[Teszt] God of Rock

God of Rock

KennyKern Péter2023.05.13. 13:09

Szeretem a ritmus játékokat, de még jobban kedvelem a verekedős cumókat. A God of Rock személyében kedvemre való házasság született, ugyanis keresztezték ezt a két remek stílust.

A szokásos balról jobbra érkező hangokat kell benne ritmusra lenyomni, amelyek pontos bevitelével odacsaphatunk az ellenfélre. Az elhibázott hang egy bekapott ütést eredményez, amivel életerőnk csökken. Akkor van vége az ütközetnek, ha kiütéssel nyer valamelyik harcos. Az őrült gombnyomogatás közben töltődik az Ultra és Special mérőnk, és ilyenkor a bunyós játékokban megismert karakterspecifikus speciális kombókat kell bevinnünk, amivel szuper támadás a jutalmunk. Itt érdemes megjegyezni, hogy az első játéknál teljesen kaotikusnak tűnhet az egész, így a beépített oktató és gyakorlás mód megismerése nélkül a sikerélmény garantáltan elmarad.

Összesen 12 karakter választható, és mindenki eltérő mozgással és az ellenfélre ható támadással bír. Kinézetre a PlayStation 1-es Bust a Groove szereplőkre hajaznak, de azoknál jellegtelenebbek. Az Arcade módban megismerhetjük a harcosok történetét, majd sorra le kell gyűrnünk az ellenfeleket, illetve a legutolsó ütközetben a Rock istenével is meg kell küzdenünk. Ami engem nagyon zavart, hogy a képernyő tetején megy a bunyó, de mi egyáltalán nem azt, hanem csak az alsó hangsávot figyeljük.

A grafika színes és látványos, de a játékmechanikája miatt ezt pont nem látjuk. A legnagyobb hibája a programnak egyébként nem is ez, hanem a zenéje. Egy muzsikát sem tudnék kiemelni, mert mindegyik lapos és unalmas, egyik sem ragadta meg a figyelmemet és nem volt meg az az érzés egyszer sem, hogy ezt a zenét le akarom nyomni még egyszer. Nem licenszelt számok ezek, hanem inkább a Youtube beépített háttérzenéihez hasonló, azaz jellegtelen ismétlődő dallamok szólnak. Rock szó van a címben, de többségében electro és pop stílus a jellemző. Idő közben a fejlesztők hoztak egy nagyobb updatet, amivel plusz 11 számot adtak hozzá a csomaghoz, de még így sem találtam semmi érdemlegeset. A kezelés és a játékmenet sem volt valami kényelmes, de ezen sokat javítottak az új frissítéssel. Eddig csak PC-n lehetett testre szabni a gombkiosztást, valamint a gombok jelei helyett irányokkal is lehetett játszani. Ezeket a lehetőségeket most már a konzolos portok is megkapták, így valamivel könnyebb lett a játékmenet. PlayStation-ön nagyon okos szerintem a gombok jelölése, és ilyen ritmusjátéknál egyszerűbb megtalálni a háromszöget például. Switch-en és Xbox-on mindig összekeverem az X, Y, B és A gombokat, főleg úgy, hogy minden platformon játszom, így néha újra kell kódolnom a gombokat, mert fel vannak cserélve egymáshoz képest.

Sajnos nem nyerte el a tetszésem, hogy a speciális támadások bevitelénél például egy háromnegyed kört kell bevinni, majd a hátsó ravaszt kell lenyomni, miközben vadul nyomjuk a gombokat dallamra. Ilyenkor rengetegszer elvesztettem a fonalat és kiestem a játék ritmusából, mivel ennyi mindent csinálni nem természetes és valahogy nem is áll össze.

A játék sajnos hamar unalomba fullad, és jelenlegi állapotában még nem tudom jó szívvel ajánlani, pláne ezen az áron. Persze ez lehet változik majd a további frissítések érkezésével. Most azonban hasonló játékok közül valamelyik Taiko no Tatsujin vagy Theatrhythm Final Fantasy a jobb alternatíva.

PLATFORM Switch, PC
KIADÓ Modus | FEJLESZTŐ Modus
MEGJELENÉS 2023. április 18. ÁR 30 EUR

eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Hazai pályáról kap kihívót a Payday a Den of Wolves képében

A sci-fi környezetbe helyezett csapatos rablás a megbízásokon is csavar egyet.

38 perce

Sötét traileren a Banishers: Ghosts of New Eden

Megjelenési dátumot is kaptunk a Don't Nod következő játékához.

1 órája

Offline módot kap a Suicide Squad: Kill the Justice League

Igaz, nem rögtön a megjelenéskor lesz elérhető ez az opció.

1 órája

Felcsendül a Final Fantasy VII Rebirth új dala, és szem nem marad szárazon

No Promises to Keep - énekli Loren Allred.

1 órája
2

Már elérhető a Final Fantasy XVI első DLC-je

Az Echoes of the Fallent tavasszal követi majd a The Rising Tide.

1 órája

The Game Awards 2023

2 órája
59

Rise of the Golden Idol - folytatódik a nyomozás

Ám ezúttal a huszadik század bűnökkel kikövezett időszakában.

5 órája

A Dave the Diver világába jönnek a Dredge aberrációi

A két csúcs indie csoda egyesíti erejét!

6 órája
2

Light No Fire bejelentés

A No Man’s Sky fejlesztőcsapata a végtelen űr után most egy új világba invitál, ami elmondásuk szerint az első valódi open-world.

9 órája
2

No Rest for the Wicked bejelentés

Az Ori sorozatról ismert Moon Studios először engedett betekintést a következő projektjébe, ami egy brutális akció-szerepjátéknak ígérkezik!

9 órája

OD - Kojima és az Xbox közös projektje

Leleplezték a Kojima Productions és a Microsoft közös fejlesztését, ami a félelmed és a médium határait is feszegeti majd a tervek szerint.

10 órája
12

Last Sentinel bejelentés

A Rockstar Games veterán Steve Martion vezetésével és a Tencent anyagi hátterével egy ambiciózus kalandnak nézünk elébő Tokió utcáin.

10 órája
1

Nagyszabású vadászatot sejtet a Monster Hunter Wilds

A Capcom lerántotta a leplet a sorozat következő részéről.

11 órája
1

Marvel’s Blade bejelentés

A DEATHLOOP fejlesztői a Marvel Games embereivel karöltve Franciaországba költöztetik a legendás karaktert egy külső nézetű akciójátékhoz.

11 órája
9

Februárban bont vitorlát a Skull & Bones

A nehézkes fejlesztés után pedig csak remélhetjük, hogy nem fut zátonyra.

11 órája
4

Jurassic Park: Survival bejelentés

Egy teljesen új belső nézetű narratív kaland lopakodós és akció elemekkel az ikonikus park dinoszauruszai között. Néhány gameplay villanás is volt!

11 órája
1

Nyáron indulhatunk az ősök nyomába a The First Descendanttel

A Nexon még vár a pontos premier bejelentésével.

11 órája

Érzelmes utazásra készít a Tales of Kenzera: ZAU

Újabb érdekes képviselővel bővül az EA Originals kínálata.

11 órája

A Black Myth: Wukong nyugati utazása zárja a jövő nyarat

Megjelenési dátumot kapott a Game Science régóta készülő adaptációja.

11 órája
3

Lost Records: Bloom & Rage bejelentés

Bemutatkozott a Life is Strange fejlesztőinek következő narratív kalandja, ami több idősíkon vezet majd minket keresztül egy nagy titok körül.

11 órája

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