[41] Gulandro (offline)

Higgadt - Lehetetlen

egy 32 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

3933 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 126606 kreditet gyjttt

 


"Ahoy, I'm Amund Gulandro, a mighty gamer!", aki mr msodik vtizede nystli a perifrira szorult konzolokat s azok irnytit. Tisztelgek ha azt hallom Commodore 64 s szintn rhgk ha a srga kazis nintendt emlegetik. A PC-s jtkoktl sikeresen elidegentettek az vek sorn gy most PS2-vel, psp-vel s egy szomor XBox-al kutatom azt a kevs jt amit meghagyott a vilg a jtkokbl.
 
sszesen: 1079 [1-10]
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ...108
2018 jnius
00:42 Hunted: The Demon's Forge - az rtelmetlen cmen tli jtk
Szerintem nem volt mg olyan program, amit tbbszr kezdtem volna el letemben mint ezt a jtkot. Komolyan. Ez nmagban is valami. De vgre talltam egy ismerst, aki hajland volt kt TELJES (!!!) htvgt is rsznni, hogy egy v eltrssel pontot tegyek ennek a kalandnak a vgre is. Szval csak sikerlt a lassan retr besorols (7 ves) trnet vgre rni s kzben jl szrakozni az objektv nehzsgek ellenre. Nagyon rgen tallkoztam ennyi buggal s glitchel konzolon, tbbszr lefagyott mint a htm. Az sem nagyon segtett, hogy a "casual" nehzsg is nagyon komolyan izzaszt s igazsgtalan tud lenni (fleg a jtk hibival egytt). gy is azrt a "j" befejezst szereztk meg, oldalakat lehetne rni a ROSZZ jtkfejleszti/tervezi dntsekrl (tnyleg tanulsgos), de vgeredmnyben csak egy kellemes lmny marad meg s a tudat, hogy csak nem fogott ki rajtam vgleg. A trailer-e mondjuk nagyon ers hajter volt vgig ezzel a zenvel.
2 komment
2017 oktber
17:07 nehz a dolga DOOM-katonnak
Az eredeti, els rsz hatsa s jelentsge gyakorlatilag tlbecslhetetlen. A vgigjtszs utn sem vagyok meggyzve rla, hogy kell ilyen/gy trtnet egy DOOM jtknak, ahogy arrl sem, hogy kell fejldsi rendszer s gyjtgets. A platformrszeket nem is emltem. Viszont csak ritkn tr rnk kzben az a tagad/helytelent rzs, ami a harmadik rsz sorn vgig megvolt. Sokat elmond, hogy msodszor bontott vitorlt a szria a remake tengeren s kezdem egyre kevsb hinni, hogy ez a csapat a nosztalgira ptsen kvl kpes lenne elvinni a htn egy FPS jtkot (a RAGE pl mai napig a fnyre csnyul lnyok videojtkos megfelelje). Mondjuk beletelt egy kis idbe mire megszoktam az j dinamikkat s megrtettem a jtk ltal elvrt ritmust ... abban nem volt sok Doom-os, inkbb a Borderland s a Strife jutott eszembe. Ezzel egytt is inkbb elremutat akcijtk, gyakori visszakacsintsokkal a '90-es vekbe ... csak azt felejti el, hogy mr ms ze van a vilgnak (meg a klnak). A fszerepl karaktere inkbb csak gesztusaibl s hezitlsbl ismerhet ki, s ahogy nha nha felhorgad nem is az ellensgek vagy az esemnyek, hanem konkrt jtkelemekkel kapcsolatban. Ez mondjuk inkbb furcsa volt, mint rdekes, a befejezs nagyon olcs cligghangerrel zrult s valami egszen katyvasz mitolgit kerektettek az j rsznek. Azonban nagyon hinyzik az eredeti rsz rlt zsenialitsa, keresztny szimbolikja s legjobban a zeni, amibl a ksztk listjra szorult csak egy emlkeztet. Nem vltja meg a vilgot, nem csinl forradalmat s valsznleg csak arra lesz j, hogy pran msoljk (mert Doom s nem azrt mert j) s termkk gyalzhassa egy j sorozat nyitnyaknt az eredetit (amit mr a film s a harmadik rsz is megprblt). A dmonokat ismt legyztk, a jtk szpen felmondta a leckt s amit nem tudott, nem emlkezett vagy csak nem fogott fel azt sajt ktfbl ptolta. Arra j volt, hogy get vgyat rezzek a Final Doom jrajtszsra ... mert ezt nem hiszem, hogy fogom. Pedig amgy tnyleg nem volt rossz. Csak kevs.
Doom 7 komment
2017 jlius
10:01 Twin Peaks utn s helyett - rendezi
Miutn a Twin Peaks harmadik vada ht rsz utn elrte, hogy ne rdekeljen tbb (szp volt David) egy msik kisvrosi gyilkossg szlait gngyltettem fel ... jra. Lehetne arrl beszlni, hogy a plusz tartalom nem tesz sokat a 360-as verzihoz kpest vagy, hogy technikailag mennyivel rosszabb (sokkal), de PS3-on csak gy jtszhat (sajnos). Deht persze megint egy no-name csapat portolta, szval ne lepdjnk meg. Ami rdekes volt (vagy inkbb szomor), hogy mennyivel mskpp jtszottam mint annak idejn. Most mr nem akartam felfedezni a vrost, nem kerestem az j szlakat (s nemcsak azrt, mert mr ismertem a trtnetet rgrl). Alig horgsztam, tbbszr elmentem a Darts lehetsg mellett is, szinte csak azokkal lltam le beszlni akikkel muszj volt. Egyszer rgen eltvedtem a viharban jjel, vrsre vltott az g s megjelent az eskabtos gyilkos is, de ezt most valahogy nem tudtam jra megtallni s csak a vgn jtt el a nagy kutya is. Hmm. Az j verzi rosszabb sajnos, picit teljesebb. Mg mindig jobb mint a Twin Peaks.
Deadly Premonition 11 komment
2017 jlius
00:29 a pokol bds klykei
Flrerts nlkl mondom, szeretek veszekedni knyvekkel, jtkokkal s filmekkel, mikzben teszem velk a dolgomat. De a remake-ekkel ms a helyzet. Valamirt gyllm ket. De ha 1500 pnz PSN-en, akkor adok neki egy eslyt ... hiba volt. Pedig a fjdalmat cskkentettem az eredeti hehr haj Dante skinjvel (kln pnzrt). gy is mellbevg volt a (rohadt, mocskos) Ninja theory vzija a Devil May Cry-rl. A legrosszabb, de tnyleg a legrosszabb tini sztereotpikat mlesztettk bele s gy ll rajta a gtikus-anarchista jelz, mint rszeg punk gyereken rgen a Blahn a pokrc: valsznleg msrl vette el. A jtkmenet ugyanaz (a gyenge szar), amit a Heavenly Sword ta erltetnek, amin nem segtenek a bugok, a belassuls s a poftlan fagysok sem. Erltetik a platformrszeket, amikor csnyn nem arra val az engine ... a fszerepl MEGINT a jtk fdesignere alapjn van kisminkelve. Gysz. Az, hogy ezzel a Limbo baromsggal mg a dmonos szlat is sikerlt gyengteni (de energiaital meg gonosz rossz tvreklmok vannak) mr nem is emltem (minek).

Aztn van ugye a Vergil kln DLC-be szorult kistrtnete, ami igazbl folytatja a fszlat. Ezen nagyon szpen ltszik, hogyan lett az eredeti karakter kompetitv s dicssg hajszol jellembl a (rohadt, mocskos) Ninja theory boszorknykonyhjban egy picsogs valaki, akinek a trtnete ennyi lett 16 (!!!) v fejleszts utn: anyukm jobban szerette a btymat. Vgl persze is megkapja a fejlesztktl a vizulis upgrade-et (mert mg majdnem hasonltott is magra, amikor feltnt ... tarthatatlan llapot volt).

De most tl az n zlsemen s a rgi sorozat mentalitsn: olyan zlstelen dolgok vannak benne, ami szerintem bven nem szrakoztat. Terhes nt csapkodni, jszlttet megvaktani, sajt anynkat meglni ... csakhogy a legkirvbbakat emltsem. Az emltett fejleszt csapat igazn kimutatta ezzel a jtkkal a foga fehrjt s br kezdetben gysz eredmnyeket hozott, a folyamatos jra- s jrakiads, a genercivlts s a DMC nv vgl elfogadhat szintre nvelte az eladsokat ... sajnos. Retorzi nem volt.
DmC 2 komment
2017 jlius
03:22 Army of Two 40th Day - Chapters of Deceit
Egyik kedves kikapcsoldsom vgigvinni ezt a jtkot (meg a Kane and Lynch Dead Men-t), de a DLC-jt most sikerlt csak megtallnom (kis fziskss, mi?). rdekes maszlag, ami inkbb tnik kihagyott plyknak, amiket vgl sem sikerlt belepaszrozni a trtnetbe vagy nem is akartak igazn ... okkal. Kt fejezetnyi plyval bvl tle a vgigjtszs utn a program, amik valahol a krhz utni rszhez lettek sznva. Elbbi lopakods kldetsnek indul, sztvlasztva a karaktereket (nem tudjuk mirt) s egy harmadik karakter csatlakozik hozzjuk (nem derl ki kicsoda). Persze hamar szbe kap a jtk s gyorsan beptolja a kimaradt mszrszket egy irodahzban, majd az utcn, egy autentikus zsiai toronyhzban s vgl a tetkn kalandozva egy vasti sn alatt. rdekes volt felfedezni az enyhe utalsokat a Rajtats-Dredd filmekre, illetve hogy valami olyasmit is ki akartak hozni belle, amit aztn csak a Spec Ops The Line pedzegetett a hbor borzalmairl (ilyen szempontbl a fedezkes jtkok devolcijnak hinyz lncszeme is ez a csomag). J rzs volt mg ismeretlen plykon csattogtatni a srtest s br nha elhasaltam, de ez a program mindig mosolyra fakasztan nti az emberre a koszt, a poklot s a lebrhatatlannak hitt kihvst. Kt rszen pldul a tltnyem is kifogyott(!!!) ami az alapjtkban sohasem fordult el, amikor gy s olyan mennyisgben znlttek az ellenfelek, mint egy burleszkben a bohcok szoktak az autjukbl. Vgl minden csk elfekdt s Jns 40. napja csfos vget rt (megint). Mindig is rtkeltem ennek a jtknak a bibliai felhangjt, csak sajnlom, hogy nem elg ers. Aprop: br sok jdonsg nincs, egy jabb morlis dntshelyzetet azrt kapunk. Mindig nehz vlaszts nem meglni egy nt ... de ismt sikerlt.
Army of Two: The 40th Day 6 komment
2017 mjus
13:23 Twin Peaks Season Ep1-4
David Lynch eldnttte, hogy senki nem fogja rteni a majd harminc v utn folytatott sorozatt. Ezzel nincs semmi baj, magngy. A problmm inkbb az, hogy elfelejtette, hogy ez nem az egyik rmlmbl s sokezer dollrbl kotyvasztott filmje amit csak s taln Jim Jarmusch nzne jra (aki egy madridi albrletben is ihletettebb tudott lenni) , hanem szrakoztatni is illene. Azon fell persze, hogy miknt vltoztak a sznszek huszonsok v alatt (br azt egy facebook cikkel el lehet intzni). Az modern gret volt, hogy lesznek dmonok s fedetlen keblek, amin gyorsan tl is esnk. gy, az els ngy rsz utn elmondhatjuk, hogy audiovizulis ksrletnek jobban mkdik, mint sorozatnak. Vrfagyaszt lelkesedssel idz Tar Blt, Dal festmnyeket s sokszor nmagt (konkrtan van egy jelenet a Dnbl). Kyle MacLachlan lubickol a szerepben (egyszerre tbben is), mg a parkit is szba hoznm ha Mulder gynk nem lenne durvbb, mint valaha (Kaliforgin innen s tl). Most mr biztos a vilgvge hogyha ezt, az xaktkat s a samurai jackat is hoztk idn, a mvszek megrzit az ilyesmit. Csak azt sajnlom, hogy az eddigiek alapjn idn a sajt szakcsknyvbl a Riverdale mr leiskolzta j elre a Twin Peakset. Na j, ha sikerl kiszednik Jack Nicholson all Lara Flynn Boylt s beismerni, hogy t szllt meg dmon annyi ven t megbocstok. Addig viszont az andalziai kutya kommersz lebknt szkl a sarokban. (u.i. a bettdalok szpek)
18 komment
2016 prilis
11:18 vres sportoln
Ez a jtk egy nagyon komoly rt hagy maga utn j rtelemben. Mg gy is, hogy nem vagyok a sorozat kifejezett rajongja (gy alakult) elejtl a vgig lekttt s tudtam, hogy kirl-mirl is van sz a fszerepl kapcsn. Amit ltunk, jtszunk s tlnk egy nagyon knyes, borotvalen tncols a tini slasher horror, a misztikus kalandfilm s a videojtkok vilga kztt ... s mkdik. S ott marad az r, hogy valami fontos dolognak van vge, mert mg szvesen idztnk volna letveszlyben, sszezrva egy rtatlan, ragadoz kpessgeit lassan felfedez fiatal lnnyal ... elkalandoztam, de ez pontosan arrl szl: egy elkalandozsrl.
Tomb Raider Underworld 2 komment
2016 prilis
11:32 lovagias ktelessg
Ide jutottunk, egy bekezdsben rni vgigjtszott PS2 jtkokrl ... ez van. Nagyon megrltem ennek a programnak, mert mostanra sikerlt csak beszerezni s kt dlutn alatt kivgezni. Ltszik, hogy itt mr ismt feszegettk a PS2 technikai s jtkelmleti hatrait. A ltvny s a prezentci elsrang, a mechanizmusok elremutatak s a bsg zavarval kzdnk lehetsgek tern. Taln a jtk egyetlen hibja maga az ambci, hogy mindig mindenben tbb akar lenni. Varzsolunk, kzelharcolunk, lopakodunk, szmszerjszkodunk, szocilisan interakcionlunk s platformrszeket oldunk meg ... meg rejtvnyeket. Szval egy kicsit elaprzza magt ez a ritka s rtkes jtk, de az biztos, hogy mly benyomst hagy maga utn, fleg ilyen hossz vadszat utn, amikor a prda nem okozott csaldst ... (a szemtank szerint kifejezetten beleltem a magamat, mikor kt nagyobb helyszn kztt kellett s lehetett vltani s mr a konyhba menet is vltttem, hogy "FRANCESCO, IRNY A PART!")
1 komment
2016 prilis
11:26 csapatban marad
Kellemes, msfl jszaks kitrt tettem Ancaria vilgnak, orszgnak felmentsre. Br a sorozat nem szvem cscske, de a knnyed hangvtel s a Ps2-es Gauntlet hangulat idzse sokkal jobban betallt nlam, mint a magt komolyabban s komorabban vev Diablo 3 esetben. A DLC-ken elgondolkodtam (ha mr ingyen kaptam a jtkot), de amikor oldalra nztem a kanapn rjttem, hogy egyedl vagyok s mr nincsenek bartaim, akikkel az offline multiplayert egytt lvezhetnnk. Ez szomor. Taln majd egyszer ...
3 komment
2016 prilis
18:54 fjdalom atyja
Ebben az esetben nincsen flrerts: ez a jtk pocsk rossz, s br nem szoktam ilyet mondani egyikre sem, de SZAR. Nem egyszeren Max Payne cmnek rossz, nem egyszeren guggols fedezkes akcijtkknt bukik hanem mindenestl, mint jtk, mint mdium, mint dolog rossz. Tny, hogy idegenkedem a latin-amerikai kultrtl (br a Desperado vagy a Total Overdose rnyaljk a kpet), de ez ami itt van minsthetetlen. A legrosszabb, hogy ltom, tudom, rtem, hogy ezen emberek gondolkoztak, dolgoztak, agyaltak teht mindezt SZNDKOSAN csinltk. Nulla atmoszfra, nulla noir, rengeteg bug, ncl s indokolatlan kpi vilg, irnyts s megvalsts. Ltszlag az volt a cl, hogy al ljenek a Kane and Lynch kettnek ... sikerlt. Valban fjdalmas jtszani s megcsfolja az eldei forradalmi jszersgt, mly tmit s mindazt, ami miatt abban az idben rmmel voltam jtkos, amikor az eredeti kt rsz megjelent. Frtelem, fj ... (MIFLE RACIONLIS FEJLESZTI DNTS HOGY TNYLEG NE RTSK EGY JTKBAN ELHANGZOTT SZVEGEK FELT???)
0 komment
sszesen: 1079 [1-10]
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ...108
Gulandro
Ahogy nap szik el letnk horizontja felett, Ahogyan a fny tnik el a messzesgben. Hajsok, tengerek vndorai szletnek s halnak meg Otthonuktl tvol, idegen vizeken, Uram add, hogy vndor lehessek egyszer.
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Playstation2
Playstation Portable
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, FPS, Retro, Szerepjtk
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Trsasjtk, Szerepjtk, DVD, Magazinok, jsgok, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, tterem, Paintball, Horgszat, Bartok, Billird, Email, Letlts, Frum, Internetes magazinok, Vitorlzs
Bartok, ismersk
kopa
(offline)
theSickness
(offline)
zs0lt1
(offline)
aya
(offline)
DarkVenom
(offline)
ZS0LTI
(offline)
Necroman Mk2
(offline)
gyuri12
(offline)
Fatman
(offline)
rolmanus
(offline)
jimessor666
(offline)
Yip Man
(offline)
konzolcowboy
(offline)
hjetyekus
(offline)
Chelsea
(offline)
joeystation
(offline)
tjames
(offline)
sum-blink
(offline)
stk
(offline)
rozsomak96
(offline)
getro2
(offline)
zoba
(offline)
Doom
(offline)
Cayman HUN
(offline)
tomi23
(offline)
Komattre
(offline)
Riddla
(offline)
Wolverine
(offline)
backstab
(offline)
Kira
(offline)
D.
(offline)
toxik
(offline)
Sunfi3lds
(offline)
Raƶe
(offline)
Tair
(offline)
siklara
(offline)
Icabod
(offline)
dpb
(offline)
Sz1V4Rka
(offline)
Shifty Fox
(offline)
inferior
(offline)
Kester
(offline)
Svitzh
(offline)
NoM4D
(offline)
Frumoz
(offline)