Necroman Mk22021.02.14. 11:34

HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

Míg Japánban számtalan erotikus videójáték készül, nyugaton ezek száma elenyésző. A kevesek egyike a 2015-ös HuniePop, ami ügyesen kombinálta a randi szimulációt a match-3 játékmechanikával. (Itt írtam róla egy éve.) A program sikeres lett, és egy camgirl spin-offot követően, hosszas fejlesztés után megjelent a Double Date alcímű folytatás, ami - a készítők szavaival élve – tönkre fogja tenni a játékos Valentin napi terveit. Hatoljunk is mélyre az új fejezet (p)univerzumába!

Ahogy a fenti trailerben is látható, az új rész kapott egy sztori módot. Vagyis most már nem pusztán az a cél, hogy az összes jó nőt ágyba víve mi legyünk a város csődöre/lesz-bikája, hanem mentorunk, Kyu segítségével a világot kell megmentenünk. Elődjéhez képest a játék sokkal történet orientáltabb, ezáltal az elején lineárisabb is lett, a szereplők között hosszas párbeszédek zajlanak az első találkozásokkor, ismét remek szinkronhangok előadásában. A rajongók arcára garantáltan mosolyt csalnak a HuniePop és HunieCam utalások ("Dugtam már meg űrcsajt is."), illetve a dumák olyan szinten szexcentrikusak lettek, ami időnként egy Prince rajongónak is sok volna. Hogy csak egyet emeljek ki: a helyszín ezúttal az egzotikus Inna De Poona (magyarul: Punci Sziget) nevű üdülőparadicsom.

A lányfelhozatalban 3 visszatérő mellett 3 új szereplő van csak, a többiek a már emlegetett camgirl spin-offból kerültek át. A játékosnak hiányozhatnak bizonyos karakterek az első részből (Beli, Tiffany és Nikki kihagyásáért még mindig morci vagyok), ugyanakkor az újak között is hamar meg lehet találni a kedvenceket (helló Ashley, Brooke és Lillian). A píszí potmétert is feljebb csavarták, azaz új játék indításakor a mi nemünk megválasztása ("Hogy merték itt kihagyni a transzneműeket?!4?!!44!?!") mellett az egyik új szereplő, Polly esetében mi határozhatjuk meg, hogy valódi vagy "tökös" csajjal akarunk randizni. Nagy változásra nem kell számítani az utóbbi esetén sem, a megnyitható, leszbikus és édeshármas pornók ihlette jutalomképeken nem fog a játékos hímvesszőt látni.

Az alcímben is jelzett dupla randi leginkább a match-3 játékmenetben érhető tettem. Már az előd is egészen jól módosította az eredeti Bejeweled mechanikát, ezért a sorban és oszlopban szabadon mozgatható tokenek, a csajok egyéni preferenciái, illetve az adott lépésszámból elérendő célpontszám itt is megmaradt. Újdonság azonban a figyelem megosztása a két nő között, azaz melyiküknek gyűjtsük a pontokat. Ez egy új stratégiai szintet jelent a programban, mivel a lányoknak egyéni staminája is van, ami ha elfogy, pár körig inaktívak lesznek - ha mindkettőjüknek, akkor finito. Emiatt a többi match-3 játékhoz képest egy lassabb, megfontoltabb stílust követel meg a HuniePop 2, de az alapmechanikát Kyu szájbarágósan elmagyarázza a kampány elején.

A kezdő lépésszámokat beszélgetéssel lehet feljebb tornázni, ugyanakkor ezen dumálások során megnyílnak a Baggage névre keresztelt lelki terhek is, amik különféle negatív bónuszokat jelentenek a randik alatt. Ezek közül van, ami csak némi taktikai változást igényel (pl. bizonyos ajándékokat nem enged használni), de a legtöbbjük igen szívatós, ráadásul a felétől mindkét csajnak van már aktív málusza. (A Chad/Stacy névre keresztelt easy fokozaton ezek inaktívak.) Védekezni ellenük csak bizonyos ajándékokkal lehet, ez a rész azonban igen alapos, előzetes tervezést igényel. Egy félresikerült randi esetén sincs nagy gond, a lányok gyümölcsöket dobálnak, amiket a játék boltjában lehet elkölteni különféle varázs meg boost tárgyakra.

A grafika megtartotta az előd visual novell stílusát, természetesen a jelen elvárásoknak megfelelően szép, színes, részletesen megrajzolt hátterek és szereplők kényeztetik a játékos látóidegeit. Ugyanakkor ahogyan a dumákban, úgy a készítők a karakterek ábrázolásában is elmozdultak egy perverzebb irányba. Az első HuniePop cuki kinézetű csajait akár egy óvodás kislány pólójára is rá lehetett volna nyomatni (bár a játék ismerőinek biztosan elkerekedett volna a szeme), a mostaniakkal viszont ezt már nem lehetne eljátszani. Jópofa adalék ellenben, hogy a karakterlapok stilizált képein a HunieCam rajzfilmes stílusa köszön vissza, illetve a megnyitható kosztümök közül párat a hivatalos tweetre föltett kódokat bepötyögve lehet megszerezni.

A játék elsőre 10 óra feletti végigjátszást igényel, de természetesen a főellenfélpáros legyőzése után is randizhatunk akár a végtelenségig. A hype relatív nagy volt a folytatás körül, de a végeredmény magáért beszél: az első 48 óra alatt az eladások átlépték a 100 ezer példányt, ami egy kicsi, indie csapat esetében nagyon jó szám. A HuniePop 2: Double Date elérhető Windows és Mac rendszerekre, de a kezelőfelület elrendezése alapján én el tudok képzelni egy mobilos portot is.

Meglátjuk, most viszont mennem kell, mert másodszor is meg kell mentenem a világot a hármas szex erejével! Amire most neked is megvan az esélyed, a kommentelők között ugyanis egy darab Steam kódot sorsolok ki - duplán számít, ha leírod, hogy a borítóképről melyik nő jön be neked a legjobban. Határidő: február 21. 12:00, sorsolás aznap délután.

NYERTES: axl

Írj kérlek a Szerkesztőseg címére, rajtuk keresztül fogod megkapni a kódot.

PRO

 • tartalmas

 • a régi-új szereplők

 • szép, igényes grafika

 • humoros visszautalások

 • szexuális referenciák tömkelege

 • az újítások a játékmechanikában

 • az opcionális cenzúra

 • fülbemászó zenék

 • a szinkronhangok

 • fanszervíz

KONTRA

 • kevésbé áramvonalas gameplay

 • újoncoknak a sok visszautalás zavaró lehet

 • a romantika hátérbe szorítása az elődhöz képest

 • egyik-másik baggage kombináció

KIKNEK AJÁNLHATÓ?


Perverzeknek és inceleknek mindenképpen, de ha nem vagy prűd, akkor is jól szórakozhatsz a dupla randik formabontó match-3 rendszerén. Vigyázat, szexuális utaláscunami és addiktív játékmenet vár rád!

vem
Az "inventory hell" jelenség

A mostani videóban arról mesélek, milyen mechanikák vezetnek ahhoz hogy tele leszünk haszontalan és/vagy nehéz dolgokkal, melyik játék hogy próbálta ezt kezelni és mit várhatnánk el joggal a jövő játékaitól.

1 napja

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

6 napja
7

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

7 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

8 napja
41

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

2021.02.23.

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
4

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
36

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15