Kiccsidzson2010.09.09. 21:41

Ponyvaregényblog

Bizonyára mindenki emlékszik a Ponyvaregény azon jelenetére, mikor is a két nehézsúlyú bűnözőt (Vincent Vegát és Jules Winnfieldet) a kis pitiáner tolvaj körbelövi egy hatalmas kéziágyúval. Az összes lövés mellémegy, a golyók még csak sebet sem ejtenek a nagyfiúkon. Ez a körbelövés időnként megeshetik bármely férfiemberrel is, azzal a különbséggel, hogy ilyenkor a kéziágyú a saját bréje, a két gengszter pedig a vécécsésze. Mert ugye ha az ember éjszaka kibotorkál vizelni - és esetleg még másnapos is - előfordulhat, hogy összehugyoz mindent, vécédeszkát, vécékefét, a sarkot a klotyó mögött, de a kerámiába oda aztán nem megy egy csepp sem. És másnap jön a fehérnép ordibálva, hogy megint mi van itt, hát nem igaz, hogy nem lehet beletalálni abba a sz*ros retyóba. Persze hogy is tudhatná ő, mint egyszerű halandó, hogy azt a férfiasságot nem olyan könnyű ám kezelni. Mert van az úgy néha, hogy a ceruza végén a kucsma nem úgy állapodik meg, ahogy az a nagy könyvben írva vagyon, és ekkor előfordulhat az a szégyen, hogy az emberfia miközben a csésze közepére céloz és lő, aközben egy másik, rejtett sugárral összehugyozza a saját lábát. De van olyan is, mikor úgy buzog a dolog, mintha nem is egy pontból jönne a "nedű", hanem kábé úgy, mintha egy öntözőkanna öntözőrózsája lenne a szerszám helyén. Aztán, hogy fokozzuk a dolgot, néha nem is ceruza az a zeruza, hanem inkább furulya, mert szinte olyan, mintha oldalt is ki lenne böködve, széjjel lenne lyuggatva, és az ember akárhogyan is próbálkozik, nem tudja száraz kézzel megúszni a dolgot. (mondjuk az utóbbi kettőnél alapvatő követelmény, hogy a delikvens jól be legyen b*szva) Szóval az élet néha nehézségekkel és kellemetlenségekkel is jár. Persze megtehetné az ember, hogy ülve csinálja még a kis dolgát is, de az legalább annyira ciki lenne, mint azon hímkutya esete, ki még egy éves korában is leguggolv

Ahogy az sem macsó, mikor reggelente az emberfia harapná a frissen vásárolt, még szinte meleg és ropogós zsömlét, és a pattogós kemény héj hirtelen belepattan a szemébe. Mit titkoljam, velem is előfordult már(kétszer). Ilyenkor sűrűn pislogjunk, és persze mások előtt tagadjuk le.

De talán a legkínosabb az, mikor az ember a reggelije és a reggeli zsömije mellé bontaná fel a 80-100 grammos, előre szeletelt (téli)szalámit, de nem képes rá, nincs ereje hozzá, mert az úgy le van csomagolva. Mert megértem én, hogy ezen húskészítmények gyártóinak és csomagolóinak az a feltett szándéka, hogy arra késztesse a fogyasztót, hogy küzdjön meg az élelemért. Mint ahogy annak idején eleink tették, miközben a gyapjas mammutot kezdetleges dárdáikkal kergetve kiabálták, hogy: "nefussámámamut" meg: "ájámámegmamutbzmeg" meg: "hovaakrvaanyádbafuccmamut". Oké, értem én hogy így akarják megakadályozni az emberiség elpuhulását, de azt azért kicsit túlzásnak érzem, hogy ki kell vinnem az előre csomagolt szalámit a szalagfűrészhez, hogy hozzájussak végre a vágyott táplálékhoz.


[ A ponyvaregény sikere nem abban rejlett, hogy fricskát mutatott Hálivúdnak. Sokkal inkább abban, hogy szereplői kissé b*lfaszok voltak (még legnagyobb macsóságuk közepette is), mint mindenki ebben a világban. S így a nép azonosulni tudott velük, maguk közül valónak érezte őket]

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

4 napja
4

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

6 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

6 napja
39

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

2021.02.23.

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
36

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7