Joo T2008.03.03. 16:56

2008.03.03 hétfő - Találkozás az öreggel

Na ma korán létrejön a bejegyzés, mert ma már megtörtént velem ami említést érdemel. Találkoztam az öreggel. És tényleg igaza volt Ákoséknak. Ő egy nagyon aranyos és jófej meber. Le is beszéltem vele még egy randit, mert egyszerűen szuper...

Nos hát elérkezett ez a nap is. Este természetesen szarul aludtam. Izgultam, hogy mi lesz? Hugi mondta, hogy odavisz az öreghez, de majd lép is vissza dolgozni. Mi lesz, ha egy szót nem értek abból, amit mond? Már reggel nyolckor felkeltem. Amúgy fel akartam kelni korán, de aludni se nagyon tudtam. Szóval korai kelés. Reggeli koffein mentes kv-mat elfogyasztom. Ja tényleg, ezt nem is említettem. Koffeinmentes instant kv-t vettem. Leveszem a polcról, hát nem olvastam el a hátulját. Otthon azért már az elején is kiírják, hogy no coffein, vagy valami. Hát itt nem. Otthon olvasom a hátulját, azt írja ám, hogy ezzel tökéletesen finom koffeinmentes kávét tudsz csinálni. Na mondom, köszönöm szépen.

Na de mindegy is. Szóval kv, azt borotválkozás, fogmosás, stb. 11-re kimentem a buszmegállóba, mert majdnem egy óra a városba az út. Hát nagyon, de nagyon hideg volt. Olyan szél volt, hogy fel kellett hajtanom a kapucnim, ne hogy lefújja a szél a megfagyott fülemet. Na be a városba, Hugival találka a megbeszélt hejen.

Meg is jelent, és akkor irány az öreghez. Na akkor már a gyomromban éreztem az agyamat, vagyis a torkomban volt a gyomrom, úgy izgultam, mert Hugi csak kiugrott, azt megy is vissza melózni. És én meg ott maradok egyedül, egy vadidegennel, aki nem beszél magyarul. Hát ez kész. Na de ezért jöttem ki, szóval erőt vettem magamon, és irány Hugi után.

Na szóval találkoztunk az öreggel az egyik sarkon, konkrétan a Mary Mallon szobornál (nem biztos, hogy jól írtam, de aki volt itt kint, az így is tudni fogja, aki nem, annak meg úgy is mindegy ;) ). Szépen bemutatkoztam, ahogy kell, persze nagy zavaromban majdnem azt is elrontottam. Na akkor üljünk be valahova. Elmentünk egy helyre, ahol már voltam egyszer 2006 novemberében, de most meg nem mondom mi a neve. Szóval Hugi beállt a sorba kérni magának valami kaját (azt hiszem paradicsom leves volt), meg kv-t nekünk. Addig is az öreg bele is lendült, és lekezdett kérdezgetni. Hát elkezdtem ott hebegni habogni, de végülis válaszoltam mindenre. Na aztán Hugi megérkezett, és akkor belemerültek a beszélgetésbe. Mondjuk, hogy dicsérjem magam, mindent értettem... :)

10-20 perc múlva Hugi visszament dolgzoni, én meg ott maradtam az öreggel. Na "fine", gondoltam, de nem volt semmit probléma. Mondta az öreg, hogy leír pár dolgot, hogy interjúkon mit szoktak kérdezni, mire kell figyelni. És akkor nekikezdett, és azt kell hogy mondham, nagyon jól csinálta. Lassan és érthetően beszélt, és folyamatosan nézte, hogy képben vagyok-e. Volt két szó, amit nem értettem, erre semmi probléma, elkezdte körülírni, máshonnan megközelíteni a dolgot. Állítólag hajlandó rajzolni is, bár erre azért nem volt szükség. Szóval egy jó órát elbeszélgettünk (vagyis inkább ő), aztán ennyi. A végére már én is elkezdtem oldódni, nem csak 'ok'-ztam meg 'i see'-ztem, hanem próbáltam rendesen válaszolni, vagy kérdezni. Azt a végén még egy új időpontot is sikerült egyeztetnem vele :)

Összegzésképpen: én teljesen le vagyok halva a kis öregtől. És a lényeg még csak most jön. Nem kér érte semmit. Ja igen, ki kell fizetni a kv-ját. Eszméletlen. Egyszerűen nem akartam ezt elhinni. Otthon azért megtanultam, hogy semmi nincs ingyen, erre itt kint meg történik ez. Hát ennyit mára. Egy biztos, hogy egyre jobban kezd körvonalazódni, hogy milyen sokat számit, ha valaki segít, amikor kijössz. Előszöt is lakás, igazolás a pps-hez, most meg hogy megismertettek az öreggel. Hát nem is tudom, mikor fogom tudni ezt majd meghálálni...

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

1 napja

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

2 napja
17

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

7 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

8 napja
5

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

9 napja
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
32

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

2021.01.17.
9