casper0072016.12.23. 21:10

2016 játékai - #9

Érdekes életpályát futott be nálam az újjáélesztett Deus Ex. A Human Revolution annak idején szinte azonnal felkeltette az érdeklődésemet, ami aztán első napos vásárlásba torkollott. Először azonban nem találtuk meg a közös hangot, kínkeservesen eljutottam a második helyszínig, aztán letettem a játékot, és bő egy évig rá se néztem. Másodjára már sikerült szerelembe esni, ami egy nagyon alapos végigjátszást eredményezett. Idén pedig megejtettem az immáron már a DLC-vel kiegészített második menetet a Mankind Divided megjelenése előtt.

A Human Revolution-ben az fogott meg leginkább, hogy kényemre-kedvemre elpepecselhettem benne. A játék a sztori haladtával újabb városokba eresztett be, ahol föl-alá sétáltam, bejártam minden szegletüket. Ezt a lehetőséget a Mankind Divided is megadja, igaz, csupán egyetlen városban. Prága azonban az év egyik legrészletesebb játéktere. Közép-európai lakosként sokkal otthonosabban éreztem magam a cseh főváros kissé lepusztult, nem túlságosan boldog futurisztikus közegbe helyezett utcáin, amik rengeteg felfedeznivalót, titkot rejtenek. Jó kalandozó révén, amint szabad kezet kaptam, rögtön belevetettem magam a csatornagőztől terhes sikátorokba, az ütött-kopott gangban lakásokba törtem be, hogy aztán feltörjem a lakók laptopjait és szégyentelenül átnyálazzam a levelezésüket. Nem mondanám, hogy üdítő volt látni a számtalan megközelítési lehetőséget, mert az előző rész alapján ezt vártam el.

A Mankind Divided lehetőséget ad a lopakodásra és a nyílt konfrontációra is. Az előbbi hasonlóan jól működik, mint korábban, és a játék nem is titkolja, hogy ezt a játékstílust részesíti előnyben, ami többek között plusz tapasztalati pontokban, felszerelésekben, információkban nyilvánul meg. Nagyon örültem, mikor felfedeztem, hogy a korábban kizárólag végzetes kimenetelű mozdulataimat ezúttal a járőrök, katonák, terroristák kiütésére is használhattam. Az egyszemélyes atombombaként működő typhoon most kábító gázzal is működik. Nagyot fejlődött a tűzharc, most már nem kínszenvedés a lőfegyverek használata, így aki a terminátorok nyomdokaiba akar lépni, nyugodtan megteheti.

Sajnos nem minden fenékig tejfel. Hiányoltam a főellenség harcokat - egy azért van -, amiket egészen helyrepofoztak a Human Revolution rendezői változatában, és nem tudtam megbarátkozni az energiahasználattal. A fejlesztők ezúttal egy folyamatos energiajelző csík implementálása mellett tették le a voksukat, amivel elveszett a képességek energiafogyasztásának nyomonkövethetősége. A második részek általában átvezető szerepet kapnak, de ez azért nem magyarázat a meglepően lapos sztorira és a jellegtelen karakterekre. Sajnos a Mankind Divided nem tudott olyan karizmatikus szereplőket felmutatni, mint Frank Pritchard vagy éppen William Taggart.

Bár a Mankind Divided nem feltétlenül ért el nálam olyan átütő sikert, mint elődje, de kielégíti azok igényeit, akik szeretnek sunnyogni, és idejüket nem sajnálva elmerülni a rendelkezésre álló világban.

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

1 napja
1

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

3 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

4 napja
30

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

8 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

9 napja
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
35

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7