shearer2010.06.02. 19:19

Too Human

Sokáig gondolkodtam, hogy majd milyen frappáns bevezetőt írok ide arról, hogy milyen nagy kihagyott ziccer a Too Human, hogy milyen sokáig készült és mégis csak ennyire futotta, meg hasonlók, de végül csak nem akartak megszületni a fejemben a gondolatok (ez van ha lázasan ír az ember). Úgyhogy mindenki képzeljen ide valamit, akit meg érdekel a bővebb véleményem a játékról, az katt a továbbra. :)

A Too Human legendásan sokáig készült, még ps1-re kezdték el fejleszteni, aztán átvándorolt GameCube-ra, majd pedig kilenc év után, 2008-ban megjelent xbox360-ra. Nagy felhajtás közepette, hogy aztán szépen csendben eltűnjön a süllyesztőben. Ahonnan aztán most májusban itt a Balkán szívében váratlanul újra előbukkant, ugyanis az Alan Wake előrendelői kaptak egy példányt ajánd... mármint a DLC kód helyett vigaszdíjként. Jó csere volt? Nekem mindenképp, mert eddig még kimaradt a Too Human, az AW-ről meg nem tudom még, hogy megéri-e nekem DLC-ket vásárolgatni hozzá.

A játék egy akció RPG, és HA nem lenne kurvára befosatósan szar szutyok gennyláda az irányítás (már elnézést a vulgáris kifejezésért), valamint nem lenne pofátlanul rövid és relatíve egyhangú akkor meg merem kockáztatni, hogy a jobbik fajtából. De sajnos nem, és ez ezúttal különösen nagy kár, ugyanis maga a világ, a háttérsztori roppant érdekes, és a történet is ha jobban ki tud bontakozni, akkor igazán ütős lehetett volna. Nekem eleve gyengém a nordikus mitológia, ha valami ebből "táplálkozik" és azt ügyesen teszi, akkor nálam már nyert ügye van, legyen szó akármiről egészen az Ah! My Goddes-től egészen az Erik, a vikingig. Márpedig szerintem ez a viking-cyber egyveleg nagyon jól sikerült. Viszont a játék nem.

Az irányítás fő rákfenéje, hogy a szabad kamerakezelést beáldozták annak, hogy a jobb analóggal lehessen kardozni. Ez már magában elég hülye ötlet volt, ráadásul semmi olyan extrát nem nyújt ami miatt kicsit is rá lehetne fogni, hogy érdemes volt ezt bejátszani. Roppant nehézkes és idegesítő emiatt a közelharc. Sajnos a távolsági harcot szintén sikerült eltöketlenkedniük a pocsék célzással.

Sajnos az irányítás mellett játékmenetbéli hibák is akadnak szép számmal. Mindjárt a legextrémebb az, hogy nincsen hordozható gyógyszer, sőt az öt karakterosztályból négynél regen sincs. Gyógyítani kizárólag a véletlenszerűen elhulló life orb-ok (vagy mik?) fognak minket, amiket még véletlenül sem akkor kapunk amikor igazán kéne (bár néhány húzósabb helyen szemlátomást több található). Ha meghalunk, akkor viszont nincs game over, hanem egy epikus animáció keretében leszáll értünk egy valkűr, aztán a közelben respawn. Nagyon jó. A gond csak az, hogy ezt a kb. 25-30 mp-es animációt MINDIG ki kell várni.

Tárgyakat gyűjtögetni, cserélgetni a felszerelést az inventory-ban jó móka. Viszont a Too Human-ban kicsit túllőtek a célon azzal, hogy lényegében ötpercenként lecserélhetjük a fél arzenálunkat egy jobbra. Mire összejönne a pénz egy-egy igazán tápos varázscucc-ra, addigra találunk sima tárgyak között is egy-egy erősebbet.

A különböző képességek döntő többsége totál felesleges. 30-as szint után jutott csak eszembe, hogy van másodlagos skill tree is...

Pályából van nettó négy, ezek mondjuk relatíve hosszúak, és objektíve baromi egyhangúak.

A grafika szintén nem 2008-as színvonal, a zene és a szinkronhangok viszont nagyon jók lettek.

Summa: néhány délután erejéig kellemes kikapcsolódás a Too Human, ha az ember az alapvető baromságokon túl tudja tenni magát, és nem vágja egyből falhoz a lemezt (mert ilyenről is hallottam már). Sőt ha valaki nagyon megbocsátó, még akár bele is szerelmesedhet a játékba. Nekem a viking mitológia elég motiváció ahhoz, hogy egyszer kipörgessem, meg szöszöljek picit az acsikkal. És nektek?

vem
Az "inventory hell" jelenség

A mostani videóban arról mesélek, milyen mechanikák vezetnek ahhoz hogy tele leszünk haszontalan és/vagy nehéz dolgokkal, melyik játék hogy próbálta ezt kezelni és mit várhatnánk el joggal a jövő játékaitól.

11 órája

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

5 napja
5

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

7 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

7 napja
41

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

2021.02.23.

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
4

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
36

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15