Patrick Bateman2010.07.10. 19:26

Uj joveveny.

Sokan mutatjak be itt az oldalon a sajat blogukban egy-egy uj szerzemenyuket. Ennek a miertjet lehet keresni a pozerkodasban, amikor is az olvasok dobaljak a "huu de fasza", "de irigyellek miatta" tipusu kommenteket, es lehet ennek a dicsfenyeben furdeni amig a blog le nem gordul az oldalrol. De lehet egyszeruen csak az informacio megosztas a blogolo szempontja, es szeretne minel tobb emberrel megismertetni az adott termeket, ami a birtokaba kerult, esetleg ezzel is segitseget nyujtva masoknak, akik lehet eppen vasarlas elott allnak. Vannak meg egyszeru prozai okok is, mint peldaul az unalomuzes, a kreditvadaszat, meg ugy altalaban lehet csak lattatni szeretne magat az oldalon az illeto. Most mindenki dontse el, hogy ezen iras melyik kategoriaba tartozik, lehet szavazni is, bar ez nagy ivben le is lesz szarva!

Az aktualitas ami miatt kepletesen tollat ragadtam, nem mas, mint egy uj laptop vasarlasa, ami a mult heten meg is tortent.

Regota vagytam mar egy ilyen kis olben tarthato kutyure, ami ha eleg hot termel, akkor az olben valo hasznalata nem igazan kedvez a ferfassagnak, meg ugy nagy altalanossagban az ember hata is megsinyli ezt a poziturat, es ezt par ora hasznalat utan mindenki konstatalhatja.

Itt az alberletben, ahol tobbedmagammal lakom, jo ideje csak a masoktol elkert gepet tudtam hasznalni, (Ami bevallom mar engem is zavart.) mivel hullamzo bevetelem leven nem igazan tudtam megengedni magamnak, hogy beruhazzak egy sajatra, de most megtort a jeg!

A vasarlas elotti procedurak.

Amikor ereztem, hogy igen, lassan osszegyulik az a penzmag amivel mar erdemes belefektetni egy notebookba, elkezdtem leskelodni kulonbozo oldalakon, az aktualis arak irant, hogy mikor ott lesz az ideje, mar minel kevesebb gondolkodassal, vivodassal csak a gombot kelljen nyomni.

Jottek a fokuszba eso ajanlatok, jott a guglizas, tesztek olvasasa kulonbozo oldalakon, felhasznaloi ertekelesek, stb.

Na ebbol eleg volt ket nap, es megvilagosodtam!

Nincs olyan termek amit az egyik csoport ne fikazna, mig a masik csoport magasztal!

Itt nezhetunk akar kulfoldi, vagy hazai oldalakat, egy biztos, hogy akik cikkeket irnak, es akik hozzaszolnak, mind emberek lesznek!

(Egy ido utan mar szivesebben olvastam volna mondjuk egy majomtol valami veletlenszeru leutest, amivel a kepernyon megjeleno banant probalna magaeva tenni, mert lehet, hogy abba tobb elfogulsatlansag szorult volna!)

Ebbol adodoan sok esetben az "objektivitas" neveben irodott tesztnel, a betamado szubjektiv kritikak reagalasakent meg a tesztiro is atvalt szubjektivitasba a kommentelesnel, amivel foldbe is tapossa az addig gondosan felallitott, elfogultsag nelkuliseg jegyeben keszult irasat.

Szoval nem kell megijedni, nem G365 sajatossag ez! ;)

...Ez emberi muveszet.

Na ugy voltam vele egy ido utan, hogy teljesen mindegy mire bokok a vasarlasnal, meg ha nekem teljesen meg is felel, valami baja ugy is lesz, ha sokat olvasok rola! :)

Szoval elerkezett a nagy nap, es epp meglattam egy leertekelest, ami ossze is dontotte a teljes tervemet!

Itt mondanek koszonetet he7edik forumtarsnak, aki a PS3 pubba belinkelt ket geprol gyorsan dobott is egy kis infot.

Igy reszben az o sugalllatara tamaszkodva szuletett meg a dontesem.

A vasarlas egy gombnyomassal kezdodott.

Hittem en, hogy ennyi eleg is lesz.

Jott a visszaigazolo mail, hogy minden oke, de mivel munkido utan rendeltem, igy csak masnap pakoljak ossze a cuccot, es a 48 oras kiszallitasi ido onnan el!

Orultem mint az a bizonyos majom a farkanak, a banant mar leszartam innentol.

Masnap hazaertem, es egy ujabb mail fogad, hogy most vettek fel hivatalosan munkaidoben a megrendelesem, es ha esetleg valami problemam lenne akkor hivjam fel a megadott szamot munkaiodoben 10-17 (10am-5pm) ora kozott.

Oke, semmi problema nincs.

Varakozas beindult!

Amikor mar a 3. napon sem tortent semmi, felmentem megtekinteni az oldalra a megrendelesem allapotat.

(Mondjuk ezt korabban is megtehettem volna, de a nyertesek nyugalmaval vartam a dijkiosztot.)

Ott az all a megrendelesem mellett, hogy security stop statuszban van.

Mivel ezt munkaido utan tettem meg, igy eselyem sem volt arra, hogy felhivjam a ceget, igy megneztem, hogy esetleg a bankszamlammal problemaznak-e?

De nem, semmi gond, mert a penzt leemeltek a bankszamlarol.

Idegeskedes masnapig.

Reggel mar remegve vartam az idopontot, hogy felhivhassam oket, es ezt latva az egyik lengyel csaj munkatarsam megkerdezte, hogy mi a bajom?

Elmondtam neki a sztorit, o meg felajanlotta, hogy odaadja a telefonjat, mivel arrol ingyen lehet a vezetekes vonalakat hivni, es igy ha hosszura nyulna az ugyintezes, akkor sem kerulne penzbe!

Ez mondjuk kurva jol is jott, mivel a szam feltarcsazasa utan bejott az a szep kis varakozo dallam, amit fel percenkent megszakitott egy gepi hang, hogy kis turelmet, mindjart kapcsoljuk az aktualis ugyintezot.

Nah, ezzel igy elvoltam egy jo 5 percig, amikor mar azon toprengtem, hogy ha a sajat telom lenne, akkor igen kozel kerultem volna a foldhozvagasahoz, de ekkor megszolalt egy kedves noi hang a vonal masik vegen.

Leadtam neki a rendelesi szamomat, es elmeseltem hogy mar ket napja meg kellett volna erkeznie a cuccnak, de csak egy security stop van az oldalon a rendelesem mellett.

Elmondta, hogy ilyenkor mindig kuldenek egy ertesitot mailben es SMS-ben is, hogy beazonositsak a megrendelot, es ujra elkerjek a kiszallitasi cimet, mivel mar volt olyan barom aki elgepelte a sajat cimet, es igy masnak lett kikuldve a termek, igy a cegnek volt ebbol kellemetlensege!

Mondom, hogy ez mind oke, de en semmit nem kaptam, a fentebb emlitett mailen kivul!

Megnezte, es hopp tenyleg, nekem elfelejtettek az ertesitot kikuldeni, de ne aggodjak mert most mar 2 napon belul megkapom a termeket, csak meg egyeztessuk le a cimet!

Tul is voltam igy mar minden szukseges teendon, igy aznapra kicsit megnyugodva, folytattam a melomat.

Este hazaerve a legelso az volt, hogy felugrottam az oldalra, a statusz megvaltozott, orom es bodotta, majd megneztem a maileket, es a kiszallito ceg kuldott egy ertesitest, hogy oke most mar hozzajuk kerult a termek, es ket nap mulva a delelotti orakra varhatom is!

Masnap jott meg egy mail a kiszallito cegtol, hogy a kovetkezo nap delelott 9:45-10:45 kozott erkezik a termek!

Szoltam az otthon maradoknak, hogy mivel en a melom miatt nem leszek itthon, es a megadott idopontban erkezik a megrendelt laptopom, igy vegyek mar at azt!

Masnap reggel 10-kor csorog a telefonom, es a kiszallito cegtol erdeklodtek, hogy ott allnak a megadott cimnel, es mivel nem en szemelyesen vagyok az atvevo, igy az ajtot nyito embernek, (Itt mondtak a nevet, mivel kertek, hogy igazolja magat.) a lakotarsamnak atadhatjak-e a termeket, vagy helyezzek el egy kozeli postahivatalban, ahova bemegyek majd erte amikor szabad leszek!

Megnyugtattam oket, hogy semmi gond, nyugodtan atadhatjak, mert mar meg van beszelve az illetovel a dolog!

Kibaszott hosszu nap kovetkezett a meloban, majd a hazarohanas! :D

A kezeim kozott.

Hazaerven ra is vetettem magam a csomagra.

Itt egy pillanatra felotlott bennem, hogy csinaljak-e fenykepes kicsomagolasi procedura beszamolot, de azzal a lendulettel el is vetettem a dolgot, mert ha valakit az ilyenek erdekelnek, az felugrik a youtubra, es biztos rakott mar fel valaki aki nem sajnalta az idot, faradtsagot, hogy osszedobjon egy ilyet, es a vilag ele tarja, mint a sokadik csodat ezen a sarteken!

Kicsomagoltam a cuccot, es amikor meglattam teljes valojaban, akkor dobbentem ra, hogy ez kibaszott nagy!

Amik eloszor felotlottek bennem, hogy mire is lehetne meg hasznalni, pl. kajalashoz talcanak, estleg vagodeszkanak, mar csak a merete miatt is! :)

Nyitottam a gepet, elinditas, es az elso tokonrugas: ...bejelentkezik a Vista!

(Mondjuk a rendelesnel az oldalon fel volt tuntetve, hogy azzal adjak, csak teljesen megfeledkeztem rola addigra!) :D

Na bazz! :(

Nem volt meg operacios rendszer amit ennyire utaltam, mint ezt!

Anno talan 4-5 napig volt a gepemen meg otthon, de amikor eltuntetett fajlokat, es elfelejtett egy-ket szamomra hasznos dolgot, egybol ment is a sullyesztobe!

Nem volt kedvem szarakodni vele, es ez az utalat meg is maradt bennem iranta!

Kicsit olyan ez, mint amikor valaki tokon rug egyszer, es kesobb, akar tobb ev mulva jon veled szembe az utcan, akkor mar osztonosen is veded az altastedet.

A legelso az volt a geppel kapcsolatban, hogy megneztem a particiokat!

Nah fasza, az 500 gigas vinyo ket fele osztva, es az egyiken a Vista terpeszkedik, mig a masikon a biztonsagi visszaallito resz van! :(

Elso gondolat: Le vele!

Pofanrugas mar sokadszorra!

Hova tunt a Win7 Ultimate GYARI lemezem, amit meg korabban megvettem hivatalosan, hogy a leendo gepre majd feldobom?

Mindenki azt kezdte keresni a hazban, mivel mindenki tudta, hogy ott volt a teve tetejen, es 2-3 hettel ezelott meg latta!

(Csak azota tartottunk egy-ket bulit a hazban, (Volt, hogy 30 ember tenfergett a hazban, meg a kertben.) :) volt itt mindenfele nep, a negerektol kezdve az indiaiakig, lengyelekig, magyarokig minden, es lehet valakinek megtetszett, vagy csak felkabult allapotaban eltette valahova poen gyanant!)

Kezdett a vernyomasom az egekbe lenni, de vegul csak lenyugodtam, es a kovetkezo lehetosegen gondolkoztam, mivel hasznalni akartam a gepet!

Felkutatni valakit akinek van Win7 a birtokaban.

Itt ez egy kicsit macerasabb, mint otthon! :)

De a 4. valakinek a valakije segitett, es kaptam egy Win7-et, amivel jott a kovetkezo pofanbaszas.

Amikor megrendeltem a gepet letoltottem a drivereket hozza elore.

(A 2 megas nettel elore kell gondolkodnia az embernek, mert meg egy windows frissites letoltese is tobb orat vehet igenybe.) :(

Na most ez annak tudataban tortent, hogy van egy 64 bites Windows 7 Ultimate verziom.

Amit most kaptam az pedig egy moddolt 32 bites Windows 7 volt! :(

Raadasul olyan, hogy a mai napig nem tudom rajta ugy beallitani a billentyuzetet, hogy a "@" a billentyuzeten talalhato helyere keruljon, hiaba a szabvanyos angol kiosztasu a klaviatura, es az ehhez tartozo beallitas! :(

Vannak meg vele problemak rendesen!

Pl. a touchpad drivert (Sem a sima touch pad drivert, sem pedig a medialejatszo reszhez tartozot.), meg mindig nem tudom feltelepiteni hozza, mert azt irja ki:

"To install this application, the local security policy option User Account Control - Detect application installations and prompt for elevation should be enabled."

Hiaba is allitgatok a felhasznaloi fiokok beallitasban a csuszkan, hiaba az ujrainditgatas, semmi nem tortenik.

Es a sima touchpad driver nagyon hianyzik, mert igy nincs scrollozasi lehetosegem a tapipaddal, es ez eleg nagy negativum. :(

Szoval most van az a verzio, hogy vagy veszek ujra egy gyari Wint, vagy kuszkodok ezzel a verzioval.

Mivel a 2 megas internet mellett meg egy Windows letoltese sem leanyalom! :D


A gep maga.

Es akkor ejtsunk par szot a masinarol!

Egy Acer Aspire 8935g tipusu laptoprol van szo!

Itt most egy kis kopi pista jon a fontosabb osszetvokrol.

Processor: Intel Quad Core (Q9000 - 2.0 GHz, 1066FSB, 6MB Cache)

Screen: 18.4" (Acer CrystalBrite, Full HD 1920 x 1080 resolution, LED Backlit, high-brightness, 8 ms high-def response time, 16:9 aspect ratio)

RAM: HIGH (4096MB 4GB)

Hard Drive: 500GB

Optical Drive: Blu-Ray (Blu-Ray HD Play back + DVD-RW & CD-RW)

Graphics: Dedicated (ATI Mobility Radeon HD 4670XT with 1024MB Dedicated RAM)

Wireless LAN: Wireless (WIFI LINK A,B,G,N Includes MIMO)

Network Card: 10/100/1000 Gigabit Fast Ethernet

Integrated Webcam: Yes (Acer Crystal Eye Integrated 1.0Mp webcam)

Card Reader: 5-in-1 card reader (SD//MS/MS-Pro/MMC/xD-Picture card™)

USB Ports: 4x USB 2.0 Ports

Bluetooth: Version 2.0

Speakers: High Definition Audio Support with Integrated Stereo Speakers

VGA Port: 1 External VGA Port

Kensington Lock: Kensington lock slot

Charge Time: 2.5 Hours

ExpressCard: ExpressCard™/54 slot

HDMI: 1 HDMI Connector

Firewire: IEEE 1394 port

Infrared: Fast infrared (FIR) port

E-sata: 1x eSATA Connector

Battery Life: 3-4 Hours (This Specific Model 3.5-hours)

Weight: 4-5 Kg (This Model 4.4 Kg)

Finger Print Reader: Fingerprint Reader

Szemelyes tapasztalatok:

Klaviatura:

Amit olvastam a neten, hogy a klaviatura furcsanak hat, mert nincsenek lekerekitve a gombok szelei, igy nehezebb kitapintani oket.

A szemelyes tapasztalat, hogy kb. egy nap alatt megszoktam, es sokkal jobbnak erzem most mar, mint a hagyomanyos billentyuzet design-t!

Kulon ertekelem a klaviatura megvilagitasat is, (Ez ki is kapcsolhato.) mert ez ejszaka sok esetben segitseget jelent.

Suly:

Nehez a gep!

Hosszu ideig nem igazan kenyelmes olben tartani, de igazabol ez sem zavar, mert vagy a padlon hasonfekve babralok rajta, mint epp most is, vagy az asztalra helyezve szorfolok a neten!

Elalvas elott meg ki szoktam kapcsolni, mert nem az a fajta ember vagyok, aki meg az agyabol is a kommenteket bujja, es laptoppal a hasan alszik el! ;)

Kijelzo:

Kurva nagy, kurva jo! :D

Nagyon eros a hattervilagitasa, (Gondolom ez a LED megvilagitasu kijelzonek koszonheto.) igy estefele mar visszabb szoktam venni a fenyerobol, ha huzamosabb ideig hasznalom.

Nappal, amikor het agra sut a nap, akkor viszont a kijelzo majdnem tukorkent uzemel, es olyan helyet kell keresni a lakasban, ahova nem tuz be annyira a nap, de ez ugyanigy van a tobbi laptopnal, a monitoroknal, teveknel is, hogy az eros napsutest nem igazan kedvelik a megjelenitesnel! ;)

Melegedes:

Bevallom, hogy meg nem hajtottam meg igazan, de eddig nagy hotermelest nem ereztem, de gondolom ez koszonheto a nagy haz hoelvezetesi adottsagainak is.

Hang:

Szepen kiegyenlitetten szol, mar amennyire egy laptophoz merjuk a hangzasat.

Nem kell senkinek sem fejet leszaggato basszusrol, vagy a denevereket megzavaro magas csipogasrol almodoznia az 5.1 Cinematic Surround megjelolest elolvasva.

Este, halkan zenet hallgatni, vagy sorozatot nezni tokeletesen megfelel, de a normalisabb minosegu cuccokhoz, a hozzavalo minosegi berendezeseket hasznaljuk, mert ugy elvezheto igazan. ;)

Esztetika:

A kepek alapjan marha jol nez ki!

Nos, hat eloben.

...Szinten marha jol nez ki! :)

Foleg este amikor be van kapcsolva a billentyuzet megvilagitasa is!

Viszont azt tudni kell rolam, hogy nem igazan polirozom naphosszat a cuccaimat, igy azt is leszarom, ha ujjlenyomatos a fenyes felulet, es ennel a laptopnal a 18 collos kijelzobol adodoan, osszecsukva nagyon latszodik a fedel felszinen a tapicskolas. :)

De en igy (is) szeretem! :)

Osszkep:

Nagyon nem bantam meg, (Eddig!) :D hogy ezt a dragabb kategorias gepet vettem meg, de valoszinuleg ugyanezt irtam volna akkor is, ha az eloszor kinezett olcsobb gepet szerzem be! :)

Kivancsi leszek, hogy a hosszabb hasznalat soran jonnek-e elo olyan kellemetlensegek, amik megvaltoztatjak a velemenyemet, de remelem nem kell ilyennel szembesulnom a hasznalata soran!

Ha valakit valami konkretum erdekel a geppel kapcsolatban, akkor allok rendelkezesere, es amiben tudok valaszolok is.

Jah, meg a vegerol majdnem lehagytam egy magyar nyelvu ismertetot.

...Es megegyszer, koszi he7edik a helpet!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
The Crew

2024.04.12.
13

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==