Mafia 3: Definitive Edition

mcmackoGéczy Attila2020.08.02. 01:11

Van ez a Mafia sorozat, amely a második epizódja óta a klasszikus kétbites pályára állította a net népét. Azaz vannak akik kult játékként tekintenek az epizódokra, mások pedig röfögve fikázzák a 2K-t, amiért az elrontotta az ős Mafia játék örökségét, a gyerekkor emlékét, na meg a szárnyaló nyugati gazdaság jelenét, múltját, jövőjét. A kettő nézőpont között ritka az átmenet, de talán a harmadik epizódnál tovább bővült a vékony szürke zóna, és fokozatosan nőtt azok száma is, akik a Mafia 2-ért amúgy még bírtak rajongani, de a harmadikra elvesztették a lendületet.

Pedig a Mafia 3 sem egy rossz játék. Elindítom a Definitive Edition telepítése után újra a sztorit, és a dokumentarista átvezetések, a miliő elragad. Megint. Aztán persze idővel rájövök, hogy a sandbox-hiányosságokat némi ráncfelvarrás és DLC tömöszködés sem képes meogldani. De a Mafia 3 nem rossz játék, közel sem az. Az összkép továbbra is képes lekötni a játékost, mert ez a korszak, vagy maga a játékmenet nem bukkan fel minden hónapban a megjelenési listákon. Ha bővebben is érdekel, hogy mit tud amúgy a játék - a korábbi tesztem mellé most is ki tudok állni, úgyhogy az ott leírtak jó kiindulási pontnak tekinthetőek. Erre tessék: KATT!

A Definitive címke egyébként itt jelenti a legkevesebbet a három rész közül. A két verzió (korábbi és mostani) között nagyítóval kell keresni a különbséget, sőt, a megjelenéskor visszabutításról is szó esett az erősebb konzolok terén. Jelenleg az 1.12-es verziónál jár a kiadás, ezzel pedig simán látszik hogy az Xbox One X kiadás élesebb és látványosabb (pláne a HDR támogatás miatt), mint amire az alap PS4-es kiadásnál emlékszem. Egyes netes források tudni vélik, hogy a fény-tükröződés effektek is kaptak némi finomhangolást a legutóbbi patch érkezésével, de óriási különbséget nem érdemes várni. Bugok most is vannak, régebben is voltak - de égbekiáltó otrombasággal most sem futottunk össze. Amúgy a kollekció egy teljes DLC-vel megtolt fullos csomag (semmi más), amit elvileg az alap Mafia 3 tulajok ingyen is megkapnak. Apropó ha tetszik Lincoln kabátja, akkor az új Mafia 1-2 verziókhoz azt is megkaphatod, mint ajándék. Juhé!

Ennyi és nem több. Ha a backlogodban van a Mafia 3, akkor soha jobb időpontot nem fogsz találni a játék elkezdésére. Az első rész újrázásától függetlenül is rá lehet úszni a hármas epizódra, mert a klasszikus mafioso vonalat ez a rész eléggé elhagyja. Így az újonnan érkezők is találhatnak a szokásos Keresztapa-hangulaton túl is egyediséget, valamint a frissen bemutatott korszak miatt bekapcsolódni is könnyebb lehet Lincoln sztorijába. A környezet és hangulat pedig továbbra is méregerős. A játékmenet meg? Na ne mondd nekem, hogy más open world játékban nincs száraz dara, meg önismétlődés...

Balan Wonderworld: érkezik a demo!

Alig egy hét múlva masszív főpróbát tart a Sonic the Hedgehog alkotóinak színes társulata. Lássuk mi vár minket a függöny mögött!

3 perce

A Generáció Igazolatlan Hiányzói

A nyolcadik konzolgeneráció lezárása után úgy gondoltuk érdemes lehet óvatosan megemelni a szőnyeg szélét és megnézni mit sepert alá az elmúlt pár évben a videojáték-ipar! Jelentjük az igazolatlan hiányzókat!

16 órája
15

Game Pass: január második fele

Egyre csak gyülekező japán bűnözők, régóta várt pixelharcosok, kiváló vadnyugati stratégák és a nagy Series X|S exkluzív.

19 órája
8

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning Switchre is

A Switch tulajok újabb 100+ órás szerepjátékkal gazdagodnak. Mondjuk a jó hírt? Erre nem is kell sokat várniuk!

19 órája
1

The Shore: Lovecraft szörnyei, sorakozó!

Érj partot, járj mezítláb a fekete vulkáni homokban, élvezd a szellőt, majd nézz farkasszemet Dagonnal meg egy Shoggoth-tal!

1 napja
8

Buried In Ice: a Dolog elszabadul

Újra játékot ihletett Carpenter remekműve. A cél ezúttal is túlélni az idegen lényt!

1 napja
6

Így rajtol az Everspace 2 korai hozzáférése

Kellemes trailert kapott a gyönyörű űrshooter.

1 napja

Gamer365 Ünnep (Chicken Police (X))

Az ünnepi hangulat sokszorosan fokozott - elrajtolt a nextgen, jön a karácsony, és végül itt az évek óta várt Gamer365 Next. Masszív nyereményjátékkal készültünk!

1 napja
395

Apex Legends: a múlt aranya

Dupla újdonsággal szolgál a Stories from the Outlands friss epizódja.

1 napja
1

Hitman III

Pár napon belül újabb megbízatásokat kap kedvenc kopasz bérgyilkosunk. Itt az utolsó mozgókép az eligazítás előtt.

1 napja
3

The Pedestrian: konzolos megjelenés

Napra pontosan egy évvel a PC-s debütálása után PlayStation konzolokra költözik az egyedi 2.5D logikai platformer.

2 napja
3

S.T.A.L.K.E.R. 2: információ-morzsák

A rövid, de hangulatos kedvcsináló trailer után most néhány új információt osztott meg velünk a kijevi fejlesztőcsapat.

2 napja
7

Ghosts ‘n Goblins Resurrection

35 év után visszatér Arthur lovag, hogy folytassa izzasztó harcát zombikkal, csontvázakkal és a medvedisznóemberrel.

2 napja
7

Override 2: Super Mech League

Szeretjük a mechákat, szeretjük a kaidzsukat is, így magától értetődő lehet, hogy szeretjük az Override-ot is, amely sorozattá válva a második epizódnál tart jelenleg. Tesztlaborba vittük a lelkes folytatást.

2 napja
1

Heti megjelenések

Egy kopasz ügynök visszatér, azonban rajta kívül is akad néhány friss megjelenés a héten.

2 napja
5

Everspace 2

Küszöbön az Early Access verzió, ezért bekuncsorogtuk magunkat a most zajló zárt bétába. Nem bántuk meg, ugyanis félkész stádiuma ellenére is nagyon biztató a gyors űrlövöldék koronázatlan királyának örököse, az Everspace 2!

2 napja
5

Star Wars Battlefront 2: túl sok új játékos

Megfektette a Star Wars: Battlefront 2 szervereket az Epic Game Store irányából (ingyenjáték, hééé!) beözönlő játékosok hada - az EA sietve kompenzál.

2 napja
6

Cyberpunk: így csúszott félre minden

A Bloomberg húsz CDPR fejlesztőt keresett meg, hogy kiderítsék: mi csúszott félre a Cyberpunk 2077 fejlesztése során? Válaszok következnek.

3 napja
30

Nyüzsgős traileren a Persona 5 Strikers

Minden fókusz az akción - ilyen lesz az Atlus új őrülete.

4 napja

Scott Pilgrim visszatért, baby!

Ráadásul nem akármilyen gyűjtői jön Brian Lee O'Malley képregényének játékfeldolgozása, izé, annak is a remaster kiadása mellé.

4 napja
7