[41] Gulandro (offline)

Higgadt - Lehetetlen

egy 33 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4236 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 126916 kreditet gyjttt

 


"Ahoy, I'm Amund Gulandro, a mighty gamer!", aki mr msodik vtizede nystli a perifrira szorult konzolokat s azok irnytit. Tisztelgek ha azt hallom Commodore 64 s szintn rhgk ha a srga kazis nintendt emlegetik. A PC-s jtkoktl sikeresen elidegentettek az vek sorn gy most PS2-vel, psp-vel s egy szomor XBox-al kutatom azt a kevs jt amit meghagyott a vilg a jtkokbl.
 
sszesen: 1083 [1-10]
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ...109
2018 jlius
23:53 gonosz bennnk csap 2
Az els rsz szemtelenl kzel ll a szvemhez a maga vasrnapi zrva tartsrl szl horror trtnetvel. Ezrt fj, hogy a folytats egy teleregny szintjre reduklja le a mondanivalt, telezsfolja szksgtelen modern dolgokkal (pl. nyitottaska vilgszersg) mikzben tnkreteszi ami j volt (MI TRTNT A CLZSSAL?). Zsenilis mdon sikerlt gy kevesebbet elrnik, hogy kzben tbb lehetsgk volt jobbat csinlni. Tiszteletlenek a rgi karakterekkel (HOL VAN AZ EREDETI SZINKRONHANG?), olyan mintha a KSZTK felejtettk volna el az els rszt (Sebastian folyton meglepdik hogy hol van, Ruvikrl nem derl ki mit csinl ...). Jtkmenetnek csfolni az tltsz idhzst azrt nagyon durva dolog m. A vgre ugyan a lopakods majdnem irnythatv vlik, de addigra mr tbb ellensg is lesz aki flig-meddig immunis ellene. Bugok (lopakods ikon villog a fellensgnl, Sebastian folyton a levegt markolssza mint egy puskt amikor a htn van, ments kzben nha csak gy kifagy, ... de leaglbb tbbszr). Nem kell apaszimultor ... NEM kell. Nem vagyok elvlt, nem hinyzik a tvolsgi vgzssel elszaktott gyerekem. Hagyjanak bkn. Mivel azta sincs DLC s az eladsok elg gyatrk voltak taln lesjtott a ksztkre a karma. Amit sajnlok, mert egy valdi folytatst megnztem volna. Sebastiannal nyomozni, Kidmannal lopakodva vizulis rejtvnyeket megoldani, Ruvikkal kergetzni a valsgban s hogyha tnylag nagyon muszj visszamenni a STEMbe a trtnet szerint akkor Mtrixosan SOK FEGYVERrel, nem egy res pisztolytskval s egy rdival lkjenek be lmlkodni a hlyesgeken.

(nmagam megnyugtatsra beraktam az els rszt pr plyra s jobban lettem)
Shin Megami Tensei: Devil Summoner 5 komment
2018 jlius
17:40 India dhs
Az zletszer mvszieskeds nagy ksrlete a jtkok fldjn nmi tabudngtssel nyomokban God of War elemeket tartalmaz, de sohasem ll ssze egy nagy egssz (s nem csak epizdikus, sehov sem vezet trtnete miatt). Akinek van gyomra mg a fizikai pldny utn ugyanannyit klteni valamire, ami vgigjtszs utn spam mappa szer teherknt marad meg a gpen is az biztos mskpp ltja. Jtknak rossz, ksrletnek rdekes. Maradnak emlkezetes jelenetei, vannak kellemes zenei rszei s az epikus trtnet utn valamennyire a fszerepl is hozzn a karakterhez (ms szereplk kevsb), de vgtelenl szirupos s az egykori szombat dleltti rajzfilmek AL lv trtnetvezetsvel csak az az egy krds marad, hogy vajon a valls modern kveti hogyan tlnek meg egy ilyen darabot. Zavar marad utna az emberben s soha (de soha de soha) nem lehet megbocstani, hogyha egy trtnetbe gyaznak bele ksbbi kiegsztket, akkor sem ha Asura vagy X-Com az illet.
0 komment
2018 jnius
00:01 Nier - s mgis olyan tvol ...
Br nagy rajongja vagyok a CAVIA jtkoknak a Gestalt/Replicant kettsg egy ideig tvol tartott, majd mostanra eljutottam odig, hogy lezrjam az gyet magamban. A csapat vzija sokat csiszoldott a Drakengard ta, sajnos bizony elemekben csak alfekdtek a sandbox rletnek (kr volt). Trtnetmesls, vilgpts s knnyfakaszt mellkkldetsek dolgban viszont mg mindig tanulhatnnak tlk a "nagyok" (ejtsd tlfizetett senkik). Mg a repetatv fel-al rohangls kzben sem tud teljesen elveszni a klasszikus rtke a japn jtkoknak, hogy sohasem tudhatjuk mi jn a kvetkez pillanatban. Ez nagy rtk. .Ngyszer mr ezt sem fogom vgigjtszani (ugyan krem ...) de emlkezetes s mly lmny volt. Nekem pedig inkbb ez szmz, mint egy pehelyknny apaszimultor.
NIER 0 komment
2018 jnius
12:37 Larval des hrmasban
0 komment
2018 jnius
00:42 Hunted: The Demon's Forge - az rtelmetlen cmen tli jtk
Szerintem nem volt mg olyan program, amit tbbszr kezdtem volna el letemben mint ezt a jtkot. Komolyan. Ez nmagban is valami. De vgre talltam egy ismerst, aki hajland volt kt TELJES (!!!) htvgt is rsznni, hogy egy v eltrssel pontot tegyek ennek a kalandnak a vgre is. Szval csak sikerlt a lassan retr besorols (7 ves) trnet vgre rni s kzben jl szrakozni az objektv nehzsgek ellenre. Nagyon rgen tallkoztam ennyi buggal s glitchel konzolon, tbbszr lefagyott mint a htm. Az sem nagyon segtett, hogy a "casual" nehzsg is nagyon komolyan izzaszt s igazsgtalan tud lenni (fleg a jtk hibival egytt). gy is azrt a "j" befejezst szereztk meg, oldalakat lehetne rni a ROSZZ jtkfejleszti/tervezi dntsekrl (tnyleg tanulsgos), de vgeredmnyben csak egy kellemes lmny marad meg s a tudat, hogy csak nem fogott ki rajtam vgleg. A trailer-e mondjuk nagyon ers hajter volt vgig ezzel a zenvel.
2 komment
2017 oktber
17:07 nehz a dolga DOOM-katonnak
Az eredeti, els rsz hatsa s jelentsge gyakorlatilag tlbecslhetetlen. A vgigjtszs utn sem vagyok meggyzve rla, hogy kell ilyen/gy trtnet egy DOOM jtknak, ahogy arrl sem, hogy kell fejldsi rendszer s gyjtgets. A platformrszeket nem is emltem. Viszont csak ritkn tr rnk kzben az a tagad/helytelent rzs, ami a harmadik rsz sorn vgig megvolt. Sokat elmond, hogy msodszor bontott vitorlt a szria a remake tengeren s kezdem egyre kevsb hinni, hogy ez a csapat a nosztalgira ptsen kvl kpes lenne elvinni a htn egy FPS jtkot (a RAGE pl mai napig a fnyre csnyul lnyok videojtkos megfelelje). Mondjuk beletelt egy kis idbe mire megszoktam az j dinamikkat s megrtettem a jtk ltal elvrt ritmust ... abban nem volt sok Doom-os, inkbb a Borderland s a Strife jutott eszembe. Ezzel egytt is inkbb elremutat akcijtk, gyakori visszakacsintsokkal a '90-es vekbe ... csak azt felejti el, hogy mr ms ze van a vilgnak (meg a klnak). A fszerepl karaktere inkbb csak gesztusaibl s hezitlsbl ismerhet ki, s ahogy nha nha felhorgad nem is az ellensgek vagy az esemnyek, hanem konkrt jtkelemekkel kapcsolatban. Ez mondjuk inkbb furcsa volt, mint rdekes, a befejezs nagyon olcs cligghangerrel zrult s valami egszen katyvasz mitolgit kerektettek az j rsznek. Azonban nagyon hinyzik az eredeti rsz rlt zsenialitsa, keresztny szimbolikja s legjobban a zeni, amibl a ksztk listjra szorult csak egy emlkeztet. Nem vltja meg a vilgot, nem csinl forradalmat s valsznleg csak arra lesz j, hogy pran msoljk (mert Doom s nem azrt mert j) s termkk gyalzhassa egy j sorozat nyitnyaknt az eredetit (amit mr a film s a harmadik rsz is megprblt). A dmonokat ismt legyztk, a jtk szpen felmondta a leckt s amit nem tudott, nem emlkezett vagy csak nem fogott fel azt sajt ktfbl ptolta. Arra j volt, hogy get vgyat rezzek a Final Doom jrajtszsra ... mert ezt nem hiszem, hogy fogom. Pedig amgy tnyleg nem volt rossz. Csak kevs.
Doom 7 komment
2017 jlius
10:01 Twin Peaks utn s helyett - rendezi
Miutn a Twin Peaks harmadik vada ht rsz utn elrte, hogy ne rdekeljen tbb (szp volt David) egy msik kisvrosi gyilkossg szlait gngyltettem fel ... jra. Lehetne arrl beszlni, hogy a plusz tartalom nem tesz sokat a 360-as verzihoz kpest vagy, hogy technikailag mennyivel rosszabb (sokkal), de PS3-on csak gy jtszhat (sajnos). Deht persze megint egy no-name csapat portolta, szval ne lepdjnk meg. Ami rdekes volt (vagy inkbb szomor), hogy mennyivel mskpp jtszottam mint annak idejn. Most mr nem akartam felfedezni a vrost, nem kerestem az j szlakat (s nemcsak azrt, mert mr ismertem a trtnetet rgrl). Alig horgsztam, tbbszr elmentem a Darts lehetsg mellett is, szinte csak azokkal lltam le beszlni akikkel muszj volt. Egyszer rgen eltvedtem a viharban jjel, vrsre vltott az g s megjelent az eskabtos gyilkos is, de ezt most valahogy nem tudtam jra megtallni s csak a vgn jtt el a nagy kutya is. Hmm. Az j verzi rosszabb sajnos, picit teljesebb. Mg mindig jobb mint a Twin Peaks.
Deadly Premonition 11 komment
2017 jlius
00:29 a pokol bds klykei
Flrerts nlkl mondom, szeretek veszekedni knyvekkel, jtkokkal s filmekkel, mikzben teszem velk a dolgomat. De a remake-ekkel ms a helyzet. Valamirt gyllm ket. De ha 1500 pnz PSN-en, akkor adok neki egy eslyt ... hiba volt. Pedig a fjdalmat cskkentettem az eredeti hehr haj Dante skinjvel (kln pnzrt). gy is mellbevg volt a (rohadt, mocskos) Ninja theory vzija a Devil May Cry-rl. A legrosszabb, de tnyleg a legrosszabb tini sztereotpikat mlesztettk bele s gy ll rajta a gtikus-anarchista jelz, mint rszeg punk gyereken rgen a Blahn a pokrc: valsznleg msrl vette el. A jtkmenet ugyanaz (a gyenge szar), amit a Heavenly Sword ta erltetnek, amin nem segtenek a bugok, a belassuls s a poftlan fagysok sem. Erltetik a platformrszeket, amikor csnyn nem arra val az engine ... a fszerepl MEGINT a jtk fdesignere alapjn van kisminkelve. Gysz. Az, hogy ezzel a Limbo baromsggal mg a dmonos szlat is sikerlt gyengteni (de energiaital meg gonosz rossz tvreklmok vannak) mr nem is emltem (minek).

Aztn van ugye a Vergil kln DLC-be szorult kistrtnete, ami igazbl folytatja a fszlat. Ezen nagyon szpen ltszik, hogyan lett az eredeti karakter kompetitv s dicssg hajszol jellembl a (rohadt, mocskos) Ninja theory boszorknykonyhjban egy picsogs valaki, akinek a trtnete ennyi lett 16 (!!!) v fejleszts utn: anyukm jobban szerette a btymat. Vgl persze is megkapja a fejlesztktl a vizulis upgrade-et (mert mg majdnem hasonltott is magra, amikor feltnt ... tarthatatlan llapot volt).

De most tl az n zlsemen s a rgi sorozat mentalitsn: olyan zlstelen dolgok vannak benne, ami szerintem bven nem szrakoztat. Terhes nt csapkodni, jszlttet megvaktani, sajt anynkat meglni ... csakhogy a legkirvbbakat emltsem. Az emltett fejleszt csapat igazn kimutatta ezzel a jtkkal a foga fehrjt s br kezdetben gysz eredmnyeket hozott, a folyamatos jra- s jrakiads, a genercivlts s a DMC nv vgl elfogadhat szintre nvelte az eladsokat ... sajnos. Retorzi nem volt.
DmC 2 komment
2017 jlius
03:22 Army of Two 40th Day - Chapters of Deceit
Egyik kedves kikapcsoldsom vgigvinni ezt a jtkot (meg a Kane and Lynch Dead Men-t), de a DLC-jt most sikerlt csak megtallnom (kis fziskss, mi?). rdekes maszlag, ami inkbb tnik kihagyott plyknak, amiket vgl sem sikerlt belepaszrozni a trtnetbe vagy nem is akartak igazn ... okkal. Kt fejezetnyi plyval bvl tle a vgigjtszs utn a program, amik valahol a krhz utni rszhez lettek sznva. Elbbi lopakods kldetsnek indul, sztvlasztva a karaktereket (nem tudjuk mirt) s egy harmadik karakter csatlakozik hozzjuk (nem derl ki kicsoda). Persze hamar szbe kap a jtk s gyorsan beptolja a kimaradt mszrszket egy irodahzban, majd az utcn, egy autentikus zsiai toronyhzban s vgl a tetkn kalandozva egy vasti sn alatt. rdekes volt felfedezni az enyhe utalsokat a Rajtats-Dredd filmekre, illetve hogy valami olyasmit is ki akartak hozni belle, amit aztn csak a Spec Ops The Line pedzegetett a hbor borzalmairl (ilyen szempontbl a fedezkes jtkok devolcijnak hinyz lncszeme is ez a csomag). J rzs volt mg ismeretlen plykon csattogtatni a srtest s br nha elhasaltam, de ez a program mindig mosolyra fakasztan nti az emberre a koszt, a poklot s a lebrhatatlannak hitt kihvst. Kt rszen pldul a tltnyem is kifogyott(!!!) ami az alapjtkban sohasem fordult el, amikor gy s olyan mennyisgben znlttek az ellenfelek, mint egy burleszkben a bohcok szoktak az autjukbl. Vgl minden csk elfekdt s Jns 40. napja csfos vget rt (megint). Mindig is rtkeltem ennek a jtknak a bibliai felhangjt, csak sajnlom, hogy nem elg ers. Aprop: br sok jdonsg nincs, egy jabb morlis dntshelyzetet azrt kapunk. Mindig nehz vlaszts nem meglni egy nt ... de ismt sikerlt.
Army of Two: The 40th Day 6 komment
2017 mjus
13:23 Twin Peaks Season Ep1-4
David Lynch eldnttte, hogy senki nem fogja rteni a majd harminc v utn folytatott sorozatt. Ezzel nincs semmi baj, magngy. A problmm inkbb az, hogy elfelejtette, hogy ez nem az egyik rmlmbl s sokezer dollrbl kotyvasztott filmje amit csak s taln Jim Jarmusch nzne jra (aki egy madridi albrletben is ihletettebb tudott lenni) , hanem szrakoztatni is illene. Azon fell persze, hogy miknt vltoztak a sznszek huszonsok v alatt (br azt egy facebook cikkel el lehet intzni). Az modern gret volt, hogy lesznek dmonok s fedetlen keblek, amin gyorsan tl is esnk. gy, az els ngy rsz utn elmondhatjuk, hogy audiovizulis ksrletnek jobban mkdik, mint sorozatnak. Vrfagyaszt lelkesedssel idz Tar Blt, Dal festmnyeket s sokszor nmagt (konkrtan van egy jelenet a Dnbl). Kyle MacLachlan lubickol a szerepben (egyszerre tbben is), mg a parkit is szba hoznm ha Mulder gynk nem lenne durvbb, mint valaha (Kaliforgin innen s tl). Most mr biztos a vilgvge hogyha ezt, az xaktkat s a samurai jackat is hoztk idn, a mvszek megrzit az ilyesmit. Csak azt sajnlom, hogy az eddigiek alapjn idn a sajt szakcsknyvbl a Riverdale mr leiskolzta j elre a Twin Peakset. Na j, ha sikerl kiszednik Jack Nicholson all Lara Flynn Boylt s beismerni, hogy t szllt meg dmon annyi ven t megbocstok. Addig viszont az andalziai kutya kommersz lebknt szkl a sarokban. (u.i. a bettdalok szpek)
18 komment
sszesen: 1083 [1-10]
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ...109
Gulandro
Ahogy nap szik el letnk horizontja felett, Ahogyan a fny tnik el a messzesgben. Hajsok, tengerek vndorai szletnek s halnak meg Otthonuktl tvol, idegen vizeken, Uram add, hogy vndor lehessek egyszer.
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Playstation2
Playstation Portable
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, FPS, Retro, Szerepjtk
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Trsasjtk, Szerepjtk, DVD, Magazinok, jsgok, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, rs, Mozi , Anime, Sznhz, Csajozs / Pasizs, tterem, Paintball, Horgszat, Bartok, Billird, Email, Letlts, Frum, Internetes magazinok, Vitorlzs
Bartok, ismersk
kopa
(offline)
theSickness
(offline)
zs0lt1
(offline)
aya
(offline)
DarkVenom
(offline)
ZS0LTI
(offline)
Necroman Mk2
(offline)
gyuri12
(offline)
Fatman
(offline)
rolmanus
(offline)
jimessor666
(offline)
Yip Man
(offline)
konzolcowboy
(offline)
hjetyekus
(offline)
Chelsea
(offline)
joeystation
(offline)
tjames
(offline)
sum-blink
(offline)
stk
(offline)
rozsomak96
(offline)
getro2
(offline)
zoba
(offline)
Doom
(offline)
Cayman HUN
(offline)
tomi23
(offline)
Komattre
(offline)
Riddla
(offline)
Wolverine
(online)
backstab
(offline)
Kira
(offline)
D.
(offline)
toxik
(offline)
Sunfi3lds
(offline)
Raƶe
(offline)
Tair
(offline)
siklara
(offline)
Icabod
(offline)
dpb
(offline)
Sz1V4Rka
(offline)
Shifty Fox
(offline)
inferior
(offline)
Kester
(online)
Svitzh
(offline)
NoM4D
(offline)
Frumoz
(offline)