[Teszt] God of Rock

God of Rock

KennyKern Péter2023.05.13. 13:09

Szeretem a ritmus játékokat, de még jobban kedvelem a verekedős cumókat. A God of Rock személyében kedvemre való házasság született, ugyanis keresztezték ezt a két remek stílust.

A szokásos balról jobbra érkező hangokat kell benne ritmusra lenyomni, amelyek pontos bevitelével odacsaphatunk az ellenfélre. Az elhibázott hang egy bekapott ütést eredményez, amivel életerőnk csökken. Akkor van vége az ütközetnek, ha kiütéssel nyer valamelyik harcos. Az őrült gombnyomogatás közben töltődik az Ultra és Special mérőnk, és ilyenkor a bunyós játékokban megismert karakterspecifikus speciális kombókat kell bevinnünk, amivel szuper támadás a jutalmunk. Itt érdemes megjegyezni, hogy az első játéknál teljesen kaotikusnak tűnhet az egész, így a beépített oktató és gyakorlás mód megismerése nélkül a sikerélmény garantáltan elmarad.

Összesen 12 karakter választható, és mindenki eltérő mozgással és az ellenfélre ható támadással bír. Kinézetre a PlayStation 1-es Bust a Groove szereplőkre hajaznak, de azoknál jellegtelenebbek. Az Arcade módban megismerhetjük a harcosok történetét, majd sorra le kell gyűrnünk az ellenfeleket, illetve a legutolsó ütközetben a Rock istenével is meg kell küzdenünk. Ami engem nagyon zavart, hogy a képernyő tetején megy a bunyó, de mi egyáltalán nem azt, hanem csak az alsó hangsávot figyeljük.

A grafika színes és látványos, de a játékmechanikája miatt ezt pont nem látjuk. A legnagyobb hibája a programnak egyébként nem is ez, hanem a zenéje. Egy muzsikát sem tudnék kiemelni, mert mindegyik lapos és unalmas, egyik sem ragadta meg a figyelmemet és nem volt meg az az érzés egyszer sem, hogy ezt a zenét le akarom nyomni még egyszer. Nem licenszelt számok ezek, hanem inkább a Youtube beépített háttérzenéihez hasonló, azaz jellegtelen ismétlődő dallamok szólnak. Rock szó van a címben, de többségében electro és pop stílus a jellemző. Idő közben a fejlesztők hoztak egy nagyobb updatet, amivel plusz 11 számot adtak hozzá a csomaghoz, de még így sem találtam semmi érdemlegeset. A kezelés és a játékmenet sem volt valami kényelmes, de ezen sokat javítottak az új frissítéssel. Eddig csak PC-n lehetett testre szabni a gombkiosztást, valamint a gombok jelei helyett irányokkal is lehetett játszani. Ezeket a lehetőségeket most már a konzolos portok is megkapták, így valamivel könnyebb lett a játékmenet. PlayStation-ön nagyon okos szerintem a gombok jelölése, és ilyen ritmusjátéknál egyszerűbb megtalálni a háromszöget például. Switch-en és Xbox-on mindig összekeverem az X, Y, B és A gombokat, főleg úgy, hogy minden platformon játszom, így néha újra kell kódolnom a gombokat, mert fel vannak cserélve egymáshoz képest.

Sajnos nem nyerte el a tetszésem, hogy a speciális támadások bevitelénél például egy háromnegyed kört kell bevinni, majd a hátsó ravaszt kell lenyomni, miközben vadul nyomjuk a gombokat dallamra. Ilyenkor rengetegszer elvesztettem a fonalat és kiestem a játék ritmusából, mivel ennyi mindent csinálni nem természetes és valahogy nem is áll össze.

A játék sajnos hamar unalomba fullad, és jelenlegi állapotában még nem tudom jó szívvel ajánlani, pláne ezen az áron. Persze ez lehet változik majd a további frissítések érkezésével. Most azonban hasonló játékok közül valamelyik Taiko no Tatsujin vagy Theatrhythm Final Fantasy a jobb alternatíva.

PLATFORM Switch, PC
KIADÓ Modus | FEJLESZTŐ Modus
MEGJELENÉS 2023. április 18. ÁR 30 EUR

Veterán fejlesztők a Netflix AAA csapatában

Joseph Staten. Jerry Edsall. Chacko Sonny. Rafael Grassetti. A streaming szolgáltató egy nagy költségvetésű saját projekten dolgozik.

2 napja
3

PlayStation Plus: a júniusi trió

Aktuális sportjáték, dinoszauruszos stratégia és egy stílusos független fejlesztés alkotja a Sony aktuális kínálatát a belépő szinten.

2 napja
7

Tényleg börtönbe mehet a Sonic szülőatyja

Megszületett a bírósági ítélet Yuji Naka ügyében.

2 napja
1

Sokkal nagyobb lesz a Marvel's Spider-Man 2, mint az első rész

A karakterváltásról is beszéltek a fejlesztők.

2 napja
8

Kiderült, milyen játékokat tartogat a következő Ubisoft Forward

Új leleplezés is várható a június 12-én esedékes élő show-n.

2 napja
11

Meta Quest Gaming Showcase 2023

Idén is visszatér a Meta Quest headsetek kínálatának saját műsora. Talán látjuk végre mozgásban a GTA: San Andreas-t?

2 napja
9

Folytatódik a Hot Wheels Unleashed, jön a HWU 2 Turbocharged

Mától hivatalosan is nyár van, miért ne ugratnánk ki a fűbe?

3 napja
5

The Tartarus Key

Miért kell 2023-ban úgy kinéznie egy friss megjelenésnek, mintha az 1998-as PlayStation kollekcióból húzták volna elő? A The Tartarus Key megadja a választ.

3 napja
2

Game Pass: június első heteinek kínálata

Számos független fejlesztés debütál a következő hetekben is közvetlenül a Microsoft előfizetéses rendszerének kínálatában.

4 napja
6

Games with Gold: a júniusi duó

Meditatív morális és spirituális kaland, valamint egy egészen egyedi élmény, ami csak a hangokra támaszkodik.

4 napja

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Egy új Legend of Zelda játék megjelenése mindig egyfajta gamer-ünnep, mi pedig teli torokból ünnepelünk, miközben a Királyság krokodilkönnyeket hullajt. Nahát, hogy milyenek vagyunk!

4 napja
28

Újabb PS-exkluzív költözik át PC-re

Július végén érkezik a Ratchet & Clank: Rift Apart Steam-verziója.

4 napja
36

Interaktív, de nem játék: bemutatkozott a Silent Hill: Ascension

A közösség dönthet majd a karakterek sorsáról ebben az interaktív sorozatban.

4 napja
3

Do Not Feed The Monkeys 2099: semmit a kéznek!

Folytatódik a disztópikus, nyomozós kukucska-szimulátor.

5 napja

Óriási mérföldkőhöz ért a The Witcher 3

A CD Projekt bejelentette, hogy a harmadik rész eladásai átlépték az 50 milliós álomhatárt.

5 napja
6

Street Fighter 6

Egy új Street Fighter megjelenése nem kicsi esemény - egészen pontosan hét éveket kell mostanában várni rá, a 2009-es konzolos SF4 megjelenése óta. A Street Fighter franchise, tisztelt harcostársak, visszatért - és alaposan körbejártuk, hogy mit is tud a Capcom legfrissebb kiadványa. Teszt!

5 napja
11

Star Trek: Resurgence

A Star Trek videojátékok végső határát bizonyos értelemben a Telltale-mechanikákra épülő kalandjátékok jelenthetik. Gondoljunk bele, milyen más műfaj adhatja át jobban Roddenberry filozófiájának lényegét, mint amelyben mi magunk hozzuk a vízválasztó (sokszor élet-halál) döntések egész sorozatát. Tesztlaborba

5 napja
4

Heti megjelenések

6 napja
8

Forspoken: In Tanta We Trust

Egy némiképp csalódást keltő alapjáték után a DLC-n állna, hogy valamennyire kiköszörülje a csorbát. Az In Tanta We Trust azonban keveset markol, azt is bizonytalanul.

6 napja
5

Június végén érkezik a Wo Long: Fallen Dynasty első DLC-je

A premierdátummal együtt pedig egy új frissítés is befutott a játékhoz.

8 napja
1

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