszív Halo infóadag

Nyakunkon a Halo Wars megjelenése, lassan a Halo 3-hoz is megérkezik a Mythic Map Pack, valamint ne feledkezzünk meg az év végén megjelenő Halo 3 mellékágról, a Halo 3: ODST-ről sem. És ha ez nem lenne elég, mindezek után körüljárjuk, mit hozhat a Halo univerzum jövője. Mivel Halo témában mostanság elég sok újdonságról rántották le a leplet, illetve sok információ nem kapott annyira nagy publicitást, gondoltam érdemes lenne összefoglalni mindazt, amit megtudhattunk, leginkább a háttérre, nem a száraz adatokra koncentrálva. Nagy levegőt, nem lesz rövid.

theSickness | 2009.01.05. | 84

Tisztelgés...

... a 2008-as Év Játéka előtt, ami nem meglepő módon a zseniálisra sikeredett Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Bővebben majd később, ahogy nagyjából egy éve, úgy most is lesz saját, apró részletekbe menő, sok-sok kategóriára bontott éves listám, természetesen indokokkal megtámogatva.

theSickness | 2008.12.05. | 20

Játékmorzsák

Akartam tesztet meg mindenféle komoly(abb), átfogó információhalmazt, de valahogy nem érzek rá késztetést. Egyrészt a kedvem megcsappant, másrészt a sok blog meg persze a 365 teszterei nem hagynak túl sok lehetőséget, hogy valami igazán nagy újdonságot tudjak itt közölni a népekkel. Marad a sokkal kényelmesebb, és valahogy számomra (legalábbis most) inkább kézreálló mazsolázás: alant pár benyomás, néhány hír és - szokás szerint - néhány erősebb kritika olvasható. A mai témák: - fagyogató 360 - új NXE öltözékek - egy klasszikus Tomb Raider (Underworld)? - a Sonic Unleashed és a platforméhínség - a Left 4 Dead és multiplayer ereje - a Fuel és a méretek - a (közel) tökéletes LittleBig Planet - Super Stardust HD, a casual shmup - a kétarcú Fallout 3 - a Mirror's Edge, ami talán nem való mindenkinek - digitális disztribúció: Phil Harrison és egy megasikeres mod. Remélhetőleg a végére a morzsák egész finom kis falatkákká állnak össze. Jó étvágyat!

theSickness | 2008.09.12. | 51

Ben Stiller megcsinálta!

Igen. Megcsinálta. Megcsinálta életem egyik legjobb, legviccesebb, legkreténebb vígjátékát. Nem hittem volna, hogy Austin Powers kalandjainak elmebajos, kissé perverz, mégis könnyeden mókás humorát meg lehet ismételni, vagy meg lehetne közelíteni, de a Trópusi vihar lett olyan elsöprő, amilyet merni sem reméltünk!

theSickness | 2008.09.09. | 62

Új(abb) gépek a szobámban

(a képen látható pakk nem az enyém, de valami ilyesmi lenne a cél! :) Nem igazán szórtam tele a blogomat olyanokkal, hogy "bibibí, ilyen az új Nájki topánom" vagy "ilyen mobilt kaptam szülinapomra apukámtól", de ezt muszáj megmutatnom. már egy jó ideje foglalkozik mindenféle játék gyűjtögetésével, amihez nekem is lett volna kedvem, de annyi kedvencem volt, hogy nem merek belekezdeni. :D Tény, hogy ő ügyesen, szépen kiadagolva, leginkább a Nintendós címekre és a Castlevania sorozatra specializálódva gyűjtöget, és ahogy kell, nekem is meghozta a kedvem. De mit gyűjtsek? Kisebb sorozato(ka)t? A Tekken-ek begyűjtése már-már túl könnyűnek hathat, de egyelőre nem is gerjedek rájuk annyira. Ott van az Ecco the Dolphin is, de a Mega CD-s és a GameGear-es epizódot nem hiszem, hogy emberi áron be tudnám szerezni. Mario kalandjainak beszerzése igencsak nagy falat. A Rare játékain agyalok, de ott is van pár beszerezhetetlen darab. Vagy begyűjthetném a teljes Final Fantasy sorozatot, nagyrészt bontatlan, gyári csomagolásban, (egyelőre) 1800 dolcsis (!!!) áron - mert hogy van ilyen is, Aztán meglett. Szép lassan elkezdek gépeket gyűjteni. A dolog adja magát, most is van már pár masina a szobámban - nem sok, de alapnak megfelel és relatíve kis befektetéssel szép pakk hozható össze. Ami eddig van: - Microsoft XBox 360 - Nintendo Gamecube - Nintendo Wii - Sega Dreamcast - Sony PlayStation 2 (első kiadás). Ami már le van fixálva (ezekben az a legszebb, hogy egyedül a PS kerül majd nekem pénzbe :D): - Sega Master System - Sega Megadrive II - Sony PlayStation (első kiadás) - Super Nintendo (PAL). Amit majd szeretnék, hogy egyszer (újra) legyen: :D - Microsoft XBox - Nintendo 64 - Sega 32X - Sega Mega CD - Sega Saturn - Sony PlayStation 3 - Sony PSOne - Sony PSTwo - Super Nintendo (NTSC-U) - Turbo GrafX. Amit szinte esélytelen beszereznem: :D - 3DO (Goldstar) - 3DO (Panasonic) - Atari Jagua

theSickness | 2008.08.17. | 121

"Bannolásom története"

Valahol örülök annak, hogy kijött rajtam az allergia (vagy legalábbis nagyon valószínű, hogy az lesz): ugyan lemaradtam egy péntek esti találkáról (így nem voltam túl partyképes) és hát nem igazán éreztem jól magam, de így megúsztam a hétvégi betonozást és egyebeket a hugoméknál. Nem, mintha nem segítenék szívesen, de nem sok kedvem lett volna a nyár egyik utolsó hétvégéjét ilyesmivel tölteni. Helyette elfoglaltam magam mással, ami - ha lehet - még kevésbé értelmes szabadidős elfoglaltság: így lepukkanva maradt a net és a játék. Pénteken egy érdekes dologra bukkantam.

theSickness | 2008.08.09. | 71

A sötét lovag - szerintem

Nagyon nehéz lesz írnom erről a filmről. Voltak elvárásaim, de filmnél ilyesmivel a Jurassic Park 2 óta csínján bánok, igyekszem tudatosan, illetve most már reflexből kizárni a hájpot. Azonban ez most elég nehéznek bizonyult, főleg kedves miatt, aki orrba-szájba szállította nekem az egyre újabb infókat és a vírusmarketing Batman-es vonatkozású gyöngyszemeit. Amúgy ő is rittyentett egy kisebb a filmről - tessék csak hozzászólni! :) Ma este 19:15-re mentünk a MOM Park nagytermébe. Olyan 22 óra magasságában jöttünk ki a teremből. Végre újra éreztem azt, hogy még ültem volna egy jó ideig a moziban és semmi máshoz nem lenne kedvem, csak elmerengeni és még érezni a filmet.

theSickness | 2008.08.05. | 21

E3 - a hiányzók listája

Az oldalon több cikk és még több blogbejegyzés foglalkozott az E3-mal és annak milyenségével, így sokadszorra nem kívánnék belemenni a témába. Legyen elég annyi, hogy a Final Fantasy XIII bejelentésen, a God of War III tízeren és a rendkívül stílusosnak ígérkező Mad World előzetesen kívül elmondható, hogy idén nem igazán bővelkedett a kiállítás óriási bejelentésekben. Már szinte mindent előre tudtunk, nem ezt vártuk, a hosszabbnál-hosszabb önfényező monológokra meg szerintem a nagyon elvetemülteken kívül senki sem volt kíváncsi. Ami számomra fontosabb volt, hogy a rendezvényen több olyan játék sem mutatta meg magát, amelyekről korábban már tudtunk, illetve amelyekre számítani lehetett. Ezeket próbáltam meg összegyűjteni, a KATT után ábécé sorrendben olvashattok róluk.

theSickness | 2008.07.22. | 124

A hardcore hanyatlása (?)

A Ninja Gaiden II megjelenése előtti hírek kissé felháborították és meg is ijesztették az első rész kedvelőit (köztük engem is): immáron egy könnyített fokozat is helyet kap a játékban. Végül megjelent a játék, végül kiderült, hogy nem kellett volna rémeket látnunk, megkaptuk a magunk ultranehéz fokozatait is. Azonban a tény mellett akkor sem mehetünk el, az utóbbi években bizony egyre kisebb a kihívás, egyre kevésbé lehet elakadni, és úgy általában túl sok segítséget nyújtanak a játékosoknak. Nem nyavalygás, nem vergődés, csak egy zavaró jelenségre próbálnék rámutatni. Ha kissé amatőr lenne a fogalmazás, az annak tudható be, hogy igen nehezen szedtem össze a gondolataimat a témával kapcsolatban. ;)

theSickness | 2008.07.18. | 72

Fallout 3 - ami nem tetszik

Vannak nálam nagyobb Fallout-rajongók is az éterben, ez bizonyos. Nem bújom minden áldott nap infókért a netet. Nem tárgyalom ki egyes külföldi hivatalos vagy félhivatalos fórumokon a sorozatban látottakat. Még csak Pip-Boy figurám sincs. A széria zenéit ma is szívesen meghallgatom (akármilyen depressziókak vagy furák, kedvelem az ambient stílust). Tibi barátommal a mai napig szívesen emlegetjük fel a játék emlékezetesebb pillanatait. A sokak által elítélt Fallout Tactics-ot is imádtam, az alig létező sztori ellenére rendkívül élveztem a még egy fokkal összetettebb harcokat, a stílusosan megalkotott helyszíneket és úgy általában az atmoszférát. A lényeg, hogy a Fallout-rajongók népes táborába tartozom, még ha nem is vagyok az a véresszájú fajta a témában. A Fallout 3 sok mindenben "maradi", ami a rajongók számára mindeképpen pozitívum. Marad a szabadnak tűnő játékmenet, az erőszakosság, a fegyverek, a Pip-Boy 3000, a perk-rendszer no és mindenek előtt az a hihetetlenül komoly poszt-nukleáris hangulat. Most, hogy végignéztem a lentebbi videót, muszáj vagyok kitérni a majdani Fallout 3 negatívumaira. Sajnos emellett nem tudok elmenni...

theSickness | 2008.07.15. | 14

Játékzene-kvíz - megoldások

Lezárult a mostani VGM-es kvíz. Ugyan nem sokan tippeltettek, azért szép számmal érkeztek jó megoldások is. (mondjuk élnék a gyanúperrel, hogy az egyik fiatal és rendszeres voksolónk mindig nézi a többiek megoldásait - leke rajta, csak így a lényeg vész el) A bejegyzés legvégére biggyesztettem egy kisebb értékelést is, amolyan Worms módra - tessék szigorúan komolytalanul venni! :) Nézzük, ki hogy teljesített!

theSickness | 2008.07.12. | 34

Játékzene-kvíz #9

Rég volt már játékzenés kvíz, így ismét itt az ideje, hogy próbára tegyük VGM-es tudásotokat! Ahogyan korábban, most is tematikusan válogattam a zenék közül - ezúttal nyugodtabb dallamok kerülnek terítékre. Ami változás, hogy most már egyetlen videóba pakoltam bele a zenei részleteket. A feladat tehát a szokásos: a megadott videók zenéi alapján kellene ráismerni egy-egy ismert - esetenként kevésbé ismert - játékra. Ehhez egyből jár egy kis segítség: mindegyik zenénél meg van adva, mely gép játékáról van szó. Ismét felhívnám a figyelmet: A MEGHALLGATÁS UTÁN KÖZVETLENÜL ÍRJÁTOK BE TIPPJEITEKET, SEMMIKÉPP SE OLVASSATOK BELE MÁSOK VÁLASZAIBA, AZZAL ELVESZITEK A JÁTÉK IZGALMÁT! Utána persze már lehet vitázni. ;) Íme!

theSickness | 2008.07.09. | 31

Az elmúlt hetek játékai - nálam

Sokminden történt velem mostanában. Végre befejeztük húgoméknál a nagyobb kerti munkákat és végre fürödhettünk a medencében, amelyen jómagam is sokat dolgoztam. Az alsó szomszédomékat eláztattam, aminek apropóján az is kiderült, hogy egy visszafogott mókázás is zavarhatja a szomszédokat, ha panelban laksz. Samus barátom végre megérkezett három hónapos (!!!) thaiföldi nyaralásáról, akivel - ahogy kell - ezt meg is ünnepeltük. Rossz hír, hogy anyámnak egy hatalmas daganat van a hasában, ami valószíműleg jóindulatú - de persze az eredményre másfél hónapot kell várni. Ez Magyarország. Végül, ha minden igaz, akkor záros határidőn belül ismét saját vállalkozásba kezdek, pontosabban kezdünk egy jóbaráttal. A fenti témákról egyrészt nem akarok sokat témázni, másrészt Samus barátom a minap sikeresen kinyomta a gépet, amin elmentetlenül még ott figyelt egy szöveges fájl, benne közel két és fél órányi munkámmal, így kicsit elment a kedvem a nagyobb lélegzetvételű irományokhoz. Bár még így is sokat fogok írni a játékokról, mert van miről - közel egytucatnyi játékról fogok ilyen vagy olyan apropóból témázgatni. Előszöris ott van a Metal Gear Solid 4 és a Metal Gear Online. Előbbivel végeztem, utóbbit is próbálgattam. Sokat nyomtam a Bourne Conspiracy-val, ami elég kellemes mókának ígérkezett. Ghz komával a megjelenés napján kipróbáltuk az Alone in the Dark 4-et, aztán egy gyors véleménnyílvánítás keretében jól el is vettük néhányak kedvét a játéktól. Mostanában a Wii-zésből is rendesen kijutott: a Brawl-ban érdekes dolgokat fedeztem fel, aztán a Zack & Wiki társaságában szórakoztam igen jót. Kipróbáltuk a Rock Band-et is - érdekes élménnyel lehettek gazdagabbak azok, akik nálam voltak. A multizásból sosem elég, úgyhogy ismét volt egy kis Halo 3-azás, ezúttal nálam. Nyomtam egy kis Ninja Gaiden 2-t is, bár nem vittem túlzásba. A húg

theSickness | 2008.06.11. | 59

Konzolos pletykasarok

Szeretnék majd rendszeresebben írni olyan kisebb pletykákról, amelyekkel a Gamer365 nem kíván vagy nem tud foglalkozni, esetleg a fontosabb hírek miatt elsiklik felette. Ma három pletykát veszünk elő: - az első Metal Gear Solid hamarosan felkerül az XBLA-ra - Sam Fisher-t legközelebb nem Michael Ironside szinkronizálja - speciális PSP-kiadást kap a PAL Crisis Core.

theSickness | 2008.06.04. | 33

Halo 3 party problémák :(

No igen, amikor már minden túl szépen alakul, akkor mindig közbejön valami. :( Esetünkben a nem várt tényező az, hogy a civilház, ahol az összejövetel lenne, az utolsó pillanatban a foglalt státuszba került. Nekünk, hogy ingyen és bérmentve mennénk, egy rossz szavunk nem lehet, hogy az utolsó pillanatban egy kihelyezett, fizetős rendezvényt mégiscsak beraktak az épületbe. Este talán mehetnénk, de az már nem jó, többeknek az éjszakáig lett volna alkalmas a party, arról nem is beszélve, hogy vasárnap nem maradhatnánk túl sokáig. Talán, talán a 20.-ai hétvégén lesz valami, mert a mostani a civház "évadzáró hétvégéje" és innentől elviekben minden hétvégén üres lesz - Ghz pedig talán el tudja intézni azt a bizonyos hétvégét. Viszont lenne egy mentő ötlet (bár elég esélytelennek tűnik a dolog): ha tudsz esetleg szombatra egy olyan helyszínt, ahol nagyjából húsz ember is elférne a cuccokkal együtt, akkor szólj, mert mennénk! Ha lehet, akkor legyen Budapesten, mert a legtöbben innen érkeznének. Hát ennyit erről. Egyet azért szeretnék tőletek kérni: se rám, se Ghz-ra ne haragudjatok a történtek miatt, nyílván nem így szerettük volna, nem az volt a cél, hogy másokat megvezessünk és a saját szánkból segget csináljunk.

theSickness | 2008.06.03. | 30

Halo 3 party előkészületek

Ez lesz az utolsó bejegyzés a szombaton megrendezésre kerülő Halo 3 party előtt. Összeszedtem minden lényeges információt, amelyeket még egyszer leírok, majd tartunk egy kis névsorolvasást is.

theSickness | 2008.05.24. | 147

Halo 3 party a Civházban!

Az előző Halo 3-as nem teljesen hátsó szándék nélkül született meg, ugyanis már akkor sejteni véltem: igen, végre összehoztuk (illetve Ghz hozta össze), ismét Halo-party a szokásosnak mondható Civházban! Gyertek el minél többen, fasza kis rendezvény lesz. ;) A részletekért katt a tovább gombra!

theSickness | 2008.05.22. | 20

Wii hármasteszt

A Wii szemmel láthatóan hátrányban van, már ami játékos oldalon és a játékosok oldaláról érzékelhető figyelmet illeti. Mindez okkal-joggal, lévén a Nintendo magasról tesz a Játékosok igyényeire, a hardcore-t (látszólag) beáldozta a casual játékosok oltárán. Jó ideig én is így gondoltam és maga a Nintendo sem próbált ebben a hitemben megcáfolni, most mégis megcsillant valami reménysugár - persze nem várható hatalmas pálfordulás, mindössze a Nintendo gépére is szép lassan elkezdtek csordogálni a minőségi(bb) anyagok. Közülük most hármat választottam: az első az N belsős Mario Kart Wii-je, másodikként elővesszük a Grasshopper réteg/pre-kult alkotását, a No More Heroes-t, aztán megnézzük, Spielberg neve garanciát jelent-e egy logikai játék, a Boom Blox esetében.

theSickness | 2008.05.19. | 29

A Halo 3 mókás oldala (kedvcsináló)

Tehát kedcsináló, erősen az off- és online multiplayerrel és viccesebb jelenetekkel a központban. Lesz pár játékmód, néhány feature, és nem utolsó sorban bemutatnám, miben utólérhetetlen a játék - merthogy szubjektív megítélések ide, előítéletek oda, látni fogtok pár meglepő és/vagy mulatságos videót is. ;) (akit nagyon nem érdekel a szöveg, az támadja be egyből a videók linkjeit, azokat mindenképp megéri megtekinteni! ;) )

Bug első kézből - Stuntman Ignition theSickness | 2008.05.16. | 13

Bug első kézből - Stuntman Ignition

Én a tavalyi év legjobb autós anyagának választottam a Stuntman: Ignition című PS2/PS3/X360 játékot. Ugyan nem nevezhető klasszikus értelemben vett autós játéknak, mégis ehhez áll a legközelebb. Adva vagyon egy pálya, amin minél tökéletesebben, minél kevesebb hibával és minél gyorsabban kell végigmennünk. Ugyanis a feladatunk nem más - ha a cím vagy a zseniális PS2-es előd nem lenne árulkodó - , mint hogy egy film járműves kaszkadőr-mutatványait a rendező által megálmodott koreográfiának minél inkább megfelelve bemutassuk. Pontosabban több filmét is, van itt Dante pokla típusú lávás-menekülős, James Bond típusú havas-robbantós vagy Hazárd megye lordjai típusú vidéki-ugratgatós szint is. Remek játék, aki érez magában ilyen indíttatásokat, nem zavarja a nem-szimulátor járművezetés (kedveli az árkád anyagokat) és szereti a látványos autós/motoros akciókat, mindenképp tegyen vele egy próbát - sőt, egyjátékos mivolta ellenére remek partyjátéknak is, rendkívül szórakoztató tud lenni a pályák közös megoldása. Na de a lényeg. Most fedeztem fel a videókat, amit a játék egy bugjáról készítettünk még ősszel, amikoris Samusaran és Ghz koma társaságában egy este nekiültünk a játéknak. Mi nemes egyszerűséggel Ghost Rider-nek neveztük el. Hogy miért, azt a videó remekül mutatja. :D (felhívnám a figyelmet a videó első felében, a 27. másodperc magasságában látható lebegésre is, ami csak a replay-ben jött ki :P) Íme:

theSickness | 2008.05.12. | 59

GTA IV fagyás - megoldások (esetleges megoldások)

Mint kiderült, mindkét gépen előfordulnak ezek a fagyások. Az én 360-amon is fagy a GTA IV. Véletlenszerűen. Legfeljebb negyed órát bír a játék fagyás nélkül, de volt, amikor új játéknál már a hajós bevezető alatt (gyk. 2-3 perc után) megmerevedett a kép - abszolút fagyi, még a Guide gombra sem reagál. Próbálgattam, hátha csak túl kell mennem egy sztorirészen és utána minden klappolni fog. De nem. Töröltem a mentéseimet, töröltem a gép cache-ét, de nem oldotta meg. Hallottam olyat is, hogy a vinyó nélküli BenQ drive-os gépeknél fordul elő a leginkább. Nekem vinyós (ráadásul Elite), szóval ez sem teljesen fedi a valóságot. Utánaolvasgattam. A Rockstar-nál és dolgoznak is egy peccsen (ami PS3-on már elérhető), ám a peccs kiadásának pontos dátumát a cég vevőszolgálata a Kotaku megkeresésére sem tudta pontosan megadni. Addig is a napvilágra került pár kisebb trükk, amely pár emberen már segített. Egy kattintásnyira olvasható.

theSickness | 2008.05.08. | 57

Hármas demóteszt

A hosszú hétvégén nem tartózkodtam itthon és a héten sem voltam sokat konzolközelben, így kimaradtak az elmúlt napok játszható demói, amit a mai nap tudtam bepótolni. Gondoltam írok róluk egy kis szösszenetet, milyenek voltak az első benyomásaim. A három alany a Race Driver GRID (PS3/X360), a Haze (PS3) és az Operation Darkness (X360).

theSickness | 2008.05.06. | 18

Ismert VG-szinkronhangok #1

Ebből a szempontból kis hazánk (meg úgy általában a nem-angol ajkú emberek jelentős része) talán sokmindent nem érzékel, de egyre több játékban jelennek meg a hallásból is felismerhető ismert(ebb) szinkronhangok. Igen, amióta igazán nagy lett a videójáték-biznisz, a kiadók/fejlesztők mindent megpróbálnak bevetni a vevők kegyeinek elnyerése érdekében - érdekes módon épp az ismert színészek arcainak mutogatását mellőzik a leginkább, pedig evidensnek tűnhet, hiszen egy-egy szimpatikusabb arc játékhoz történő társítása sokakat csábíthatna vásárlásra. Egy sorozatban megpróbálnám bemutatni azokat a színészeket, akik komoly vagy kevésbé komoly szinkronszínészi feladatot láttak el valamely játékban. (azokat természetesen nem veszem számításba, akik a róluk formált karaktereket szinkronizálták - lásd Jackie Chan, Bruce Willis vagy Vin Diesel esetét) Ne feledjétek: ez még csak az első epizód, még legalább további három várható. :) Íme!

theSickness | 2008.04.25. | 64

MGO béta - vergődés

Metal Gear Online ß verzió. Nem gondoltam volna, hogy ennyi szenvedéssel fog járni a játék sima megtekintéséig való eljutás is.

theSickness | 2008.04.24. | 19

SSB Brawl - zeneszerző zsenik

Elöljáróban: a japán játékzene-szerzők krémje képviselteti magát a játékban. Ez már önmagában is a videójátékok világának egy mérföldköve! Azt ugye már tudjuk - ha máshonnan nem, akkor egy korábbi - , hogy a Super Smash Brothers legújabb epizódja, a Brawl tartalmilag köröket ver úgy általában a az összes videójátékra. Azonban amikor a játék zeneszerzőjének próbáltam utánaolvasni, magam is meglepődtem: azt tudtuk, hogy a főcímdalt ismét Nobuo Uematsu (többek közt FF-zeneistenség) szerezte, de a zenei oldalt rajta kívül vagy három tucat nem kis nevű (!!!) japán szeneszerző úriember is erősíti! Olyan komponistákról van szó, akik zenéikkel nem kisebb játékokat keltettek életre, mint a Metal Gear Solid 4, a Chrono Trigger, a Streets of Rage, a Sonic Adventure vagy épp a Kingdom Hearts - és ez csak pár példa! Kiemelném: nem csak az általuk korábban már megírt dallamokat használja fel a játék (ami evidens lenne), a legtöbb dallamot kifejezetten a Brawl-hoz komponáltak, esetenként a saját vagy a többi szerző munkáját dolgozták fel! Impozáns? Naná! De a teljes listáért kattints, lesz még egy-két meglepetés!

theSickness | 2008.04.22. | 21

Online kúltúrálatlanság

Az internet térhódításának hála (?) ma már konzolon is megszokott jelenséggé vált az online tartalmak elérése: letölthető hátterek, előzetesek, demók javítások, és DLC-k garmadája várja az internetre csatlakozó játékosokat. Na és persze ott van az online játék, talán mind közül a legfontosabb/legnépszerűbb tényező, amiért már érdemes gépünket az internetre kötögetni. Ezzel nem is lenne baj, de boldog-boldogtalan hozzáfér a világháló nyújtotta előnyökhöz, amellyel egyesek csúnyán vissza is élnek, vagy csak egyszerűen nem elég kultúráltak ahhoz, hogy az online társadalom értékes tagjaivá válhassanak. Mindez talán nem olyan újdonság a pécés (főleg a CS-, Q3A- és UT-) játékosok körében, bár a fórumokat elnézvén egy átlagos, érdeklődő típusú őskonzolos számára sem kellene, hogy idegen legyen a jelenség: a névtelenül, magát nem vállaló, mások szórakozását tönkretevő, gyalázatosan viselkedő emberkék jelenléte.

theSickness | 2008.04.14. | 19

Játékzene-kvíz: megoldások

Vagy kevesebben jártak a blog felé, vagy csak nehezebb feladvány volt a mostani, mindenesetre tény, hogy most kevesebben tippeltetek. Sebaj! Lássuk a megoldásokat!

theSickness | 2008.04.11. | 22

Játékzene-kvíz #8

Van őrült, zúzós, nyugis, vicces, komoly, furcsa: mixek és feldolgozások következnek. Szerintem igen mókás lesz, pláne azok számára, akik felismerik az adott dallamokat! ;) A feladat a szokásos: a megadott videók zenéi alapján kellene ráismerni egy-egy ismert - esetenként kevésbé ismert - játékra. Ehhez egyből jár egy kis segítség: mindegyik zenénél meg van adva, mely gép játékáról van szó. Ismét felhívnám a figyelmet: A MEGHALLGATÁS UTÁN KÖZVETLENÜL ÍRJÁTOK BE TIPPJEITEKET, SEMMIKÉPP SE OLVASSATOK BELE MÁSOK VÁLASZAIBA, AZZAL ELVESZITEK A JÁTÉK IZGALMÁT! Utána persze már lehet vitázni. ;) Íme!

theSickness | 2008.04.09. | 92

Mai téma: Achievement-hajsza

Mesélgetős, néhol könnyed, néhol komolykodós bejegyzés következik a játékba beépített kihívásokról és a „függőség” veszélyeiről. Illik nem vészesen komolyan venni, a néha erősebb fogalmazás csak azt a célt kívánja szolgálni, hogy felhívja a figyelmet egy részben vélt, részben valós problémára.

theSickness | 2008.04.08. | 17

Játékzene-kvíz: megoldások

Lezajlott a harci zenés forduló is, amelyre hellyel-közzel jó megoldások érkeztek. Ahogy már utólag láttam, akadt kissé nehezebben felismerhető zene is - amit elsőre nem gondoltam volna, hiszen direkt lazább „feladatsort” válogattam össze. :) Remélem azért mindenkinek tetszett ez a kis játék! ;) Ha gondoljátok, ismét voksolhattok, legközelebb milyen kategóriájú feladványt szeretnétek - ám ezúttal csak három választási lehetőséget adnék: - vegyes zenék - furcsa mixek vagy újragondolások (szimfónikus verzió, rockos feldolgozás, stb.) - nyugis zenék (kifejezetten lazulós dallamok). Na lásuk!