Nioh 2: The Tengu's Disciple

ne5hVáradi Dániel2020.08.07. 09:00

A jó dolgokra érdemes várni, tartja a régi dakota közmondás, ez pedig a Nioh 2 esetében is elmondható. A Team Ninja munkásemberei a játék márciusi megjelenése óta egy ingyenes frissítéssel jelentkeztek csak a játékhoz, a háttérben azonban komoly munka zajlott, hogy az első kiegészítő, a The Tengu's Disciple megfeleljen az elvárásoknak.

Nioh 2: The Tengu's Disciple | Trailer

Mielőtt azonban a kiegészítő újdonságaiba belemerülnénk, meg kell emlékezni arról, hogy a csapat első részben bevezetett jó szokásához híven, ezúttal is készült egy ingyenes frissítéssel is a játék mellé, így azok is kapnak új elfoglaltságot, akik (botor módon) nem ruháztak be a DLC-be. Minden játékos számára elérhetőek a Picture Scroll küldetések, melyek gyakorlatilag egy mini aréna módnak felelnek meg, ahol különböző, előre meghatározott ellenfeleket kell legyőznünk. Hogy miért éri ez meg nekünk? Egyrészt a teljesítéssel a tekercs egy új kiegészítő tárgyként funkcionál, amivel tovább tökéletesíthetjük a buildjeinket, másrészt az ellenfelek a legyőzésük után nem restek fegyvert, páncélt vagy alapanyagot dobni, így a lehető leggyorsabb módot biztosítva arra, hogy ezekhez hozzáférjünk. Az esetleges boss-okból kapható soul core-okról már nem is beszélve.

Rátérve a DLC érdemi részeire, a Tengu's Disciple egy új történeti szálat tár a játékosok elé, ezt pedig még inkább a múltba történő utazással teszi, hiszen karakterünk az alapjáték 1500-as évei után a 12. század végére repít vissza minket, tehát körülbelül 400 évvel a már ismert történések elé. A készítők tehát a Szengoku érát hátrahagyva a Heian-kor végére kalauzolnak minket, ahol néhány ismerős yokai rém mellett új fenyegetések várnak minket, de természetesen új karakterek is bemutatkoznak.

Szintén újdonságként köszönthetjük a játék legújabb fegyverét, a splitstaff-et, mely a lándzsa és a kusarigama furcsa ötvözetének tűnik, különlegessége pedig, hogy az egyes mozdulatai annak megfelelően változnak, hogy a támadásoknál mennyi ideig tartjuk nyomva az egyes gombokat. Egy biztos, a switchgalive után ismét egy kimondottan érdekes és szokatlan fegyverrel bővült a repertoár, aminek a mesteri szinten való használatához nem kevés gyakorlás fog kelleni.

Nem csak a fegyverek terén tapasztalhatunk újdonságot, a Team Ninja gondoskodott róla, hogy minden eddiginél többször keressük fel a kovácsot is. Az első részben bevezetett, úgynevezett grace bónuszok is visszatértek, ezzel pedig a létrehozható buildek száma exponenciálisan megnövekedett. Ezeknek a lényege, hogy megfelelő ritkaság szint fölött minden tárgy, legyen az fegyver, lőfegyver vagy páncél, rendelkezik valamilyen szettbónusszal, aminek köszönhetően a különféle elkészíthető buildek száma is jelentősen megnövekedett. Ráadásul ha ennyi nem lenne elég, a tárgyakon megjelentek a különlegesen ritka perkek is, amik tovább mélyítik az egyébként sem sekélyes rendszert.

Végezetül pedig a DLC elhozta a széria esetében már megszokottnak és kötelezőnek számító új nehézségi szintet, a Dream of the Demont. Amennyiben az alapjáték kihívásai már nem okoznak problémát, úgy mindenképpen érdemes ennek a szintnek is nekiugrani, arra azonban fel kell készülni, hogy ettől a ponttól már egy fokkal komolyabb nehézség elé állít minket a játék, valamint azt is szem előtt kell tartani, hogy a DLC-vel együtt érkezett patch-nek köszönhetően az új szinten a küldetések nehezebben teljesíthetőek co-opban, mint egyedül. A Team Ninja tehát megoldotta, hogy a játék ezen funkciója bizonyos esetekben inkább hátráltasson minket, semmint segítsen, aminek köszönhetően állandó szinten tudjuk tartani a kihívást.

A The Tengu's Disciple folytatja a Nioh-s hagyományt, mellyel nem csak az új nehézségi szint miatt képes a játékosoktól órák tucatjait elvenni, hanem az új felszerelésekkel is, amiknek hála a maximalisták minden eddiginél többet foglalkozhatnak azzal hogy az ideális buildjüket elkészítsék. Legalábbis a következő DLC-ig.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon, vagy buymeacoffee platformon!

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

Guerrilla Collective: második nap

Idén is két alkalommal jelentkezik a Media Indie Exchange által megrendezésre kerülő digitális Showcase műsor. A második nap ma 17:00 órától!

1 órája

EDGE #360 pontszámok

A szőrös főszereplőkkel nem tudott megbékélni a neves angol magazin, de egy-két váratlan indie gyöngyszemre azért felhívhatják a figyelmünket!

2 órája
5

Kiszivárgott a Mario + Rabbids: Sparks of Hope!

Először egy kóbor listán tűnt fel a név, de mostanra a hivatalos Nintendo adatlap is felkerült. Valószínűleg este megkapjuk az első trailert is!

2 órája
1

Dinamikus időjárással és napszakváltozással jön az Elden Ring

A Bandai Namco pedig már most nagy terveket dédelget a játékkal kapcsolatban.

7 órája
3

Minden egy helyen

Bár az E3 idén is kicsit rendhagyó formában zajlik, bejelentések azért akadnak bőven. Ezeket gereblyézzük most egy helyre.

16 órája

Itt az első hosszabb animáció a The Cuphead Show-ból

Rajzfilmes stílusú játék, amiből végül tényleg rajzfilm készül.

16 órája
2

Gamer365 Podcast #202106

17 órája

A Netflix egy komolyabb kedvcsinálót mutat a Witcher második szezonjából

Cirivel a főszerepben. + Witchercon!

19 órája

Tribeca Games Spotlight

A Tribeca Festival az idén már elhagyta a nevéből a “Film” tagot és teljesen megnyitotta a kapuit a narratív videojátékok előtt.

20 órája
5

Szépen csendben megjelent a Star Wars Jedi: Fallen Order nextgen változata

Ez az E3-időszak első komolyabb árnyék-megjelenése.

22 órája
4

Iskolát menedzselhetsz a Two Point Campus kampuszán

Ha Sintér iskolaigazgató babérjaira törnél...

1 napja
2

Suliba és skate-parkba invitál a Hot Wheels Unleashed

Friss gameplay videókon dübörögnek a zsebjárgányok!

1 napja
2

Wholesome Direct 2021 nyár

Szombat este 19:00 órakor indul a Wholesome Direct, ahol főszerepbe emelik a jókedvet és a kellemes hangulatot.

1 napja

Korai nyílt bétával támad augusztusban a Back 4 Blood zombiserege

Trailert is tudunk mutatni a henteléshez!

1 napja

Nyáron bontja szárnyait a Monster Hunter Stories 2: Wings Of Ruin

Új előzetes igyekszik meghozni a kedvet a jövő hónapban érkező JRPG-hez.

1 napja

A túlvilág rémével támad a The Dark Pictures Anthology: House of Ashes

A sorozat következő darabja a megjelenési dátum mellé egy gyűjtői kiadást is kapott.

1 napja

Ősszel mesél a Tales of Arise

Szeptemberben szervezhetjük a csapatot, hogy megóvjuk Elde Menancia békéjét.

1 napja
1

Eleven és Hopper is feltűnik a SMITE Stranger Things bővítményében

Megmondták, hogy a Netflix új utakat keres a játékok felé, nem?

1 napja
2

Még idén megküzdünk a gonosz halottakkal az Evil Dead: The Game-ben

Multiplayer akció Ash főszereplésével. Groovy!

1 napja

Metálcsigák taktikusan: bejelentették a Metal Slug Tactics-et

A '90-es évek egyik ismert szériája újult erővel tér vissza.

1 napja
11