Ra1D3n2018.09.01. 15:44

Xbox Store újra olcsón!

Kb. 2,5 éve már, hogy megírtam az első bejegyzésemet, és pont ebben a témában, és akkor nagyon sokan voltatok hálásak nekem, hogy egy alternatív vásárlási lehetőséget nyújtottam nektek, az itthon érvényes piactéri ajánlatok árához képest töredékéért. Sajnos ez a módi már kb 2 éve használhatatlan, de a napokban végeztem egy komolyabb kutakodást az interneten, mert hónapokkal ezelőtt hallottam pletykákat miszerint igenis van mód máshonnan játékokat vásárolni. Kár, hogy anno ennyire hamar feladtam a dolgot, mert az elmúlt két évben súlyos összegeket tudtam volna megspórolni ennek tudatában, de a lényeg, egy kis csavarral, de újra elérhető más országok piactere :)

Kb. 2,5 éve már, hogy megírtam az első bejegyzésemet, és pont ebben a témában, és akkor nagyon sokan voltatok hálásak nekem, hogy egy alternatív vásárlási lehetőséget nyújtottam nektek, az itthon érvényes piactéri ajánlatok árához képest töredékéért. Sajnos ez a módi már kb 2 éve használhatatlan, de a napokban végeztem egy komolyabb kutakodást az interneten, mert hónapokkal ezelőtt hallottam pletykákat miszerint igenis van mód máshonnan játékokat vásárolni. Kár, hogy anno ennyire hamar feladtam a dolgot, mert az elmúlt két évben súlyos összegeket tudtam volna megspórolni ennek tudatában, de a lényeg, egy kis csavarral, de újra elérhető más országok piactere :)

Tudom, felesleges a kertelés, de manapság már szinte mindenkinek van egy hometársa akivel felezi a játékok költségeit, viszont a premier játékok értéke még így is hajmeresztő magasságokba tud emelkedni (Hol van már a X360-as időszak, amikor minden 11-13ezer Ft volt megjelenéskor…). Én személy szerint most a Destiny 2 Forsaken + Annual passon spóroltam ennek a módszernek a segítségével közel 11.000 Ft-ot, csupán csak annyival, hogy Törökországban rendeltem elő a játékot. Ez annyira felvillanyozott, hogy elkezdtem szétnézni, milyen játékok vannak még, és a Shadow of the Tomb Raider Croft Edition (mindegyik bomba áron van) szintén olyan brutális jó áron van a törököknél, hogy azt is előrendeltem, pedig nem is terveztem Black Friday-ig minimum, erre most úgy fest, hogy kb 17.000Ft-ot spórolok a premier árán, mert valamivel kevesebb mint 13.000Ft-ot vonnak le napokon belül a bankszámlámról. Szerintem most felesleges azzal a közhellyel jönni, hogy megéri-e egy kis vesződés, ha ennyit tudnak rajta spórolni az emberek nem? Térjünk is inkább a lényegre, mert gondolom egyikőtök sem azért kattintott, hogy az én örömömről olvasgasson 😊

-1. A művelethez mindenképp szükséged lesz:

  • egy laptopra, vagy ha laptopod nincs, akkor egy usb-s wifi stickre a PC-dhez

  • Wifi hálózatra

  • Connectify hotspot nevezetű programra (ennek beszerzése körülményesebb, de a lifetime acces mindössze csak 30-35$, ami összességébe véve nem is vészes, hogy az ember mennyit spórol a digitális játékokon. Ha nem boldogultok, nyugodtan kérdezzetek engem a beszerzés módjáról privát üzenetben, akár egyből, ahogy belevetnétek magatokat a vásárlásba, és esetleg kérdezzétek a kommentben hozzászólókat is.)

-egy VPN kliensre (m0ski nevű felhasználótól kaptam a tippet, hogy ebayen a NORDVPN progihoz árulnak accountokat 7-8$-ért, 2 éves hozzáféréssel. Amikor írom jelen soraimat, az ajánlat még mindig elérhető, persze ha nem akarsz pénzt költeni rá, arra is tudok egy megoldást, majd lejjebb.)

  1. Nulladik lépésként mindenképp szükséged lesz a művelethez, hogy megnézed a megvásárolni kívánt játékot a linkelt weboldalon Click! . Ha itt rátaláltál arra az üzletre amelyikbe mindenképp beleugranál, akkor az oldalon rákattintasz a megfelelő ajánlat mellett lévő „View on Microsoft.com” gombra, és így a Microsoft oldalára kerülsz, az adott ország ajánlatával. Itt próbáljátok megvenni az adott címet a profilotokba belépve (ügyeljetek, hogy a kívánt ország piacterén legyetek), és vásárláskor valószínűleg meg kell adnotok a címetek, ha az adott országban még nem vettetek semmit. Ennek a lépéseit most nem részletezném, 2,5 éve már megtettem az előző blogbejegyzésem Click! 4-5-6-os pontjában, nem nehéz egyáltalán. Képes segítséget is készítettem hozzá, melyben a helyes adatok kitöltési útmutatója a google maps-es képek előtti utolsó kép: Click! Ha ezekkel a lépések megvannak, a feltételek adottak, a programok telepítve, akkor jöhet a lényeg.

  2. Első lépésként egy utp kábel segítségével kösd össze az xbox one készülékedet a laptoppal/PC-ddel az ethernet portjaikon keresztül, az Xbox One készüléked pedig legyen lecsatlakozva wifiről, és ne legyen semmilyen formában sem online csatlakoztatva.

  3. Ha a gépek össze vannak kötve, akkor elindítható a VPN kliensed és a connectify programok. Ehhez a leíráshoz én a VyprVPN klienst használom, ami minden országot tartalmaz, ami kellhet. Ennek a programnak az előnye, hogy ingyenes, viszont csak 3 napig használható. Ez nem olyan nagy gond, mert bármikor újra regisztrálhatsz másik e-mail címmel, amihez elég eldobható e-mail címet kreálnod, mert jó eséllyel, nem 3 egymást követő napon fogtok innen vásárolni, hanem csak bizonyos időszakonként. Persze ha nem praktikus a módszer, akkor ebayen lehet venni nordVPN accountot, ami szintén tartalmaz minden országotm ami kellhet, és nevetséges 8$-ért osztogatják jelenleg az ebayen, és bár 2 év hozzáférést ír, valójában 3-at kap az ember. A VyprVPN klienst innen tudjátok tölteni:Click!

  4. Ha összedugtad a laptopodat/PC-det az Xbox-al, és wifi hálózatról megy a laptopod/PC-d, akkor a VPN kliens elindítása a következő lépés. A VPN programodban csatlakozz először a kívánt országra, ahonnan szeretnél vásárolni. Az első a hálózat neve lesz (alapértelmezetten: connectify-me), alatta a jelszó a hálózathoz (amit mi adhatunk meg, de mivel mi ethernet kábelen osztjuk a hálózatot, ez a sor szürke lesz). A következő sor a megosztani kívánt internet kapcsolatod lesz, ami esetünkben a TAP-VyprVPN Adapter V9 lesz (NordVPN esetén TAP-NordVPN, más vpn kliens esetén mindig a TAP-os lesz a jó). A Share Over rublikánál azt kell beállítani, hogy a rendelkezésre álló lehetőségek közül melyik módon szeretnéd továbbosztani az internethozzáférést. Mivel mi vezetékes módon tervezünk, így mindig az ethernetes opció lesz a jó. Ha jól csináltuk, akkor az utolsó sorban magától Ethernetre vált a Connectify, még egyszer utoljára ellenőrizzük, hogy mindent jól állítottunk-e be, és a „Start Hotspot” gombra bökve élesítjük a hálózatot. (Ha valaki NordVPN-t használ, érdemes a Settingsen belül az Advanced settings fül alatt bekapcsolni az „Obfuscated Servers” opciót. Kicsit lassabb lesz a hálózatunk, de biztosabb a csatlakozás a problémásabb régiókhoz, mint Törökország)

  5. Ha ezek megvannak, akkor xbox-al csatlakozol a hálózatra (mielőtt csatlakoznánk, bizonyosodjunk meg róla, hogy nem csatlakozik semmilyen hálózathoz sem a gép), ami kicsit tovább fog tartani (1-2 perc max). Ha megvolt, akkor az Xboxon a Settings menüben kiválasztod a System fület és ott a Language and Location-be belépsz. Itt kiválasztod a választott országot, és újraindítod a konzolt.

5.(ez teljesen opcionális lépés, viszont teljes mértékben ajánlott a megnézése vásárlás előtt) Ha az újraindítás megvolt, és csatlakozik az xboxod a netre, csinálhatsz egy tesztett a beépített Edge böngészőben, hogy tuti az adott országban érzékeli-e a gépedet a rendszer. Ezt legegyszerűbben a Click! oldalra lépve tudod megnézni.

  1. Ha minden tuti, akkor a store-ban kikeresed a játékot, amit szeretnél megvenni, és megveszed bankkártyás fizetéssel. Nem kell félni, el fogja fogadni mindenképp, ha mindent jól csináltál ;)

A folyamatról két képet készítettem, ami segíthet a connectify beállításához: Click!

Fontos tudni: Előrendeléseknél mindenképp vegyétek figyelembe, hogy a Microsoft már úgy kezeli az előrendeléseket, hogy a megjelenés előtt 10 nappal vonja csak le a kívánt összeget a kártyádról. Hogy ez ne legyen probléma, érdemes egy digitális bankkártyát létrehozni (pl: Transferwise, Revolut, stb…), és ezen a digitális kártyán lehet tárolni a kívánt valutából pont akkora összeget, amekkora szükséges nektek. Ez annyit jelent, hogy amikor megejted a vásárlást, aznap töltesz fel a kívánt valutából aznapi értéken annyit, amennyire szükséged van, és majd, ha közeledik a megjelenés, akkor az MS levonja az összeget, és nem buktál az árfolyam ingadozás miatt semmit sem (ez pl a Division 2 esetében érdekes, ami decemberben jelenik meg, vagy mondhatnák bármi más játékot, ami később jelenik meg, de jelenleg előrendelve nagyon jó áron kapható).

Megjegyzés: Időközben nyomon szoktam követni a forrás oldalt (Click!), hogy ha netán valami hiba van, akkor innen szembesüljek róla elsőként. Csütörtök-péntek óta sajnos, nem igazán megy a vásárlás online, mert az Xbox Live-on kis hiba van jelenleg, és sajnos ma reggel mikor próbáltam ezt a módszert, nem tudtam vásárolni, bár elméletileg, ha a hibát kijavítják, minden visszatér a régi kerékvágásba. Én török régióban próbálkoztam, és más is járt úgy törökkel most úgy, mint én, de Argentínában meg közben mégis elő tudta rendelni az illető a Red Dead Redemption 2-t. Mindenesetre próbálkozni lehet most is, de lehet addig nem jártok sikerrel, amíg az xbox live status oldalán (Click!) a vásárlás és tartalomhasználat korlátozottan megy csak.

Az útmutatóhoz kapott tippeket köszönöm szépen a közreműködést m0skinak! Neki köszönhetem a tippet az ebayes VPN vásárlásra, valamint az ő tapasztalatai alapján merem ajánlani a TransferWise digitális bankkártyát, amit ő sikeresen tesztelt! Köszönöm még egyszer is a kutatómunkát és együttműködést!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
The Crew

7 napja
8

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==