Persona 5 Strikers

ne5hVáradi Dániel2021.01.15. 16:00

Mire elég 2 óra? Nos, egy JRPG esetében nem túl sokra, szerencsére azonban a Persona 5 Strikers csak részben kapcsolódik a zsánerhez, így ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy némi támpontot kapjunk abból, mire is számíthatunk a Phantom Thieves csapatának visszatérésétől.

Igen, visszatérésétől, ugyanis az már az első percekben világossá válik, hogy annak ellenére, hogy a Strikers műfajt váltott és a tömeges harcokkal operáló musou alapokra építkezik, mégis a 2017-es Persona 5 direkt folytatása. Ez egyben azt is jelenti, hogy az előzmény ismeretei némiképp ajánlottak. Bár ugyan a banda bővül egy új taggal, akinek jelenléte egyben egyfajta tutorialként fogható fel - a vele történő párbeszédek rendre valamilyen rövid bemutatásra futnak ki -, mégis azok fognak igazán otthonosan mozogni a játékban, akik az előd történeti szálát is felgöngyölítették.

Fél évvel járunk a Persona 5 eseményei után, a csapat tagjai pedig egy nyári közös vakáció okán találkoznak újra. Persze ahogy az sejthető, a dolgok nem várt fordulatot vesznek és a kollektív emberi tudatalatti világ, a Metaverse ismét felüti rút fejét, ahogy a valóságban is egyre furcsább történések játszódnak le, így nem marad más hátra, minthogy a fiatalok leporolják azokat a fránya maszkokat és újra rendet tegyenek a világban.

A játékmenet bár szintén a Persona 5 ismerős alapjaira épít, a harcrendszer tekintetében jelentős változtatásokat kapunk. Ezúttal is egy 4 fős osztaggal pofozhatjuk az ellenfelet, a körökre osztott felállást azonban a valós idejű mob battle-ök (nagy tömegek elleni harcok) váltják. Természetesen nem kell lemondanunk a Personák használatáról sem, ráadásul az egyszerű közelharci támadások közé való kombinálásukon túl a speciális képességeiket is megidézhetjük, ezzel némi taktikus megközelítéssel vegyítve a hordák egyszerű darálását.

Ezeken túl már nem csak a Personák kapnak új képességeket az előmenetelünk során, hanem az általunk irányított karakterek is gazdagodnak új kombókkal, valamint a csapatunk tagjai között történő azonnali váltásoknak hála sokkal könnyebben tudunk látványos aprítást végezni az ellenfél sorai között. A Personák képességein túl különböző tárgyakat is bevethetünk a harcok alatt és azon kívül is, amivel megkönnyíthetjük az előrejutásunkat.

Látvány tekintetében a Strikers kicsit elmarad a nagy testvértől, ez valószínűleg a nagyobb létszámmal operáló harcoknak köszönhető, a párbeszédeknél és az átvezetőknél azonban szembeötlő, hogy a karakterek kidolgozottsága egy picit elnagyolt. Ezt némiképp kompenzálja az ezúttal is kiváló szinkron (természetesen az összes ismerős orgánum visszatért), valamint a zenei oldal, mely ugyan túlnyomó részben a Persona 5 felhozatalából dolgozik, akad köztük néhány új tétel vagy újrakevert ismerős dallam.

A Strikers szokatlan módon viszi tovább az előd örökségét, hiszen a felszín alatt megtalálhatóak benne azok az elemek, amik a Persona 5-öt naggyá tették, ugyanakkor az új műfaj behatása is jelentősen érzékelteti a hatását. Hogy a játék végül hogyan fog a két oldal között egyensúlyozni, az nagyjából egy hónap múlva kiderül, az azonban már ebből a rövid próbakörből is nyilvánvalóvá vált, hogy egy érdekes mixhez lesz szerencséje azoknak, akik csatlakoznak a fantom tolvajokhoz.

Persona 5 Strikers
Fejlesztő: Omega Force, P Studio
Megjelenés: 2021. február 23.

Pokemon Legends: Arceus bejelentés

A Sinnoh régió első Pokedex írásainak történetét meséli el a lénygyűjtögetős szerepjátékok új generációja. Valamikor 2022-ben.

5 órája
1

Pokemon Brilliant Diamond / Shining Pearl

Idén a Nintendo DS konzolokra 2006-ban megjelent gyémánt és gyöngy párost pofozzák ki a hibrid masinára.

5 órája

New Pokémon Snap: friss mozgókép

A Bandai Namco Studios segít feléleszteni a Nintendo 64 Pokémon hajkurászós-fotózós játékát. Húsz év után is változatlanul.

6 órája

Idén is csak digitális formában lesz E3?

Az információ a város rendezvényekért és turisztikáért felelős bizottságának anyagából derült ki. Az ESA megerősítésére várunk.

6 órája
2

Heti megjelenések

Korábbi címek portjai nyitják a naptári tavaszt, nem ezen a héten fog beindulni a tavaszi dömping.

13 órája
1

TOHU

Mindenki tudja, hogy a kalandjátékok halottak – mindenki, kivéve a kalandjátékokat, melyek bár nem feltétlen örvendenek akkora népszerűségnek, mint akkoriban, azért van egy kellően népes vásárlóréteg, mely életben tudja tartani a jobb minőségű alkotásokat. Ezek közé tartozik a TOHU is.

1 napja
3

Astrologaster

Kigyógyult a pestisből, olvas a csillagokból, csodafőzetei gyógyítják az összes betegséget is, most pedig orvosi címre vágyik. A XVI-ik században élt Simon Forman helyett most a játékos dönthet az összes páciense sorsáról - szegény, szerencsétlen lelkek!

1 napja

Halo Infinite: a Spartan új ruhája

Gőzerővel folyik a munka Joseph Staten irányításával. Master Chief következő kalandja ma már teljesen más arcát mutatja.

3 napja
14

Star Wars Pinball: irány a VR!

Mando fejére is VR sisak kerül! Nyolc asztal, köztük két teljesen új leosztás, három fő platform - komoly csomaggal készül a Zen Studios.

3 napja
4

Idén tutira jön a Tormented Souls

A PQube horror játéka idén már minden bizonnyal megjelenik - nextgen és fizikai kiadásokat is kap az indie Resi-Silent HIll követő!

3 napja
3

Space Otter Charlie: hódító űrvidrák

Márciusban a kvantumfizika és az űrakciózás határait egy DOS-os időket idéző kabalfigura, Space Otter Charlie fogja feszegetni.

3 napja

PS Plus: a márciusi kínálat

Ezúttal négy címmel gazdagítja az előfizetőket a Sony. A négy cím között pedig bomba robban, visszafojtott rengéshullámmal.

3 napja
14

Átalakul a Japan Studio

Az Astro kalandokért felelős Team ASOBI lesz a japán részleg középpontja. A támogató csapatokat átmozgatják.

3 napja
1

Mortal Shell: Enhanced Edition bejelentés

4K. 60 FPS. Feljavított textúrák. Kell még indok arra, hogy ismét magadra öltsd egy nagy harcos elesett tetemét?

3 napja

Ghosts ‘n Goblins Resurrection

A Nintendo hibridje nyitotta fel Arthur lovag sírját 35 év elteltével. A páncél újként csillog, a kérdés, hogy mennyire bűzlik.

3 napja

Bomb Rush Cyberfunk: csak 2022-ben!

A Jet Set Radio szellemi örököse csak jövőre érkezhet, akkor viszont már úgy néz ki konzolokra is begurul!

3 napja
3

Narita Boy: megjelenési dátum

A '80-as évek varázslatos Digitális Királysága egy kedves szerelmi történetet és narratív-központú játékmenetet ígér.

3 napja
3

The Nioh Collection

A Team Ninja hack ’n’ slash öröksége finoman fonódik össze a soulslike formula által elindított újhullámos akció-szerepjáték elemekkel. A kollekció így őrzi meg az utókornak.

3 napja
9

Hot Wheels Unleashed: gyermeki lelkülettel

A Hot Wheels márkanév a Milestone versenyjáték-iparos talján csapattal fonódik össze az új bejelentésben. Trailert is tudunk mutatni.

3 napja
2

Kena: Bridge of Spirits megjelenés!

Három percen keresztül igyekszik elvarázsolni az Ember Lab mesés kalandja, majd a végén bedob egy dátumot is az utolsó képkockákra.

3 napja
14