szentpeter3602016.12.28. 19:17

Évzáró, évértékelő!

Bye - Bye 2016! Welcome 2017!

Évértékelő, évzáró bejegyzés!

[center]Üdvözöllek kedves olvasó, ki betértél ide egy érdekfeszítő iromány olvasása reményében. Remélem írásomban örömöd leled, bár nem teljesen játékos témát fogok itt neked boncolgatni, hanem inkább az élet lesz jelen, mint téma.

Kezdjük ott, hogy ismét eltelt egy év. Immár a 38. évemet taposom eme lápos, ingoványos talajon, és még jó pár évet tervezek is lejárni itt, a föld nevű bolygón. Idén jó pár évfordulót ünnepelhettem, és bele vágtam egy-két olyan projektbe, ami még jó magam sem gondoltam volna sosem. Gondoltam, most megosztom veletek ezeket.

Évfordulók!

Idén szeptember 9-én volt 10 éve hogy párommal összeházasodtunk. Ez alatt a szép 10 év (plusz egy év) alatt, négy szép fiú gyermeknek adtunk életet, kik közül a legidősebb már 11 éves (ezért van ott a plusz egy év), a legfiatalabb meg December 26-án múlt 3 éves. Imádni való, szófogadó, jól nevelt gyerekek. Három már iskolás, egy még majd óvodás lesz. Jól tanulnak, segítőkészek, okosak, ügyesek, imádják egymás, de persze azért szoktak civakodni is néha, de nem vészes. Nem lennének mai gyerekek, ha nem lennének otthon az elektronikában, konzolokban, játékokban. Bár, nem tv függők, ha jó idő van inkább kint játszanak, mint a tv elött gubbasztanak, de így lettek nevelve is. Meg kapták a PS3-am, azzal játszanak ha úgy alakul, ami persze csak hétvégén lehetséges, de otthon van a PS4 is, néha azon csapatják a World of Tanks-ot, ha az Anyjuk engedi persze. Itt szokott bibi lenni néha, mert a PS4 a nagy tv-n van, ami a mi hálónkban van, és ha azon játszanak, Anya nem tud tv-t nézni. :) Ha már játék! Ide is tartozik egy évforduló, még hozzá a játékos pálya futásom idén ünnepeli a 20. évét. Napra pontos dátumot nem tudok, de lehet az évet is rosszul tudom. De biztos meg van a 20 év is, mert a kedvenc játékom, a Killer Instinct 94-ben jelent meg, de én később ismertem meg, csak már nem tudom mikor, viszont nem akkor kezdtem el játéktermezni az biztos. Évszámok terén amúgy is mindig hülye voltam. Mindegy, nem vagyok mai kakas már. A Gamer365-ön is 9 éve élek. :)

Mit hozott nekem a 2016-os év?

Sokan nem tudják, sőt, szinte senki itt az oldalon, mivel életjelet nem nagyon adok magamról, de 2015 október 12-én újra Németországban kezdtem el dolgozni. Okra kíváncsiak vagytok? Jól van. Jó munkahelyem volt otthon, szerettem csinálni. Áruterítő voltam egy Ital nagykernél, amit a kocsmák, boltok rendeltek, vittem ki egy 3 és feles teherautóval. Nehéz fizikai munka, nem napi 8 óra, átlagfizetés, télen, nyáron, esőben, hóban, stb. Nem volt probléma, szerettek az emberek, meg voltak velem elégedve, minden oké volt. A pénz amit kaptam a munkámért cserébe nem volt rossz, de nem tudtunk előrébb lépni. Meg éltünk, számlák befizetve, minden rendben, csak nem jutottunk egyről a kettőre, már pedig a ház, amiben élünk egyre rosszabb állapotban volt, és csak romlott. Hozni kellett egy döntést! Vagy hitel, vagy irány vissza Németország! Utóbbi mellett döntöttünk. Mivel már egyszer ezt eljátszottuk, így mindenki könnyebben vette ezt az akadály, a hírt. A gyerekek, párom, Anyám, kivéve a főnökeim, de legalább megértették, és elengedtek. Egy éve vagyok kint, testvérem hozott ki, ő intézte a helyet. A munka nem nehéz, komissziózás. Elektromos targoncával száguldozok egy raktárban, kezemben egy szkennerrel, ami mutatja hova menjek, adott termékből mennyit rakjak fel, stb. Fizikailag nulla meló, agyilag meg pláne, Német nyelvtudás nem kell, Magyar a főnök, de Német cég vagyunk, Német adó, Német TB, stb. Két és fél hetente 5 nap itthon, kapunk távolélési támogatást havonta, karácsonyi, nyaralási pótlék, stb. Fizetést kérded? Ne kérdezd! Olyan mint a kocsma, jobb mint otthon! Egyedüli hátulütője, hogy rém unalmas az a 8 és fél, 9 órás út, míg legyűrjük az 1000 km-es távot. Általában én szoktam vezetni, max akkor adom át, ha nagyon fáradt vagyok. Az utakon rengeteg idióta van, főleg a szomszédos országokból. Szét se néz, és már jön is kifele a belső sávba, legyél te bármilyen messze is, és közeledj bármennyivel, ha szerencséd van, talán használja az irányjelzőt is. Vagy a másik eset, hogy a belső sávban megy 110-el, külső sáv üres, de hiába vagy a seggében, nem húzódik ki az istenért sem. Türelmesnek kell lenni nagyon.

És hogy mit értünk el eddig? Alakul a házfelújítás! Nyílászáró csere mindenhol, külsővakolás egy része kész, betonozás kész, stb. Idénre ennyi fért bele, mert későn fogtunk hozzá, de majd jövőre folytatjuk. Viszont vannak dolgok amik bele fértek. Gyerekeknek új biciklik, azzal járnak iskolába, Anyának is új bicikli, mivel saját autóval járunk ki, így azzal sincs probléma ha elromlik rajta valami, ami az utóbbi időben elég sűrűn előfordult. Apropó, autó. Idén lett az is 10 éves. :) Kopp - kopp - kopp, lekopogom, amúgy kitűnő műszaki állapotban van, semmi baj vele. Beindult a költözködés projekt, ami annyit takar, hogy a 4 gyereknek két külön szobát alakítunk ki. Mi elköltözünk egy „hátsó” szobába öreg éveinkre, a fiatalok meg maradnak elől. „Öreg éveitekre, még csak 38 vagy hülye gyerek!” Mondhatnátok, de 2 év múlva már 40 lesz! :P

Projektek!

Azt mondják az ember 40 éves korára bolondul meg. Én eddig se voltam százas, de ebben a mondásban van valami. Idén elkezdtem egy olyan projektet, ami hosszú, fájdalmas, és maradandó mulatság lesz számomra, de végig csinálom. Elkezdtem egy teljes karos tetoválást csináltatni a jobb kezemre. Olyan témákat varratok fel magamra képek formájában, amik az életemben nagy szerepet játszottak, amik sokat jelentenek nekem. Ilyen a négy fiam amikor megszületett, a gyerekkori barátom, aki sokat jelent számomra, vagy éppen a kedvenc játékom is, vagy az édesapám emléke. Egyenlőre a felkar van kész, itt található egy PS4 kontroller, Fulgore, a Killerből, Tom & Jerry, és egy angyal egyenlőre. :) Tudom, így olvasva röhejesen hangzik, de ezek nekem jelentéssel bírnak, T&J például a gyerekkori barátom miatt került fel. jövőre folytatjuk az alkart tovább.

Másik ilyen projektetem, hogy elkezdtem a Német nyelvet tanulni. Ez azért érdekes, és nagy kihívás számomra, mert mindig is utáltam tanulni, és a Német nyelv nem is olyan egyszerű ráadásul. Két hónapja kezdtem el, de munka mellett nem egyszerű ezt csinálni. A tanárom rendes, türelmes hála az égnek, és nagyon kedves is.

Harmadik projektem egy gyűjtögető életmódot jelképez. Van aki bélyeget gyűjt, van aki skalpokat, és van aki pénzt. Én whiskyket. Nem tudom miért, van a whiskykben valami, ami nekem nagyon tetszik, de csak úgy, bontatlan üvegben a polcon, olyan szép. Persze meg is iszom ha kell, de vannak olyanok, amikben inkább gyönyörködöm. Jelenleg még csak pár üveg van, ami a képen is van, de majd szaporodik.

Negyedik projektem inkább a 2017-es évet érinti, ez egy új autó lesz, de erről majd talán akkor írok, ha aktuális lesz. Egyenlőre nagyon jó a jelenlegi, de az csak 5 személyes.

Játékos hadosztály!

És most jöjjön a játékos részleg. Az első, és a legrosszabb, hogy iszonyúan kevés időm van játszani. A munka beosztásunk nagyon bolond, sose tudjuk mikor végzünk, és a szabad időmet nagyon osztani kell, mert ott a Németóra is. Így eljutottam oda, hogy nem veszek meg minden szart, mert nekem az kell, és aztán ott porosodik a polcon, hanem csak ami érdekel. Most úgy van, hogy otthon, Magyarban van a PS4, és itt kint van egy Xbox One, amit nyáron vettem itt kint. Elejében mindig hordtam haza, és vissza a PS4-et, de aztán ezt meguntam, és vettem a One-t. Van rá EA Acces, Forza Horizon 2-3, Assassins Creed Syndicate, Forza 5, Killer Instinct, és kb ennyi. De szinte csak az FH3, és az AC: Syndicate pörög ha van időm. Otthon meg a World of Tanks, vagy a Guitar Hero Live. Idén vettem egy Thrustmaster T300 GTE Wheel-t is, de csak arra volt időm hogy kipróbáljam, majd az új szobában lesz neki állvány is, meg minden, csak idő nem. :) Xbox One mellett nálam nagyot szólt a Killer Instinct Arcade verziója. Igaz, ehhez meg kellett venni az új KI-t, amitől elejében majd kirázott a hideg, de nagyon jót elszórakozgattam vele aztán. Mint gép, konzol nem tetszik a One, jobban bejön nekem a PS4, de arra jó hogy játszak néha, csak ne frissítene mindig. :D Mind a kettőn szívesen eljátszok, nem válogatok. Gondolkozom egy PS4 Pro-n, de nem tudom megéri e nekem, van e értelme, majd eldöntöm kell e az nekem. Jövőre jön a GT Sport, amihez nem füzök olyan nagy reményeket, de az eddigi Gt-et is szerettem (igen, még az 5-t is), ezt is fogom, elő is van rendelve az bazi nagy gyűjtői verza. Nem nagyon figyelem a megjelenéseket, nem vonz egy játék sem, de ez betudható az idő hiánynak is szerintem. Ami érdekel, meg veszem, ami nem, ott rohad meg.

Gamer365, fórum, közösség.

Mint írtam feljebb, nem nagyon adok élet jelet magamról, nem vagyok nagyon aktív itt. Ez nem azért van, mert szar az oldal, vagy utállak téged (igen téged), vagy őt (igen, te rád gondolok Legolas), hanem mert vagy nincs kedvem hozzá szólni bármihez is, vagy nem tudok. Ez a bejegyzés is azért született, mert már egy jó ideje terveztem hogy írni kéne valamit, kb fél éve, de sose jutottam el eddig a pontig. Most is inkább, az év vége miatt írok, és bár lehet hogy a kutya nem fogja elolvasni, de ha mégis, legalább röhög egy jót, vagy nem. Olvasni mindig feljövök, van hogy olyat olvasok el, ami nem is érdekel, de mégis meg teszem, mert érdekes. Ilyen szempontból hálás vagyok a szerkesztőknek a munkájukért, egy - két fórumtársnak, a színvonalas blogbejegyzésekért, csak az a baj hogy ilyenből van kevés. Amúgy minden rendben.

Mit hoz a jövő?

Nem tudom! Nem vagyok jós, nem vagyok jövőbe látó, de nem is érdekel. Egy valami érdekel, hogy a fiaimnak minden meg legyen, ne szenvedjenek hiányt semmiben, ez vezérel, ezért élek!

Számomra jól telt a 2016-os év, és remélem a jövő csak jobbat hozhat!

Azt hiszem mindent kiírtam magamból, amit akartam, és vissza nézve kicsit hosszú is lett, de remélem ide a végére még sokan elérnek elalvás elött, és tetszett nekik az írásom.

Egy szónak is száz a vége! Köszönöm hogy megtiszteltél figyelmeddel, és elolvastad e nem éppen rövid szösszenetet.

Kívánok mindenkinek Kellemes Ünnepeket, Boldog Új Évet, jó játékokat, fiúknak pacsi, csajoknak puszi!

Tisztelettel: szentpeter360

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
The Crew

2024.04.12.
13

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==