Lego City: Undercover

GhzSzabó Ákos2017.04.25. 19:45

Na, tessék kérem szépen, már megint egy LEGO játék, amelyik nálam landolt. Nem új darabról van szó amúgy, Drag már írt róla egy remek tesztet 2013-ban, amikor is a játék eredeti verziója megjelent. A cikk elolvasása erősen javasolt, hiszen én csak a különbségekre fogok most kitérni, a játékot mélységeiben a kolléga tollából lehet megismerni. Amúgy ha most felhúzod a szemöldököd, hogy akkor te miért is nem hallottál a LEGO City-ről és legfőképpen miért is nem játszottál vele, akkor megnyugtatlak, nagyon keveseknek adatott ez meg. Na, nem azért, mert az Undercover egy rossz játék lenne, egyszerűen csak azért, mert sok évig Wii U exkluzív volt. Ennyi idő után a fejlesztők nyílván szerettek volna egy kicsit több pénzt látni az alkotásukból, így ennek köszönhető ez a „remastered” edition, ami most elérhetővé vált PS4/XBOne/PC platformokra.

Az egyik nagy érdekessége és újdonsága a Lego Citynek az volt, hogy szakított a zsáner hagyományaival és kinyitotta a teljes játékteret, akár egy GTA játék. A hasonlóságok itt természetesen nem érnek véget - kicsit olyan a dolog, hogy most nem egy népszerű franchise-t, hanem egy népszerű stílust Legósítottak meg. Már a kezdés is ismerős lehet, főhősünk, John McClane azaz bocsánat Chase McCain egy nagyobb száműzetés után tér vissza a városba természetesen pont akkor, amikor a szuper bűnöző Rex Fury újra szabadlábon garázdálkodik.


SIKLARA BENYOMÁSAI

A Lego Words után ez a második legós játék, amihez a közelmúltban szerencsém volt, és csak egyetérteni tudok Ákossal, mert a Lego City: Undercover még felnőttként is baromi élvezetes a szörnyű szóviccek, a filmes-popkulturális kikacsintások és a vicces karakterek miatt. Nolan North brillírozik Chase McCain szerepében, de a tökéletesen inkompetens partner, Frank Honey néha így is ellopja a showt. A szórakoztató és változatos sztori küldetésekben felbukkanó bűnözők szintén zseniálisan zsibbasztóak. Technikai problémával PS4-en én sem találkoztam, és különösen az átvezetőkben elképesztő látványos a játék, ami tényleg jó szívvel ajánlható, amennyiben a trehány PC verzióval szemben módodban áll konzolra beszerezni.

A „felújított” verzió 90%-ban megegyezik az eredeti programmal, a maradék 10% a nyilvánvaló hardveres különbségekből adódik, hiszen a Wii U változat nagyon erősen épített a tablet funkcionalitásra. Chase még mindig magával hordozza a saját szolgálati táblagépét és természetesen minden játékmenetbeli funkció megmaradt rajta, viszont értelemszerűen most az analóg karokkal irányítjuk a teljes képernyőre kitett tábla-képet. Aztán ott van még a grafikai megvalósítás, aminek nyilván jót tett az elmúlt négy év, meg az a tény, hogy a jelenlegi vasak sokkal erősebbek, mint a Wii U volt. Bár be kell ismernem, hogy az eredeti verzióhoz sajnos nem volt szerencsém és a jelenlegi kiadást is egy PS4 Pro-n játszom 4K/HDR tévén, de a látvány néhol egészen döbbenetes. (LEGO szinten, természetesen.) A látótávolság remek, a textúrák, a víz minősége igazán pazar, az egész játék lemászik a képernyőről, és még az egészen apró részletek is nagyon jól néznek ki. Az autókban a motor például úgy mozog egyre gyorsabban, ahogyan magunk is odalépünk a gázra. Az eredeti verzióban tapasztalt hosszú töltési időknek is búcsút inthetünk, na nem azt mondom, hogy szuper rövidek, viszont 3 perc helyett mondjuk már csak egy percecskében manifesztálódnak.

Kijavítottak egy másik hatalmas hiányosságot is: végre van CO-OP! Sajnos csak lokálban és osztott képernyőn, ami ugye a világ nagysága és a játékmenet miatt elkerülhetetlen volt. Sajnos saját story a több játékos módhoz nem jár, mindkét játékos Chase-t irányítja valamelyik kosztümében és a történet átvezető videói is ugyanazok, mint az egyszemélyes kampányban. Ettől függetlenül fontos dolog ez, és biztos vagyok benne, hogy sokaknak felkelti majd az érdeklődését. Sajnos az egyetlen nagyobb negatívum is ezt a módot érinti: néha sajnos be-beröccen a framerate az osztott játék során, ami sajnos nem is csoda, hiszen ilyenkor majd' kétszer kell a gépnek ugyanazt kipakolnia a képernyőre. PS4 Pro-n nem volt nagyon látványos, de állítólag az alap PS4-en és Xbox One-okon elég gyakori a jelenség.

Kedves családi barátainkat láttuk vendégül pár napja, nekik van két gyermekük, akik 8 és 12 évesek. Na, gondoltam, itt a remek alkalom, hogy kipróbáltassam velük, mennyire fekszik ennek a korosztálynak a móka. Papírforma. Két és fél óra önfeledt játék, amit a 2.5 éves kisfiam tátott szájjal nézett a kanapéról. Abszolúte gyerekbarát történet és poénok, semmi hibába, bugba nem futottunk bele, szépen mentek előre a történettel, felfedezték a világot, gyűjtötték azt a rengeteg cuccot... és még felnőtt szemmel is teljesen vállalható volt a dolog, a szülők sem szóltak ránk, hogy fejezzük be. Fiatalabb korosztálynak, nagyobbacska gyerekkel rendelkező szülőknek és olyan örökgyerek felnőtteknek, mint jómagam is csak ajánlani tudom a játékot, mert ritka az ennyire kompromisszummentes szórakozás, ami az egész családdal kompatibilis.

Sea of Solitude: Director's Cut

Akció-kalandnak álcázott lélekbúvárkodás, amely két éve EA Originals címként jelent meg, most pedig Switchre is megérkezett. Végigcsónakáztuk a Sea of Solitude-ot.

3 órája

Crusader Kings 3 csaták a Mount & Blade 2-ben?

Legalábbis ezt ígéri egy mod fejlesztő a Crusader Blade nevű projekt keretein belül.

10 órája

Ingyenessé vált az Artifact

A Valve kártyajátéka a 2.0 helyett két ingyenes verzióval próbál új játékosokat toborozni.

10 órája
2

Így hullik a xeno az Aliens: Fireteamben

Közel fél órányi gameplay bemutató a frissen bejelentett Aliens játékból.

1 napja
12

Apex Legends: kaotikus március

A Switch porttal együtt érkezik az új event. És hoz néhány komoly változtatást is.

1 napja
1

Ghosts 'n Goblins Resurrection

Arthur, a hős lovag egy domb oldalában, fa árnyékában, egy szál piros szivecskés boxeralsóban pihengette a legutóbbi (tizenpáréves) megmérettetése fáradalmait. Azonban az ördög soha nem alszik, így ismét van apropója a démonhentelésnek.

1 napja
7

Prinny Presents NIS Classics Vol. 1 - NIS klasszikusok egy helyen

Hé, dood! Az obskúrus kedvenceket ezúttal Prinny felvezetésével hozza be újra köztudatba a japán fejlesztő/kiadó.

1 napja
4

Disgaea 6: friss tartalmak, régi hősök

A bónusz tartalmakat pedzegeti a legfrissebb videós anyag a Disgaea hatodik epizódjáról.

1 napja
1

Elite Dangerous: így fest egy Odyssey küldetés

Izgalmas tartalommal bővül az Elite Dangerous - az Odyssey PC-s alfa fázisa március 29-én indul majd.

1 napja
1

Sea of Solitude: a magány tengere Switchről is hajózható

A Quantic Dream és a berlini Jo-Mei stúdió bejelentette, hogy az eredeti változathoz képest exkluzív funkciókkal és plusz tartalmakkal kibővített Sea of Solitude: The Director’s Cut mától elérhető Nintendo-Switch-re.

1 napja

Csúszik a Guilty Gear -Strive-

Sajnos késik a manga-anime stílusú verekedős széria legújabb része.

2 napja

Rhythm Doctor

A Rhythm Doctor egyik fórumbejegyzése egyetlen mondat: „Hogy lehet, hogy a space gombot megnyomva könnyekben török ki?” és ez az egyetlen mondat tökéletesen jellemzi a játékot, mely ha nem lesz az idei év egyik indie szenzációja, akkor nincs igazság a világban.

2 napja
6

Mail Mole

Carrotland low-poly világa ma megnyitotta kapuit mindenki számára, aki egy bájos, gyors és precíz platformerre vágyik.

2 napja
2

Nintendo Switch 7''-os OLED kijelzővel?

Csöndesen készül a Super Nintendo Switch? Egyes források máris érdekes dolgokat kezdtek pletykálni a konzollal kapcsolatban.

2 napja
18

After the Fall

Az Arizona Sunshine fejlesztőinek új játéka teljes cross-platform támogatású kooperatív opciót kapott. Meg egy új előre renderelt mozgóképet.

2 napja
2

Zenith: The Last City

PlayStation VR headsetekre is érkezik a klasszikus japán szerepjátékok inspirálta MMORPG. Készen állsz egy újabb véget nem érő kalandra?

2 napja
1

I Expect You To Die 2 platformok

The Spy And The Liar alcímmel érkezik a virtuális valóság legjobb kémkomédiás, szabadulószobás logikai játéka. PlayStation VR platformra is.

2 napja
1

Fracked

A remekül sikerült Phantom: Covert Ops megalkotói úgy néz ki PlayStation VR exkluzív fejlesztésébe fogtak. A kajakot sílécre cseréljük?

2 napja
1

Song in the Smoke

A Skulls of the Shogun és a GALAK-Z fejlesztői egy különleges túlélő kalanddal lépnek be a virtuális valóságba. Irány a kőkorszak?

2 napja

DOOM 3: VR Edition

6 PSVR bejelentés egyetlen nap? Ez a VR Spotlight, aminek első leleplezése rögtön a pokolba visz! Kiegészítőkkel megpakolva érkezik a rettegés.

2 napja
9