parandroid2020.02.04. 14:29

Oscar 2020 tippek

Idén már ötödik éve írogatom ezeket a bejegyzéseket. de már néhányszor felmerült bennem, hogy egyáltalán minek. Szerencsére az nem kérdés, hogy kinek, hiszen egyrészt magamat mindig jól elszórakoztatom a fesztiválszezon környéki felhajtással, a vasárnapi esti Oscar partival és az azzal járó tippelgetéssel, másrészt pedig minden évben van pár lelkes (?) kommentelő, és a Filmek topikban is egészen pörög a téma, van miről beszélgetni. A minek kérdőszó arra irányul, hogy érdemes-e az Oscarba egyáltalán időt és energiát tenni, számít-e bármit is egy ilyen jelölés vagy díj. Én azt gondolom, hogy sokkal többet is, mint amennyire az első blikkre tűnhet. Maga a díjazás nyilvánvalóan egy politikai állásfoglalás is nagyrészt, és szerintem az egy értékes tulajdonság, hogy több ezer ember a művészet nyelvén képes átadni egy Legjobb Film díjjal valamilyen üzenetet. Emellett pedig hatalmas marketingértéke is van egy egy jelölésnek, nem tudom, hogy hányan ültek volna be egy Judy-ra vagy Harrietre, ha nem kap jelölést, vagy elért volna-e 70 millió dolláros bevételt az Élősködők Dél-Koreán kívül, ha nincs ez a hatalmas felhajtás körülötte. Manapság egy csomó olyan film is díjazásra kerül, amely nincs nagyon rászorulva az "ingyen" reklámra (idézőjeles az ingyen, mert hatalmas kampánygépezet van ezek mögött a jelölések mögött is), elég csak a Jokerre, a Volt egyszer egy... Hollywoodra, vagy tavalyról a Fekete Párducra, vagy a Bohém rapszódiára gondolni, de jó látni, hogy olyan filmeket is elismernek, amiket legalább látott is valaki. Azon fennakadni, hogy mi lett épp a Best Picture szerintem sok értelme nincsen, az ég világon senki nem mondja meg objektíven, hogy az Eredet vagy A király beszéde-e a jobb film, amikor nagyítóval kell keresni a közös pontot a két mozi között. Az Akadémia összetétele változik, a filmek változnak, a közízlés változik, ezen összeveszni végső soron nem

Legjobb eredeti forgatókönyv

Mindkét forgatókönyv kategória eléggé átalakult a hétvégén megrendezésre kerülő WGA és a BAFTA díjátadók fényében. Egy hete még azt mondtam volt, hogy a Hollywood simán viszi ezt a díjat, még miután az Élősködők vitte az Írók Céhének a díját, akkor sem éreztem azt a frontrunnernek (a Writers Guidnek nem tagja Tarantino, így a Hollywood nem is lehetett a jelöltek között, úgyhogy ilyen szempontból sok relevanciája nem volt), de a BAFTA után tényleg úgy tűnik, hogy a Parasite az, amit idén el kell verni a kategóriában, ha valaki nyerni szeretne. Alapvetően örülök neki, szerintem a legizgalmasabb, legváratlanabb és az egyik legviccesebb szkript az évben, Tarantinonak pedig már van kettő forgatókönyv díja, és szerintem a Hollywood nem tartozik a legjobb írásai közé (bár a Django sem, szóval úgy tűnik, hogy az hogy én mit gondolok teljesen lényegtelen). Örülnék akkor is, ha a Házassági történet nyerne, de ha nem az Élősködők, akkor a Once Upon a Time In Hollywood fogja elvinni.

Nyerni kellene: Bong Joon-Ho (Élősködők)

Nyerni fog: Bong Joon-Ho (Élősködők)

Legjobb adaptált forgatókönyv

Nagyjából ugyanaz a sztori (értitek), mint az eredeti forgatókönyvnél, csak a Hollywood neve helyett a Kisasszonyokat, az Élősködők helyett meg a Jojó Nyuszit kell ideképzelni. Némileg még mindig azt gondolom, hogy ez lehet Greta Gerwig és a komplett női rendezői/írói branch kompenzációs díja, de nagyon úgy néz ki, hogy Taika Waitit lesz a befutó. Nem éreztem annyira erősnek a forgatókönyvet, mint a legtöbben, jobban bejött tőle A vademberek hajszája, de jó kis film, örülök, ha valahol díjazzák.

Nyernie kellene: Steven Zaillian (Az ír)

Nyerni fog: Taika Waititi (Jojó Nyuszi)

Legjobb látvány

Ez minden évben érdekes kategória, tavaly mindenki meg volt róla győződve, hogy az Infinity War fogja vinni a díjat, aztán behúzta az este egyik legnagyobb meglepetését az amúgy erősen mellőzött Az első ember, idén pedig a legtöbben az Endgame-et várják, de úgy érzem, hogy megint valami kevésbé CGI-jal túltöltött filmre fog esni a választás, és az 1917 viszi a díjat.

Nyernie kellene: Az oroszlánkirály

Nyerni fog: 1917

Legjobb hangvágás és hangkeverés

Az utóbbi években ez együtt szokott mozogni, szerintem az emberek nagy részének ötlete sincsen, hogy mi a különbség a két kategória között (nekem sincs sok), és általában az aktuális háborús film viszi őket, szóval a biztos pénz mindkét kategóriában az 1917-en van, de nem lepődnék meg olyan borzalmasan, ha valamelyiket vagy akár mindkettőt a Ford v Ferrari vinné.

Nyernie kellene: Vágást az 1917-nek, keverést Az aszfalt királyainak

Nyerni fog: 1917

Legjobb élőszereplős rövidfilm

Őszintén szólva egyiket sem láttam, legtöbben a The Neighbors' Window-t és a Brotherhoodot mondják, szóval jobb híján engedek a peer pressurenek, és legyen a Gold Derby-n vezető Brotherhood, de a TNW mellett szólhat, hogy tudtommal az az egyetlen angol nyelvű film a kategóriában.

Nyernie kellene: Ötletem sincs

Nyerni fog: Brotherhood

Legjobb animációs rövidfilm

Kopipaszta az előző szöveg, minden évben csak a Pixar rövidfilmeket szoktam látni az adott évi egész estés párjuk előtt, de a Toy Story 4 előtt 21 év óta először nem volt, szóval most kerek nullán állok. Legtöbbet a Hair Love-ról és a Kitbullról hallani, a Hair Love-ra kicsit alacsonyabb az odds, szóval legyen az, bár a Kitbull Pixar gyártmány, azok mindig jó esélyekkel indulnak.

Nyernie kellene: A "Legyen megint a Pixar filmek előtt rövidfilm" petíció

Nyerni fog: Hair Love

Legjobb díszlettervezés

Az egyik legkompetitívebb kategória idén, három filmnek, az 1917-nek, az Élősködőknek és a Hollywoodnak is komoly esélye van megnyerni. A legrelevánsabb előzetes díjat, az Art Directors Guild Awardot a legjobb díszlet kategóriában a Hollywood nyerte, a legjobb kortárs díszlet kitüntetés pedig az Élősködőket illette. A BAFTA-n a kategóriát az 1917 nyerte, ami brit filmként olyan borzalmasan nem meglepő, de az Akadémia amúgy is hajlamos a történelmi díszleteket díjazni, és a filmben a díszlettervezés szinte mint egy karakter kapott szerepet, szóval nem sajnálnám tőle. Viszont így is azt gondolom, hogy az Élősködők mögött komoly a kampány e téren, gyakorlatilag minden épületet a nulláról építettek fel, és ha élő-lélegző díszletekről beszélünk, akkor a félemeleti ház és a "kastély" példájánál idén aligha találunk jobbat, szóval hajrá Parasite.

Nyernie kellene: Élősködők

Nyerni fog: Élősködők

Legjobb dal

Csak az I Can't Let You Throw Yourself Away-t hallottam, és arra sem emlékszem már, szóval fogalmam sincs, de mindenhol azt hallani, hogy Elton John I'm Gonna Love Me Againje lesz a befutó, maximum az szólhat ellene, hogy a Rocketman meglepően alulreprezentált.

Nyernie kellene: -

Nyerni fog: (I'm Gonna) Love Me Again

Legjobb filmzene

Nekem önmagában Thomas Newmannek a score-ja jött be a leginkább az 1917-ből, még ha szerintem a filmben nem is működött mindig igazán, valamint örülnék Randy Newmannek is a Házassági történetért, de eléggé lefutottnak tűnik, hogy ez Hildur Gudnadóttir (a neve karaktereinek a fele nincs is a billentyűzetemen) díja lesz a Jokerért. Nekem nem a kedvenc score-om, sőt, tavaly a hölgy a Csernobillal szerintem izgalmasabbat alkotott, de azért amikor megszólal a Call Me Joker, az az epik definíciója.

Nyernie kellene: Thomas Newman (1917)

Nyerni fog: Hildur Gudnadóttir (Joker)

Smink és haj

Idén a legemlékezetesebbet ilyen szempontból a Bombshell hozott, Charlize Theron és Nicole Kidman is teljesen eltűnnek a szerepükben. A Judy-ban lévő munka is nagyon látványos, különösen Renée Zellweger kapcsán, a Joker-t is sokan felhozzák mint lehetséges meglepetés, és a sebek meg vágások is sminknek minősülnek, szóval az 1917-et sem írnám le teljesen, de a Botrányé kellene, hogy legyen.

Nyernie kellene: Botrány

Nyerni fog: Botrány

Legjobb nemzetközi film

Ha nem lenne az Élősködők, akkor sem lenne annyira nyitott a verseny, mert valószínűleg utcahosszal Pedro Almodovár Fájdalom és dicsősége vinné a kategóriát. de így meg 100%, hogy ez a Parasite díja. Nota bene, a Honeyland tudtommal az első film ebben a kategóriában, amely dokumentumfilmként került jelölésre, örüljünk neki.

Nyernie kellene: Élősködők

Nyerni fog: Élősködők

Legjobb vágás

Itt az egyik legnehezebb a választás, pedig a vágás egy egészen fontos kategória. Nagyon ritka az, hogy film úgy nyerjen Legjobb Film díjat, hogy nem jelölték vágásra (bár guess what a Birdmannek pont sikerült, ami ugyanarra a "vágás nélküli" gimmickre épít, mint az 1917). Szerintem idén az Élősködők volt a legfeszesebben vágott film és a mozit körülölelő általános támogatás talán ad annyi lökést, hogy elvigye a kategóriát. A legesélyesebbnek Az aszfalt királyait tartom az előzetes díjak alapján, a versenyjelenettől kezdve konkrétan elrepül a játékidő, és marha látványos is a megvalósítás, de nekem a film első fele kicsit vontatott volt. Bízom a kis meglepetésben és a Parasite győzelmére teszek.

Nyernie kellene: Élősködők

Nyerni fog: Élősködők

Legjobb rövid dokumentumfilm

Ha hiszitek, ha nem, de láttam innen egy filmet, a netflixes Life Overtakes Me-t, ami ha pokolra kerülök is emiatt, kicsit a ferikés ördögűzős riportot juttatta eszembe, ettől függetlenül sokak szerint egy nagyon hatásos és megható film. De kb mindenhol a Learning to Skateboard in a Warzone lett kihozva elsőnek, meg ennek is van a legjobb címe, szóval legyen ez,

Nyernie kellene: Azt tudom, hogy minek nem

Nyerni fog: Learning to Skateboard in a Warzone (If You're a Girl)

Legjobb dokumentumfilm

Csak az American Factory-t láttam, egy érdekes kis doku a kultúrák és a munkavédelmi szabályok közötti különbségekről, kicsit céltalannak éreztem, de a rendezőkkel készült interjú alapján ez is volt a szándékuk kábé, szóval mégis elérték a céljukat gondolom. Plusz az Obama család kiadójának az első filmje, szóval minden szavazat az American Factory-ra egy szavazat Obamára.

Nyernie kellene: Nem láttam a többit, de nem sajnálom az American Factory-től

Nyerni fog: American Factory

Legjobb rendezés

Sajnos fájdalmasan lefutott kategóriának tűnik, nagyon kevésszer fordult elő az elmúlt 10 évben, hogy művészeti és nem technikai rendezést díjaztak. Ha megnyerte a díjat a Roma, a La La Land, a Gravitáció, a Birdman, A visszatérő meg mittudom én még micsoda, akkor meg fogja nyerni az 1917 is. Sam Mendes nyerte a Rendezők Céhének a díját is, ami 90%-ban egybeesik a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjjal, szóval nem lesz meglepetés. És egyébként szó sincs arról, hogy nem megérdemelt, egészen nagyszabású a film, jól váltogat az érzelmes, a személyes és az akciódús jelenetek között, simán az idei év legnagyobb teljesítménye, inkább csak azt sajnálom, hogy nagyon kiszámíthatónak tűnik az Akadémia ízlése e téren.

Nyernie kellene: Sam Mendes (1917)

Nyerni fog: Sam Mendes (1917)

Legjobb jelmeztervezés

Megint egy kategória, amire nem fogadnék komolyabb összegben, nem láttam még a Kisasszonyokat, de így is az tűnik a leginkább oscar-kompatibilis darabnak, esetleg a Jojó Nyuszi, de a Little Women sokkal nagyszabásúbban csinálja ugyanazt. Ha esetleg kicsit más vonalat díjaznának, akkor a Hollywood is kikerülhet győztesnek, már-már ikonikusak benne a jelmezek, de szerintem az előbbi kettőből fog kikerülni a győztes.

Nyernie kellene: Jojó Nyuszi

Nyerni fog: Kisasszonyok

Legjobb fényképezés

Sokak szerint ha csak egy díjat fog nyerni az 1917, akkor ez lesz az, nem tudom, szerintem nem feltétlenül ez a film legerősebb kategóriája, ettől függetlenül hatalmas meglepetés lenne, ha nem húzná be Roger Deakins a Blade Runner 2049 után ismét a díjat. A Joker is nagyon jól nézett ki, és az egyik idei személyes kedvencem A világítótorony, aminek a színészi játék mellett a fényképezés volt a legnagyobb erőssége. De ismét csak azt tudom mondani, mint a rendezésnél, itt is vitathatatlanul az 1917-be lett ölve a legnagyobb munka, érdemes pár werkfilmet megnézni, egészen lenyűgöző, ahogy a beállításokat megkomponálták, az 1917-hez kell, hogy kerüljön ez a díj.

Nyernie kellene: Roger Deakins (1917)

Nyerni fog: Roger Deakins (1917)

Legjobb animációs film

Egyedül az Így neveld a sárkányod trilógia zárórészét nem láttam innen, mert anno kimaradt a 2, így azt gondolom, hogy nem az utóbbi évek legerősebb mezőnye. A Toy Story 4 jött be innen a legjobban, de a 3 egy jobb film volt, az megkapta a maga díjait, szóval örülnék ha valami más nyerne. Szegény Laika ugyan megnyerte a Missing Linkkel a Golden Globe-ot, de közel sem olyan jó a film szerintem, mint a Kubó és a varázshúrok volt pár éve, sőt, szerintem az idei mezőny legkevésbé erős darabja. Az I Lost My Body nagyon látványos és elég nyomorúságos, de ilyen filmek nem szokták megnyerni ezt a kategóriát. Szóval maradt a Klausz, ami egy aranyos és vizuálisan meglepően izgalmas film, bár én nem voltam annyira oda érte, mint sokan mások, plusz ez nyerte az Annie és a BAFTA díjakat, amik nem rossz ajánlólevelek. Ettől függetlenül ha van kompetens Pixar film a mezőnyben, akkor az általában behúzza ezt a kategóriát, meglátjuk.

Nyernie kellene: Klausz

Nyerni fog: Klausz

Legjobb női mellékszereplő

A négy színész kategória nagyon lefutottnak tűnik, ritka az, hogy mind a négy kategóriában ugyanazok a színészek széjjel nyerjék magukat az összes előzetes kategóriában, de úgy tűnik idénre nem maradt sok meglepetés. Szerintem Laura Dern alakított a legjobbat a Házassági történet családjogászaként, de néhányan azt gondolják, hogy talán az ő pozíciója a leginkább megingatható Scarlett Johansson oldaláról, akit mellesleg a legjobb női főszereplő kategóriában is jelöltek.

Nyernie kellene: Laura Dern

Nyerni fog: Laura Dern

Legjobb férfi mellékszereplő

Én itt érzem azt a leginkább, hogy Brad Pitt helye nem annyira bombabiztos, mint amennyire annak tűnik, de ötletem sincs, hogy ki kerülne a helyébe, ha valami csoda folytán nem ő nyerne. Pittnek van már Oscar-díja producerként a 12 év rabszolgaságért, de színészként még nem kapott, és nem sajnálnám tőle, tényleg ő alakította a legemlékezetesebbet a Hollywoodban, még ha rá is öntötték a szerepet.

Nyernie kellene: Al Pacino (Az ír)

Nyerni fog: Brad Pitt (Volt egyszer egy... Hollywood)

Legjobb női főszereplő

Renée Zellweger varázslatos Judy Garlandként, az első jelenet amikor erősen intoxikált állapotban fellép a londoni koncertjén egészen kegyetlen. Ráadásul ő is énekel, keményen le is fogyott, szóval ha Rami Malek tavaly nyert, akkor vicc lenne, ha Zellweger idén nem nyerne. Ettől függetlenül van már színészi Oscar-díja, én inkább adnám egy kevésbé látványos, de egészen szívbemarkoló alakításnak Scarlett Johansson részéről a Házassági történetért.

Nyernie kellene: Scarlett Johansson (Házassági történet)

Nyerni fog: Renée Zellweger (Judy)

Legjobb férfi főszereplő

Joaquin Phoenix azért igencsak sokat tesz a díjátadókon a kisugárzásával meg a beszédeivel, hogy senki ne szavazzon rá (bár Golden Globe óta azért mintha jobban beállt volna a kampány mögé), és szerintem nem is ez a legerősebb alakítása még azok közül sem, amikért jelölést kapott, de nekem nagyon szimpatikus, nagyon kijárna már neki egy Oscar-díj, és tényleg rendkívülit alakított a Jokerben. Jonathan Pryce jelölésének nagyon örültem, az ő mondatain nevettem a legjobbakat tavaly, illetve páran Adam Driver győzelme mellett pártolnak, de ez Joaquiné lesz.

Nyernie kellene: Joaquin Phoenix (Joker)

Nyerni fog: Joaquin Phoenix (Joker)

Legjobb film

Nem tudom, hogy van-e ember aki elolvasta idáig, de mindegy is, végezetül álljon itt a 24., legfőbb kategória, a Best Picture. Mint mondtam eddig egyszer sem találtam el, adja az ég, hogy most is így legyen. A legjobb film megtippelésénél rengeteg minden közrejátszik. Egyrészt ebben a pillanatban is folyik az Oscar szavazás, így azok a filmek, amelyek az előzetes díjátadók során komoly momentumra tettek szert, azok most azt keményen kamatoztathatják. Másrészt pedig a Best Picture a többi kategóriától eltérően az ún. preferential ballot szavazócédulákat alkalmazza. Ez lényegében annyit tesz, hogy nem azt a filmet kell beikszelni, amit a legszívesebben látna győztesnek a szavazó, hanem sorrendbe állítani mind a kilencet jelöltet. Ez leegyszerűsítve annyit jelent, hogy először összeszámolják az összes első helyen beérkezett szavazatot, majd az összes másodikat és így tovább, egészen addig, ameddig valamelyik film meg nem kapja a szavazásra jogosultak száma 50%+1-jének megfelelő szavazatot. Közmeggyőződés, hogy ez a formula okozta tavaly a Roma a vesztét, mert sokan csak a 8-9. helyre rakták a Netflix miatt. A harmadik befolyásoló tényező pedig, hogy a többi díjjal ellentétben a Legjobb Filmre az összes Akadémia tag szavaz, szóval az egyes céhek előzetes díjaiból, amiknek a szavazó közönsége maximum 25-30%-ban egyezik az Akadémiával mérsékelt információkat lehet csak levonni. Idén gyakorlatilag minden az 1917 mellett szól, de ki tudja. A Golden Globe-ot megnyerte, de annak inkább van haszna a momentum megszerzésében mint komoly előrevetítő ereje. A DGA győztese nagyjából 70%-ban meg szokott egyezni az Oscar Best Picture győztesével, úgyhogy ez is mellette szól. A PGA-nek szintén 70% körüli a jóslási aránya, és ez az egyetlen díjátadó, ami szintén a preferential ballotot használja, ezt szintén behúzta a 1917. A BAFTA-t vasárnap éjszaka ugyancsak az 1917 nyerte. Mindezek ellenére nem példátlan, hogy egy film ezek nélkül a díjak nélkül is Best Picture-t nyerjen. A Spotlight volt ilyen 2016-ban, de ott az előzetes díjak megoszlottak a The Big Short és a The Revenant között. Ennél még izgalmasabb a Holdfény győzelme 2017-ben, amikor minden jel a Kaliforniai álomra mutatott, és ugyan érződött hogy a Moonlight a második esélyes, de utcahosszal lemaradva. Megjegyzendő esetleg, hogy mindkét film megnyerte az Independent Spirit Awards-ot az Oscar előestéjén, szóval az is jó indikátor lehet, bár idén erre a Házassági történet az egyetlen esélyes, aminek a végső győzelmére nem sok esélyt látok. Ennyire utoljára a La La Land győzelmét éreztem biztosnak, így most is az 1917-re teszek, de tényleg bármi lehet. A momentum eléggé a Jojó Nyuszi mellett van, ugyanúgy egy alacsonyabb metascore-ú, megosztó film, mint tavaly a Green Book volt. Ettől függetlenül a legnagyobb vetélytársnak az Élősködőket érzem, ami megnyerte a SAG díját (ami kb semmi előrejelző erővel nem bír a Best Picture kapcsán, de azt jól mutatja, hogy sokan szeretik a filmet), úgy érzem, hogy ez nyerhet a legtöbbet a preferential balloton, és nem mellesleg számomra az utóbbi évek legkiválóbb filmélményét nyújtotta.

Nyernie kellene: Élősködők

Nyerni fog: 1917

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

Comedian
Top 10 - 2020 legjobb filmjei

Sorra vesszük a tavalyi év legjobb filmjeit.

20 órája
2

Comedian
Batman: Gotham gázlángfényben

A viktoriánus kori Denevérember Hasfelmetsző Jack nyomában.

1 napja
1

Comedian
Pár dollárral többért

Eastwood-retrospektív #2: A fejvadász szakma szépségei.

2 napja

Comedian
Hulk: Világháború

Egy szabály mind felett.

3 napja
7

pendrivedealer
Még mindig AniMonológok!

Sziasztok! Nem is tudom mikor volt utoljára, hogy csak a videókészítéssel, animációzással kapcsolatba írtam nektek, de időhiány miatt ez egy ilyen csonka bejegyzés lesz.

4 napja
2

Comedian
Batman: Az első év

A legenda kezdete...

4 napja
2

Cash Bacsi
Infinite Galaxy - Teszt (iOS)

Ki ne vágyna egy jó kis űroperára?

4 napja

Comedian
Batman: A gyilkos tréfa

Az őrület gondtalan, boldog szépségei.

9 napja
12

Comedian
WandaVision

A gyász és a valóság elviselhetetlen keserűsége.

2021.03.31.
10

Comedian
Egy maréknyi dollárért

Eastwood-retrospektív #1: A nyers realizmussal és szatirikus humorral felmutatott szigorú, ámde cinikus mosolyú középső ujj.

2021.03.30.
2

CHASE
A 90-es évek legjobb filmjei

Én nem tudom olyan szépen megcsinálni mint Liquidék, de remélem így is megfelel.

2021.03.28.
27

p34c3
Videojáték zene TOP 20

Nemcsak játék, de egyéb tevékenységek közben is szívesen hallgatom a videojátékok zenéit, a kedvenceimből készítettem most egy top 20-as listát. A lista nem feltétlenül a dalokra vonatkozik, hanem a teljes albumra, egy játéksorozatból nem került be több rész zenéje, noha többször is indokolt lett volna.

2021.03.26.
15

c1b3rpunk
Dual Sense broken spring

Decembertől februárig bírta a PS5 kontrollerem R2 gombjának rugója.

2021.03.25.
3

Stadia HUN
Resi 8 és 7! - Stadia News #1

Aktuális hírek a Stadiáról. Atom bejelentések!

2021.03.23.
6

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2021

Újabb játékok a hallhatatlanná válás felé

2021.03.18.
3

p34c3
Az én Fantasztikus Négyesem

A Konnektor podcast istállójából, Warhawk prezentációjában indult el a közelmúltban egy új podcast, amelyet Fantasztikus Négyes címmel érdemes keresnünk és hallgatnunk, ha kíváncsiak vagyunk, hogy beszélgetőpartnerei számára melyek voltak azok a videojátékok melyek utólag visszatekintve formálták az ízlésüket, olyanok, melyek többé tették őket, melyek valamennyire meghatározták, ki is az ember, akit ma ismerünk.

2021.03.14.
34

vem
Az "inventory hell" jelenség

A mostani videóban arról mesélek, milyen mechanikák vezetnek ahhoz hogy tele leszünk haszontalan és/vagy nehéz dolgokkal, melyik játék hogy próbálta ezt kezelni és mit várhatnánk el joggal a jövő játékaitól.

2021.03.07.
10

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

2021.03.02.
7

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

2021.03.01.
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

2021.02.28.
44