[Teszt] Bud Spencer & Terence Hill - Slaps And Beans 2

Bud Spencer & Terence Hill - Slaps And Beans 2

mcmackoGéczy Attila2023.09.29. 15:14

Mennyire imádod 10-es skálán a Bud & Terence filmeket? 11? 12? Rögtön gondoltuk! A dinamikus duót körberajongó magyarok száma szerintem monoton növekedett az elmúlt évtizedekben, filmjeik bája pedig kitörölhetetlen a hazai néplélekből.

A Trinity Team külön verbuválódott gárdája úgy gondolta, hogy lesz elég rajongó, akik egy videójáték-feldolgozást is rentábilis vállalkozássá tudnak tenni, és ez így is lett. Pozitív Kickstarter kampány, sikeres rajt, több konzolos port: a Slaps and Beans eljutott a szélesebb közönséghez. Emellett pedig eljutott arra a szintre, hogy folytatásért kiáltson a fejlesztők és rajongók közös halmaza. A második epizód pedig az Inin-nek köszönhetően egyszerre jött minden elérhető masinára.

Hogy mennyire jó folytatásnak a Slaps 2? Eléggé. Szinte minden tekintetben tetézik az elődöt a készítők. A tartalom, mintha minden szempontból változatosabb lenne. A látvány mindenképp gazdagodott, olykor az egész képernyős pixelgrafika úgy izeg-mozog, mint a Neo-Geo korszak legszebb pillanatai. A zenei háttér továbbra is autentikus. A gameplay pedig csomó aprósággal bővült. Szinte minden tereptárgy interaktolható, ami nagyban fokozza a Bud Spencer és Terence Hill által csúcsra járatott "az utolsó korsóból is pofon-gag lesz, miközben ízzé-porrá zúzzuk a kocsmát"-komédiát. Emellett vannak stratégiailag elhelyezett power-upok a pályákon, amivel nehéz helyzetben segíthetünk magunkon. Terence célozni is tud, ami új réteget visz a távolsági harcokba. A pályák pedig tényleg szépek, és minden átvezető egy-egy klasszikus jelenet újragondolását hozza magával, a kötelező poénok társaságában. Dester Sanyi barátunk fordította amúgy a feliratokat, tisztességes minőségben; a hazai sub-ok tovább fokozzák az itthoni rajongók szemében a Slaps and Beans 2 értékét.

Sajnos a játék mégis megbotlik, nem egyszer, nem kétszer. A játék magva, a harc, most sem túl kidolgozott. Működik, de erőtlen. Egyes animációk suták, az interakció sokszor bugos. Nincs igazán "nehézségi" rétege sem a bunyónak - leginkább a tömegen és a sebzés értékén múlik a fokozódó kihívás, nem pedig a klasszikus beat 'em up mechanikákon. Tessék összehasonlítani a legutolsó Double Dragon játékkal a Slaps and Beans játékmenetét, ég és föld a különbség a két progi mélysége közt, pedig a Sárkányok se voltak tökéletesek. Emellett sok a bug is. Bármelyik pályát kiakaszthatod, pláne az ügyességi/logikai részeknél, vagy átvezetőknél. Ha dumás jelenet alatt nyomsz pause-t, (vagy home gombot) akkor a program azonnal eltörik, mint egy vessző. Vagy az inputokat veszti el a kód. Vagy visszatesz az üres pályára bolyongani. Ilyenkor a kilépés-visszalépés segít csak. A minijátékok is suták, egyszerűen nem elég jók. Emellett legyen bármi szép is a pixelart látvány, ez a ki-be zoomolás nálam mindig elrontja a dolgokat. Nem áll össze, amikor nem következetes a pixelrács. És itt sem az. Ha kizoomol a pálya akkor hirtelen minden apró és "hi-res" lesz, ha ráközelít, akkor érződik a klasszikus Neo-Geo inspiráció. De a kettő közötti váltások mindenképp kizökkentőek.

Sajnos ez az a pont, ahol mély, vagy magas hangon, de el kell mondani: a Bud Spencer & Terence Hill - Slaps And Beans 2 nem több egy tökéletlen szerelemgyereknél. Olyanok csinálták, akik imádják a forrásanyagot, de a játékfejlesztésből még van mit tanulniuk. A program lépten-nyomon azt érezteti veled, hogy valami nagyszerű dolog is kisülhetne az egészből, de jó pár pofon tudná helyre igazítani az egészet. A rajongók féktelen imádata felszínen tartja majd a játékot, és ki tudja, egyszer a bugokat is kisöprik majd a fejlesztők. De jelenleg tényleg olyan az egész, mintha egy amatőr Spencer/Hill cosplay mozit nézne az ember. Szórakoztató, de nem az igazi. Bocs, főnök!

PLATFORM PC, Xbox, PlayStation, Nintendo Switch
KIADÓ Inin FEJLESZTŐ Trinity Team
MEGJELENÉS 2023. szeptember 22. ÁR 20 EUR

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Monster Hunter Wilds béta jön - ez történt szerdán

Továbbá: Guilty Gear: Strive, The Wolf Among Us 2, No Man's Sky, Minecraft, Towers of Aghasba, Ubisoft projektek.

3 órája
2

Wilmot Works It Out

Wilmot a raktárházból hazatérve is szívesen pakolgat különböző elemeket, így rövidesen feliratkozik egy puzzle klub előfizetői közé. Hasonlóan addiktív és megnyugtató az élmény? Tesztünkből kiderül!

16 órája
1

Night Slashers (Remake)

A remake-hullám már a 90-es évek beat’em up játékait is utolérte. Tesztünk a Data East 1993-as arcade klasszikusát, a Night Slashers-t dolgozza fel!

23 órája

Soul Reaver boss-mustra, új Sakurai-játék a láthatáron – ez történt kedden

Továbbá: Metal Slug Tactics, Tetris Forever, Lollipop Chainsaw RePOP, Double Dragon Revive.

1 napja
3

Vampire Survivors X Castlevania, Alan Wake II frissítések – ez történt hétfőn

Továbbá: Edens Zero, Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven, Black Myth: Wukong.

2 napja
5

Diablo 4 - Vessel of Hatred

A Diablo 4 önmagában sem kis falat, de most, hogy megérkezett a dzsungeles DLC, mi is újra elmerültünk a szépségeiben. Lássuk, mire megyünk a Spiritborn karakterrel, meg hogy a belső, komplex rendszereket hogyan húzta újra a Blizzard! Mélyelemzés következik.

2 napja
18

Killing Time: Resurrected

A Nightdive ismét belenyúl a régibe - a 3DO-n és PC-n dobbantó Killing Time kapja a következő definitív kiadást. Vissza a múltba, előre a halloweeni őrületbe. A Killing Time: Resurrected ismét egy nyalánkság a boomer shooterek kedvelői számára. Kérdés, hogy mit szeretünk szagolni és ízlelni a nyalnivaló végén.

2 napja

Steam Next Fest 2024 ősz #2: rókabőrre hímezett depis kémek

Folytatódik a Steam Next Fest szemezgetésünk, ezúttal is a 2024-es őszi felhozatalból nézzük a finomságokat. A mostani témában kémekkel, depis sétaszimmel, rókával és népies ugrabugrával foglalkozunk.

2 napja

Heti megjelenések

3 napja
7

Zero the Kamikaze Squirrel - Aero után szabadon

Emlékszem, az egyik pesti üzletben sokáig kinn volt egy dobozos Zero, mégpedig a MegaDrive-os verzió. Az akkori árakhoz képest most minimum egy tízes szorzót lehet rátenni a számokra... A ritkaság most újrakiadást kapott és tesztlaborba repültünk vele.

4 napja
2

Új projekt a Hazelighttól, PC-re költözik a Spider-Man 2 - ez történt pénteken

Továbbá: Granblue Fantasy Versus: Rising, Certain Affinity, FBC: Firebreak, Surgent Studios.

5 napja
10

Europa - Álmaimban egy holdon jártam

Az Európát korábban is elképesztőnek találtuk; a Ghibli-szerű vizualitás, valamint Earl Fisher páratlan narrációja villámgyorsan elhiteti, hogy a terraformált holdon tényleg olyan lehet a levegő, mint a frissítő nyári vízpermet.

6 napja
8

Xbox Partner Preview és egyéb bejelentések - ez történt csütörtökön

Továbbá: Project Ethos, Void Crew, 33 Immortals, Arma 4, Dragon Ball Z: Kakarot.

6 napja

Xbox Partner Preview

A Microsoft közel 30 percben adott színpadot új bejelentéseknek és friss információknak.

6 napja
3

Parking Garage Rally Circuit - SEGA Saturn rajongók, szevasztok!

Mondhatni a semmiből jött a Walaber játéka, amely a Sega Saturn korszak legszebb pillanatait próbálja megidézni. A Parking Garage Rally Circuit egyszerre driftelős csapatás, egyszerre árkád ügyességi verseny és szegás' autókázás. Teszt!

6 napja

Steam Next Fest 2024 ősz #1: soulslite, horror, wholesome és misztikus sci-fi

Elkezdődött az őszi Steam Next Fest, ahol több mint háromezer megjelenés előtt álló játékot vihetünk el egy próbakörre. Ezekből szemezgetünk ismét néhány érdekes darabot.

7 napja
3

A SteelSeries az Apex Pro Gen 3 billentyűzet technikai megoldásaival tör a csúcsra

A SteelSeries megint a csúcsra törekszik, a világ leggyorsabbjaként számontartott Apex Pro Gen 3 billentyűzet új finomságokkal érkezik.

7 napja

Egymillióan Silent Hillben, sztárok az Expedition 33-ben – ez történt szerdán

Továbbá: Astro Bot, Monster Hunter Wilds, Resident Evil 4, Rogue Flight, Exodus, It Takes Two, Space Marine 2.

7 napja
4

Jön a PlayStation koncert, bővül a Space Marine 2 – ez történt kedden

Továbbá: The Legend of Heroes: Trails Through Daybreak II, Petit Island, Dragon Ball: Sparking! Zero.

8 napja
11

Game Pass: mozgolódás október második felében

Premier napján érkezik a Call of Duty: Black Ops 6 és a MechWarrior 5: Clans a PC Game Pass vagy Ultimate előfizetőknek, de más érdekesség is akad.

8 napja
5

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==