GTA VI megjelenés, új Activision Studio az Elsewhere képében - ez történt csütörtökön

GTA VI megjelenés, új Activision Studio az Elsewhere képében - ez történt csütörtökön

ne5hVáradi Dániel2024.05.17. 08:00

Körvonalazódik a GTA VI megjelenési dátuma. A hír a Take Two friss üzleti jelentéséből származik, melyben a Rockstar sorozatának várva várt következő részének kapcsán említették meg, hogy 2025 őszén kerülhet boltokba. Azt már az első trailer óta tudjuk, hogy a jövő év van megcélozva a GTA VI premierjére, most azonban kicsivel közelebb kerültünk a pontos dátum megismeréséhez.

Tagadja a stúdióbezárásokat a Take Two. Nem csak a GTA VI kapcsán szólalt meg a Take Two, pontosabban annak elnöke, Strauss Zelnick, hanem a korábban érkezett hírek kapcsán is a Roll7 és az Intercept Games váratlan bezárását illetően. Zelnick egy az IGN-nek adott interjúban tagadta, hogy valóban megtörténnének a már említett bezárások, arról azonban nem közölt részleteket, hogy pontosan mi a helyzet a két említett fejlesztőcsapattal. "Nem zártuk be azokat a stúdiókat, hogy világos legyen. Bejelentettük, hogy 165 millió dollárt takarítunk meg a meglévő és a jövőbeni költségeken, de nem zártunk be semmit."

Új belsős stúdiót alapított az Activision. Néhány nappal azután, hogy a Microsoft belsős átszervezések keretében több belsős stúdióját is bezárta érkezett a hír, hogy a szintén az ő kötelékükbe tartozó Activision egy új belsős fejlesztőcsapatot állított fel. Az Elsewhere Entertainment székhelye Lengyelországban lesz és olyan csapatoktól igazolt tehetségeket, mint a Naughty Dog, a CD Projekt Red, a Bungie és a Ubisoft. Az első projektjük bemutatására még várnunk kell, egy friss közleményből azonban kiderül, hogy a csapat "kizárólag egy új, narratív alapú és műfajmeghatározó AAA franchise létrehozására összpontosít".

Bemutatkozott az Xbox Proteus Controller. A Microsoft egy újabb, speciális irányítóról rántotta le a leplet, mellyel a fogyatékkal élő játékosok számára akarták könnyebben hozzáférhetővé tenni a videojátékok irányítását. Ennek következő állomása a frissen bejelentett Proteus, mely kialakításában különálló golyókból áll, amiket tetszés szerint lehet egymáshoz illeszteni, hogy az egyén egyedi szükségleteihez igazodjon. A közlemény szerint a Proteus idén ősszel jelenik meg 300 dolláros áron, az előrendelők számára azonban rendelkezésre áll egy 15%-os kedvezmény.

Új részletekkel jelentkezett a GreedFall II: The Dying World. A Spiders nem csak egy új trailert szállított a hamarosan Early Access stástuszba lépő második részről, de azt is felfedték, milyen terveik vannak a játékkal a közeljövőben. A frissen kiadott ütemterv szerint a nyár folyamán startoló korai hozzáférés a fő küldetéssorozat első néhány fejezetét, valamint a társak első hullámát fogja tartalmazni 3 elérhető területtel. Ezek aztán a későbbiekben fokozatosan bővülnek, a területek mellett pedig a társakat, valamint a fő- és mellékküldetéseket is adagolni fogják. Az idei Early Access rajtot a tervek szerint 2025-ben követheti a teljes megjelenés PC-n, PS5-ön és Xbox Series-en.

Új kihívó a platform fighterek között. A verekedős játékok alfaja egy új 2D-s képviselő bővül a Shield Strike képében. A Statera Studio pixelgrafikás alkotásában pjazsokat használhatunk támadásra, a Versus és Co-op módok mellett pedig egy kihívásokat tartogató történeti szálat is kapunk. Konkrét megjelenési dátum egyelőre nincs, valamikor 2025-ben számíthatunk rá PC-n.

Jelentős leépítések a Phoenix Labs-nél. A stúdió friss közleménye szerint több mint 100 dolgozótól válik meg, ezzel együtt pedig minden futó fejlesztés munkálatait leállították. A jövőben a jelenleg is futó két live service játékuk, a Dauntless és a Fae Farm támogatására rendezkednek be.

Új asztalokkal bővült a Pinball FX. Azt már egy korábbi bejelentésből tudtuk, hogy a Universal csomag keretében három klasszikus TV sorozat ihlette asztal kerül a játékba, a Zen Studios azonban bejelentette, hogy ezekkel együtt érkezik a Pacific Rim tematikájú is. Mindezek mellé bejelentették, hogy a szintén frissen megjelenő Super League Football asztal a következő egy héten keresztül ingyen szerezhető be konzolokon, az ajánlat PC-n egy hónapig él.

Új platformokra száguld a Horizon Chase 2. Az Aquiris Game Studio nemrég bejelentette, hogy a PC-n, Switch-en és Aplle Arcade-en elérhető versenyjátékuk a hónap végén, egészen pontosan május 30-án PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series-re is megjelenik.

Utolsó trailert kapott az XDefiant. A Ubisoft nem éppen zökkenőmentes fejlesztésű aréna shootere már az ajtóban toporog, hiszen a jövő héten megjelenik PC-re, PS5-re és Xbox Series-re, ennek apropóján pedig a cég leszállította az ilyenkor szokásos utolsó kedvcsinálót, amivel szeretnék az FPS rajongókat ráhangolni a május 21-én kezdődő összecsapásokra.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Berserk Boy

Nem mondhatjuk el, hogy szana-szét lennénk kényeztetve Mega Man játékokkal, sőt még klónokkal se nagyon, de szerencsére a berzerkerek gondolnak ránk és elénk vetik a fiukat - ezzel is betöltve az űrt.

9 órája
1

Steam Next Fest 2024 nyár #2: varázslók, háborúk, háborgó önmagunk klónjai

A Next Fest következő állomásán megállunk, hogy varázslóként kommandózzunk, elnézzünk az emberiség egyik legsötétebb korszakába, a háborgó mélységbe, valamint önmagunk háborgó klónjainak segítségével éljünk túl egy vad bolygó viszontagságai között.

1 napja
1

Beyond Good & Evil 2 életjel, kevesebb belsős PS VR2 játék jöhet- ez történt pénteken

Továbbá: PowerWash Simulator, Fate Seeker II, Stray Gods: The Roleplaying Musical.

1 napja
5

Tiny Terry's Turbo Trip - Tipli van, Terry!

A Short Hike, a Lil' Gator és hasonló társaik felnyitották szemünket a falatnyi élvezetek irányába. Végy egy aprócska világot, egyszerű, de szemnek tetszetős látvánnyal, majd tömd tele kedves-rendes karakterekkel, pöttöm tennivalókkal, pár óra alatt teljesíthető sztorival.

2 napja
4

Visszatér a Beyond Good & Evil, tovább nosztalgiázik a Limited Run Games – ez történt csütörtökön

Továbbá: Warhammer 40,000: Space Marine 2, Dune: Awakening, Otherskin, The Berlin Apartment, Nivalis, Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Pepper Grinder, Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate, Deliver Us the Moon.

2 napja
13

Steam Next Fest 2024 nyár #1: szörnyek, futárok, szájberpunkok

Indulhat a nyári Steam Next Fest zúzás? Első felvonásunkban egy John Wick szimulátorral, igazságosztókkal, futárkodással és cyberpunk városnézéssel szolgálunk. Öveket becsatolni!

3 napja
1

Kihagyja a Sony a Gamescomot, PlayStationre jön a Fesztáv – ez történt szerdán

Továbbá: Creatures of Ava, Eden Genesis, Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin.

3 napja
2

Kamaeru: A frog refuge – Hippity-hoppity

Chloe megunta a nagy hajtást és helyette nyugodtabb életre vágyik. Ezt a motivációját segítő szándékkal is ötvözi: békáknak akar menhelyet létrehozni. Ennek kialakításában és menedzselésében segítünk mi a Kamaeru játékmenetében.

4 napja
2

Game Pass: mozgolódás június második felében

Érkezik az EA Sports FC 24 az EA PLAY kínálatába, ezen kívül azonban túl sok nagy név nem tűnik fel a hónap második felében.

4 napja
1

Egy Direct és más szinte semmi - ez történt kedden

Továbbá: Yars Rising, Baten Kaitos I & II HD Remaster, Evotinction, Bandai Namco.

4 napja
3

Games to Get Excited About Fest 2024 - a mágikus szám: 105!

Vajon mennyi indie játék fér bele egy órányi műsorba?

5 napja
1

Új Metroidot és Zeldát hozott a nyári Nintendo Direct - összefoglaló

Metroid Prime 4: Beyond, The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, Mario & Luigi: Brothership, Super Mario Party Jamboree, Donkey Kong Country Returns HD, Dragon Quest III HD-2D REMAKE, és még sok minden más...

5 napja
26

Elden Ring – Shadow of the Erdtree

Hogy mit nyújthat több száz óra után a FromSoftware legutóbbi souls-műremeke? Természetesen még több kihívást, még több kegyetlen főellenfelet - és ezzel együtt még több katarzist és felfedezést, amik kárpótolnak szenvedéseinkért.

5 napja
24

Játékadaptációt kap a Hang nélkül, bezár a Pieces Interactive - ez történt hétfőn

Továbbá: Graven, Captain Blood, Uncharted, Forza Horizon 5, Life By You, Lords of the Fallen.

5 napja
9

Heti megjelenések

6 napja
4

Alan Wake 2: Night Springs – szörnyen vicces rémálmok

Hasonlóan az alapjátékhoz a Remedy munkásságának ismerői ismét komoly előnyben vannak, de az Alkonyzóna nyomán született fiktív tévésorozat abszurd humortól sem mentes interaktív epizódjai bárki számára emlékezetes perceket tartogatnak. Night Springsbe látogattunk!

7 napja
5

Shovel Knight bejelentések, bezár a Galvanic Games - ez történt pénteken

Továbbá: Mina the Hollower, John Hight, Until Dawn.

8 napja
2

PS5-ön is nagyot ment a Sea of Thieves, masszív Life is Strange betekintés – ez történt csütörtökön

Továbbá: Lollipop Chainsaw RePop, THQ Nordic, PS5 x Discord, Dragon Ball: Sparking! Zero, Super Monkey Ball Banana Rumble.

9 napja
4

Summer Game Fest: információ-morzsák

Dragon Age: The Veilguard. Gears of War: E-Day. Astro Bot. Perfect Dark. LEGO Horizon Adventure. Phantom Blade Zero.

2024.06.13.
9

Astor: Blade of the Monolith

Bármelyik elemét is nézzük, az Astor igencsak attraktív és csalogató képet sugároz magáról. A figurák jellegzetesek és megkapóak, a környezet és az art style mesébe illő, a leírásban hangoztatott akció-rpg műfaj pedig az élvezetes harcok, illetve egy jól felépített fejlődési rendszer ígéretét hordozza. Valóban csábítóan hangzik, de vizsgáljuk meg behatóbban, hogy mi is lapul a maszk mögött.

2024.06.13.

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==