My Hero One's Justice

mcmackoGéczy Attila2018.11.11. 21:00

Igen érdekes dolog harminchárom éves fejjel új animék után olvasgatni: a téma bő tíz éve nagyon piszkálta a fantáziám, most viszont úgy általában viszolygok a japán animációs áradattól. Legalábbis a generikus, ezerszer látott megoldásoktól, na meg a visítozó karakterektől és tipikus sablonoktól. Tudom, az anime műfaja ezer ponton igyekszik és tud is friss maradni, de más oldalról vizsgálva a dolgokat, valahogy mindig ismétlődő sémákba fut bele az ember. Így van ez a My Hero's Academy-vel is, amely a szuperhős témát járja körül, amolyan japánosan. Magam is alaposan meglepődtem, hogy a fenti alapanyagból gyurmázott My Hero One's Justice egészen le tudott bilincselni. A program egy aréna-bunyós játék, ahol hasonló helyszíneken küzdünk, mint mondjuk egy Power Stone csatában (ez volt az első benyomásom a programmal kapcsolatban), de a felvehető power-upokat itt felváltják a quirkek.

Csípős beszólások helyett a quirk-mechanika ebben az esetben azt takarja, hogy hőseink speciális támadásokat tudnak csípőből indítani a szokásos rúgkapálás mellett. Ezeket aztán mega-giga speciálokká is duzzaszthatjuk, és persze minden karakter saját (nagyon eltérő és nagyon sokszínű) attakokkal van felvértezve a változatosság jegyében. Gyakorlatilag ez adja a harcok savát és borsát, de fontos a térbeli elhelyezkedés, az időzítés, a társak gyorstámadásainak behozása… és nyilván ezer további olyan finomság jön elő a játékmenet fokozatos felderítése során, amelyek segítségével a My Hero játékmenete vastagon megugorja a közepes animeadaptációk színvonalát. A csaták tere olykor a fali síkra is kiterjed, ami látványos jelenetek sorát eredményezi és a taktikára is kihatással lehet. Apropó taktika és kifinomult harci megközelítések: a program kétféle kombózós lehetőséget kínál - a profik számára lesz csak érdemes leváltani az alapnak számító, könnyebb kombózást lehetővé tevő kontroll-sémát.

A prezentáció csinos, a televízió környékén bámészkodó, játékokkal nagy mélységben nem foglalkozó cimborák is megjegyezték, hogy milyen pofás külcsín jellemzi a programot. A környezet pusztul, a karakterek stílusosan pózolnak, a rajongók elvárása szerint. A hangok közül csak japán szinkront választhatunk, ezt tessék figyelembe venni. De ennek a bulinak a prezentációjához valahogy mégis ez a fokozott őrület kell! Cel-shade látvány, túljátszott átvezetők, harsány karakterek… A mangás (képregényes) menük, megelevenedő képeikkel csak tetézik a feelinget. A szokásos történet mód mellett pedig van bejárható térkép, különböző kihívásokkal, lehet egymás ellen küzdeni lokálban vagy online, és van árkád mód is, amely épp a minap mászott fel a főmenü lehetőségei közé. Aprópopó hálózati csapatás: a matchmaking kiválóan teljesíti a dolgát, és szerencsére vannak játékosok bőven a szervereken, így hosszabb távú multis dojonak is elmegy a My Hero: One's Justice.

Csak a hosszabb távon enyhén fárasztó játékmenet és önismétlés ülhet rá a negatívumok oldalára, meg az, hogy a kamerakezelés és egyjátékos módban az AI irdatlan nagy ökörségeket tudnak összehozni. Az egyik meccsen pl. tíz másodpercen keresztül futott az ellenfé harcosa a fal felé, mintha bekadt volna a virtuális analóg kar… Nos, ilyet rég pipáltam már hasonló játékban.

Abszolút kellemes meglepetés a Byking csapat játéka. A Bandai Namco kiadóként borzasztó középszerű dolgokat is le tud tenni az asztalra „játék formába öltött manga” címszóval. Szerencsére a My Hero franchise méltó átiratot kapott ajándékba, amit még a finnyás PC közönség is a keblére ölelt. A One's Justice nem váltja meg a világot, de az eredeti forrást eddig nem ismerő játékosként is el tudott varázsolni. Ez pedig nagy szó a mostanában látott anime programok forgatagában…

Sea of Solitude: Director's Cut

Akció-kalandnak álcázott lélekbúvárkodás, amely két éve EA Originals címként jelent meg, most pedig Switchre is megérkezett. Végigcsónakáztuk a Sea of Solitude-ot.

3 órája

Crusader Kings 3 csaták a Mount & Blade 2-ben?

Legalábbis ezt ígéri egy mod fejlesztő a Crusader Blade nevű projekt keretein belül.

10 órája

Ingyenessé vált az Artifact

A Valve kártyajátéka a 2.0 helyett két ingyenes verzióval próbál új játékosokat toborozni.

11 órája
2

Így hullik a xeno az Aliens: Fireteamben

Közel fél órányi gameplay bemutató a frissen bejelentett Aliens játékból.

1 napja
12

Apex Legends: kaotikus március

A Switch porttal együtt érkezik az új event. És hoz néhány komoly változtatást is.

1 napja
1

Ghosts 'n Goblins Resurrection

Arthur, a hős lovag egy domb oldalában, fa árnyékában, egy szál piros szivecskés boxeralsóban pihengette a legutóbbi (tizenpáréves) megmérettetése fáradalmait. Azonban az ördög soha nem alszik, így ismét van apropója a démonhentelésnek.

1 napja
7

Prinny Presents NIS Classics Vol. 1 - NIS klasszikusok egy helyen

Hé, dood! Az obskúrus kedvenceket ezúttal Prinny felvezetésével hozza be újra köztudatba a japán fejlesztő/kiadó.

1 napja
4

Disgaea 6: friss tartalmak, régi hősök

A bónusz tartalmakat pedzegeti a legfrissebb videós anyag a Disgaea hatodik epizódjáról.

1 napja
1

Elite Dangerous: így fest egy Odyssey küldetés

Izgalmas tartalommal bővül az Elite Dangerous - az Odyssey PC-s alfa fázisa március 29-én indul majd.

2 napja
1

Sea of Solitude: a magány tengere Switchről is hajózható

A Quantic Dream és a berlini Jo-Mei stúdió bejelentette, hogy az eredeti változathoz képest exkluzív funkciókkal és plusz tartalmakkal kibővített Sea of Solitude: The Director’s Cut mától elérhető Nintendo-Switch-re.

2 napja

Csúszik a Guilty Gear -Strive-

Sajnos késik a manga-anime stílusú verekedős széria legújabb része.

2 napja

Rhythm Doctor

A Rhythm Doctor egyik fórumbejegyzése egyetlen mondat: „Hogy lehet, hogy a space gombot megnyomva könnyekben török ki?” és ez az egyetlen mondat tökéletesen jellemzi a játékot, mely ha nem lesz az idei év egyik indie szenzációja, akkor nincs igazság a világban.

2 napja
6

Mail Mole

Carrotland low-poly világa ma megnyitotta kapuit mindenki számára, aki egy bájos, gyors és precíz platformerre vágyik.

2 napja
2

Nintendo Switch 7''-os OLED kijelzővel?

Csöndesen készül a Super Nintendo Switch? Egyes források máris érdekes dolgokat kezdtek pletykálni a konzollal kapcsolatban.

2 napja
18

After the Fall

Az Arizona Sunshine fejlesztőinek új játéka teljes cross-platform támogatású kooperatív opciót kapott. Meg egy új előre renderelt mozgóképet.

2 napja
2

Zenith: The Last City

PlayStation VR headsetekre is érkezik a klasszikus japán szerepjátékok inspirálta MMORPG. Készen állsz egy újabb véget nem érő kalandra?

2 napja
1

I Expect You To Die 2 platformok

The Spy And The Liar alcímmel érkezik a virtuális valóság legjobb kémkomédiás, szabadulószobás logikai játéka. PlayStation VR platformra is.

2 napja
1

Fracked

A remekül sikerült Phantom: Covert Ops megalkotói úgy néz ki PlayStation VR exkluzív fejlesztésébe fogtak. A kajakot sílécre cseréljük?

2 napja
1

Song in the Smoke

A Skulls of the Shogun és a GALAK-Z fejlesztői egy különleges túlélő kalanddal lépnek be a virtuális valóságba. Irány a kőkorszak?

2 napja

DOOM 3: VR Edition

6 PSVR bejelentés egyetlen nap? Ez a VR Spotlight, aminek első leleplezése rögtön a pokolba visz! Kiegészítőkkel megpakolva érkezik a rettegés.

3 napja
9