Super Mario 3D World + Bowser's Fury

kevinyCsángó Kornél2021.01.27. 17:48

Már meg se lepődünk azon, hogy a Nintendo egy újabb Wii U játék átirattal csillapítja az újdonságokra mindig éhes Switch bázis gyomrát - bár ha picit végiggondoljuk, teljesen logikus lépés: a Super Mario 3D World egyszerűen túl jó játék ahhoz, hogy a sikertelen platform miatt csak úgy hagyják feledésbe merülni. Ellenben azok között, akiknek anno volt szerencséjük ehhez a játékhoz, tudják jól, hogy bármilyen más, nem-Wii U környezetben történő futtatása körülményes lehet. Hiszen a maga idejében ez a játék hivatott demonstrálni a Wii U Gamepad-ben rejlő lehetőségeket, így a jópár featúrától megfosztott Switch-re történő átirata néminemű kompromisszumokat kívánt köttetni. Hogy mégis milyeneket? Kicsiny előzetesünk pontosan erre kíván fókuszálni.

1. Az egész játék sokkal gyorsabb lett.
Oké, kezdjünk egy kakukktojással, ami nem a hardveres limitáció “áldozata”: a Super Mario 3D World főszereplői gyaníthatóan két pofára fogyasztották a különféle illegális serkentő szereket az elmúlt években (nekik bezzeg lehet!) aminek eredményeképpen mozgásuk látványosan gyorsabb lett a korai verzióhoz képest. Jól áll neki? Abszolút. Igazából csak eleinte fura picit, utána már olyan, mintha mindig is ilyen lett volna.
2. Mi lett az érintőképernyős funciókkal és hogy oldom meg a tipi-tapit desktop módban?
A tapipados funkciók köszönik, jól vannak, hisz ugye a Switch képernyője is érintőképernyő, szóval ilyen téren nincs változás. Ellenben ha kilőjjük a képet tévére, akkor a jobb JoyCon-on az egyik ravasszal aktiválhatsz egy kis pointer-t, amivel böködheted a Pullblox-ot idéző részeknél a tömböket. Például.
3. Mi lett a mikrofonos funkciókkal?
Nos, mivel a Switch-ből kispórolódott a mikrofon, így sajnos a mikrofonos részek teljes átalakításon mentek keresztül. Ahol propelleres mozgó platformok voltak (az eredetiben meg kellett ezeket fújni, ott most csak simán automatikusan fel-alá lebegő platformok maradtak, és a kis virágokat és rejtett ? dobozokat sem tudjuk megfújkálni.
4. Miiverse plecsnik és fotó mód
A sokak által már rég elfelejtett Miiverse (ez volt a Nintendo közösségi média felülete) posztok felturbózására használt gyűjthető plecsnik szerepe is erősen megváltozott. Ezúttal a beépített fotó módban kaptak helyet, melyben a screenshot-jainkat tudjuk feldíszíteni a már megtalált formákkal. Kissé értelmetlen csacskaság, de úgy tűnik, ennél jobbat nem tudtak kitalálni Tokyo-ban.
5. Online multiplayer
Lassan, de biztosan a Nintendo is megérkezik a jelenbe: a régi változattól eltérően (különös tekintettel a pandémiás időszakra) ezúttal a multiplayer online is játszható. Bár a tesztidőszakban nem sikerült játszópajtikat lőnöm magam mellé, közelgő tesztünkben remélhetőleg erről is beszámolhatunk.
+1: Bowser’s Fury
Ha esetleg épp most csöppentél volna haza egy másik planétáról: a 3D World mellé dukál egy bónusz játék: Bowser’s Fury névre hallgat és egy open-world platformer. A játékban Mario-t és Mini-Bowser-t irányítjuk, (második játékos híján az egykori mini-nemezis felett egy AI veszi át az irányítást) kiknek célja, a világban elszórt cicus érméket összegyűjtve megtisztítani a macska-világítótornyokat, hogy végül használatba vehessék a giga-harangot és ennek segítségével csapjanak vissza az erősen elfajzott Fury Bowser-nek.

Ennél többet viszont most nem árulhatunk el, (mi fog így kerülni a hamarosan esedékes tesztünkbe??) szóval innen folytatjuk február 10-én, 15:00-kor.

Sea of Solitude: Director's Cut

Akció-kalandnak álcázott lélekbúvárkodás, amely két éve EA Originals címként jelent meg, most pedig Switchre is megérkezett. Végigcsónakáztuk a Sea of Solitude-ot.

3 órája

Crusader Kings 3 csaták a Mount & Blade 2-ben?

Legalábbis ezt ígéri egy mod fejlesztő a Crusader Blade nevű projekt keretein belül.

10 órája

Ingyenessé vált az Artifact

A Valve kártyajátéka a 2.0 helyett két ingyenes verzióval próbál új játékosokat toborozni.

10 órája
1

Így hullik a xeno az Aliens: Fireteamben

Közel fél órányi gameplay bemutató a frissen bejelentett Aliens játékból.

1 napja
12

Apex Legends: kaotikus március

A Switch porttal együtt érkezik az új event. És hoz néhány komoly változtatást is.

1 napja
1

Ghosts 'n Goblins Resurrection

Arthur, a hős lovag egy domb oldalában, fa árnyékában, egy szál piros szivecskés boxeralsóban pihengette a legutóbbi (tizenpáréves) megmérettetése fáradalmait. Azonban az ördög soha nem alszik, így ismét van apropója a démonhentelésnek.

1 napja
7

Prinny Presents NIS Classics Vol. 1 - NIS klasszikusok egy helyen

Hé, dood! Az obskúrus kedvenceket ezúttal Prinny felvezetésével hozza be újra köztudatba a japán fejlesztő/kiadó.

1 napja
4

Disgaea 6: friss tartalmak, régi hősök

A bónusz tartalmakat pedzegeti a legfrissebb videós anyag a Disgaea hatodik epizódjáról.

1 napja
1

Elite Dangerous: így fest egy Odyssey küldetés

Izgalmas tartalommal bővül az Elite Dangerous - az Odyssey PC-s alfa fázisa március 29-én indul majd.

1 napja
1

Sea of Solitude: a magány tengere Switchről is hajózható

A Quantic Dream és a berlini Jo-Mei stúdió bejelentette, hogy az eredeti változathoz képest exkluzív funkciókkal és plusz tartalmakkal kibővített Sea of Solitude: The Director’s Cut mától elérhető Nintendo-Switch-re.

1 napja

Csúszik a Guilty Gear -Strive-

Sajnos késik a manga-anime stílusú verekedős széria legújabb része.

2 napja

Rhythm Doctor

A Rhythm Doctor egyik fórumbejegyzése egyetlen mondat: „Hogy lehet, hogy a space gombot megnyomva könnyekben török ki?” és ez az egyetlen mondat tökéletesen jellemzi a játékot, mely ha nem lesz az idei év egyik indie szenzációja, akkor nincs igazság a világban.

2 napja
6

Mail Mole

Carrotland low-poly világa ma megnyitotta kapuit mindenki számára, aki egy bájos, gyors és precíz platformerre vágyik.

2 napja
2

Nintendo Switch 7''-os OLED kijelzővel?

Csöndesen készül a Super Nintendo Switch? Egyes források máris érdekes dolgokat kezdtek pletykálni a konzollal kapcsolatban.

2 napja
18

After the Fall

Az Arizona Sunshine fejlesztőinek új játéka teljes cross-platform támogatású kooperatív opciót kapott. Meg egy új előre renderelt mozgóképet.

2 napja
2

Zenith: The Last City

PlayStation VR headsetekre is érkezik a klasszikus japán szerepjátékok inspirálta MMORPG. Készen állsz egy újabb véget nem érő kalandra?

2 napja
1

I Expect You To Die 2 platformok

The Spy And The Liar alcímmel érkezik a virtuális valóság legjobb kémkomédiás, szabadulószobás logikai játéka. PlayStation VR platformra is.

2 napja
1

Fracked

A remekül sikerült Phantom: Covert Ops megalkotói úgy néz ki PlayStation VR exkluzív fejlesztésébe fogtak. A kajakot sílécre cseréljük?

2 napja
1

Song in the Smoke

A Skulls of the Shogun és a GALAK-Z fejlesztői egy különleges túlélő kalanddal lépnek be a virtuális valóságba. Irány a kőkorszak?

2 napja

DOOM 3: VR Edition

6 PSVR bejelentés egyetlen nap? Ez a VR Spotlight, aminek első leleplezése rögtön a pokolba visz! Kiegészítőkkel megpakolva érkezik a rettegés.

2 napja
9