Bemutatkozott a SteelSeries legújabb gaming headsetje, az Arctis Nova 5

Bemutatkozott a SteelSeries legújabb gaming headsetje, az Arctis Nova 5

dragCsető Zsolt2024.05.15. 13:00

A SteelSeries elérkezettnek látta az időt arra, hogy bővítse az Arctis Nova termékcsaládot: a perifériagyártó lerántotta a leplet az Arctis Nova 5 gaming headsetről, amely a "megfizethető luxus" kategóriát igyekszik becélozni, méghozzá PC, PlayStation, Xbox és Switch platformokon egyaránt.

A frissen bemutatott fejhallgató-szériával párhuzamosan a kifejezetten ezen kütyükhöz tervezett Nova 5 Companion App is elérhetővé válik, amely több mint 100 féle előre konfigurált hangbeállítást tartalmaz, ezzel is segítve a minél jobb hangzást.

A hivatalos sajtóközleményt lent olvashatjátok.

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója ma kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

A díjnyertes Arctis Nova headset termékcsalád legújabb tagja kapcsán a tervező- és mérnökcsapatok elhatározták, hogy valami újat alkotnak három innovatív célt szem előtt tartva: jobb hangzást alkotni azokhoz a játékokhoz, melyeket az emberek Xboxon és PlayStationön játszanak; kifejleszteni egy olyan vezeték nélküli gaming headsetet, ami egyaránt prémium és megfizethető; és lehetővé tenni a gamereknek a hosszabb és keményebb játékot. Az eredmény az Arctis Nova 5 és a Nova 5 Companion App – az első olyan alkalmazás, ami több mint 100 előre konfigurált hangbeállításhoz ad hozzáférést a játékosoknak –, a Quick Switch Wireless adta szabadság a nagy sebességű 2,4 GHz vagy Bluetooth 5.3 közötti váltáshoz egyetlen gombnyomással, a rendkívüli, több mint 60 óra üzemidő és a 129,99 USD-s ár. Ez „megfizethető luxus” a javából.

„Az innováció kulcsfontosságú, és mi a képzelet erejének felszabadítására, valamint a határok kitolására használjuk, hogy prémium hangélményt biztosítsunk a gamereknek” – mondta Ehtisham Rabbani, a SteelSeries vezérigazgatója. „Az Arctis Nova 5 és a Companion App bevezetése, ami több mint 100 előre konfigurált hangbeállítással rendelkezik, szó szerint megváltoztatja a játékot, és őrületes hangbéli előnyt nyújt a felhasználóknak a konzolos játékhoz.”

Fontos a hangzás. Ami a játékosoknak történő versenyelőny biztosítását illeti, a SteelSeries élen jár az iparágat meghatározó gaming felszerelések kifejlesztésében, és több mint két évtizede az esport hajtóereje. Mivel a játékok népszerűsége folyamatosan nő, a SteelSeries lézerpontossággal összpontosít a gamerek által megtapasztalt élményére, és vezető szerepet tölt be a gaming életstílus meghatározásában. Ami a 2024. januári állapotot illeti, több mint 3,4 milliárd gamert tartanak számon világszerte, köztük 887 millió PC-, 334 millió PlayStation-, 247 millió Nintendo-, 227 millió Xbox- és 2,9 milliárd mobiljátékost, és általában mindannyian több platformon játszanak. Az Arctis Nova 5 tökéletesen felszerelt a konzolos játékhoz Xboxon, PlayStationön, Nintendo Switchen, és más platformokon.

  • Nova 5 Companion App – Bemutatjuk a forradalmi alkalmazást, ami több mint 100 játékspecifikus hangbeállítást tartalmaz, melyeket hangmérnökök, profi esportolók és játékfejlesztők dolgoztak ki és szabtak testre gondosan minden egyes játékhoz. A játékosok valós időben és a játék elhagyása nélkül változtathatják meg a hangbeállításokat, ami egyértelmű versenyelőnyt biztosít. Halld meg azt, amit mások nem a pontosan kidolgozott hangprofilokkal a legjobb játékokhoz, mint például a Fortnite, az Apex Legends, a Minecraft és egyebek!
  • Neodímium mágneses driverek – A játékosok mindent meghallhatnak a kristálytiszta magas hangok, a tűpontos középhangok és a mély basszusok rendkívül részletgazdag hangzásvilágával. A ritkaföldfémből készült, egyedi tervezésű neodímium mágneses driverek tökéletes hangélményt biztosítanak bármilyen játékról vagy zeneszám hallgatásáról is legyen szó.
  • Quick-Switch Wireless – Fogadj könnyedén hívásokat játék közben, egyetlen gombnyomással váltva a nagy sebességű 2,4 GHz-es kapcsolatról az 5.3-as Bluetooth-ra! A mobilkapcsolatok készenlétben maradnak, amikor a játékosok visszatérnek a csatába, így hívásokat tudnak fogadni. Tarts Fortnite EQ-profilokat a 2,4 GHz-es sávszélességen anélkül, hogy az befolyásolná a Bluetooth-audióhoz készített egyedi médiaprofilokat!
  • Platformokon átívelő játék – A gamerek könnyedén válthatnak a platformok között egy kompakt USB-C adapterrel, beleértve az Xboxot, PC-t, PlayStationt, Switchet, Meta Questet, a hordozható eszközöket, valamint az USB-C-t támogató telefonokat és tableteket.
  • ClearCast 2.X Mikrofon – Dupla sávszélesség, kétszeres tisztaság. A SteelSeries ClearCast mikrofonja egy új, nagy sávszélességű chipsetet használ, ami támogatja a 32 kHz-es/16 bites hangot, hogy a kommunikáció tiszta és érthető legyen. A gamerek még jobban felturbózhatják a hangokat a Sonar AI-alapú zajszűrésével PC-n a legjobb kétirányú zajszűrésért a kommunikáció során. Az egyedi kialakítással a mikrofon zökkenőmentesen illeszkedik a fülkagylóba, amikor az teljesen vissza van tolva az utazás során.
  • Több mint 60 óra vezeték nélküli játék – A 60 órás akkumulátor-üzemidő egyenértékű egy teljes töltéssel, ami napi 8 óra használatot bír egy héten keresztül. Az USB-C gyorstöltés további 6 órányi energiát biztosít mindössze 15 perc alatt.
  • Sonar Audio Software Suite – Az első professzionális parametrikus hangszínszabályzó gamereknek. Kifejezetten úgy tervezték, hogy bármilyen fejhallgatót felturbózzon, és korlátlan lehetőséget biztosítson a játékok közötti, a csapatkommunikáció és a mikrofon hangvezérlése során. A Sonar lehetővé teszi, hogy a gamerek minden egyes frekvenciát beállítsanak és hallják azokat a hangokat, amik a leginkább számítanak.

Az Arctis Nova 5 sorozat már elérhető a SteelSeries.com oldalon és a kiválasztott kiskereskedőknél - itthon 56 990 Ft-os áron juthattok hozzá.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Heti megjelenések

1 órája
1

Berserk Boy

Nem mondhatjuk el, hogy szana-szét lennénk kényeztetve Mega Man játékokkal, sőt még klónokkal se nagyon, de szerencsére a berzerkerek gondolnak ránk és elénk vetik a fiukat - ezzel is betöltve az űrt.

11 órája
2

Steam Next Fest 2024 nyár #2: varázslók, háborúk, háborgó önmagunk klónjai

A Next Fest következő állomásán megállunk, hogy varázslóként kommandózzunk, elnézzünk az emberiség egyik legsötétebb korszakába, a háborgó mélységbe, valamint önmagunk háborgó klónjainak segítségével éljünk túl egy vad bolygó viszontagságai között.

1 napja
1

Beyond Good & Evil 2 életjel, kevesebb belsős PS VR2 játék jöhet- ez történt pénteken

Továbbá: PowerWash Simulator, Fate Seeker II, Stray Gods: The Roleplaying Musical.

2 napja
5

Tiny Terry's Turbo Trip - Tipli van, Terry!

A Short Hike, a Lil' Gator és hasonló társaik felnyitották szemünket a falatnyi élvezetek irányába. Végy egy aprócska világot, egyszerű, de szemnek tetszetős látvánnyal, majd tömd tele kedves-rendes karakterekkel, pöttöm tennivalókkal, pár óra alatt teljesíthető sztorival.

2 napja
4

Visszatér a Beyond Good & Evil, tovább nosztalgiázik a Limited Run Games – ez történt csütörtökön

Továbbá: Warhammer 40,000: Space Marine 2, Dune: Awakening, Otherskin, The Berlin Apartment, Nivalis, Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Pepper Grinder, Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate, Deliver Us the Moon.

3 napja
13

Steam Next Fest 2024 nyár #1: szörnyek, futárok, szájberpunkok

Indulhat a nyári Steam Next Fest zúzás? Első felvonásunkban egy John Wick szimulátorral, igazságosztókkal, futárkodással és cyberpunk városnézéssel szolgálunk. Öveket becsatolni!

3 napja
1

Kihagyja a Sony a Gamescomot, PlayStationre jön a Fesztáv – ez történt szerdán

Továbbá: Creatures of Ava, Eden Genesis, Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin.

4 napja
2

Kamaeru: A frog refuge – Hippity-hoppity

Chloe megunta a nagy hajtást és helyette nyugodtabb életre vágyik. Ezt a motivációját segítő szándékkal is ötvözi: békáknak akar menhelyet létrehozni. Ennek kialakításában és menedzselésében segítünk mi a Kamaeru játékmenetében.

4 napja
2

Game Pass: mozgolódás június második felében

Érkezik az EA Sports FC 24 az EA PLAY kínálatába, ezen kívül azonban túl sok nagy név nem tűnik fel a hónap második felében.

4 napja
1

Egy Direct és más szinte semmi - ez történt kedden

Továbbá: Yars Rising, Baten Kaitos I & II HD Remaster, Evotinction, Bandai Namco.

5 napja
3

Games to Get Excited About Fest 2024 - a mágikus szám: 105!

Vajon mennyi indie játék fér bele egy órányi műsorba?

5 napja
1

Új Metroidot és Zeldát hozott a nyári Nintendo Direct - összefoglaló

Metroid Prime 4: Beyond, The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, Mario & Luigi: Brothership, Super Mario Party Jamboree, Donkey Kong Country Returns HD, Dragon Quest III HD-2D REMAKE, és még sok minden más...

5 napja
26

Elden Ring – Shadow of the Erdtree

Hogy mit nyújthat több száz óra után a FromSoftware legutóbbi souls-műremeke? Természetesen még több kihívást, még több kegyetlen főellenfelet - és ezzel együtt még több katarzist és felfedezést, amik kárpótolnak szenvedéseinkért.

5 napja
24

Játékadaptációt kap a Hang nélkül, bezár a Pieces Interactive - ez történt hétfőn

Továbbá: Graven, Captain Blood, Uncharted, Forza Horizon 5, Life By You, Lords of the Fallen.

6 napja
9

Heti megjelenések

7 napja
4

Alan Wake 2: Night Springs – szörnyen vicces rémálmok

Hasonlóan az alapjátékhoz a Remedy munkásságának ismerői ismét komoly előnyben vannak, de az Alkonyzóna nyomán született fiktív tévésorozat abszurd humortól sem mentes interaktív epizódjai bárki számára emlékezetes perceket tartogatnak. Night Springsbe látogattunk!

7 napja
5

Shovel Knight bejelentések, bezár a Galvanic Games - ez történt pénteken

Továbbá: Mina the Hollower, John Hight, Until Dawn.

9 napja
2

PS5-ön is nagyot ment a Sea of Thieves, masszív Life is Strange betekintés – ez történt csütörtökön

Továbbá: Lollipop Chainsaw RePop, THQ Nordic, PS5 x Discord, Dragon Ball: Sparking! Zero, Super Monkey Ball Banana Rumble.

2024.06.14.
4

Summer Game Fest: információ-morzsák

Dragon Age: The Veilguard. Gears of War: E-Day. Astro Bot. Perfect Dark. LEGO Horizon Adventure. Phantom Blade Zero.

2024.06.13.
9

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==