[Teszt] Bud Spencer & Terence Hill - Slaps And Beans 2

Bud Spencer & Terence Hill - Slaps And Beans 2

mcmackoGéczy Attila2023.09.29. 15:14

Mennyire imádod 10-es skálán a Bud & Terence filmeket? 11? 12? Rögtön gondoltuk! A dinamikus duót körberajongó magyarok száma szerintem monoton növekedett az elmúlt évtizedekben, filmjeik bája pedig kitörölhetetlen a hazai néplélekből.

A Trinity Team külön verbuválódott gárdája úgy gondolta, hogy lesz elég rajongó, akik egy videójáték-feldolgozást is rentábilis vállalkozássá tudnak tenni, és ez így is lett. Pozitív Kickstarter kampány, sikeres rajt, több konzolos port: a Slaps and Beans eljutott a szélesebb közönséghez. Emellett pedig eljutott arra a szintre, hogy folytatásért kiáltson a fejlesztők és rajongók közös halmaza. A második epizód pedig az Inin-nek köszönhetően egyszerre jött minden elérhető masinára.

Hogy mennyire jó folytatásnak a Slaps 2? Eléggé. Szinte minden tekintetben tetézik az elődöt a készítők. A tartalom, mintha minden szempontból változatosabb lenne. A látvány mindenképp gazdagodott, olykor az egész képernyős pixelgrafika úgy izeg-mozog, mint a Neo-Geo korszak legszebb pillanatai. A zenei háttér továbbra is autentikus. A gameplay pedig csomó aprósággal bővült. Szinte minden tereptárgy interaktolható, ami nagyban fokozza a Bud Spencer és Terence Hill által csúcsra járatott "az utolsó korsóból is pofon-gag lesz, miközben ízzé-porrá zúzzuk a kocsmát"-komédiát. Emellett vannak stratégiailag elhelyezett power-upok a pályákon, amivel nehéz helyzetben segíthetünk magunkon. Terence célozni is tud, ami új réteget visz a távolsági harcokba. A pályák pedig tényleg szépek, és minden átvezető egy-egy klasszikus jelenet újragondolását hozza magával, a kötelező poénok társaságában. Dester Sanyi barátunk fordította amúgy a feliratokat, tisztességes minőségben; a hazai sub-ok tovább fokozzák az itthoni rajongók szemében a Slaps and Beans 2 értékét.

Sajnos a játék mégis megbotlik, nem egyszer, nem kétszer. A játék magva, a harc, most sem túl kidolgozott. Működik, de erőtlen. Egyes animációk suták, az interakció sokszor bugos. Nincs igazán "nehézségi" rétege sem a bunyónak - leginkább a tömegen és a sebzés értékén múlik a fokozódó kihívás, nem pedig a klasszikus beat 'em up mechanikákon. Tessék összehasonlítani a legutolsó Double Dragon játékkal a Slaps and Beans játékmenetét, ég és föld a különbség a két progi mélysége közt, pedig a Sárkányok se voltak tökéletesek. Emellett sok a bug is. Bármelyik pályát kiakaszthatod, pláne az ügyességi/logikai részeknél, vagy átvezetőknél. Ha dumás jelenet alatt nyomsz pause-t, (vagy home gombot) akkor a program azonnal eltörik, mint egy vessző. Vagy az inputokat veszti el a kód. Vagy visszatesz az üres pályára bolyongani. Ilyenkor a kilépés-visszalépés segít csak. A minijátékok is suták, egyszerűen nem elég jók. Emellett legyen bármi szép is a pixelart látvány, ez a ki-be zoomolás nálam mindig elrontja a dolgokat. Nem áll össze, amikor nem következetes a pixelrács. És itt sem az. Ha kizoomol a pálya akkor hirtelen minden apró és "hi-res" lesz, ha ráközelít, akkor érződik a klasszikus Neo-Geo inspiráció. De a kettő közötti váltások mindenképp kizökkentőek.

Sajnos ez az a pont, ahol mély, vagy magas hangon, de el kell mondani: a Bud Spencer & Terence Hill - Slaps And Beans 2 nem több egy tökéletlen szerelemgyereknél. Olyanok csinálták, akik imádják a forrásanyagot, de a játékfejlesztésből még van mit tanulniuk. A program lépten-nyomon azt érezteti veled, hogy valami nagyszerű dolog is kisülhetne az egészből, de jó pár pofon tudná helyre igazítani az egészet. A rajongók féktelen imádata felszínen tartja majd a játékot, és ki tudja, egyszer a bugokat is kisöprik majd a fejlesztők. De jelenleg tényleg olyan az egész, mintha egy amatőr Spencer/Hill cosplay mozit nézne az ember. Szórakoztató, de nem az igazi. Bocs, főnök!

PLATFORM PC, Xbox, PlayStation, Nintendo Switch
KIADÓ Inin FEJLESZTŐ Trinity Team
MEGJELENÉS 2023. szeptember 22. ÁR 20 EUR

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Ez volna a 10 legszebb grafikájú Nintendo Switch játék? A pixelszámlálóból jelentjük...

A Digital Foundry munkatársai összeszedték, hogy szakmailag melyik 10 játékot látják legcsinosabbnak a korosodó Switch könyvtárából.

2 órája
1

Heti megjelenések

15 órája

Riven

Az 1993-as ős-Myst négy évig váratta a rajongóit a folytatással, annak újraálmodása viszont most csak három évet vett igénybe: végre a Riven is megkapta az őt megillető gondoskodást.

1 napja
2

CONCORD

A PlayStation Studios 2018-ban alapított új fejlesztőstúdiójának debütáló alkotását vihettük el egy próbakörre a hétvégén. Az első benyomások alapján profi munkával van dolgunk, de nehezen látjuk a helyét a piacon.

2 napja
24

Kaszálták a Halo TV sorozatot - ez történt pénteken

Továbbá: koROBO, River City Saga: Three Kingdoms Next, Pacific Drive, Forestrike.

2 napja
7

Splitgate 2 bejelentés, A Quiet Place gameplay - ez történt csütörtökön

Továbbá: PowerWash Simulator, Unknown 9: Awakening, BioGun, The Mortuary Assistant, Gimmick! 2, Guayota, C-Smash VRS: New Dimension.

3 napja
2

Folytatódik az Orcs Must Die! és az EA Sports FC – ez történt szerdán

Továbbá: The Plucky Squire, Hollow Cocoon, Just Crow Things, Nocturnal II, No Man's Sky, Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club.

4 napja
1

Still Wakes The Deep - Vérvörös olaj

A leginkább a történetre fókuszáló játékairól elhíresült The Chinese Room nemrég ügy döntött, hogy a 2013-as Amnesia: A Machine for Pigs után visszatér a horrorhoz, méghozzá egy eléggé érdekes koncepcióval, ami a Dolog hangulatát vegyíti a tengeri olajfúrótornyok zárt és veszélyes világával.

5 napja
6

NeoSprint - Mázli újratöltve

A már veterán-korúnak számító Atari NeoSprint c. játékával a klasszikus izometrikus versenyek kedvelőinek készített be némi adrenalinpótlékot: színpadon a Sprint 2 ük-ükunokája!

5 napja
2

Game Pass: mozgolódás július második felében

Izgalmas premier címek érkeznek a következő napokban, de elvileg hamarosan újabb bejelentések várhatóak!

5 napja

Horrorisztikus hírcsokor – ez történt kedden

Benne: The Casting of Frank Stone, Sylvio: Black Waters, Neverness to Everness, Crossy Road Castle, NetEase Games, Amber Isle.

5 napja

Jonathan Green: Drakula - A vámpír átka

Folytatjuk a magyar nyelven megjelenő lapozgatós könyveket bemutató sorozatunkat, ezúttal az Ace Gamebooks sorozat Drakulája kerül terítékre Jonathan Greentől.

6 napja

Dupla adag Call of Duty: Black Ops 6 béta közeleg, nem lesz Crash Bandicoot 5 – ez történt hétfőn

Továbbá: Spark the Electric Jester 3, Shoulder of Giants.

6 napja

Schim - Az Árnyugró

A nagyvilágban nem könnyű megtalálni a helyünket, vagy épp a helyes utat, akkor meg pláne, ha csak árnyról árnyra közlekedhetünk. Tesztlaborba vittük az utóbbi idők egyik legérdekesebb indie-koncepcióját, az árnyékugró Schim-et.

7 napja

Heti megjelenések

7 napja
3

The Case of the Golden Idol

Kalandjáték? Igen is, meg nem is. Talán szerencsésebb lenne narratívával rendelkező puzzle játéknak hívni a The Case of the Golden Idolt, amely a dedukciós játékmenetével vált kultikussá. Teszteltük a Game Pass-on is megjelent Xbox változatot...

7 napja

Retro hangulat bűvöletében - ez történt pénteken

Benne: Paraside: Duality Unbound, The Karate Kid: Street Rumble, Undergrounded, Tekken 8, Castaway, The First Descendant.

9 napja
2

Planet Coaster 2 bejelentés, GreedFall II megjelenés - ez történt csütörtökön

Továbbá: Double Dragon Revive, Daydream: Forgotten Sorrow, Aero the Acro-Bat, Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants Unleashed.

2024.07.12.
5

Anger Foot – Vadláb akcióban

Itt van végre a lábbal lerúgós FPS játék, amely a klasszikus trutymós akció-rajzfilmek rajongói mellett az FPS, az árkád és az egykori Shiny-fanok számára is hozhat érdekes pillanatokat. Vigyázat, lábszag érkezik szemből!

2024.07.11.
5

Új Double Dragon, terjeszkedik a Palworld - ez történt szerdán

Továbbá: Nobody Wants to Die, NBA 2K25, FRENZIES, Operation: Tango, Emio, Black State.

2024.07.11.
8

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==