FredPerry2012.05.29. 14:33

Életem a Gamer365 előtt, mellett és után

100%-ig én vagyok, ha nem érdekel jobb, ha neki sem állsz elolvasni. Gondoltam, ha már itt vagyok közöttetek, kicsit részletesebben bemutatkozom. Ja és vigyázat, elég hosszúra és unalmasra sikerült!

A napokban léptem át a 100 napos tagságot itt a Gamer365 oldalán, ami elég kevés, de hát valahol ugye el kell kezdeni. Ebből az alkalomból adódóan gondoltam nagyjából írok egy összegzést arról, hogy milyen is vagyok valójában, miket szeretek, mivel töltöm a szabadidőmet und so weiter. A profil oldalon található bemutatkozó szövegben dióhéjban össze van gyűjtve a lényeg, viszont mivel eléggé unatkozok, gondoltam megírom ezt a posztot, aminek lényegében semmi értelme.

Tehát hol is kezdjem, talán a legelején. Majdnem 22 éve láttam meg a napvilágot... na jó azért ennyire az elején talán még sem. Pár éve már találkoztam ezzel az oldallal, ha szükségem volt valami segítségre, akkor többnyire itt kerestem rá a megoldást, vagy prohardveren. Regisztrálni igazából sosem éreztem szükségességét, így ezt csak akkor váltottam valóra miután beszereztem egy 250 GB-s Xbox360 Slim-et és beszélgetve néhány emberrel, köztük főként Alwares "kollégámmal" úgy döntöttem, hogy meghagyom a konzolomat úgy ahogy van, nem rakatok rá sem Jtag RHG-t, sem Flash-t. Dolgozgattam, aztán mikor meglett rá a kellő összeg indultam is el fővárosunk egyik konzol boltjába megvenni az előre már megrendelt gépezetet Holiday Bundle Pack-ban, ami tartalmazott még egy dobozos bundle copy-s Forza Motorsport 3-at, egy Crysis 2 letöltőkódot, valamint az ajándék 1 hónap Live mellett még plusz egy 3 hónapos Live előfizetést. Lévén, hogy volt pénzem megvettem még az Alan Wake-t, Just Cause 2-t és a Gears of War-t, majd a JC2-nek körülbelül fél óra játék után búcsút mondtam és elcseréltem egy Dead Space-re. Itt indult meg nálam a lavina, amikor rájöttem, hogy mindössze elcserélem a már megunt játékomat és gyakorlatilag ingyen, vagy mindössze a postaköltség árán van egy új játékom. Regisztráltam ide, ha futotta rá vásároltam még néhány játékot, azokat is használtan, hogy minél olcsóbban kijöjjek a dologból, így gyakorlatilag kis idő alatt, szinte lecserélődött a játékállományom. Persze azért amik nagyon megtetszettek, azokat mindenképp megtartottam. 1 hónappal a konzol beszerzése után rendeltem ugyanabból az üzletből egy Guitar Hero 5 játékot gitárral együtt, amire már nagyon régóta vágytam és azóta is lelkesen ülök be a televízió elé és adom elő a jobbnál jobb számokat a saját szórakoztatásomra. Úgy gondoltam az elején, hogy Live-ra nem lesz szükségem, nem igazán vonzott eleinte a multiplayer része a játéknak, lehetséges, hogy csak azért, mert maga a konzolos élmény is nagyon új volt számomra és úgy élveztem, mint egy kisgyerek. Így a 3 havi Live-ot is becseréltem egy játékra, ha jól emlékszem egy Dante's Inferno-ra, ami azóta már úgyszintén nincs meg. Kis idő múlva Alwares-től megvettem a CoD:MW2-t, végigtoltam a Single részét kétszer (amit már előtte PC-n is kipörgettem kétszer) és akkor kezdtem el ízlelni azt, hogy lehet be kéne szerezni egy Live-ot és multiban nyomni a különböző játékokat. Így felkerekedve vettem 400 Ft-ért 2 hónapot körülbelül 2 héttel ezelőtt, nekiálltam és... imádom, nagyon élvezem. Végképp jó, hogy -mint már korábban említettem- internet szolgáltatót váltottunk, így gyorsabb és lagmentesebb a játék is. Nemrégiben beszereztem még egy kontrollert is, így már haverokkal a játék sem ritka, gyűrjük egymást Fifában, Mortalban, Forzában és többnyire segítjük egymást GoW3-ban.

A konzol előtti gamer énem nem túlzottan mutatkozott meg változatosságokban. PC-n játszottam mióta az eszemet tudom, nagyjából 5 évvel ezelőtt volt egy PS2-m egy Burnout és egy Half-Life játékkal, amit aztán 2 hét után meguntam és eladtam úgy ahogy van. Szóval PC-n játszottam igazán, kipróbáltam nagyon sok mindent, nem igazán vásároltam rá játékokat, aminek tetszett a címe, arra ott volt a warez aztán uccu neki. Nagy szerelmem volt a Counter-Strike 1.6, ami kivételesen meg volt eredetiben, így Steamesként körülbelül 6-8 évet töltöttem a fogságában. A mai napig néha feljárok pötyögni kicsit, de teljesen átalakult a világ, már semmi sem olyan, mint 3-4 évvel ezelőtt. A 12 évesek semmi tiszteletet nem mutatnak az idősebbekkel szemben, a magyarok 80%-a csal és nagyon kevesen vannak akik elismerik, hogy a másik jól játszik. Többnyire, ha jó vagy az egyenlő azzal, hogy valószínűleg csalsz is, így 5 perc után kapod a bant és kereshetsz másik szervert. Ami a másik legnagyobb probléma. Épkézláb szerver sem létezik már nagyon, mindegyiken van AMX, multijump, bunnyhop, rush háló és egyéb Metamod pluginek és szarságok amiktől a hitbox olyan mértékű csúszást eredményez, hogy egy AFK-t egy golyóval fejbe lövök, hagyján hogy nem hal meg, de beadja, hogy 1 hit 60 dmg csípő(!). Próbálkoztam saját, tiszta szerverrel, hogy rendesen adja és élvezetesen lehessen játszani, de egy public szervert nem olyan egyszerű felfuttatni, így letettem róla és odaadtam valami majom csapatnak, hogy legyen a war szerverük, akik természetesen örültek neki, viszont szomorúan vettem tudomásul, hogy 1 hét után már tele volt pakolva minden szutyokkal és GunGame vagy Paintball szervert csináltak belőle. Így inkább abbahagytam a CS-s pályafutásomat, a nyáron érkező Global Offensive-re azonban felettébb kíváncsi leszek, de immáron kizárólag csak konzolon.

Kevés időt töltöttem még az Xbox világában, így nem túl sok játékot volt még lehetőségem kipróbálni, viszont az eddigi kedvenceim: Alan Wake, Assassin's Creed 1-2, Dead Space 1-2, Call of Duty: Modern Warfare 2-3, Star Wars: The Force Unleashed 2.

A játékvilágon kívül Balázs vagyok, aki még egy szerencsétlen középszerű főiskolán szenved és sanyargatja magát. Nappali tagozatról váltottam tavaly levelező tagozatra, hogy ha már ilyen gyatrán megy, legalább tudjak mellette dolgozni és pénzem legyen, viszont jelenleg munka sincsen egyelőre, így napjaim nagy részét itthon töltöm semmittevéssel, játékkal, filmezéssel, zene hallgatással. Ha mégsem itthon vagyok, akkor többnyire haverokkal lógunk valamerre, tengozunk, focizunk, megnézünk valami filmet, vagy éppen csak leülünk valahova beszélgetni egy kis háttérzenével, megvitatni kivel mi történt mostanában. Mivel hamarosan itt a nyár, kezdjük kitalálni mit kezdjünk magunkkal, hol töltsünk el közösen pár napot.

A stílusomat, ízlésvilágomat többnyire érdekesnek, vagy "betegnek" tartják, mert általában a népszerű, mindenki által szeretett dolgokra nem vagyok kíváncsi, viszont a ZS kategóriás dolgok a kedvenceim. Filmek terén leginkább horrort és thrillert nézek, de nem utasítok el semmilyen műfajt, ami csak egy picit is érdekesnek ígérkezik, így nagyon szeretem az akcióthrillereket és a krimiket is. Legvégső esetben nézek vígjátékot, közülük csak azok tetszenek igazán, amiken sírva lehet röhögni, vagy éppen klasszikusok, mint pl.: Ace Ventura, Borat, Argo, Amerikai Pite 1-2. Azok a filmek, melyek Quentin Tarantino vagy Robert Rodríguez nevéhez fűződnek csak egy picit is, személyes kedvenceim. Mivel a két rendező/producer/forgatókönyvíró ízlésvilága kifinomultnak egyáltalán nem nevezhető, sokkal inkább "betegnek", így talán az enyém is.

**Kedvenc filmjeim a két filmes munkáját illetően: Kutyaszorítóban, Alkonyattól pirkadatig, Kill Bill 1-2, El Mariachi trilógia, Terrorbolygó, Halálbiztos, Motel 1-2.

Egyéb kedvencek: Túlvilág szülötte, Tükrök, Grotesque, Varázsgomba, Hívatlan vendég, A Parfüm - Egy gyilkos története, Válogatott gyilkosok, Fegyvernepper és még sorolhatnám...**

Emellett szeretek olvasni, többnyire Stephen King és Darren Shan könyveket, jelenleg épp az utóbbi Város-trilógiájának a 3. részét, A kígyók városát olvasom.

Zenei téren a stílusom nem túlzottan fejezhető ki irányzattal, ugyanis viszonylag "mindenevő" vagyok, természetesen akad jócskán kivétel. Vannak azok a zenék, amikkel kínozni lehet, a világért nem hallgatnám őket magamtól, ilyenek például a mulatós, alternatív, hitvány popzene, hiphop, rap és egyéb négerzene. Ezzel szemben amiket kifejezetten élvezettel hallgatok az a rock, metal, hardcore, dubstep, komolyzene, minőségi popzene és néha hangulattól függően minimal, techno, house, progressive. A lényeg, hogy gyors ritmusú, pörgős zene legyen, lazításhoz pedig ott van a jó öreg Steve Jablonsky és Klaus Badelt.

Egy kis ízelítő belőlem:

** Kedvenc magyar együtteseim: Road, Depresszió, Tankcsapda

Kedvenc külföldi együtteseim: The Unguided, Sonic Syndicate, Rise Against, Billy Talent, Disturbed, Soil**

Ezek mellett szeretem a focit, Ferencváros és Chelsea drukker vagyok, előbbinél volt alkalmam jó néhány meccsen is részt venni idegenben és otthon egyaránt. Szeretem a sört, főleg a barnát (Dreher Bak, Guinness, Amstel Bock), de ha nem 80 ft-os Tesco Value sör, akkor végülis nem válogatok. Emellett, ha buliról van szó, akkor leginkább a whiskey jöhet szóba nálam, abból viszont elég válogatós vagyok, nem sok mindent iszok meg Jack Daniel's-en kívül. Rövid esetén még szóba jöhet házipálinka vagy nagyon ritkán tequila, a Jägermeister-től viszont egyenesen hányingerem van, még a szagától is. A házibulikat előnyben részesítem a szórakozóhelyekkel szemben, viszont a fesztiválok, koncertek jöhetnek minden mennyiségben. Ételekből nem vagyok túl válogatós, gombán és májon kívül megeszek bármit, kedvenc az örök idők óta a lasagne. Szeretem a baráti társaságokat, közvetlen, nyílt, jó kedélyű embernek tartom magam, jól tudok alkalmazkodni szinte bármilyen közösségben. Szeretem a szórakozás minden ágazatát, imádok utazni, sátorozni, biciklizni, pingpongozni, teniszezni.

Ha benéztél, végigolvastad azt köszönöm, ha nem, akkor meg úgysem látod ezt.

Ja és 110%-ig hetero vagyok! :)

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
The Crew

3 napja
8

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

8 napja
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==