[Előzetes] Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Super Mario 3D World + Bowser's Fury

kevinyCsángó Kornél2021.01.27. 17:48

Már meg se lepődünk azon, hogy a Nintendo egy újabb Wii U játék átirattal csillapítja az újdonságokra mindig éhes Switch bázis gyomrát - bár ha picit végiggondoljuk, teljesen logikus lépés: a Super Mario 3D World egyszerűen túl jó játék ahhoz, hogy a sikertelen platform miatt csak úgy hagyják feledésbe merülni. Ellenben azok között, akiknek anno volt szerencséjük ehhez a játékhoz, tudják jól, hogy bármilyen más, nem-Wii U környezetben történő futtatása körülményes lehet. Hiszen a maga idejében ez a játék hivatott demonstrálni a Wii U Gamepad-ben rejlő lehetőségeket, így a jópár featúrától megfosztott Switch-re történő átirata néminemű kompromisszumokat kívánt köttetni. Hogy mégis milyeneket? Kicsiny előzetesünk pontosan erre kíván fókuszálni.

1. Az egész játék sokkal gyorsabb lett.
Oké, kezdjünk egy kakukktojással, ami nem a hardveres limitáció “áldozata”: a Super Mario 3D World főszereplői gyaníthatóan két pofára fogyasztották a különféle illegális serkentő szereket az elmúlt években (nekik bezzeg lehet!) aminek eredményeképpen mozgásuk látványosan gyorsabb lett a korai verzióhoz képest. Jól áll neki? Abszolút. Igazából csak eleinte fura picit, utána már olyan, mintha mindig is ilyen lett volna.
2. Mi lett az érintőképernyős funciókkal és hogy oldom meg a tipi-tapit desktop módban?
A tapipados funkciók köszönik, jól vannak, hisz ugye a Switch képernyője is érintőképernyő, szóval ilyen téren nincs változás. Ellenben ha kilőjjük a képet tévére, akkor a jobb JoyCon-on az egyik ravasszal aktiválhatsz egy kis pointer-t, amivel böködheted a Pullblox-ot idéző részeknél a tömböket. Például.
3. Mi lett a mikrofonos funkciókkal?
Nos, mivel a Switch-ből kispórolódott a mikrofon, így sajnos a mikrofonos részek teljes átalakításon mentek keresztül. Ahol propelleres mozgó platformok voltak (az eredetiben meg kellett ezeket fújni, ott most csak simán automatikusan fel-alá lebegő platformok maradtak, és a kis virágokat és rejtett ? dobozokat sem tudjuk megfújkálni.
4. Miiverse plecsnik és fotó mód
A sokak által már rég elfelejtett Miiverse (ez volt a Nintendo közösségi média felülete) posztok felturbózására használt gyűjthető plecsnik szerepe is erősen megváltozott. Ezúttal a beépített fotó módban kaptak helyet, melyben a screenshot-jainkat tudjuk feldíszíteni a már megtalált formákkal. Kissé értelmetlen csacskaság, de úgy tűnik, ennél jobbat nem tudtak kitalálni Tokyo-ban.
5. Online multiplayer
Lassan, de biztosan a Nintendo is megérkezik a jelenbe: a régi változattól eltérően (különös tekintettel a pandémiás időszakra) ezúttal a multiplayer online is játszható. Bár a tesztidőszakban nem sikerült játszópajtikat lőnöm magam mellé, közelgő tesztünkben remélhetőleg erről is beszámolhatunk.
+1: Bowser’s Fury
Ha esetleg épp most csöppentél volna haza egy másik planétáról: a 3D World mellé dukál egy bónusz játék: Bowser’s Fury névre hallgat és egy open-world platformer. A játékban Mario-t és Mini-Bowser-t irányítjuk, (második játékos híján az egykori mini-nemezis felett egy AI veszi át az irányítást) kiknek célja, a világban elszórt cicus érméket összegyűjtve megtisztítani a macska-világítótornyokat, hogy végül használatba vehessék a giga-harangot és ennek segítségével csapjanak vissza az erősen elfajzott Fury Bowser-nek.

Ennél többet viszont most nem árulhatunk el, (mi fog így kerülni a hamarosan esedékes tesztünkbe??) szóval innen folytatjuk február 10-én, 15:00-kor.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Szigorít a Steam, meglepetés megjelenések - ez történt szerdán

Továbbá: Sand Land, Bit.Trip ReRunner, Lords of the Fallen, Insurmountable, Rotwood, Island of Winds.

5 órája
11

Stellar Blade

A Shift Up mérnöki pontossággal tervezte meg első konzolos játékának köztudatba emelését. De vajon van-e több a csinos külcsín alatt?

21 órája
5

Feltámad az Infogrames, Metaphor: ReFantazio megjelenés - ez történt kedden

Továbbá: Stellar Blade, Destiny 2, Morbid: The Lords of Ire, Remnant 2, 2XKO, Indika, Karma: The Dark World.

1 napja
11

Meghasad az Embracer, új Gyűrűk Ura játék - ez történt hétfőn

Továbbá: Starlight Games, Tales of the Shire, Star Wars Jedi: Survivor, ID@Xbox Digital Showcase, PowerWash Simulator, The Whims of the Gods.

2 napja
13

Heti megjelenések

3 napja
3

The Smurfs 2 - The Prisoner of the Green Stone - Hupizöld Törpikék

A Microids tavaly év végi felhozatala igen kellemesen alakult, sajnos nem is volt időnk minden fontosabb címükre ránézni. Most a tavaszi üresjáratot kihasználva vissaztérünk a Hupikék Törpikékhez!

3 napja

Anomaly Collapse

Teszteltük a legújabb roguelite próbálkozást, ami ezúttal az egy dimenziós csataterekből próbálja kihozni a maximumot - és mindezt nem is akárhogyan teszi.

4 napja
1

Eiyuden Chronicle folytatás, Prison Architect 2 csúszás - ez történt pénteken

Továbbá: Kena: Bridge of Spirits, Sclash, Biped 2, Unending Dawn.

5 napja
3

Új projektek a Lariannál, bemutatkozott a Kingdom Come: Deliverance II - ez történt csütörtökön

Továbbá: F1 24, Fabledom, Darkest Dungeon II, V Rising, Human Fall Flat 2, Cozy Caravan, Remnant 2.

6 napja
2

Lovagregény újratöltve: bejelentették a Kingdom Come: Deliverance 2-t

Mi már egy hete tudjuk, de csak most szabad róla beszélni. A Plaion és a Warhorse Studios párosa bejelentette a sikeres lovagregényük folytatását, a Kingdom Come: Deliverance II-t.

6 napja
1

Botany Manor

Egyedül sétálgatni egy viktoriánus kori udvarházban, feljegyzéseket olvasgatni és virágokat növeszteni? Izgalmasabb, mint hinnéd! Tesztlaborba vittük a Botany Manort.

6 napja
6

Baldur's Gate fejlesztővadászat, Ghost of Tsushima gépigény – ez történt szerdán

Továbbá: Sea of Thieves, Potionomics, Crow Country, Mullet Mad Jack, Dementium: The Ward.

7 napja
3

Sok jó indie 20 percben is elfér - Nintendo Indie World Showcase összefoglaló

A kis címek is tudnak izgalmasak lenni: a Nintendo legújabb indie-specifikus adásában láttunk is jó néhányat - nem csak Switch-re! Összegyűjtöttük nektek a látottakat.

7 napja
6

Children of the Sun

A Devolver Digital továbbra is remek érzékkel karolja fel az ígéretes, egyedi, kreatív projekteket. René Rother debütáló alkotása sem lóg ki a texasi kiadó portfoliójából. Na de miért érdemes odafigyelni rá? TESZT!

7 napja
1

Műsoron az indie-k, folytatódnak a leépítések – ez történt kedden

Benne: Nintendo Indie World Showcase beharangozó, Take-Two és Kwalee leépítés, Rolling Hills bejelentés, Capes és Athenian Rhapsody megjelenési dátumok.

8 napja
4

Game Pass: mozgolódás április második felében

A hónap második fele talán elsőre csendesebbnek tűnik a megszokottnál, de még így is számos izgalmas premier címet találhatunk a listában.

8 napja
1

A Nintendo kihagyja a Gamescomot, Keanu Reeves lesz Shadow hangja – ez történt hétfőn

Továbbá: No Rest for the Wicked, One Piece Odyssey: Deluxe Edition, Sand Land, Telebbit, Horrific Xanatorium.

9 napja
17

Ereban: Shadow Legacy – Árnyakkal sunnyogó

A sunnyogást az árnyakba olvadással keverő koncepciójával az Ereban már korán felhívta magára a figyelmet. A játékot a régi idők nagy lopakodós címei iránt érzett határtalan tisztelet hívta életre. De ebből vajon mennyit sikerült átemelni és jól értelmezni? Teszt!

2024.04.15.

EDGE #397 pontszámok

Dragon's Dogma 2. Rise of the Ronin. Alone in the Dark. Princess Peach: Showtime! Izgalmas címek. Rendkívül vegyes pontozás.

2024.04.15.
21

Heti megjelenések

2024.04.15.
2

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==