Újabb változások a stúdióknál, Nacon Connect bejelentések - ez történt csütörtökön

Újabb változások a stúdióknál, Nacon Connect bejelentések - ez történt csütörtökön

ne5hVáradi Dániel2024.03.01. 07:00

Új utolsó előzetest kapott a Final Fantasy VII Rebirth. A Square Enix remake trilógiájának második felvonása már kapott egy végső előzetest a hónap elején, a készítők viszont a jelek szerint nem akarják a véletlenre bízni a dolgot és a megjelenés mellé egy új előzetest is kiadtak. Ezt lentebb nézhetitek meg.

Eladásra került a Saber Interactive. Az Embracer Group egyik legnagyobb leányvállalata a Bloomberg értesülései szerint 500 millió dollár ellenében kerül egy magánbefektetőkből álló csoport kezébe. Az üzlet értelmében nem pusztán a stúdió és annak 3500 dolgozója, hanem annak IP-i, így például a Knight of the Old Republic remake vagy a WH40K: Space Marine 2 is az új tulajdonoshoz vándorol. A jelek szerint pedig nem ez az egyetlen stúdió, akitől az Embracer megválhat.

Közelíthet a Gearbox eladása. A Kotaku értesülései szerint az Embracer minden eddiginél közelebb van ahhoz, hogy megváljon a Borderlands szériával fémjelzett csapattól. A lépés nem lenne teljesen légből kapott, korábban már érkeztek olyan híresztelések, hogy a svéd holding a tavaly meghirdetett átszervezési programjának keretében a Gearboxtól is megválna. Arról egyelőre nincsenek részletek, hogy ki lehet az új tulaj, belsős források szerint pedig a cég elnöke, Randy Pitchford arról tájékoztatta a dolgozókat, hogy a következő hónap során további részleteket osztanak meg velük.

Függetlenné vált a Toys for Bob. A Crash Bandicoot 4 és a Spyro Reignited Trilogy fejlesztői kapcsán nemrég arról számolhattunk be, hogy mintegy 100 dolgozótól voltak kénytelenek megválni, nemrég azonban azt közölték, hogy kiválnak az Activision kötelékéből, ezzel a Microsoft alól is és független csapatként folytatják a továbbiakban, bár a redmondi céggel a jelek szerint szeretnének valamilyen együttműködésre lépni. Arról egyelőre nem osztottak meg információt, hogy milyen projekten fognak indie csapatként először dolgozni.

Jövő héten frissül utoljára a Crash Team Rumble. A lépés mögött alighanem a Toys for Bob függetlenedése áll. A játékosokat egy üzenet fogadja a belépés után, mely arról tájékoztatja őket, hogy a jövő heti lesz az utolsó tartalmi frissítés, amit a játék kapni fog. Ebben egy 500 szintes battle pass érkezik a játékhoz, mely a korábbi szezonok jutalmait fogja tartalmazni, a mikrotranzakciók pedig megszűnnek. A játék továbbra is elérhető marad, azonban kétséges, a fejlesztők távozása után meddig tartják fenn a szervereket.

Nyáron érkezik a GreedFall II. Legalábbis ami az Early Access változatot illeti. A Spiders a Nacon Connect keretében jelentette be, hogy a GreedFall II: The Dying World a nyár folyamán korai hozzáférés keretében jelenik meg első körben PC-re, a PS5-ös és Xobx Series-es változatok egy későbbi időpontban kerülnek boltokba.

Bemutatkozott az Endurance Motorsport Series. A Nacon Connect keretében debütált a KT Racing csapatának új fejlesztése a szimulátoros versenyzéseken túl a csapatmenedzsmentet is igyekszik beemelni a formulába. Hogy miként fog működni a gyakorlatban, azt 2025-ben megtudhatjuk, ekkor jelenik meg PC-re, PS5-re és Xbox Series-re.

Ősszel érkezik a Terminator: Survivors. A Nacon Connect alatt jelentette be a cég, hogy a házon belül készülő adaptáció október 24-én jelenik meg, első körben Early Access keretében PC-re, amit később a PS5-ös és Xbox Series-es változatok fognak követni.

Felfedte magát a Dragonkin: The Banished. Az Eko Software izometrikus nézetű akció-RPG-je klasszikus fantasy settingbe ágyazza magát, négy választható kasztot (Barbarian, Witch, Knight, Archer) és akár négyfős kooperatív módot ígérve. Az első előzetes végén kapunk néhány jelenetet a tényleges játékmenetből is, a megjelenésre pedig egy év múlva, 2025 februárjában számíthatunk PC-n, PS5-ön és Xbox Series-en.

Cross-play-jel bővült a Remnant 2. A Gunfire Games a játék legújabb frissítésével élesítette a funkciót, ami állításuk szerint az egyike volt a játékosok által legtöbbször kért bővítéseknek. Ezzel együtt pedig visszatért a korábbi limitált idejű event, az Aberration Domination. A speciális ellenfelek ismét nagyobb arányban bukkannak fel a játék világaiban, a belőlük gyűjthető egyedi alapanyagot pedig új Corrupted fegyverekre cserélhetjük be, bekerült ugyanis a játékba a Savior, a Twisted Arbalest, a Sorrow, a Cube Gun és a Nebula módosított változata.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

A Nintendo kihagyja a Gamescomot, Keanu Reeves lesz Shadow hangja – ez történt hétfőn

Továbbá: No Rest for the Wicked, One Piece Odyssey: Deluxe Edition, Sand Land, Telebbit, Horrific Xanatorium.

59 perce

Ereban: Shadow Legacy – Árnyakkal sunnyogó

A sunnyogást az árnyakba olvadással keverő koncepciójával az Ereban már korán felhívta magára a figyelmet. A játékot a régi idők nagy lopakodós címei iránt érzett határtalan tisztelet hívta életre. De ebből vajon mennyit sikerült átemelni és jól értelmezni? Teszt!

22 órája

EDGE #397 pontszámok

Dragon's Dogma 2. Rise of the Ronin. Alone in the Dark. Princess Peach: Showtime! Izgalmas címek. Rendkívül vegyes pontozás.

1 napja
16

Heti megjelenések

1 napja
1

Stellar Blade fejlesztői napló, Final Fantasy VII Remake harmadik rész morzsák- ez történt pénteken

Továbbá: Sea of Thieves, Palworld, GTA+, The Rogue Prince of Persia, Crash Bandicoot 4: It's About Time.

3 napja
14

Drágul az EA Play, jön az új Remnant 2 DLC - ez történt csütörtökön

Továbbá: Fallout 4, WRATH: Aeon of Ruin, Beyond the Ice Palace II, Nanuka: Secret of the Shattering Moon, Heading Out, Ascendant Studios, Warhorse Studios.

4 napja
8

PlayStation Game Catalog: az áprilisi felhozatal

Tales of Kenzera: ZAU. DAVE THE DIVER. Animal Well. Indie premier dömping az előfizetéses szolgáltatás kínálatában!

4 napja

A The Triple-i Initiative-en túl – ez történt szerdán

Benne: Dead Space, The Bridge Curse 2: The Extrication, Let Bions Be Bygones, Super Monkey Ball Banana Rumble, Reigns: Beyond.

5 napja
2

Ilyen volt a The Triple-i Initiative

45 perc, majdnem ugyanennyi játék. Összefoglaljuk a lényeget.

5 napja
6

Hungame.Blog: TOP 50 magyar játék és interjúsorozat

A Hungame.blog alkotói folyamatosan próbálják a hazai játékfejlesztés történelmét és különböző aspektusait érdekes-színes formában tálalni a nagyközönség számára. Toplisták, interjúk, mutatjuk a tutit!

5 napja
6

Final Fantasy progmetál koncert: MondoConra jön a Chocobo Band

Remek hírt hozott a tavaszi szél, meg a MondoCon szervezőcsapata, akik a Final Fantasy zenei felhozatalát a progresszív metál stílusában fogják nektek asztalra teríteni a Chocobo Band segítségével.

5 napja

Augusztusban jön a Star Wars Outlaws, bővül a Mortal Kombat 1 – ez történt kedden

Továbbá: Dredge filmadaptáció, Battlefield, 63 Days, Blizzard x NetEase, Runa, Amber Isle, Echoes of Elysium, Tales from Candleforth, Dicefolk, Hidden Grove, Prince of Persia: The Sands of Time Remake.

6 napja
9

Nevet vált a Gearbox Publishing, előbb jön a Fallout-sorozat – ez történt hétfőn

Továbbá: Konami fizetésemelések, Singularity 6 leépítés, Ready, Steady, Ship! megjelenési dátum.

7 napja
8

Heti megjelenések

8 napja
1

Bulwark: Falconeer Chronicles - az Ursee úttörői

A Bulwark egy különleges, teljesen egyedi világlátást közvetítő, művészi városépítő játék, amely egy egyszemélyes fejlesztő kreatív csatornáinak teljes keresztmetszetében kínálja az áramlást a játékosok irányába. Tesztlaborba vittük az egész Urseet.

8 napja
1

Dragon Quest producer váltás, Stellar Blade DLC-k - ez történt pénteken

Továbbá: Gears of War 6, Star Wars Outlaws, Sam Lake a Kojima Productions-nél.

9 napja
3

Llamasoft: The Jeff Minter Story

2024.04.05.
1

Eternal Strands bossfight, Tameem Antoniades leköszönt- ez történt csütörtökön

Továbbá: Flint: Treasure of Oblivion, C-Smash VRS, Pinball FX, Crypt of the NecroDancer, Divine Rush.

2024.04.05.
1

Horizon: Forbidden West - Complete Edition (a PC változat)

Aloy visszatér, hogy másodjára is felrázza a PC-s zsiványokat! A Horizon: Forbidden West - Complete Edition maga a megtestesült blockbuster, PlayStation-gúnyában, a mesterplatformon. Lássuk a Nixxes képes volt-e újra beváltani ígéreteit! Teszt!

2024.04.05.
1

Open Roads - Sétaszimulátor teljes gázzal

A Gone Home és a Tacoma mögött álló Fullbright emberei saját bevallásuk szerint már 2018-ban megkörnyékezték az Annapurnát egy utazásra épülő sétaszimulátor ötletével, a 2020-as bemutatkozás után pedig szinte fű alatt jelent meg a játék. Miért? Hogyan? Lássuk!

2024.04.04.
5

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==