Egy váratlan fordulattal TikTok videón szivárgott a GTA VI

Egy váratlan fordulattal TikTok videón szivárgott a GTA VI

mcmackoGéczy Attila2023.12.02. 22:13

A GTA VI trailerét előre beletömködi majd a mikulásbácsi a bocskorunkba, a net népe viszont nem nyugszik, most egy újabb leak, azaz nem hivatalos szivárgás érkezett TikTok-ról a GTA VI in-game látképét mutatva.

A videó elég fura, elvileg egy fejlesztő gyerekének a haverja vette fel-szivárogtatta ki az anyagot, de vannak olyan részletek, amelyek a korábbi szivárgásokkal egybevágnak, és vannak olyanok is, amelyek tényleg az új játék környezetére, azaz Miami városi vonalára utalnak.

Az anyag azért érdekes, mert komolyabb portálok, mint például az Eurogamer is foglalkozott vele. Illetőleg nagy körülötte a pezsgés minden platformon, és a Rockstarhoz közeli blogok is vadul foglalkoznak a témával. A GTABase például azt állítja, hogy a cucc egy Rockstar Games alkalmazott gyerekének köréből került ki. Szokatlan, hogy eddig nem érkezett hivatalos cáfolat, sem megerősítés - amit ilyenkor gyakran megtesznek a nagyobb kiadók vagy fejlesztők.

A téma érzékenysége miatt mindenesetre minden hírportál és blogger kéri, hogy ha valakinek sikerül a szivárogtatót beazonosítani, akkor a személyi adatokat ne adják ki, nehogy baj legyen belőle, ha tényleg gyerekcsínyről van szó.

Közben a fórumokon a következő spekulációkat lehet olvasni a mai és a korábbi szivárgások kapcsán, összefoglaljuk ezeket, de érdemes őket helyükön kezelni.

- A kiszivárogtatónak volt egy fotója Aaron Garbut, a Rockstar North vezetőjével, a felvétel pedig törlésre került onnan, ahonnan eredetileg feltöltötték. Más videókat is kezdenek törölni.
- Ez a build a 636.0-ás verzió, körülbelül 100 verzióval előzi meg a korábbi kiszivárogtatásokat.
- A felvételek 2023 szeptemberében készültek.
- Három ismeretlen sportautó és egy gördeszkás park, ami arra utal, hogy lehet, hogy lesz gördeszkázás is a játékban.
- Három nagyváros van, négy külvárossal és a területeket körülvevő kisebb helyszínekkel. Van egy hatalmas tó a térkép közepén.
- A fickó, aki kiszivárogtatta, Aaron Garbut fiának a barátja.
- Vice City önmagában 2x nagyobb, mint Los Santos a GTA V-ből.
- A grafika nem tűnik késznek, mert ez egy debug build (nem a fő játék).
- A játékban lévő épületek 70%-a bejárható lesz.

Szerintetek?

(Lead kép: Bing/Dall-E)

eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

PlayStation Plus: a márciusi négyes

Ezúttal szinte minden műfajt sikeresen lefedtek a szolgáltatás belépő szintjén. Verekedünk. Vezetünk. Szomszédolunk. Boszorkányt üldözünk.

2 órája

The Mobius Machine

Az indie tengeren járva újra apró zsákmány akadt a horogra: a Moebius Machine egy parányi Metroidvania. Tesztlaborba vittük és megnéztük, mire jutunk egy ilyen koncepcióval.

7 órája
3

Perel a Nintendo, leépít a PlayStation – ez történt kedden

Továbbá: Pokémon Legends: Z-A, Pokémon TCG Pocket, F1 24, Rise of the Ronin, Paranormal Acticity: Found Footage, TMNT Arcade: Wrath of the Mutants, Balatro, Playdead, Rise of Industry 2, Reel Fishing: Days of Summer.

13 órája
6

Last Train Home: Legion Tales DLC - Retúrjegy

A Last Train Home a tavalyi év egyik indie gyöngyszeme volt, mely a Frostpunkból ismerős súlyos döntéseket vegyítette a modern világháborús RTS-ek mechanikáival és egy igencsak izgalmas történelmi háttérrel. Teszteltük a DLC-t.

1 napja
2

PlayStation Studios: a masszív leépítési hullám a Sony belsős csapatait is utolérte

Nagyjából 900 főtől válnak meg, ami a teljes munkaerő mintegy 8 százaléka. Több stúdió érintett.

1 napja
30

Leépít a Supermassive Games, bajban a Die Gute Fabrik – ez történt hétfőn

Továbbá: Ender Magnolia: Bloom in the Mist, Tekken 8, No Rest for the Wicked, Passkey, Reynatis, Stardew Valley, Sea Fantasy, Between Horizons, Taxi Life: A City Driving Simulator.

1 napja
7

Heti megjelenések

2 napja
2

Mario Vs. Donkey Kong

Az 1994-es Donkey Kong egy mágikus cím volt, ami a Game Boy Pocket és a Super Game Boy megjelenését követte. Utána jött tíz évre rá egy Game Boy Advance epizód, amit most a Nintendo felújított Switch platformra. Időhúzás vagy egy újabb zseniális téma a Nintendo-trezorból? Teszt!

3 napja
5

Vasárnap szervert költöztetünk

4 napja
7

Tomb Raider I-II-III Remastered: a gúlaidomú Lara visszatér

Gúlamellek? Pixeldzsungel? Támadó krokodilok által hirtelen ébredő fenyegetettség érzés? Ez csak a Tomb Raider lehet! Mi pedig ránéztünk, közel 30 év távlatában miként lifeg a Lara Copf!

4 napja
15

Suicide Squad eladások, Rise of the Ronin kaszabolás - ez történt pénteken

Továbbá: Prince of Persia: The Lost Crown, Bo: Path of the Teal Lotus, Dungeons of Hinterberg, Age of Mythology: Retold, Age of Empires II: Definitive Edition.

4 napja
5

Contra - Operation Galuga: demonstráció kibeszélő

5 napja
1

Még mindig Palworld, szülinapos PS VR2 - ez történt csütörtökön

Továbbá: Mortal Kombat 1, 2XKO, Unicorn Overlord, NieR: Automata, Elden Ring, Dead by Daylight.

5 napja
6

Egy éves lett a PlayStation VR2

Néhány izgalmas címmel és egy nagy bejelentéssel ünnepelték az évfordulót. Még idén kompatibilissé válhat PC-vel a headset!

6 napja
27

Megérkezett a Borderlands előzetese, újraindul az Elden Ring-őrület – ez történt szerdán

Továbbá: Final Fantasy VII Rebirth, The Forever Winter, Flintlock: The Siege of Dawn, Turbo Kid, The Plucky Squire, Prison Architect 2, Little Devil Inside, Beholder: Conductor, Wild Bastards, Harold Halibut, Marvel's Spider-Man 2.

6 napja
11

Kiderült, mikor költözik más konzolokra az első négy Xbox-játék

Jönnek a Grounded, a Hi-Fi Rush, a Pentiment és a Sea of Thieves PlayStation és Switch verziói.

6 napja
6

Ender Lilies-folytatás, Epic Mickey-újrázás – Nintendo Direct összefoglaló

A legújabb Nintendo Direct kiadás a külsős kiadók és fejlesztők portékájára fókuszált: lássuk, milyen újdonságokkal szolgált a szerda délutáni Partner Showcase adás, melynek tartalma nem csak a Switch-tulajok számára lehet érdekes!

6 napja
15

Keleti újhullám: Kína előretörése a játékiparban

Egyre többet látjuk a videójátékiparban Kína előretörését nem csak befektetési szinten, hanem a fejlesztői világban is. A szektor nagyságára már nem csak az E-sport figyelt fel, hanem a nagyobb videójáték cégek is egyre többször kacsintanak az ország felé. De honnan jön ez a nagy lendület?

6 napja
11

Nyár elején érkezik az Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Az első előzetes mellé néhány friss részletet is kaptunk a kiegészítőről.

6 napja
3

Képeken a Borderlands-film, gépfegyverrel írja át a történelmet a Kingmakers – ez történt kedden

Továbbá: Elden Ring: Shadow of the Erdtree, Sifu, Gigantic: Rampage Edition, Killer Klowns from Outer Space, Need for Speed Unbound, Temtem: Swarm, Dragon Ball Z: Kakarot.

7 napja
5