[Összefoglaló] Xbox Games Showcase

Xbox Games Showcase

sQrNagy Csaba2024.06.09. 21:30

A Microsoft nyári bejelentkezésével próbálta meg visszahozni az E3 konferenciák szellemiségét, és bár néhány bejelentésről idő előtt értesültünk és kevésbé volt meglepő, így is akadt szép számmal újdonság a műsor alatt, még akkor is ha ezek egy része külsős partnerektől érkezett.

ÚJ BEJELENTÉSEK

GEARS OF WAR: E-DAY (PC, SERIES S/X)

A show záródarabjaként tűnt fel a régóta pletykált új Gears of War epizód, mely időben kicsit visszaugrik, és az Emeregence Day eseményeit mutatja be. Ennek megfelelően ismét Marcus Phoenixé a főszerep.

DOOM: THE DARK AGES (PC, PS5, SERIES S/X)

Szintén a korábbi szóbeszédek megerősítéseként tűnt fel az id Software-nél készülő új Doom epizód, mely a sci-fi démonirtáson túl valóban tartogat némi fantasy elegyet is.

CLAIR OBSCUR: EXPEDITION 33 (PC, PS5, SERIES S/X)

A Sandfall Interactive a körökre osztott harcrendszerű RPG-t elegyíti néhány valós idejű mechanikával, mindezt pedig egy sajátos fantasy környezetbe ágyazza. Megjelenés valamikor 2025-ben.

MIXTAPE (PC, SERIES S/X)

Az Annapurna Interactive újabb izgalmas címet karol fel, a Beethoven & Dinosaur következő kalandjátéka némi időutazásra invitálja a játékosokat és egyedi művészeti stílusban idézi fel, milyen is tinédzsernek lenni.

LIFE IS STRANGE: DOUBLE EXPOSURE (PC, PS5, SERIES S/X, SWITCH)

A Square Enix tovább bővíti a Life is Strange univerzumot, melynek új képviselőjét ezúttal is a Deck Nine csapata készíti, a középpontban pedig ismét egy különleges képességgel történő életmentés áll. Az első trailer mellé megjelenési dátumot is kaptunk, október 29-én érkezik az új kaland.

FRAGPUNK (PC, SERIES S/X)

Újabb képviselő a hero shooter műfajban, a Bad Guitar Studio képviselője az első trailer tanúsága szerint egyfajta pakliépítős mechanikával rázná fel a műfajt és az 5v5 harcokat.

ATOMFALL (PC, PS5, SERIES S/X)

A Rebellion is tesz egy próbát az utópisztikus világképpel, az Atomfall pedig nem csak nevében, de hangulatában is mutat némi hasonlóságot a Mundfish Atomic Heartjával.

WINTER BURROW(PC, SERIES S/X)

A Pine Creek Games túlélőjátékában egy egérnek kell segítenünk átvészelni a tél viszontagságait, azonban nem csak a zord időjárás jelent majd veszélyt a számunkra.

FRISS LÁTNIVALÓK

Néhány cím esetében kaptunk napra pontos megjelenési dátumot, illetve olyanok is akadtak, akik hosszabb-rövidebb gameplay látnivaló képviseltették magukat, ezekből szemezgetünk.

Flintlock: The Siege of Dawn

Az A44 Games souls-lite akció-kalandja végre megkapta a pontos premierdátumot, július 18-án számíthatunk rá PC-n, PS4-en, PS5-ön, Xbox One-on és Xbox Series-en, a bejelentés mellé pedig egy új előzetest is kaptunk, mely leginkább a harcokra koncentrál.

Age of Mythology: Retold

Az Age of Mythology újrakiadása is bevésett magának egy napot az idei naptárba, szeptember 3-án hívhatjuk segítségül az isteni erőket, hogy birodalmat dirigáljunk PC-n, Xbox On-eon és Xbox Series-en.

South of Midnight

A Compulsion Games játénak megjelenését továbbra is jótékony homály fedi, egy majd' 5 perces bemutatót azonban szállítottak belőle.

Perfect Dark

Életjelet adott magáról a The Initiative csapatánál készülő Perfect Dark újrázás, mely egy gameplay jelenetekkel tűzdelt trailert szállított.

Metal Gear Solid Δ: Snake Eater

A Konami remake-je is befért a külsős bemutatók közé, a rövid előzetes főként a lopakodási eszköztárra helyezte a hangsúlyt.

 • State of Decay 3 - Az Undead Labs sorozatának új epizódja egy CG előzetessel törte meg a csendet maga körül.
 • Diablo IV: Vessel of Hatred - Az októberben érkező új kiegészítő felvezetéseként láthattuk annak nyitójelenetét.
 • Indiana Jones and the Great Circle - A MachineGames adaptációja ismét egy hosszabb gameplay bemutatóval jelentkezett, azonban pontos megjelenési dátumunk továbbra sincs.
 • Fable - A Playgroundnál készülő vérfrissítés megjelenése körvonalazódni látszik, az új előzetes tanúsága szerint valamikor a jövő év folyamán számíthatunk rá.
 • World of Warcraft: The War Within - A Blizzard másik népszerű szériája is egy megjelenési dátummal jelentkezett, a The War Within augusztus 26-tól várja a játékosokat.
 • Sea of Thieves - A Rare közösségi kalózkodásának következő szezonjára már nem kell sokat várni, július 13-tól bontathatnak vitorlát a legújabb tartalmakra vágyók.
 • S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl - A GSC Game World nehéz sorsú fejlesztési sem maradhatott ki a kínálatból.
 • Microsoft Flight Simulator 2024 - Az Asobo Studio szimulátora a legújabb trailerrel nemcsak a játék lehetőségeit, hanem annak megjelenését is bemutatta, november 19-én érkezik.
 • Fallout 76 - A Bethesda közösségi túlélősdije bemutatta Skyline Valley nevű új bővítményét, melyre nem is kell sokat várnunk, június 12-től gyarapítja a játék kínálatát.
 • Starfield: Shattered - A Fallout mellett a másik nagy Bethesda cím, a Starfield is a bővítményével hívta fel magára a figyelmet, a horrorhangulatot is árasztó kiegészítő még idén befut.
 • Avowed - Az Obsidian Entertainment továbbra sem fedi fel fantasy RPG-jének megjelenését, ellenben egy új gameplay trailert villantottak belőle.
 • Dragon Age: The Veilguard - A névváltoztatás után egy friss trailerrel jelentkezett a BioWare fantasy, ennek tanúsága alapján pedig nem csak a cím az egyetlen, ami idő közben megváltozott.
 • WUCHANG: Fallen Feathers - Régen hallottunk a Leenzee Games soulslike játékáról, a legújabb előzetes azonban bizonyította, hogy érdemes lehet szemmel tartani.
 • Assassin's Creed Shadows - A közelgő Ubisoft Forward előtt még egy trailerrel jelentkezett az orgyilkosokat a feudális Japánba kalauzoló felvonás.

Aki a teljes műsort visszanézné, a lenti lejátszó segítségével pótolhatja.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Heti megjelenések

41 perce

Berserk Boy

Nem mondhatjuk el, hogy szana-szét lennénk kényeztetve Mega Man játékokkal, sőt még klónokkal se nagyon, de szerencsére a berzerkerek gondolnak ránk és elénk vetik a fiukat - ezzel is betöltve az űrt.

10 órája
1

Steam Next Fest 2024 nyár #2: varázslók, háborúk, háborgó önmagunk klónjai

A Next Fest következő állomásán megállunk, hogy varázslóként kommandózzunk, elnézzünk az emberiség egyik legsötétebb korszakába, a háborgó mélységbe, valamint önmagunk háborgó klónjainak segítségével éljünk túl egy vad bolygó viszontagságai között.

1 napja
1

Beyond Good & Evil 2 életjel, kevesebb belsős PS VR2 játék jöhet- ez történt pénteken

Továbbá: PowerWash Simulator, Fate Seeker II, Stray Gods: The Roleplaying Musical.

2 napja
5

Tiny Terry's Turbo Trip - Tipli van, Terry!

A Short Hike, a Lil' Gator és hasonló társaik felnyitották szemünket a falatnyi élvezetek irányába. Végy egy aprócska világot, egyszerű, de szemnek tetszetős látvánnyal, majd tömd tele kedves-rendes karakterekkel, pöttöm tennivalókkal, pár óra alatt teljesíthető sztorival.

2 napja
4

Visszatér a Beyond Good & Evil, tovább nosztalgiázik a Limited Run Games – ez történt csütörtökön

Továbbá: Warhammer 40,000: Space Marine 2, Dune: Awakening, Otherskin, The Berlin Apartment, Nivalis, Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Pepper Grinder, Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate, Deliver Us the Moon.

3 napja
13

Steam Next Fest 2024 nyár #1: szörnyek, futárok, szájberpunkok

Indulhat a nyári Steam Next Fest zúzás? Első felvonásunkban egy John Wick szimulátorral, igazságosztókkal, futárkodással és cyberpunk városnézéssel szolgálunk. Öveket becsatolni!

3 napja
1

Kihagyja a Sony a Gamescomot, PlayStationre jön a Fesztáv – ez történt szerdán

Továbbá: Creatures of Ava, Eden Genesis, Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin.

4 napja
2

Kamaeru: A frog refuge – Hippity-hoppity

Chloe megunta a nagy hajtást és helyette nyugodtabb életre vágyik. Ezt a motivációját segítő szándékkal is ötvözi: békáknak akar menhelyet létrehozni. Ennek kialakításában és menedzselésében segítünk mi a Kamaeru játékmenetében.

4 napja
2

Game Pass: mozgolódás június második felében

Érkezik az EA Sports FC 24 az EA PLAY kínálatába, ezen kívül azonban túl sok nagy név nem tűnik fel a hónap második felében.

4 napja
1

Egy Direct és más szinte semmi - ez történt kedden

Továbbá: Yars Rising, Baten Kaitos I & II HD Remaster, Evotinction, Bandai Namco.

5 napja
3

Games to Get Excited About Fest 2024 - a mágikus szám: 105!

Vajon mennyi indie játék fér bele egy órányi műsorba?

5 napja
1

Új Metroidot és Zeldát hozott a nyári Nintendo Direct - összefoglaló

Metroid Prime 4: Beyond, The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, Mario & Luigi: Brothership, Super Mario Party Jamboree, Donkey Kong Country Returns HD, Dragon Quest III HD-2D REMAKE, és még sok minden más...

5 napja
26

Elden Ring – Shadow of the Erdtree

Hogy mit nyújthat több száz óra után a FromSoftware legutóbbi souls-műremeke? Természetesen még több kihívást, még több kegyetlen főellenfelet - és ezzel együtt még több katarzist és felfedezést, amik kárpótolnak szenvedéseinkért.

5 napja
24

Játékadaptációt kap a Hang nélkül, bezár a Pieces Interactive - ez történt hétfőn

Továbbá: Graven, Captain Blood, Uncharted, Forza Horizon 5, Life By You, Lords of the Fallen.

6 napja
9

Heti megjelenések

7 napja
4

Alan Wake 2: Night Springs – szörnyen vicces rémálmok

Hasonlóan az alapjátékhoz a Remedy munkásságának ismerői ismét komoly előnyben vannak, de az Alkonyzóna nyomán született fiktív tévésorozat abszurd humortól sem mentes interaktív epizódjai bárki számára emlékezetes perceket tartogatnak. Night Springsbe látogattunk!

7 napja
5

Shovel Knight bejelentések, bezár a Galvanic Games - ez történt pénteken

Továbbá: Mina the Hollower, John Hight, Until Dawn.

9 napja
2

PS5-ön is nagyot ment a Sea of Thieves, masszív Life is Strange betekintés – ez történt csütörtökön

Továbbá: Lollipop Chainsaw RePop, THQ Nordic, PS5 x Discord, Dragon Ball: Sparking! Zero, Super Monkey Ball Banana Rumble.

2024.06.14.
4

Summer Game Fest: információ-morzsák

Dragon Age: The Veilguard. Gears of War: E-Day. Astro Bot. Perfect Dark. LEGO Horizon Adventure. Phantom Blade Zero.

2024.06.13.
9

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==