Stadia HUN2021.01.11. 14:40

Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

Nekem sajnos annak idején kimaradt az eredeti változat, így 25 évet kellett várnom rá, hogy végre kipróbálhassam a játékot. A remake érkezésének híre viszont annyira felcsigázott, hogy még emiatt terveztem Switch-et venni! Szerencsére hamar bejelentették a PS4-változatot is, de végül Stadián kötöttem ki, mivel a Pro előfizetéssel ingyen elérhető a játék. Igazából ez volt az első cím, amit elindítottam Stadián: úgy voltam vele, ha ez az arcade lövöldözés jól fut rajta, akkor bármi más is jól játszható.

Kezdem a lényeggel: jól fut, de csodát nem szabad várni tőle. Az első végigjátszásom alacsonyabb nehézségi fokozaton nagyon kellemes volt, felfedeztem a játék világát, ismerkedtem a klasszikus (Rez-t idéző) irányítással, újraéltem a játéktörténelem egy jelentős darabját. A stream többnyire folyamatos, de néha (pályánként akár többször is) hajlandó meg-megakadni, ami - bár zavaró - a gameplay-re csak kis hatással van, legfeljebb kis életerőt vesztünk az irányítási bakik miatt. A gond ott jött elő, amikor nekiálltam a komolyabb kihívást jelentő nehezebb achievementeknek (vidd végig hard-on, vidd végig lock-on nélkül): itt már átállítottam az új kétkaros irányításra, viszont lehetetlenné vált a pályák teljesítése - sajnos olyan pontosságot igényel a célzás, ahol nem megengedhető egy-egy rosszul időzített lag/röccenés. Remélhetőleg idővel javul a szolgáltatás színvonala, hogy hardcore játékosok számára is 100%-os konzol/pc élményt nyújtson a játék.

Ettől függetlenül többnyire pozitív véleménnyel vagyok a játékról. A poszt-apokaliptikus sci-fi világ, érdekes karakter-dizájn (mind erőteljesen Moebius-ihletésű), valamint a csodás soundtrack (bár '95-ben készült, nekem a '80-as évekbeli Az idő urai rajzfilmet idézi, erős japán ráhatással), és maga a retro gameplay (szigorúan classic kiosztással!) szívet melengető, és örülök, hogy végre bepótolhattam ezt a régi címet. A felújított grafika nem rossz, viszont túl éles, és nem annyira részletes, mint ahogy elképzelnénk, így inkább elvesz a varázsból; az eredeti pixeles játék jobban megmozgatta a fantáziát. Ugyancsak örvendetes, hogy a SEGA elhozta Stadiára is, ráadásul a Pro előfizetés részeként, így akár az ingyenes próbaidőszak alatt is szabadon kipróbálható, sőt - retro-kedvelők számára főképp - erősen ajánlott.

[6]

Bár még számtalan játék van a tarsolyomban, ha minden a tervek szerint alakul, legközelebb hardveres bemutatóval jelentkezem!

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

3 napja
8

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

5 napja
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém. (Nem kell aggódni, nem írok végig rímekben.)

5 napja
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

7 napja
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

9 napja
8

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
20

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4