Poker Club

StingerCsere Krisztián Gábor2020.12.02. 18:10

Kevés igazán jól játszható pókerjáték létezik manapság konzolokra – nem úgy PC-re, ahonnét a Poker Club Xbox One (X, SX, SS, PS5)) leigazolása is megtörtént. Tulajdonképp ezzel el is mondtunk mindent, de ahogy a reklámszlogen is szól, ez egy valódinak ható, élethű környezetben és modellezett karakterekkel funkcionáló változat, így azért kicsit kilóg a klasszikus kártyajátékok sorából.

Részben igaz is, a játékostársaink avatárjai teljesen valid képet festenek, habár Gears 5 szintű részletességet ne várjon senki: tízféle arctípusból és ezek minimális külcsín variációiból választhatunk, így esélyes, hogy idővel valami nagyon hasonló figura ül velünk szemben le játszani és ez alól az AI sem kivétel. A játékos asztalt körülvevő környezet viszont nagyon kellemes: a lehetőségekhez mérten részletgazdag miliőt kölcsönöz és jól sejteti, hogy a karriermód elején egy szimpla hétköznapi csehó hátsó helységéből indulva hova is lehet kitartó játékkal a sokadik szinttel eljutni. Való igaz, hogy a 4K felbontás, a HDR és a sugárkövetéssel operáló látvány (XSS és XSX-en) nagyon szépen fest a képernyőn, az előző generációs gépeken ellenben audio és video glitchek is előfordulnak szép számmal amolyan figyelmeztető szándékkal, hogy jó-jó, de azért van az átiraton még mit javítani.

Alapvetően a klasszikus Texas Hold’em poker játékra van lehetőség, de a Poker Club bizonyos variációs lehetőségeket is megenged a változatosság kedvéért. Játékmódokból sincs hiány, a klasszikus bajnokságok mellett cash/ring (ez a jump in / jump out variáció) és face-to-face összecsapásokra is lehetőség adódik, ha valaki ezt a hagyományos szemléletet preferálja. Ami azonban kiszámíthatatlanságot ad, az a klasszikus Tour mode-ban (ez a bajnokság megfelelője) helyet foglaló játékostársaink körforgása: a nem AI által kitöltött helyeket ugyanis élő játékosokkal tölti fel a játék, amely kvázi gyorsan meg is történik egy-egy kieső után, mivel a Poker Club cross-play alapokra épül, így az aktuális PC játékosok is együtt pörögnek a konzolos társaikkal. A handicap-ot nem mindig sikerül eltaláni, de ez valahol a pókerezés sajátossága is, nincs generikus, adott szintre húzható játékos összetétel, mindenki a saját stílusa és képessége alapján próbálja a lapokból a lehető legtöbbet kihozni.

Aki viszont a mobilos, vagy korai pécés pókerjátékok gyors, feszes tempójú hagyományaira számít, kicsit csalódni fog: a Poker Club a realizmushoz történő ragaszkodása révén nem enged boostolni, sem időt pörgetni: épp olyan gyors, mint amilyen a valóságban lenne, így egy full táblás hat főt számláló meccs igazán hosszú ideig elnyúlhat, mert két kör között relatíve sok a holt idő. Amíg a társak megteszik a szükséges lépéseket, a játékos maximum nézelődni és gondolkodni tud – illetve kameranézetet váltani az FP-ből egy sokkal emészthetőbb, de mobilos játékokat idéző felülnézeti módra. Mégis, a river kör után a program FP nézetbe váltva kicsit meggondolatlanul közli veled a győztes pot-ot, levágja a képről az asztal egy részét, így hirtelen valójában nem is tudod, miért te vagy miért nem te nyertél az adott körben. Az is érthetetlen, hogy miért nincs a Poker Club audio szekciójában legalább három különböző voice actor, mert ugyanazt hallva gyakorlatilag sosem tudod megkülönböztetni, hogy ki nyert éppen, mivel a győzelmi kiáltásaik is kimerülnek egy hangos és teljesen egyforma “yes!” kiáltásban.

Mint mondottam tehát, a legnagyobb élvezetet valójában a Tour mode adja, ahol a teljesítményünk és helyezéseink alapján a felhalmozott készpénz mennyiség mellett szinteket is lépkedünk. A poker klubokba történő csatlakozás lehetősége csak az ötödik szinttől nyílnak meg, amely tulajdonképp arra jó, hogy a nyereményeinkből felajánlásokat tehetünk a csapatunk számára, ezzel pedig exkluzív kusztomizációt, illetve kifizetéseket lehet eszközölni, esetleg a társaink stat értékei közt nézelődni.

Egy-egy órányi laza kikapcsolódásra, könnyed tét nélküli pókerezésre abszolút ajánlható a Ripstone játéka: meglepő, ugyanakkor rövid idő alatt szerethetővé válik a realisztikus megközelítés, habár funkcionalitásában, rugalmasságában és a bugok tekintetében azért fejlődhetne még egy kicsit. Erre minden esély megvan, a csapat hosszútávú kiegészítőket és új fícsöröket is ígér – ha a meglévő hibákat orvosolják, szép és tartalmas kártyajáték szimbóluma lehet a konzolos játékfelhozatalnak.

A játékot Xbox One X platformon teszteltük. Poker Club | Fejlesztő, kiadó: Ripstone | Platform: Xbox One (X, SS, SX), PS5 | Kategória: kártyajáték | Megjelenés: 2020. november 19. | Ár: 8300 Ft

A Vicarious Visions beolvadt a Blizzardba

A Crash Bandicoot N. Sane Trilogy és a Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 felújítások fejlesztőcsapata mostantól a Blizzard saját projektjein dolgozik.

16 órája
8

A Tencent felvásárolta a Klei csapatát

A kínai óriás tovább terjeszkedik. Ezúttal a Don’t Starve és Mark of the Ninja játékokról ismert Klei Entertainment csapatát kebelezte be.

17 órája
1

Resident Evil 4 (Remake) átalakítás

Egyes információk szerint a kiadó nem volt elégedett az M-Two eddigi munkájával, így az elsődleges belsős csapatát állította a projekt élére.

17 órája
7

Xbox Live Gold: áremelés, aztán mégsem

A Microsoft csendben megemelte az Xbox Live Gold előfizetés árát - aztán a közösségi felháborodás miatt kapásból visszavonta az egészet.

20 órája
18

Humankind: avatárok és MI-k

A PC-s grand stratégia részleteiről fed fel friss dolgokat a legújabb fejlesztői napló.

1 napja

Games with Gold: februári kínálat

Egy egészen kellemes kínálat. Egy egészen kellemetlen áremelés mellé. Egy biztos: nem most válik ingyenessé a GOLD szolgáltatás. Sőt.

1 napja
22

The Medium: 9 rejtélyes furcsaság

Ha a Maw hátborzongató jelenlétét nem is érezzük egyelőre a hátunk mögött, a marketing anyagok elől már most sincs menekvés.

1 napja
2

Olija: történet a pixelek mögött

A Devolver Digital egy pixelart gyöngyszemet csapott le a Sony indie részlegének kezéről? Pár nap múlva kiderül!

1 napja
5

Sherlock Holmes: Chapter One

Hey, Detektívek! Csak egy tipp: a Frogwares hangulatos videó formájában válaszolja meg az eddig felmerült kérdéseiteket.

1 napja
1

Resident Evil Showcase

Nézzük csak: Resident Evil Village kedvcsináló. Előző generációs verziók. Megjelenési dátum. Gameplay villanások. Na meg exkluzív próbakör!

2 napja
53

Destruction AllStars: bemutatkozik a mezőny

Hősök. Ikonok. Legendák. A bajnokság résztvevőit az egész világ ismeri, szóval ideje, hogy mi is vessünk egy pillantást a színes társaságra.

2 napja
7

Apex Legends: komolytalan őrület

Kirobbanó előzetesen az új szezon.

2 napja
1

Team Ninja: tervek a jövőre

Lehetséges Nioh folytatás, Ninja Gaiden hírek, open world játék. Ezek vannak a stúdió tarsolyában.

2 napja
1

Odabenn: a magyar hangjátéksorozat

A hatvanas/hetvenes évek klasszikus rádiójátékait idézi meg modern köntösben az új magyar kezdeményezés. Hallgassatok bele!

2 napja
2

Új játékokon dolgozik a Valve

De hogy pontosan miken, arról természetesen most sem tudtunk meg részleteket.

2 napja
15

Curse of the Dead Gods: konzolos megjelenés

Unod a görög isteneket? Itt az új roguelike kaland egy folyton változó sötét templommal, csapdákkal és szörnyekkel.

2 napja
2

Encodya: euro point and click Neo Berlinben

Cyberpunk stílus, egy árva kislány és egy robot - vajon mi kerekedik ki ebből?

3 napja

Norco: új kaland a Raw Fury-nál

Furcsa sci-fi kalandjáték, bizarr, ámde méregerős hangulattal. Éljen a dolgok különös mivolta!

3 napja

A The Medium: Marianne képességei

A Bloober Team legújabb horrorjátékának különleges képességekkel rendelkező főhősnője megmutatja mire is képes. A PC-s hardverigényről is be tudunk számolni

3 napja
12

Atomic Heart: RTX bemutató

Látványos RTX és DLSS erődemonstráció a Mundfish és az NVIDIA együttműködésének hála. Megjelenési dátum mondjuk továbbra sincs.

3 napja