Mindent megváltoztat az Apex Legends új szezonja

Mindent megváltoztat az Apex Legends új szezonja

ne5hVáradi Dániel2023.02.06. 21:05

Az Apex Legends közelgő évfordulójára valóságos tartalomdömpinggel készül a Respawn csapata, ennek egy része pedig a játék alapmechanikáit is érinti. A Revelry névre hallgató új szezonban a stúdió nem pusztán szakít a korábbi "minden szezonban új karakter" felállással, de komoly változtatásokat is eszközöl, amivel alapjaiban értelmezi újra a battle royale FPS-ét.

Az első és egyik legfontosabb változás a karaktereket és a hozzájuk tartozó osztályokat érinti. A játék megjelenése óta a fejlesztők négy eltérő kaszt valamelyikébe sorolták az irányítható karaktereket, egy ponton túl azonban ezen besorolások már igencsak okafogyottá vagy félrevezetővé váltak, a köztük lévő egyensúly pedig jelentősen megborult. Ezt orvosolandó nem pusztán egy új kasztot vezetnek be, de a jelenlegieket is átdolgozzák, valamint az egyes karakterek pozícióját is felülvizsgálják. Ennek eredményeképpen az 5 osztály (Assault, Controller, Recon, Skirmisher, Support) mindegyike új képességeket kap, de az egyes karakterek is részesülhetnek áttervezésben, finomhangolásban.

A másik nagy változás a játékmódokat érinti. Az új szezonnal minden eddiginél jobban akarnak kedvezni az új belépőknek, ezért az átalakított gyakorlótéren már személyre szabható beállítások és kihívások mellett válhatnak az irányítás mestereivé, az első meccsek során jelen lévő bot lobby-k pedig gondoskodnak róla, hogy fokozatosan merüljenek bele a mély vízbe.

Azok pedig, akik a battle royale minden fortélyát ismerik már, az újonnan érkező Mixtape segítségével kapnak vérfrissítést. Ebben a játék korábban csak limitált ideig elérhető játékmódjai váltják majd egymást folyamatosan, az új szezon pedig rögtön egy vadonatúj módot hoz a Team Deathmatch keretében. Az első három hétben elérhető klasszikus PvP módot idővel a Control és a Gun Run fogja követni.

Ha ennyi nem lenne elég, a Nemesis képében egy új fegyverrel is gazdagodik a játék kínálata, arról pedig egyelőre csak pletykák szólnak, hogy a Ranked rendszerben a pályák már naponta váltják egymást, hasonlóan a Public meccsekhez.

Resident Evil 4 – 5 tipp, hogy túléld a spanyol kiruccanást

A négyes számú Resident Evil is remake formájában éled újra, tesztünk után pedig most néhány tippel is készültünk számotokra, hogy felkészülten vághassatok neki a kalandnak.

12 órája

Redemption Reapers

Tapasztalt japán nagyágyúkat bevetve támad a körökre osztott taktikai játékok piacán a Redemption Reapers, de úgy tűnik a rutin sem mindig garancia a minőségre.

14 órája
2

MindsEye: az EVERYWHERE metaverzumának úttörője

Leslie Benzies, a Rockstar Games egykori elnökének ambiciózus projektje újra megmutatta magát néhány látványos villanással.

15 órája
5

EDGE #383 pontszámok

Címlapon a Rockstar North egykori alkalmazottaiból verbuválódott Build a Rocket Boy debütáló alkotása, az Everywhere. De a pontszámok is érdekesek!

15 órája
2

Oculus Publishing: tíz évnyi VR tapasztalat

A Meta a belsős Oculus Studios csapatok mellett a külsős fejlesztőket és partnerstúdiókat is támogatja. Jelenleg több mint 150 címet.

16 órája

LEGO 2K Drive: megtörtént a hivatalos bejelentés

Több napi szivárgás után végre hivatalosan is leleplezték a LEGO Racers spirituális utódját! Ráadásul nem is kell rá sokat várni...

16 órája
3

PS5-re is megjelenhetett volna a Redfall

A Microsoftnak azonban más tervei voltak az Arkane játékával.

17 órája
6

Atari x Nightdive Studios felvásárlás

A mára francia kézbe került legendás vállalat felvásárolta a retro játékok felújítására és kiadására szakosodott stúdiót.

17 órája

Pixel Ripped 1978: az Atari virtuális világaiban

Az ARVORE sorozata trilógiává bővül, ráadásul mostantól nem kell fiktív retro címekre szorítkoznia. Megkapta az Atari támogatását!

19 órája
1

Júniusban érkezik a Crash Team Rumble

Napra pontos megjelenési dátum. Előrendelés. Pár perc gameplay. Na meg egy zárt tesztidőszak jövő hónapban!

19 órája

Layers of Fear: 11 perc gameplay

A Bloober Team és az Anshar Studios először enged betekintést a trilógiát lezáró folytatásba. Ami egy újragondolás is egyben.

19 órája

State of Unreal összefoglaló: a jövő valótlanul erős grafikát hoz majd

Fortnite, Hellblade 2, Project M... Csak azért nem írtuk, hogy "unreális grafikát", mert nem akartunk feleslegesen modoroskodni.

20 órája
7

Miasma Chronicles: irányítsd a sötét erőt!

Remek taktikai TPS-kalandjáték érkezik a Mutant Year Zero fejlesztőitől. Trailert is tudunk mutatni.

21 órája

Aliens: Dark Descent - fókuszban a taktikus játékmenet

Zsoldos csapatokkal a xenók csapatai ellen.

21 órája
1

Tovább zöldül az Xbox platform, köszönhetően az energiafogyasztást figyelő fejlesztői eszközöknek

A játék fejlesztése során lehet figyelni a felvett teljesítményt.

21 órája
8

A Valve bejelentette a Counter-Strike 2-t!

A következő generáció a Counter-Strike: Global Offensive ingyenes frissítéseként érkezik idén nyáron!

1 napja
11

Cuki animével hangolódhatunk a Resident Evil 4 megjelenésére

A minisorozat első részében Leon a Titokzatos Faluban kutakodik Ashley után.

1 napja
9

Project Zero 4: Mask of the Lunar Eclipse

A 2008-ban Nintendo-exkluzívként Wii-re megjelent Project Zero 4: Mask of the Lunar Eclipse végre Japánon kívül is debütál PC-n és a jelen generációs konzolokon, megvalósításában pedig felér egy időutazással a múltba. Visszatértem a holdkórosok szigetére!

1 napja
4

Game Pass: március utolsó heteinek kínálata

MLB The Show 23. Infinite Guitars. Ni no Kuni II: Revenant Kingdom. Jövő hónap elején pedig érkezik a Ghostwire: Tokyo is.

2 napja

Műfajteremtő címnek készül a Spellcraft

A One More Game stúdió első játéka nincs híján ambíciónak.

2 napja