Augusztusban jön a Star Wars Outlaws, bővül a Mortal Kombat 1 – ez történt kedden

Augusztusban jön a Star Wars Outlaws, bővül a Mortal Kombat 1 – ez történt kedden

dragCsető Zsolt2024.04.10. 08:00

Megjelenési dátumot kapott a Star Wars Outlaws. A Ubisoft és a Massive Entertainment nyitott világú akció-kalandja még az ősz előtt, augusztus 30-án érkezik PC-re, PS5-re és Xbox Series-re, az időpont mellé pedig nemcsak egy sztori trailer futott be, hanem annak egy magyarázós fejlesztői változata is.

Jön a Mortal Kombat 1 következő DLC-je. Az új letölthető tartalomban Ermac karakterét kapjuk meg, akivel a Kombat Pack-tulajok már április 16-án darálhatnak, a többiek pedig április 23-án csatlakozhatnak.

Filmes adaptációt kap a Dredge. A tavalyi év egyik leginkább körülrajongott indie alkotásából a Story Kitchen készít élőszereplős feldolgozást, egyelőre azonban nem ismert még semmilyen konkrétum a projekt kapcsán.

Az EA Motive is csatlakozik a Battlefield-csapathoz. A Dead Space mögött álló stúdió egy része – a Criterionhoz, a DICE-hoz és a Ripple Effecthez hasonlóan – besegít a következő Battlefield-játék fejlesztésébe. Emellett megtudtuk azt is, hogy a Season 7 lesz a Battlefield 2042 utolsó szezonja – igaz, egyéb frissítések még várhatóak ezt követően is.

Lelepleződött a 63 Days. A War Mongrels mögött álló Destructive Creations új játéka egy második világháborús RTS lesz, amely idén érkezik PC-re, PS5-re, PS4-re, Xbox Seriesre és Xbox One-ra. Az első demó pár héten belül érkezik – addig is íme a bemutatkozó trailer.

A Blizzard visszatér Kínába. A kiadó és a NetEase új megállapodása értelmében idén nyártól újból elérhetőek lesznek a játékok PC-n – a felek korábban 14 évig működtek együtt, ám 2022 végén elváltak útjaik.

Bemutatkozott a Runa. A japán szerepjátékok által ihletett körökre osztott RPG hatalmas világgal, fejtörőkkel, bázisépítéssel és minijátékokkal várja majd a játékosokat PC-n – hogy mikor, az nagyban függ attól is, hogy miként sikerül az április 16-án induló Kickstarter-kampány.

Érkezik az Amber Isle. A Team 17 karolta fel az Ambertail Games cuki dínós játékát, melyben egy szigeten kell boltot üzemeltetnünk, valamint pátyolgatnunk a szomszédokat. Az első trailert lent láthatjátok a PC-re és Switch-re készülő mókáról.

Készül az Echoes of Elysium. A Loric Games nyitott világú, léghajós túlélő-RPG-je, erős referenciákkal promózza magát, a PC-t becélzó fejlesztés mögött álló csapat ugyanis olyan címeken dolgozott korábban, mint a Fallout 4, a Star Wars: The Old Republic, a Warhammer Online vagy a Dark Age of Camelot. A fejlesztés még korai stádiumban tart, így az első videó sem mutat sokat.

A hónap végén jön a Tales from Candleforth. Az Under the Bed Games horrorisztikus point-and-click kalandjátéka április 30-án debütál PC, PS5, PS4, Xbox Series, Xbox One és Switch platformokon, a bejelentés alkalmából pedig egy új előzetes is érkezett róla.

Switch-verziót kap a Dicefolk. A Leap Game Studios és a Tiny Ghoul taktikázós roguelite-ja idén februárban jelent meg PC-re, most pedig kiderült, hogy a Nintendo konzoljára is el fog látogatni – igaz, a mikort egyelőre még nem részletezték.

Megalakult a Hidden Grove. Az új stúdiót a Bungie korábbi kreatív direktora, Chris Opdahl vezényli, első fejlesztésük pedig egy Unreal Engine 5 által hajtott „eredeti multiplayer kompetitív kalandjáték” lesz.

Prince of Persia: The Sands of Time Remake híresztelések láttak napvilágot. Az Insider Gaming értesülései szerint nemcsak grafikai téren gondolták újra a felújítást, hanem új animációkat, valamint harci és parkour mechanikákat is kapott a lehangoló fogadtatás miatt csúszó játék. Emellett kiderült az is, hogy immáron nem Yuri Lowenthal lesz a Herceg hangja.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Senua's Saga: Hellblade 2 - Düh, erő és tapintat

A Ninja Theory munkája végre megjelent, és részleteiben bemutatja, hogyan emelkedik az alkotói-művészi érték, a mondanivaló és a csúcsra járatott technológia a korszellemen túl. A Senua's Saga: Hellblade II bár megosztó, de valódi értékein kevesen vitatkoznak. Teszt!

1 órája
1

Men of war II – elhamarkodott háború

A Best Way elhozta a Men of War sorozat új részét, ami kicsit csúszott is, a közelmúlt történései miatt, hiszen a cég székhelye Ukrajnában van, ahol most is harcok dúlnak. De talán még így is korán adták ki a folytatást…

8 órája

Új Sony platform, szivárog a Deadlock - ez történt szerdán

Továbbá: Rise of the Ronin, Arrowhead Studios, Dragon Ball Xenoverse 2.

9 órája
4

Elden Ring DLC sztori trailer, Downward Enhanced bejelentés – ez történt kedden

Továbbá: Kingmakers, Drill Core, RAWMEN, Train Valley World, Vanillaware, The Last Alchemist.

1 napja
10

System Shock Remake - kiberanyu karmai között!

A tavalyi megjelenést egy friss kiadvány követi - a konzolos System Shock Remake érkezésével visszatértünk a Citadel Station-re, hogy ismét elkenjük Shodan száját (ehm). Teszt következik!

2 napja
2

Bővül a Larian Studios, költözik a V Rising – ez történt hétfőn

Továbbá: Stellar Blade, Senua's Saga: Hellblade II, Inazuma Eleven: Victory Road, NeoSprint, tinyBuild Connect 2024, Life by You, Black Myth: Wukong.

2 napja
6

Moses & Plato: Last Train to Clawville

A World of Wilderness újra bővül, ám a Chicken Police helyett két másik detektív is a rivaldafénybe szeretne kerülni. Megnéztük a Moses & Plato: Last Train to Clawville Steam demóját!

3 napja

Heti megjelenések

3 napja
6

Total War: WARHAMMER III - Thrones of Decay

Ismét triplázik a Total War: WARHAMMER III, de most kicsit másképp. Vajon jóvá tudja tenni a közelmúlt DLC ballépéseit? Lássuk!

3 napja
2

Crow Country - varjúdombi rémmesék

"Hát ismét beléptél a túlélő-horror világába. Sok szerencsét!" - Resident Evil, 1996.

5 napja
1

Xbox Game Pass-cím lehet az új Call of Duty – ez történt pénteken

Továbbá: SteamWorld Heist II, The Glass Staircase, College Football 25, Isles of Sea and Sky, Cygames Singapore.

5 napja
2

GTA VI megjelenés, új Activision Studio az Elsewhere képében - ez történt csütörtökön

Továbbá: Roll7, Intercept Games, Xbox Proteus Controller, GreedFall II: The Dying World, Shield Strike, Phoenix Labs, Pinball FX, Horizon Chase 2, XDefiant.

6 napja
2

Buckshot Roulette - pofád leszakad!

Az egyik friss tavaszi virális csapást (sic!) a Buckshot Roulette lőtte bele a világ arcába, pedig a Mike Klubnika által fejlesztett indie szösszenet már 2023 év végén elérhető volt az Itch.io felületén. A Steam verzióval játszva egyértelművé vált - erről a játékról írni kell. Viszont egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy valódi értékről beszélünk-e.

6 napja
1

EDGE #398 pontszámok

Instant klasszikusok közé lépő független fejlesztések és néhány alacsony pontszámmal lenyomott AAA cím a brit magazinban.

7 napja
7

Sand Land

A Sand Land ugyan nem váltja meg a világot (a sajátján kívül persze), mégis azon kaptam magam, hogy észrevétlenül repülnek vele az órák. Kiporoltuk a homokot a szánkból és elmondjuk hogy mi a véleményünk Toriyama mester utolsó (?) kollaborációjáról.

7 napja
3

Assassin's Creed Shadows leleplezés, új játék a NieR alkotóitól – ez történt szerdán

Továbbá: PlayStation Plus, The Division Heartland, F1 Manager 24, Enotria: The Last Song, Sword of the Necromancer: Resurrection, Future Games Show.

7 napja
41

PlayStation Game Catalog: a májusi felhozatal

Red Dead Redemption 2. Deceive Inc. Crime Boss: Rockay City. Cat Quest I-II. Csöndes hónap társul a megszokottnál lényegesen több távozó mellé.

7 napja
3

MADiSON VR

A népszerű argentin pszichológiai horror két évvel a megjelenése után VR platformokra költözött, nekünk pedig minden bátorságunkra szükségünk volt, hogy a fejünkön tartsuk a headsetet. TESZT!

8 napja
2

Bemutatkozott a SteelSeries legújabb gaming headsetje, az Arctis Nova 5

Az új Nova 5 Companion App több mint 100 féle hangprofillal segíti a minél jobb hangzást.

8 napja
3

Sony évértékelő, Dead by Daylight bejelentések - ez történt kedden

Továbbá: ALZARA Radiant Heroes, What the Fog, The Casting of Frank Stone, Midsummer Studios, Albatroz.

8 napja

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==