casper0072016.11.27. 14:47

Zsugások "szerencséje"

Hosszú szünet után írok ismét, és azt sem ígérem, hogy ezután megpróbálok gyakrabban összedobni egy kis olvasnivalót. Most azonban hirtelen indulatomban elektronikus papírra kell vetnem keserűségem. Nemrég meghívót kaptam a Gwent bétába, amibe kíváncsian néztem bele. Korábbi kártyás tapasztalataim miatt direkt kerülöm a belevetem magam szót. Nem hiába.

Hogy kontextusba helyezzem a dolgot, a CD Projekt Red épp egy gyűjtögetős kártyajátékot hegeszt, ami a The Witcher harmadik részében debütált Gwent minijátékra épít. Természetesen a saját lábain is megálló CCG mélyebb, több kártyát és lehetőséget kínál, mint elődje. A Gwent most érkezett a béta fázisába, ahol bizonyos keretek között, de szabadon gyűjthetünk lapokat, építhetünk paklikat, és játszhatunk más játékosok ellen. A játék rendszere tetszik, viszonylag rövid ismerkedés után azonban keserű szájízzel léptem ki, és szerintem ezzel véget is ért soha el nem kezdődő Gwent karrierem.

A problémám kétrétű. Egyrészt ez egy gyűjtögetős játék. Ahhoz, hogy sok és jó lapot szerezzen az ember, vagy olyan szinten rá kell feküdnie a kártyázásra, hogy mással nem is igazán tud foglalkozni vagy elkezdi belapátolni a pénzt a gyűjteményébe. Nálam egyik opció sem játszik. Így viszont maradna a „low rank for life”, amibe nem tudok belenyugodni, mert ha egy kompetitív játékba fogok, akkor ott szeretnék egy általam elfogadhatónak tartott szintet elérni. Részben a Hearthstone-t is ezért hagytam abba: hiába volt meg a tudás és a tapasztalat, mivel nem akartam 24/7-ben erre áldozni a szabadidőm és vagyonokat költeni a digitális boltban, nem tudtam elérni a kitűzött céljaim. Ebből a szempontból (is) sokkal jobb játéknak tartom a League of Legends-et, ahol ha kihagyok egy hetet, akkor csak fel kell frissítenem a tudásom, de nem maradok le, mint a borravaló.

A másik nagy fájdalmam a szerencsefaktor. Ez egy kártyajáték, ahol nem lehet kiiktatni ezt a számomra nem kellemes elemet. Tudom, hogy a pakli építés technikája magába foglalja a mázli kordában tartását és a mérkőzések alatt is lehet úgy főzni abból, amim van, hogy befolyásom legyen a dolgok menetére, de teljesen sosem lehet kiiktatni a mákot. A baj ezzel az, hogy én kifejezetten rosszul viselem, ha emiatt bukom el. Természetesen egy vesztes meccs után az ember hajlamos erre fogni a kudarcot, de szerintem a Hearthstone-ban elég kitartó és objektíven mérlegelő voltam, hogy megfigyelhessem a trendeket. Nem vezettem statisztikát - és persze én is sokkal jobban emlékszem a szerencsétlen szituációkra -, de bizton állíthatom, hogy alapvetően nem áldottak meg a zsugások szerencséjével. „Nem nyúlt szarba a gyerek.”, mondanák páran. Ezen valaki túllendül, de nekem elfogyott a türelmem és beláttam, hogy csak erőlködés lenne az egészből. Hiába gyűjteném a kártyákat és dolgoznám ki a taktikám, ha egyetlen összecsapás, ami a szerencsén ment el, minden sikert elfeledtetne.

Levontam a tanulságot és belátom, hogy a kártyás játékok nem nekem valók.

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

1 napja
1

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

2 napja

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

3 napja
24

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

8 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

9 napja
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
35

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7