Rewmac2012.02.27. 15:01

Asura's Warth - Beszámoló

Légy dühös, törj össze mindent és ne kímélj senkit...

Az évek során én meg tanultam szinte minden játékot élvezni, amit csak lehet. Hiszen azért játszunk, hogy elverjünk vele pár órát. A többség által többször középszerűnek és tán még annál is rosszabbnak ítélt játékok egész hadával jobbakat tudtam játszani, mint a nagy fejlesztőcsapatok rendkívüli látvány világával megáldott termékeivel. Az Asura is valahol ide sorolható. Azonban vannak olyan hiányosságai, amik miatt egyedivé válik.

A történet a hindu mitológiából táplálkozik. Az isteni alakok a nyolc védelmező generálisként jelennek meg és céljuk a gonosz Gohma létformákat, melyek évezredek óta sújtják a halandókat. Azonban mint tudjuk Asura sorsát társai részelegesen megpecsételik és megkezdődik a haraggal vegyített bosszúhadjárat, melynek során minden, amit valaha ismertünk megváltozik. A gond csak az, hogy ez a valójában rendkívüli történet, mert tényleg remek nem más, mint a tipikus japán anime klisék egyike. Körülbelül Naruto és Dragon Ball hibridnek is lehet tekinteni, oly annyira, hogy néhol még egy az egyben vannak átültetve a karakterek jellegzetességei. Az rendben van, hogy Cyberconnect barátunk ismeri ezt az atmoszférát, de azért én már szeretnék valami mást is látni, mint a szokásost. Ettől eltekintve a történet remek. Élvezhető, követhető mind laikusok mind pedig anime rajongók számára.

A grafika szép. A design lehet egyedinek mondani, hiszen elképesztően vannak megvalósítva a monumentális csaták. Nincsenek képhibák legalábbis én nem tapasztaltam, azonban az is tény, hogy nem egy mérővel ültem a gép előtt, hanem csak játszottam a játékkal. Az effektek teljesen rendben vannak, megvannak szokásos idióta elemek, amiktől még színesebbé válik a világ. Egyetlen egyszer tapasztaltam Unreal Engine szerű textúra késést, de utána soha többé nem köszönt vissza. A hang világa is remek. A harc alatti melódiák egész egyszerűen tökéletesek, ám a történeti részeknél alkalmazott melódiák is tökéletesen megállják a helyüket. A zenei aláfestés tökéletesen tükrözi az aktuális érzelem világot az egyes jelenetek során, ez manapság ritka, hiszen nem gyakori már az emlékezetes soundtrack.

A játék ott hibázik egy oltári nagyot, hogy tulajdonképpen ez lesz, akinek nem játék. Harc rendszere pont annyi van, hogy mellette a Prince Of Persia Forgotten Sands megoldásai komplex és átgondolt rendszernek tűnnek. Ezzel azt akarom sugallni, hogy nincs harcrendszer. Két legjobb esetben három gombot használunk, amiből egyetlen nyomogatásának van, értelme a többit egyszer-egyszer nyomjuk meg, majd egy RT és quick time event. A real-time harc megközelítőleg 15-20 percet tesz ki a 6 órás játékból a többi kőkemény quick time event. Akármennyire is élveztem a játékot én pofátlanságnak tartom, hogy egy ilyen „termék” teljes áron jelenik meg. Mert ez nem más, mint egy interaktív CG cutscene halmaz némi játékkal, tulajdonképpen invertált videó játék. Én értem, hogy 2012-ben az egyszerűség, rulez, de tulajdonképpen Normal fokozaton éppen, hogy meghaltam, egyszer mert fel kellett vennem a telefonomat. Sőt ha QTE elszúrjuk, se nagyon történik egyes esetekben semmi csak max lemaradunk 8 másik QTE-ről. A videók tartalma elviszi az egészet a hátán, de sajnos ettől eltekintve másodjára már önismétlő, újat nem mutató anyaggá válik. Tipikus one-hit wonder. Az egy dolog, hogy ez a mechanika többet nem bírt volna ki időben, de azért a fejlesztők többre képesek ennél.

Fejlesztés az nincs. Legalábbis a klasszikus értelemben. Nincs is rá túl nagy szükség, mert max azt tudnám elképzelni, mint ultimate skillt, hogy QTE-k felét benyomja a gép helyettünk. Vannak különböző életcsík, designok melyek különböző bónuszokkal látnak el bennünket a csaták során. Ezeknek leginkább abban az összesen 15-20 percet átölelő időszakban vesszük hasznát. Ha most az extrákat akarjuk sorolni, van kilenc darab ilyen csík, amiből háromnak kapásból semmi értelme, a többi meg egyszerűen tök mindegy, leszámítva az utolsó megnyithatót.

Ennek ellenére az Asura's Wrath összképe az örök anime és japán rajongóknak egy kincs. Remek történetet mesél el, ritka tökéletes aláfestéssel, egész pofás szinkronnal. Modern mentsük meg a világot buli, de van benne valami, amitől az ember azért csak vágyik arra, hogy megtudja mi is történik a háttérben, még akkor is, ha pontosan lehet sejteni mindent előre. Az össz játék idő normálon minden mozival együtt olyan 5-6 óra között mozog. Objektívan olyan 5.5-6 köré pontoznám a játékot, de mivel megtehetem így dobok rá egy 7est, mert egy kellemes péntek és szombat délután volt a játék.

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

1 napja
1

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

2 napja

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

3 napja
24

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

8 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

9 napja
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
35

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7