Cash Bacsi2019.11.11. 14:40

Second Galaxy - Teszt (iOS)

Hát ezt a galaxist bizony kinőttük, irány a következő!

A Second Galaxy igencsak ígéretesen kezdődik. Megismerkedünk az alapsztorival, ami meglepően érdekes, alapvetően az egész játékra jellemző, hogy érdemes a sztorit végigolvasni, persze csak akkor ha rendelkezünk megfelelő angol tudással. Időben 3000 évet ugrunk előre, amikor is az emberiség kinőtte saját galaxisát és eljött az ideje, hogy egy következőbe költözzön. Öt lehetséges frakció közül tudunk válogatni, mindegyiken belül több egyedi kasztból, amik ha nem is nagy mértékben de némileg hatással lesznek a későbbi játékélményre. Az első és legfontosabb ezek közül maguk a fegyverek lesznek, ugyanis mindegyik frakció erősebb valamelyik típusban, a Neo-European Federation például a rakétákban erősebb, míg az Economic Community of Dawn a blasterekben. tekintettel arra, hogy a játék java részét űrcsatákkal fogjuk eltölteni nem mindegy hogy melyik frakciót választjuk.

A játék méretei döbbenetesek, ha minden igaz akkor egészen 1000 fényévig terjedő távolságig tudunk utazni, ami több mint 50.000 csillagot és 5.000 galaxist fed le. Ez döbbenetes. Igaz nem kell itt komoly tervezői munkára számítani, tekintettel arra, hogy a bolygókra nem szálhatunk le és randalírozhatunk kedvünkre mint mondjuk a No Mans Skyban, vagy az Elite-ben. De akkor is bárhogy is nézzük ez egy meglehetősen komoly dolog, főleg egy mobilos MMO-tól. Na akkor kb. ennyit a statisztikákról, nézzük meg röviden mi is lesz a dolgunk ebben a játékban valójában?

A Second Galaxy egy MMO RPG-stratégiai-űrlövölde, ahol kedvünkre szépítgethetjük és erősíthetjük a hajóinkat, rengeteg kereskedelmi lehetőség lesz a játékban vagy NPC-kel esetlegesen más játékosokkal is, a játék sava-borsát mégis csak a lövöldözés fogja kitenni, ami az első pár órában nagyon kellemesre, könnyen tanulhatóra, látványosra és élvezetesre sikeredett. A képernyő bal felső sarkában látjuk majd felsorakozni az ellenfeleinket, az egyikre ráklikkelve majd a jobb alsó sarkokban lévő gombbal válasszuk ki az automata követést, ha nem vagyunk hozzá elég közel akkor kapcsoljuk be a thrusterkeet hogy lecsökkenjen a távolság kettőnk között, majd ha utolértük emberünket nem lesz már más dolgunk mint a különböző időközönként elérhető fegyverarzenálunkkal jól szétlőni őt. Ha elfogy a pajzs töltsük újra, ha elfogy az energia pótóljuk. Nagyon fontos megtalálni az űrhajónkon belül a rá aggatható felszerelések közti egyensúlyt. Minimum három fegyverrel szereljük fel, a többi meg lehet nyugodtan egyéb más, olyanok mint pajzsgenerátor, vagy energiacellák. Rengeteg erősségű (common, uncommon, rare stb.) és típusú dolgot rakhatunk fel a hajónkra, minél nagyobb maga a szekér annál többet. Eleinte úgy fog tűnni, hogy a hajónk elpusztíthatatlan, de ahogy haladunk előre a játékban fogunk rájönni arra, hogy sajnos nem az. Egyszerre több hajónk is lehet, küldetésre viszont csak egyet vihetünk, azt amelyik szerintünk a legalkalmasabb az adott feladatra.

Nade jól elkalandoztam itt a harccal kapcsolatban, mert a játéknak lesz egy állatira jó és izgalmas sztorija is, amit érdemes nyomon követni, végigolvasni. Igaz sajnos nem lesznek igényes szinkronszínészek akik végigbeszélik a játékot, szövegleni persze fognak, csak éppen nem azt monjdák ami le van írva, hanem folyamatosan ismétlődő sablonos mondatokat mondanak újra és újra. A sztorin és a lövöldözéses küldiken kívül érdemes kapcsolatot teremteni más játékosokkal is, esetlegesen csatlakozni egy szövetségbe és velük együtt menni felfedezőútra, a játék akkor fog elkapni minket igazán, ha lesznek mellettünk más játékosok is, akikkel együtt harcolhatunk és bandázhatunk, tekintettel arra, hogy egy MMO játékról beszélünk ugyebár.

A Second Galaxy láthatóan nem egy AAA cím, egy kisebb független csapat készítette a Zilong Game Limited, ráadásul ha jól tudom ez az első játékuk. Szóval nem képvisel egy olyan minőségi szintet amit manapság megszokhattunk a mobilos játékoknál. Az állandó lövöldözés és harc sajnos egy idő után unalmas tud lenni, ha talán több beleszólásunk, szabadságunk lehetne harc közben, mint monjduk egy Galaxy on Fire közben ez másképp lenne, de sajnos egyelőre a játék ilyen. Mint a legtöbb MMO játék könnyen lehet hogy évek múlva teljesen más lesz az egész, tovább fejlődik és a mai állapotánál egy sokkal de sokkal jobb játékot kapunk a kezükbe. A jelenlegi formájában viszont minden jó tulajdonsága ellenére, csak egy közepes értékelést kaphat tőlem, mert úgy vélem nem eléggé egyedi a nagyközönség számára. Erőteljesen rétegjáték és nem eléggé populáris ez a műfaj ahhoz hogy nagyobb rajongótábort szerezzen magának, de ne legyen igazam!

3/5

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

1 napja
6

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

3 napja
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém. (Nem kell aggódni, nem írok végig rímekben.)

3 napja
14

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

5 napja
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

7 napja
8

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
14

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4