[Összefoglaló] Future of Play Direct 2024

Future of Play Direct 2024

dragCsető Zsolt2024.06.08. 19:00

Az indie dömping a Future of Play Direct nagyjából félórás bemutatójával folytatódott, ahol több mint húsz játék kapott kiemelt figyelmet, teljesen új bejelentésekkel és friss előzetesekkel egyaránt.

 • NODE (PC) - A Lapsus Games cinematic platformere egyértelműen megidézi a Playdead remekműveit, hagyományos hős és klasszikus ugrándozás helyett azonban egy programozható robotot kapunk, akivel előre betáplált utasítások segítségével juthatunk át az akadályokon. A hidegháborús körítéssel és történetet is befolyásoló döntési szituációkkal próbálkozó játék a tervek szerint 2025 második negyedévében érkezik, de a Steamen addig is kipróbálható belőle egy demó.
 • Alzara: Radiant Echos (PC) - A Golden Sun és a Dark Souls zeneszerzője, Motoi Sakuraba röviden beszélt a készülő JRPG-ről, amely Kickstarter-támogatással igyekszik megvalósulni.
 • Abyss X Zero (PC) - Az Unsighted alkotói ezúttal jóval nagyszabásúbb játékot álmodtak meg, hiszen egy 3D-s, két játszható karaktert felvonultató metroidvania készül a műhelyükben.
 • Battle Suit Aces (PC) - Pörgős kártyás összecsapásokat tartogató, anime stílusú RPG a Battle Chef Brigade készítőitől, több mint 50 küldetésből álló kampánnyal.
 • All Systems Dance (PC) - A The Big Con mögött álló Mighty Yell ezúttal egy táncolós akció-kalanddal jelentkezik, könnyed, erőszakmentes körítéssel.
 • Croakwood (PC) - A Texel Raptor csapata a Parkitect után is marad az építkezős vonalon: ezúttal egy békákból álló közösséget kell menedzselnünk.
 • A Date With Death: Beyond the Bet (PC) - A tavaly megjelent randizós-dilemmázós vizuális novella december 9-én új DLC-t kap, amely rádupláz az eredeti játékidejére.
 • Cozy Marbles (PC) - Az üveggolyóverseny igazi modern-retro őrület, melyet hamarosan videójátékként is átélhetünk, rengeteg lehetőséget tartogató pályaszerkesztővel.
 • Phoenix Springs (PC) - Megjelenési dátumot kapott a Calligram Studio point-and-click nyomozós játéka: szeptember 16-án számíthatunk rá.
 • Nova Hearts (PC, PlayStation, Xbox, Switch) - Az ősszel érkező randizós körökre osztott stratégiáról kiderült, hogy PC mellett konzolokra is meg fog jelenni.
 • Slay the Princess: The Pristine Cut (PC, PlayStation, Xbox, Switch) - A hercegnő ismét megpróbál meggyőzni bennünket ebben az egyedi vizuális novellában, hogy ne végezzünk vele - ezúttal bővített formában, három új fejezettel és teljesen új befejezéssel.
 • LOK Digital (PC) - Az idei évben érkező, igencsak letisztult, nagyrészt betűkkel játszadozó logikai cím napi szintű kihívásokat is tartogatni fog számunkra a Daily Puzzle módnak köszönhetően.
 • Light Odyssey (PC) - Új gameplay kedvcsinálót kaptunk az év végén érkező boss-rush akciójátékról, melyben a Fény Kolosszusát kell megpróbálnunk legyőzni.
 • Airborne Empire (PC) - Aki szeretne légi városokat építeni és menedzselni, az mindenképpen látogasson el a Steamre, hiszen elérhetővé vált a játék demója.
 • Copycat (PC) - Újabb játék ül fel a "cuki cicák" vonatra: a Copycat a történetvezérelt vonallal kísérletezik. Megjelenés idén ősszel, de a Steamen már most kipróbálható a demó.
 • Dungeon Clawler (PC) - A nyerőgépes pakliépítős roguelike játékot a napokban már láthattuk, most pedig belőle is felkerült a friss demó a Steam felületére.
 • Psychroma (PC, Xbox) - A retrografikás pszichológiai thriller már itt van a nyakunkon, hiszen június 11-én jelenik meg.
 • REKA (PC) - Kacsalábon forgó palota... helyett csirkelábon mászó otthon az erdő közepén, amihez nekünk kell alapanyagot gyűjteni, majd felépíteni és dekorálni. Demó a Steamen!
 • Sandara City of a Thousand Eclipses (PC) - Pakliépítős mechanikával dolgozó, sztoriban gazdag RPG, melyben a homok által csapdába ejtett világot kell megmentenünk.
 • Zodiac XX Leo (PC) - A stílusában és játékmenetében is egyértelműen árkád gyökerekkel rendelkező járműves játék megkapta első gameplay kedvcsinálóját.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Heti megjelenések

49 perce

Berserk Boy

Nem mondhatjuk el, hogy szana-szét lennénk kényeztetve Mega Man játékokkal, sőt még klónokkal se nagyon, de szerencsére a berzerkerek gondolnak ránk és elénk vetik a fiukat - ezzel is betöltve az űrt.

10 órája
1

Steam Next Fest 2024 nyár #2: varázslók, háborúk, háborgó önmagunk klónjai

A Next Fest következő állomásán megállunk, hogy varázslóként kommandózzunk, elnézzünk az emberiség egyik legsötétebb korszakába, a háborgó mélységbe, valamint önmagunk háborgó klónjainak segítségével éljünk túl egy vad bolygó viszontagságai között.

1 napja
1

Beyond Good & Evil 2 életjel, kevesebb belsős PS VR2 játék jöhet- ez történt pénteken

Továbbá: PowerWash Simulator, Fate Seeker II, Stray Gods: The Roleplaying Musical.

2 napja
5

Tiny Terry's Turbo Trip - Tipli van, Terry!

A Short Hike, a Lil' Gator és hasonló társaik felnyitották szemünket a falatnyi élvezetek irányába. Végy egy aprócska világot, egyszerű, de szemnek tetszetős látvánnyal, majd tömd tele kedves-rendes karakterekkel, pöttöm tennivalókkal, pár óra alatt teljesíthető sztorival.

2 napja
4

Visszatér a Beyond Good & Evil, tovább nosztalgiázik a Limited Run Games – ez történt csütörtökön

Továbbá: Warhammer 40,000: Space Marine 2, Dune: Awakening, Otherskin, The Berlin Apartment, Nivalis, Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Pepper Grinder, Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate, Deliver Us the Moon.

3 napja
13

Steam Next Fest 2024 nyár #1: szörnyek, futárok, szájberpunkok

Indulhat a nyári Steam Next Fest zúzás? Első felvonásunkban egy John Wick szimulátorral, igazságosztókkal, futárkodással és cyberpunk városnézéssel szolgálunk. Öveket becsatolni!

3 napja
1

Kihagyja a Sony a Gamescomot, PlayStationre jön a Fesztáv – ez történt szerdán

Továbbá: Creatures of Ava, Eden Genesis, Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin.

4 napja
2

Kamaeru: A frog refuge – Hippity-hoppity

Chloe megunta a nagy hajtást és helyette nyugodtabb életre vágyik. Ezt a motivációját segítő szándékkal is ötvözi: békáknak akar menhelyet létrehozni. Ennek kialakításában és menedzselésében segítünk mi a Kamaeru játékmenetében.

4 napja
2

Game Pass: mozgolódás június második felében

Érkezik az EA Sports FC 24 az EA PLAY kínálatába, ezen kívül azonban túl sok nagy név nem tűnik fel a hónap második felében.

4 napja
1

Egy Direct és más szinte semmi - ez történt kedden

Továbbá: Yars Rising, Baten Kaitos I & II HD Remaster, Evotinction, Bandai Namco.

5 napja
3

Games to Get Excited About Fest 2024 - a mágikus szám: 105!

Vajon mennyi indie játék fér bele egy órányi műsorba?

5 napja
1

Új Metroidot és Zeldát hozott a nyári Nintendo Direct - összefoglaló

Metroid Prime 4: Beyond, The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, Mario & Luigi: Brothership, Super Mario Party Jamboree, Donkey Kong Country Returns HD, Dragon Quest III HD-2D REMAKE, és még sok minden más...

5 napja
26

Elden Ring – Shadow of the Erdtree

Hogy mit nyújthat több száz óra után a FromSoftware legutóbbi souls-műremeke? Természetesen még több kihívást, még több kegyetlen főellenfelet - és ezzel együtt még több katarzist és felfedezést, amik kárpótolnak szenvedéseinkért.

5 napja
24

Játékadaptációt kap a Hang nélkül, bezár a Pieces Interactive - ez történt hétfőn

Továbbá: Graven, Captain Blood, Uncharted, Forza Horizon 5, Life By You, Lords of the Fallen.

6 napja
9

Heti megjelenések

7 napja
4

Alan Wake 2: Night Springs – szörnyen vicces rémálmok

Hasonlóan az alapjátékhoz a Remedy munkásságának ismerői ismét komoly előnyben vannak, de az Alkonyzóna nyomán született fiktív tévésorozat abszurd humortól sem mentes interaktív epizódjai bárki számára emlékezetes perceket tartogatnak. Night Springsbe látogattunk!

7 napja
5

Shovel Knight bejelentések, bezár a Galvanic Games - ez történt pénteken

Továbbá: Mina the Hollower, John Hight, Until Dawn.

9 napja
2

PS5-ön is nagyot ment a Sea of Thieves, masszív Life is Strange betekintés – ez történt csütörtökön

Továbbá: Lollipop Chainsaw RePop, THQ Nordic, PS5 x Discord, Dragon Ball: Sparking! Zero, Super Monkey Ball Banana Rumble.

2024.06.14.
4

Summer Game Fest: információ-morzsák

Dragon Age: The Veilguard. Gears of War: E-Day. Astro Bot. Perfect Dark. LEGO Horizon Adventure. Phantom Blade Zero.

2024.06.13.
9

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==