Lego City: Undercover

GhzSzabó Ákos2017.04.25. 19:45

Na, tessék kérem szépen, már megint egy LEGO játék, amelyik nálam landolt. Nem új darabról van szó amúgy, Drag már írt róla egy remek tesztet 2013-ban, amikor is a játék eredeti verziója megjelent. A cikk elolvasása erősen javasolt, hiszen én csak a különbségekre fogok most kitérni, a játékot mélységeiben a kolléga tollából lehet megismerni. Amúgy ha most felhúzod a szemöldököd, hogy akkor te miért is nem hallottál a LEGO City-ről és legfőképpen miért is nem játszottál vele, akkor megnyugtatlak, nagyon keveseknek adatott ez meg. Na, nem azért, mert az Undercover egy rossz játék lenne, egyszerűen csak azért, mert sok évig Wii U exkluzív volt. Ennyi idő után a fejlesztők nyílván szerettek volna egy kicsit több pénzt látni az alkotásukból, így ennek köszönhető ez a „remastered” edition, ami most elérhetővé vált PS4/XBOne/PC platformokra.

Az egyik nagy érdekessége és újdonsága a Lego Citynek az volt, hogy szakított a zsáner hagyományaival és kinyitotta a teljes játékteret, akár egy GTA játék. A hasonlóságok itt természetesen nem érnek véget - kicsit olyan a dolog, hogy most nem egy népszerű franchise-t, hanem egy népszerű stílust Legósítottak meg. Már a kezdés is ismerős lehet, főhősünk, John McClane azaz bocsánat Chase McCain egy nagyobb száműzetés után tér vissza a városba természetesen pont akkor, amikor a szuper bűnöző Rex Fury újra szabadlábon garázdálkodik.


SIKLARA BENYOMÁSAI

A Lego Words után ez a második legós játék, amihez a közelmúltban szerencsém volt, és csak egyetérteni tudok Ákossal, mert a Lego City: Undercover még felnőttként is baromi élvezetes a szörnyű szóviccek, a filmes-popkulturális kikacsintások és a vicces karakterek miatt. Nolan North brillírozik Chase McCain szerepében, de a tökéletesen inkompetens partner, Frank Honey néha így is ellopja a showt. A szórakoztató és változatos sztori küldetésekben felbukkanó bűnözők szintén zseniálisan zsibbasztóak. Technikai problémával PS4-en én sem találkoztam, és különösen az átvezetőkben elképesztő látványos a játék, ami tényleg jó szívvel ajánlható, amennyiben a trehány PC verzióval szemben módodban áll konzolra beszerezni.

A „felújított” verzió 90%-ban megegyezik az eredeti programmal, a maradék 10% a nyilvánvaló hardveres különbségekből adódik, hiszen a Wii U változat nagyon erősen épített a tablet funkcionalitásra. Chase még mindig magával hordozza a saját szolgálati táblagépét és természetesen minden játékmenetbeli funkció megmaradt rajta, viszont értelemszerűen most az analóg karokkal irányítjuk a teljes képernyőre kitett tábla-képet. Aztán ott van még a grafikai megvalósítás, aminek nyilván jót tett az elmúlt négy év, meg az a tény, hogy a jelenlegi vasak sokkal erősebbek, mint a Wii U volt. Bár be kell ismernem, hogy az eredeti verzióhoz sajnos nem volt szerencsém és a jelenlegi kiadást is egy PS4 Pro-n játszom 4K/HDR tévén, de a látvány néhol egészen döbbenetes. (LEGO szinten, természetesen.) A látótávolság remek, a textúrák, a víz minősége igazán pazar, az egész játék lemászik a képernyőről, és még az egészen apró részletek is nagyon jól néznek ki. Az autókban a motor például úgy mozog egyre gyorsabban, ahogyan magunk is odalépünk a gázra. Az eredeti verzióban tapasztalt hosszú töltési időknek is búcsút inthetünk, na nem azt mondom, hogy szuper rövidek, viszont 3 perc helyett mondjuk már csak egy percecskében manifesztálódnak.

Kijavítottak egy másik hatalmas hiányosságot is: végre van CO-OP! Sajnos csak lokálban és osztott képernyőn, ami ugye a világ nagysága és a játékmenet miatt elkerülhetetlen volt. Sajnos saját story a több játékos módhoz nem jár, mindkét játékos Chase-t irányítja valamelyik kosztümében és a történet átvezető videói is ugyanazok, mint az egyszemélyes kampányban. Ettől függetlenül fontos dolog ez, és biztos vagyok benne, hogy sokaknak felkelti majd az érdeklődését. Sajnos az egyetlen nagyobb negatívum is ezt a módot érinti: néha sajnos be-beröccen a framerate az osztott játék során, ami sajnos nem is csoda, hiszen ilyenkor majd' kétszer kell a gépnek ugyanazt kipakolnia a képernyőre. PS4 Pro-n nem volt nagyon látványos, de állítólag az alap PS4-en és Xbox One-okon elég gyakori a jelenség.

Kedves családi barátainkat láttuk vendégül pár napja, nekik van két gyermekük, akik 8 és 12 évesek. Na, gondoltam, itt a remek alkalom, hogy kipróbáltassam velük, mennyire fekszik ennek a korosztálynak a móka. Papírforma. Két és fél óra önfeledt játék, amit a 2.5 éves kisfiam tátott szájjal nézett a kanapéról. Abszolúte gyerekbarát történet és poénok, semmi hibába, bugba nem futottunk bele, szépen mentek előre a történettel, felfedezték a világot, gyűjtötték azt a rengeteg cuccot... és még felnőtt szemmel is teljesen vállalható volt a dolog, a szülők sem szóltak ránk, hogy fejezzük be. Fiatalabb korosztálynak, nagyobbacska gyerekkel rendelkező szülőknek és olyan örökgyerek felnőtteknek, mint jómagam is csak ajánlani tudom a játékot, mert ritka az ennyire kompromisszummentes szórakozás, ami az egész családdal kompatibilis.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon, vagy buymeacoffee platformon!

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

Guerrilla Collective: második nap

Idén is két alkalommal jelentkezik a Media Indie Exchange által megrendezésre kerülő digitális Showcase műsor. A második nap ma 17:00 órától!

50 perce

EDGE #360 pontszámok

A szőrös főszereplőkkel nem tudott megbékélni a neves angol magazin, de egy-két váratlan indie gyöngyszemre azért felhívhatják a figyelmünket!

1 órája
5

Kiszivárgott a Mario + Rabbids: Sparks of Hope!

Először egy kóbor listán tűnt fel a név, de mostanra a hivatalos Nintendo adatlap is felkerült. Valószínűleg este megkapjuk az első trailert is!

1 órája

Dinamikus időjárással és napszakváltozással jön az Elden Ring

A Bandai Namco pedig már most nagy terveket dédelget a játékkal kapcsolatban.

6 órája
3

Minden egy helyen

Bár az E3 idén is kicsit rendhagyó formában zajlik, bejelentések azért akadnak bőven. Ezeket gereblyézzük most egy helyre.

15 órája

Itt az első hosszabb animáció a The Cuphead Show-ból

Rajzfilmes stílusú játék, amiből végül tényleg rajzfilm készül.

16 órája
2

Gamer365 Podcast #202106

16 órája

A Netflix egy komolyabb kedvcsinálót mutat a Witcher második szezonjából

Cirivel a főszerepben. + Witchercon!

18 órája

Tribeca Games Spotlight

A Tribeca Festival az idén már elhagyta a nevéből a “Film” tagot és teljesen megnyitotta a kapuit a narratív videojátékok előtt.

19 órája
5

Szépen csendben megjelent a Star Wars Jedi: Fallen Order nextgen változata

Ez az E3-időszak első komolyabb árnyék-megjelenése.

21 órája
4

Iskolát menedzselhetsz a Two Point Campus kampuszán

Ha Sintér iskolaigazgató babérjaira törnél...

1 napja
2

Suliba és skate-parkba invitál a Hot Wheels Unleashed

Friss gameplay videókon dübörögnek a zsebjárgányok!

1 napja
2

Wholesome Direct 2021 nyár

Szombat este 19:00 órakor indul a Wholesome Direct, ahol főszerepbe emelik a jókedvet és a kellemes hangulatot.

1 napja

Korai nyílt bétával támad augusztusban a Back 4 Blood zombiserege

Trailert is tudunk mutatni a henteléshez!

1 napja

Nyáron bontja szárnyait a Monster Hunter Stories 2: Wings Of Ruin

Új előzetes igyekszik meghozni a kedvet a jövő hónapban érkező JRPG-hez.

1 napja

A túlvilág rémével támad a The Dark Pictures Anthology: House of Ashes

A sorozat következő darabja a megjelenési dátum mellé egy gyűjtői kiadást is kapott.

1 napja

Ősszel mesél a Tales of Arise

Szeptemberben szervezhetjük a csapatot, hogy megóvjuk Elde Menancia békéjét.

1 napja
1

Eleven és Hopper is feltűnik a SMITE Stranger Things bővítményében

Megmondták, hogy a Netflix új utakat keres a játékok felé, nem?

1 napja
2

Még idén megküzdünk a gonosz halottakkal az Evil Dead: The Game-ben

Multiplayer akció Ash főszereplésével. Groovy!

1 napja

Metálcsigák taktikusan: bejelentették a Metal Slug Tactics-et

A '90-es évek egyik ismert szériája újult erővel tér vissza.

1 napja
11