Cayman HUN
iPhone és iPad reklám kicsit másképp Cayman HUN | 2010.06.19. | 3

iPhone és iPad reklám kicsit másképp

Régen írtam? Igen. Miért? Mert... igen, szóval ez a helyet. Itt a nagy divathullám, mindenki beszél a 3D-ről, a BMW-ről (Big Motion War)...egyszavas tőmondatokban. Az új blogolási stíluselveket követve szűkszavú leszek: ez instant klasszikus. Videó. a. folytatásban. jók. ezek. az. egy. szavas. mondatok.

Cayman HUN | 2010.04.04. | 50

Conviction buli

Üdvözletem Kedves Játékosok, avagy rég nem látott jó barátaim! Sajnos mostanában elég elfoglalt lettem, de hamarosan újra belecsapok a blogger levesbe, és igyekszem hétről hétre értékes tartalommal szolgálni titeket. De addig is, alkalmam nyílhat bejelenteni a Splinter Cell Conviction nyitó buliját, melyet Április 16-án, Budapesten rendezünk. Ahogy azt kedvenc oldalunk (Gamer365) hírei között is láthattátok: az első kedvcsináló videót már kiküldtük. Most pedig létrehoztuk a buli Facebookos eseményét is, hogy összefogjuk a leendő vendégeinket a mára már Magyarországon is egyre népszerűbb közösségi oldalon. Tehát aki akár csak kedvet érez, hogy eljöjjön a bulira (és természetesen van Facebook regisztrációja) az mindenképp iratkozzon fel az eseményre a linken keresztül! http://www.facebook.com/event.php?eid=107853955915554 A folytatásban még egyszer megtekinthetitek a videót, illetve a komment szekcióban kérdezhettek, de vegyétek figyelembe: a legtöbb konkrétumot még nem árulhatom el sajnos. :) Ne feledjétek tehát: részletek hamarosan!

Cayman HUN | 2010.03.01. | 63

Alan Wake előzetes - csak itt, csak most, csak nektek!

Pár éve a Remedy és Sam Lake neve hallatán még mindenkinek a Max Payne sorozat atyjai jutottak eszébe. Az új évtized hajnalán azonban ez megváltozni látszik. A méltán híres szövetség konyhájában hat éve egy új játék van születőben, mely fejlesztési folyamatai végéhez értek. Az Alan Wake idén májusban már a boltokban landol, a megjelenéshez közeledve pedig hosszú idő után ismét sokat hallat magáról az interaktív thriller, így idejét láttam egy magyar előzetes elkészítésének.

AVATAR kritika (no spoiler) Cayman HUN | 2009.12.18. | 35

AVATAR kritika (no spoiler)

Erre nincsenek szavak. Legalábbis a hagyományos irodalom jelzőivel csak a legnagyobb íróknak sikerülhetne pennából papírra festeni azt az élményt amit a filmes történelem eddigi legnagyobb filmje, James Cameron Avatarja tár nézői elé. Tizenöt éve kitalálta a filmek világának legnagyobb ötletét, majd kivárta a technikai fejlődést amely szükséges a megvalósításához. Négy éve elérkezett technológiánk arra a fordulópontra mikor James Cameron azt mondta: elérkezett az idő. Elérkezett az idő, hogy minden idők legnagyobb filmes élményét elkészítse. Az Avatar nem egy popcorn mozi, sem pedig egy film. Az Avatar egy művészeti alkotás és egy hatalmas mérföldkő amely még így is, második évezrendünk első évtizedének fordulópontjához közelítve is meghaladja saját korát!

Lead & Gold előzetes Cayman HUN | 2009.12.16. | 14

Lead & Gold előzetes

Az új Read Dead Detemption videó lázában égve újból kedvet kaptam egy kis vadnyugati lasszózáshoz, esetleg egy kis párbajozáshoz, de lényeg ami lényeg a sivatagi szénaboglya gurgatás újra visszatér a képernyőkre "mini-játék" formában is. Nem voltam rest tehát utánanézi egy Rico77 által Twitteren leközölt videónak a Lead & Gold című játékról, ami 2010 első negyedévének legsikeresebb online címének ígérkezik. Akarom mondani PlayStation Network és Xbox Live Arcade címének. A svéd Fatshark stúdiónál készülő külsőnézetes akciójáték nagyon egyszerű alapokra építkezik. Kizárólag többjátékos móddal készül, 5 versus 5 felállásban, hat pályával, négy karakter osztállyal és játékmóddal.

Cayman HUN | 2009.12.09. | 12

Gears of War film, no meg egy kérdés...

A videojátékos filmadaptációk mindig is sok kérdőjellel és negatív kritikáktól hangzatos köddel voltak, vannak és azt hiszem lesznek is körülvéve. Olyan adaptációk után mint a Doom, a játékos szívű néző igazán nem várhat sokat egy klasszikus megfilmesítésétől, de ahogy a filmből készített játékok esetében is, itt is vannak kivételek. Nem kezdem fejtegetni a témát, hogy melyek voltak a jó avagy rossz portolások, mert ez nagyon szubjektív. Legalábbis mindig vitával végződik egy ilyen jellegű beszélgetés. Nem rég került bejelentésre, hogy a várva várt Halo mozifilmet sok játék beelőzi majd, többek közt a Bioshock és a Gears of War is. Az utóbbi cím filmesítésével kapcsolatban árult el pár érdekes információt a producer, Wyck Godfrey.

Cayman HUN | 2009.11.23. | 20

2012 - A világvége sosem alszik

A világunk felemészti önmagát, szeretett bolygónk, a Föld haldoklik. Sok elmélet született és születik arról, miként jön el a vég, a nap, mikor már nem vagyunk idegenek, mikor egy családként félünk az elkerülhetetlentől. Elfogadjuk, hogy nincs mit tenni és barátainkkal töltjük életünk utolsó perceit. Sokan közülünk megváltásért és bűneink alól való feloldozásért imádkoznak majd, sokan leülnek kedvenc videojátékuk elé s még egyszer nekifutnak a legnehezebb szintnek, néhányan pedig szüleik, szeretteik nyakába borulva szó nélkül bánják meg, hogy nem használták ki az időt, amit együtt tölthettek volna. Néhányan, a legtöbbünk pedig elkezdi majd egymást állatok módjára gyilkolni, bizonyítván azt, hogy semmit sem fejlődtünk morálisan az évezredek során. Mert amikor már nem küzdünk egymásért, semmi sem különböztet meg minket az állatoktól. Erről szólna Roland Emmerich 2012 című filmje? Egy igazi dráma ami után még a legkeményebbek is megenyhülnek, amely mellé a lélegzetelállító képsorok már csak habcsókok lennének a darabjaira málló torta tetején? Egy másik alkalommal, egy másik időben remélem az lesz! De ezúttal biztosan nem...

Cayman HUN | 2009.11.21. | 19

Karácsonyi Ének 3D - Charles Dickens regénye három dimenzióban él tovább

Minden karácsonyra jár egy kötelező üzleti célokból elkészített mese a Pixar, de leginkább a Walt Disney kiadásában, igaz? Vagy minden karácsonyra jár egy mese, ami felébreszti bennünk a karácsonyi szellemet melynek oly könnyen búcsút mondunk manapság, s csak az ajándékozásra és a kötelező családi látogatásokra emlékszünk a több mint két ezer éves ünnepből? Mindenki saját megítélésére bízom a kérdés megválaszolását, ám idén ha mégis szükségünk lenne egy filmre ami visszahozza a karácsony szellemét, Charles Dickens regényének animációs filmadaptációja egy jó választásnak tűnik.

Cayman HUN | 2009.11.18. | 15

Ezio felkutatása a véres Avatar Demóban

Meglepően rövid lesz ezúttal bejegyzésem, amiben taglalom az Avatar Demonstrációs változatának rám gyakorolt hatásait és bemutatom Ezio budapesti felkeresésének pillanatait is, videóval mellékelve. Kerüljetek beljebb!

Cayman HUN | 2009.11.11. | 32

Paranormális Aktivitás vagy egy paranormális át*b*sz*s?

Van az a mondás, hogy a zsenit és az őrültet csak egy hajszál választja el egymástól. Hasonló igaz Oren Peli-re, a film rendezőjére, aki bizonyos szempontból egy zseniális filmet hozott össze, bizonyos szempontból pedig egy nevetséges kakit. Ne aggódjatok, ezúttal nem olyan "kritikát" (már ha az írásaimat lehet annak nevezni, szerintem nem) írok majd, mint a Gamer-ről, tehát nem egy kétértelmű fost, hanem egy értelmes összeszedett véleményt. Csupán azért írtam ezt, mert ezúttal tényleg nehéz a döntés. Mindenek előtt viszont szeretnélek megkérni, ha nem láttad a filmet, ne olvasd tovább a cikket. Továbbá ne olvass el semmit a filmről, ne kérdezz utána senkinél, ne akarj róla tudni semmit! Egy dolgot jegyezz meg: Paranormal Activity. Fontos ezt tudd, mivel ez a film címe. Nem árt tudnod ahhoz, hogy megnézd. Ha ezt megtetted, szeretettel várlak vissza ide, hogy elmondd a véleményed!

Metro 2033 előzetes, avagy egy pre a poszt előtt Cayman HUN | 2009.11.09. | 21

Metro 2033 előzetes, avagy egy pre a poszt előtt

2013. Egy apokaliptikus katasztrófa következményeképp megszűnt az élet a földön az eddig ismert formában, az emberiség gyakorlatilag kihalt, a túlélők egy kis csoportja azonban menedékre talált a föld alatt, a moszkvai földalatti vasúthálózat menedékében. Ezt követően húsz évvel később, 2033-ban játszódik a közelgő videojáték, melynek címe Metro 2033. A történet szinte maximálisan a Dmitri Glukhovsky által írt best-seller könyvet követi, lépésről lépésre, percről percre. De ki tudja, mi vár rád ha kilépsz a biztonság érzetét keltő állomásról, elindulsz a sötét alagútban, hogy figyelmeztesd túlélő társaidat, hogy együtt kell felvennetek a harcot a közelgő rémséggel szemben. Ki tudja, mi vár rád a sötétben, ki tudja, mi történik ha kimerészkedsz a felszínre némi alapvető szükségletért. Visszatérsz élve, vagy már csak a tábortűznél mesélnek majd rólad?

Cayman HUN | 2009.11.05. | 31

Gamer (mmint a film) - avagy a játékosok jövője?

Nem hinném. De határozottan egy nagyon jó film, ami szinte minden gémer számára kötelező, mármint minden kocka számára aki elég beteg. Mert ez a film szimplán beteg, a készítők vagy elkaptak a H1N1-től a bárányhimlőig minden betegséget, vagy nagyon be voltak állva amikor kipattant a fejükből az ötlet. Arról viszont fogalmam sincs mi vitte rá őket, hogy megfilmesítsék.

PS3 vs Bravia TV - törésteszt Cayman HUN | 2009.10.22. | 15

PS3 vs Bravia TV - törésteszt

A cím magáért beszél, kerüljetek beljebb!

Cayman HUN | 2009.10.18. | 44

sushi, tofu, wasabi, avagy születésnap japán étteremben? egy élmény!

Történt pár órája, hogy a testvérem születésnapját ünnepeltük és minden előzetes bejelentés nélkül közölte az ünnepelt, hogy ő japán étterembe szeretne menni. A Wasabi-t választottuk, mint Magyarországon a legelterjedtebb éttermet e kategóriában! Kicsit félve ültem le az asztalhoz, mivel még sosem volt szerencsém megízlelni távol keleti barátaink ételeit, mármint konkrétan a japán barátainkét. A futószalagos étkeztetés művészete eleve nagyon impozánsnak tűnt, ám a rajta egymást követő ezerfajta színben pompázó számomra nem is étel kategóriába tartozó valamik már kicsit megrémítettek. Természetesen nem kellett volna semmitől sem tartanom....

A Sony szabotálja a PSPGo-t? - UPDATE: mire jó a PSPgo? Cayman HUN | 2009.10.17. | 48

A Sony szabotálja a PSPGo-t? - UPDATE: mire jó a PSPgo?

Ez volt a kérdés, melyet a www.playstationuniversity.com egyik szerkesztője feltett és írt róla egy hosszabb bejegyzést, amit most szeretnék veletek megosztani tekintve, hogy sok érdekességet találni benne miért is bukhatott el a PSPGo olyan csúnyán.

and so Nine...I am creating you (update) Cayman HUN | 2009.10.08. | 19

and so Nine...I am creating you (update)

Mindig is szerettem az olyan filmeket, amelyek egy egészen más világba kalauzolják a nézőt, egy olyan világba ahova sosem kerülhet, és nem csak a kor és idő miatt amiben él, hanem szimplán egy hasonló világ létezésének fizikai képtelensége miatt. Vannak sci-fi filmek, amik egyszer megvalósulnak, ha nem is úgy, ahogyan azt a film a vászonra festi, de hasonlóképpen, viszont vannak olyanok amik sosem. Képzelj el egy analóg világot, ahol a gépet az emberi lélek kelti életre, ahol a gép érez, bosszút áll, és önállóan dönt. Majd vesd fel ötletként, hogy ebben a világban alkosd meg az emberiség apokaliptikus jövőképét. Majd tedd fel kérdést: ezután? Ezután, kedves barátom, ki kell találnod, hogyan folytatódjon az élet! Mert az életnek tovább kell mennie!

Cayman HUN | 2009.05.18. | 6

Dirt 2 Stúdió Túra magyarul?

Nos, ha szinkronizálni nem is tudom ezeket az interjúkat, de feliratozni igen. És ezt is tettem. Ilyet talán még senki sem csinált, úgy hogy ezért vágtam bele. Sokak közölünk tudnak angolul, de nem annyira jól, vagy egyáltalán nem. Nos nekik szeretnék kedveskedni ezzel az első fordítással, melynél a Dirt 2 Stúdió látogatást választottam alapanyagnak. A videóban a játék egyik producere beszél nekünk a játékról, az újdonságokról az első részhez képest. Hozzátenném, hogy életem első feliratozása, tehát bőven nem tökéletes, legyetek elnézőek! :) Illetve volt egy-két, de tényleg csak egy-két kifejezés, amit egyszerűen segítséggel sem tudtam megérteni, mert a csávónak olyan akcentusa van :D. Videó a folytatásban!