Ra438e2010.02.03. 21:35

Egy, megérett a kettő!

Most kezdődik a..... Most kezdődik a.....

...TÁNC!

Itt van, itt van, megtalálta végső helyét. Sith meditációs médiakamrám rejtekén a 360 szerves része lett a szórakozásforrásomnak. Fél éve megvan már, de eddig valahogy csak kerülgettük eddig egymást. Fehér is, amerikai is, egyszóval gyanús! Az ilyesmi mindig fekete vagy szürke és kelet felől támad. Eleve PC-n nevelkedtem, 11 évesen kaptam az első saját 386-osomat, és én voltam az a kissrác aki mindig anyázott hogy az 576-ba mi a rákért kell konzolról is írni. (Persze néha becsúszott egy kis SNES meg SEGA MD, de ezekkel kb úgy voltam, mintha bemennél a melegbárba egy pakk cigiért, mert minden más már zárva van) Minden szép és jó volt, játékok jöttek, mentek, 3D kártyák cserélődtek, mígnem egy szép decemberi csillagos romantikus éjszakán nem találkoztam a World of Warcraft-al. Ó igen, a démoni szerető, a leviatán, világok pusztítója. 5 évig tartott a kapcsolat, kaptam meleget, hideget, kedv s öröm röpkedtek, de hát ugye aztán halálhörgés, siralom zajlott helyettek. Szóval 5 éven át szendvedtem, mígnem tavaly nyáron egy nyugati-tér-közeli konzolstúdióban beiratkoztam egy elvonókúrára. Tegyük hát ide az origót, s induljon innen a történet.

Mentorom induláskor Amund csatatestvér volt, akinek atyai intelme ellenére a következő játékokat vettem magamhoz első tánc gyanánt:

Nem. Nem, nem jó, fáj, fáj, nagyon fáj. Azt hiszem életemben ez volt az első játék amit egyszerűen fájt játszani. Minden ami egy játékban ellenszenves volt, megjelent: rossz irányítás (akció közben kihajlás helyett az ellenség elé vetődés), grafika (minden felület csillog, a színek, a modellek), a sztori (se posztapokaliptikus, se heroikus, se semmilyen). Értettem én hogy ez az első tánc, és nekem még meg kell tanulni a lépéseket, de a lány csúnya volt és büdös. Pedig a tévében úgy láttam hogy modell a csaj....

-Ez a csaj a legjobb a környéken? - kérdeztem.

-Vannak még it többen is! - védekezett mentorom. -Nézd csak ezt a kis japánt:

Aha, szép, tetszik, a japán jó! -indultam neki nagy erőkkel. Aztán mikor az első boss 15-ödjére is megtágította az ánuszrózsámat, megsértődtem. Bladur's Gate, Fallout, KOTOR! - kiabáltam. Kikértem magamnak, én nagy szerepjátékos vagyok! - I AM > ALL - hőzöngtem, de a 360as csak kerregett tovább vidáman, mindenttudóan, mintha azt üzente volna: "Jössz te még az ő utcájába". Így ez a románc félbeszakadt. Nincs még vége de idő kell hogy a lelki világát átérezzem.

Kezdtem kételkedni az elvonókúra értelmében de akkor jött:

Emmán valami! Gulandro a mighty gamer segítségével diadalmas fraggelések során megmentettük a világot a rohadék ősz cégigazgatótól. Ez már egy igen jó játék volt, tényleg élveztem, bár a végén 5 perc pislogás után majdnem repült a joy a tévébe. HOL A VÉGE??? Endboss smafu? Szerencsére még volt borunk úgyhogy haragunkat a vörös nedűre irányítottuk és elpuszítottuk utolsó cseppig.

Hozzám költözött még:

Volt pár egyéjszakás kaland, de nem fogott meg. Minden fokozaton könnyű, legnehezebben csal a gép. Egyébként szép, és igényes így első autós játéknak, de láttam én már anno karón Ridge Racer-t, szóval "ha savanyú a tej nem vagyok bzi hogy beszopjam"*.

Így összképnek harmatgyenge volt az első 360as élményhalmaz, főleg egy kitenyésztett WoW után, így fél évig csak kerülgettük egymást a 360assal. Aztán az életem megváltozott (hallottam már így is: "az életem 360 fokos fordulatot vett"), költöztem, fizut növeltem, kiadást csökentettem, WoW-ban végkép csalódtam, így visszafordultam a 360 felé és beruháztam. 6 új játék, alapos utánajárás után kiválasztva.

Működik. 1 hónapja tiszta vagyok, és élvezem a konzolt. Rájöttem a titkára. Tudom hogy kell kiélvezni, és miket kell kerülni és mikre kell rámenni. LIVE egyenlőre még nem. Még leszokóban vagyok....

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

6 órája

maktub
A fűnyíró ember

A Stephen King nevével ékeskedő horror már 1992-ben megpróbálta életre kelteni a virtuális valóságot.

1 napja
2

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

2 napja
3

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

8 napja
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
12

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
3

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4

Stadia HUN
Stadia bemutató

Már Magyarországon is elérhető a Google Stadia szolgáltatása. Mivel egy teljesen újfajta gaming platformról van szó, sok minden magyarázatra szorulhat. Rövid bemutató arról, hogy mit tud a Stadia, és mit várhatunk tőle a közeljövőben.

2020.12.18.
15

p34c3
Jó polákok / Loot atyafiak

Hosszú várakozás után döbbenetes körülmények között jelent meg az amúgy is elég kalandos utat maga mögött tudó lengyel szerepjáték. Ennek kapcsán - meg persze a gamer 2.0 miatt is - végre belecsapok én is a lecsóba, hiszen alig 15-20 éve tervezem csak a blogolást.

2020.12.15.
14