Patrick Bateman2009.05.29. 04:39

Leepites

A kozelmultban volt par sorozat amire rakattantam, volt amit utolagosan potoltam be, de teljesen ujakba is belekezdtem. Most ez sikeresen leapadt egy sorozatra amit jelenleg nezek!

Ami leginkabb duhitett az utobbi idoben, hogy az egyik kedvenc sorozatomat elkaszaltak!!!


(Ez a csillagozott hely most egy kibaszott nagy kurva anyazasnak van fenntartva.)**

Ez a sorozat nem volt mas, mint a Damian Lewis (Akit mellesleg nagyon szeretek, mint szineszt, es ha valakit erdekel, hogy mikben is jatszott, az kattinthat egy nagyot a neven.) nevevel megtamogatott Life.

Magyarorszagon Eletfogytig zsaru cimmel porgettek le az elso evadot valamelyik kereskedelmi szennyen, bar ott nem neztem, de valoszinuleg a csatorna fennallasanak a legmuveszibb alkotasa lehetett.

A sztori roviden:

Adva van egy zsaru Charlie Crews neven, akit lesittelnek 12 evre, mint kesobb kiderul, atbasztak a fejet, es koholt vadak alapjan csuktak le, igy szabadulasakor kap 50 milliot az allamtol karpotlasul.

Bent a bortonben a ZEN buddhizmus tanitasaival tolti el a legtobb idejet, es szabadlabra helyezese utan egybol visszamegy a rendorsegre nyomozonak.

Kap egy tarsat maga melle, (a kotelezo noi szakaszt) aki persze nem orul az egesznek eleinte.

Fohosunk, ha mar kibaszott sok penze van, akkor be is fekteti egyik szinten frissen szabadult bortontarsa (Ted Earley) segitsegevel a vagyonat.

Eli a gazdagok fenyuzo eletet Ted haverjaval egyutt lakva, (nagy haz, ugyebar butor nelkul, mert a ZEN az nagy ur) kozben munkajabol adodoan nyomozgat, es a hatterben nem hivatalosan is szimatol, hogy kinek koszonheti a 12 ev kenyszerpihenot.

A sorozat lassan, nyugisan epul fel, es csucsosodik ki, (Lehet erre is ranyomta belyeget a ZEN?) erdekes bunugyekkel, es persze a hatternyomozasnak koszonhetoen furcsa, izgalmas csavarokkal is.

A Charlie-t alakito Damian Lewis a hatan elviszi az egesz tortenetet, mert erezhetoen nagyon fekszik neki a karakter, es az alkotok ezt meg is tamogattak jo parbeszedekkel, elmelkedesekkel, es nem mellekesen kurva jo poenokkal is.

A sorozat ket teljes evadot elt meg, ha ugy nezzuk akkor valamilyen szinten lezartnak is tekintheto, (Manapsag mar ez is ritka a nagy dompingben, lehet az alkotok ereztek a kaszat.) bar azert rengeteg dolog nyitottan is maradt.

Sajnalom, hogy egy ilyen jo szeriarol le kell mondanom a jovoben, az amerikai kozizles javara! :(

RIP LIFE


A kovetkezo sorozat a Fringe, aminek az elso evada veget ert.

Gyors is leszek, mert korabban emlitettem mar: Ide nyomj!

Voltak kurva jo, es kevesbe jo reszek is a 20 epizod kozott, de az osszkep eleg erdekes lett, es erre az evad legutolso resze tette fel a koronat, melyben tobb (Asztakurva!!!) jelenet, es torteneti csavar is leleplezodott, de az utolso 2 perc (WTF) mindent vitt most, ami egy sorozatzarashoz kell, hogy a nezo varja a kovetkezo evadot.

(Ide vele azonnal!!!)

Az elsodleges 4-5 karakter teljesen jol alakitja a rajuk szabott szerepet, bar pont a foszereplo csajjal van a legnagyobb bajom, de neha azert lathato volt rajta is a teljesitmenyjavulas, ami ertekelendo.

Aki vonzodik a misztikus, tudomanyos-fantasztikus, nyomozos sztorikhoz, az daralja le gyorsan az evadot, hogy egyutt remegjunk a kovetkezoert! ;)


Na most jon a nagy mumus!

Feltem is, meg nem is, amikor elkezdtem nezni ezt a sorozatot, es az elso 4-5 resz utan majdnem kaszaltam az egeszet, mert nem valtotta be a hozza fuzott remenyeimet.

De orulok, hogy nem, mert ami azutan jott azt nagyon elveztem.

Dollhouse

Adva vagyon egy ugynokseg, ami valojaban egy nem hivatalos foldalatti mozgalom.

Ide jelenetkezhetnek emberek, akik ugy erzik, hogy kicsuszott a labuk alol a talaj, es szerzodest kotnek, hogy 5 evre az ugynokseg a sajat gondoskodasa ala veszi oket, majd a szerzodes lejartaval szabadon tavozhatnak, es X osszeget is folyositanak nekik.

Ez a specko ugynokseg azon dolgozik, hogy az altaluk ot evre birtokolt embereknek torli az emlekeit, es barmikor uj emlekekkel tolti fel az agyukat, (Ugymond babakat/aktivakat csinalnak beloluk.) majd specialis bevetesekre kuldik ki oket, akar csapatban, akar egyenileg.

Minden babanak van egy felugyeloje is, aki figyeli a kuldeteseinek a reszleteit, es vedi is a babakat, ha elore nem kiszamithato helyzet miatt valami tortenne veluk.

Szoval ezek a sajat tudat nelkul letezo babak jol elvannak itt a Babahazban, ahol minden harmonizal a Feng-Shuival, a napi Tai-Chi gyakorlatok kozepette, majd egy feltoltessel barmilyen szemelyiseguve valtoztathatok.

(Akar csak a mai kor reklamokon csungo emberei.) :D

Ezen modszerrel barkibol csinalhatnak szuper amazont specko kepessegekkel, esetleg bankrablot, vagy akar egy tuszmento targyalopartnert, de Istenhivo vakembert is.

A megrendelok altalaban szukseghelyzetbe kerult uzletemberek, akik jo penzt fizetnek a Babahaznak, ha azok megoldjak a problemas ugyeiket.

De nem ritka az sem, hogy csak egy kis ejszakai kikapcsolodasra vagynak, es ehhez rendelnek egy elore legyartott profilu babat.

Caroline is az ugynokseghez kerul, akinek valojaban nem tudjuk meg, hogy mi a szornyu titka, mi motivalja az 5 eves kikapcsolodasra, de a "nagy testver" atalakitja ot Echo-va, es az egyik legnepszerubb "Baba" lesz a megrendelok koreben, am fokozatosan muatatja a jeleit, hogy kezdenek visszaterni a (torolt) sajat emlekei.

A babahaz tortenetet sulyosbitja, hogy regebben tortent egy baleset, es az Alpha-nak nevezett baba tudatara ebredt, majd verengzesbe kezdett, vegul pedig koszones nelkul tavozott a Babahazbol, es a mai napig felnek tole, hogy valamire keszul.

Van meg egy nyomozonk a tortenetben, aki az egesz eletet erre aldozza, es megszallottkent keresi ezt a csak legendak szerint letezo Babahazat.

Szoval a sztori ugyancsak adja a csavaros, okosan felepitheto tortenetet, es az igazat megvallva az elso evad 12 reszebol, csak kb. a feletol kezdenek az alkotok erre raeszmelni, de onnantol viszont nagyon nezos a sorozat!

Ha valaki nezte, akkor gyanitom, hogy a 11. resznel a csavar bejott neki is! ;)

Orulok neki, hogy megkapta a kovetkezo evad lehetoseget, (Pedig ott lebegett nagyon a kaszas felette.) es remelem, hogy a keszitok is rafekszenek a tortenetben rejlo kiaknazatlan lehetosegekre a jovoben.

Na meg a tema mogott rejlo moralis problemakat is boncolgathatnak egy kicsit.


Most pedig a bevezetoben is emlitett es jelenleg is futo sorozat, kovetkezik a listaban.

(Jelenleg ez az egyetlen amit nezek, utana jon a nyari szunet, majd osztol a Californication, es a Dexter uj reszeivel folytatom a sort.)

Nasznep osszegyulik, majd egy olyan szigetre hajokaznak, ahol a volegeny (es meg hoseinkbol paran) toltotte az ifju eveit, es itt szeretne egybekelni par nap mulva a kivalasztottjaval, ha minden jol megy.

Es miert is menne jol?

Eddig egy vigjatek felvezetese is lehetne, de mar az elso 10 percben kiderul, hogy errol szo sincs, mivel mi nezok latunk egy erdekes halalesetet, ami osszefugg a jovobeni tortenesekkel, meg a sziget szornyu titkai is mely nyomot hagytak az egykoron ott elo szereploinkre, amit mar a sorozat elejen kihangsulyoznak.

Utra fel, irany a Harper`s Island!

25 szereplobol all a nasznep es a baratok listaja akik miatt aggodhatunk, hogy ne haljanak meg, vagy eppen szurkolhatunk a kedvencunknek, hogy o legyen a gyilkos! :P

Majdnem minden reszben elpatkol valaki (esetleg tobben is) a szereplogardabol, mennek is az agyalasok netszerte, hogy ugyan ki lehet a gyilkos.

En most nem allnek neki talalgatasoknak, es igazabol meg eleg sokan is vannak eletben ahhoz, hogy barmifele szalat ki lehetne bogozni.

Elegge kellemes sorozatot sikerult osszehozniuk a keszitoknek, aki szereti az erdekes halalnemeket, annak mindenkepp tetszeni fog. ;)

Sorozathoz kepest, meg valamennyi vert is kapunk az arcunkba, aminek orulok szemely szerint.

Viszont ha az alkotok elbasszak, es valami misztikus tortenetet tolnak a pofankba, (Nagyon remelem, hogy nem igy lesz, hanem rendes szereplokkel, normalis motivaciokkal levezetett befejezest kapunk.) akkor en is verontasba kezdek.

Ugy is mar gyulik a harag!

...Meg a Life-ert is elegtetelt kell vennem! ;)

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
The Crew

2024.04.12.
13

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==