Ördög2020.11.16. 09:40

Valhalla

Régen írtam... Csak akkor szoktam, ha megfog valami... Nem szeretnék komolyabb elemzésbe belemenni, nem is játszottam még vele annyit, hogy ezt megtehessem józanul, szóval inkább első kellemes benyomás:

Szóval a hétvégén megtekertem a Valhallát, bár ez csak olyan huszon pár óra jétékidőt jelent, de azért el lehet dönteni, hogy jó-e vagy sem!? Bár olvastam már mindenféle véleményt - mondjuk nagyobb indoklás nélkülit - majd változik az a vélemény, merthogy a játék szerintem zseniális!

Jóllehet nem akkora dobás, mint mondjuk a Red Dead 2 volt, amikor megjelent, viszont nagyon szép, tényleg hozza a várt szintet és emellett képes az addikcióra is! Engem legalább is behúzott, inkább azzal játszanék most is, mint dolgozok basszus...

Egyszóval röviden: RAID!!! (aki játszik vele az érti!!!)

Bővebben: A lényeg, hogy megvessük lábunkat zűrösen zord időket megélő kora középkori Anglia területén, tehát valamilyen módon teret nyerjen a viking hódítás, akár erővel, akár szövetség kötésével, akár toborzással, mármint a már ott élő korábbi vikingek magunk mellé állításával. De persze a legjobb az erővel, szóval RAID!!! Mindemellett pedig fejlesszük szépen a kis falunkat, hogy egyre hatalmasabbak legyen Eivor(ék)... vagy mink... vagy mi? Na de nem is ez a lényeg, ez csak a háttér. Mitől lesz addiktív egy új játék?

Mivel új... Aha, de ez mit is jelent? Hát pl. azt, hogy vennem kell egy hdr-es tévét! Mert ugyan 4k-s a tévém, és nagyon szép, aprólékos a grafika, de még így hdr nélkül is látom, hogy rengeteget fejlődött a fénytechnika, azaz a pálya bevilágítása (a napfeklete és lemente egyszerűn fantasztikus még hdr nélkül is!). A napszakváltás és az időjárás változása miatti fényjelenségek olyanok, hogy néha csak ezért megállsz mondjuk lovaglás közben, hogy ebben gyönyörködj! És ezt nagyon durva játékon belüli kontraszt és hdr állítási lehetőséggel lehet fokozni vagy gyengíteni, szóval igen, kell egy új HDR-es tévé! Ennyit a grafikáról!

Lovaglás! Jó, élvezetes, de a Red Dead 2-őt (azaz a lószimulátort) jó ideig semmi se fogja letaszítani a trónról! Itt nincsenek licenszelt lovak és a kusztomizálás is karcsú, de a választott megjelenésű pacit hívhatod a semmiből, szóval pipa!

Ruhák! Mivel szép a grafika, ezért szépen kidolgozottak a ruhák is, ami hozza magával a kényszert a fanatikus rpg rajongóban, hogy szedjen össze mindig mást és azt fejlessze! Hát igen, nem akarok erről részletesen írni, nagyon jól kinéző és nagyon jó tulajdonságokkal rendelkező páncélok vannak, amiket érdemes legalább részben vagy teljes szettben viselni, mert hasznos bónuszokat adnak!

ÉS itt van egy hatalmas trollság Ubisoft részéről, merthogy összeszedtem egy fejpáncélt (Magister's Mask) ami egy SZÁJAT ÉS ORROT EGYARÁNT ELFEDŐ maszk, és ha felteszed Eivorra, még a hangja is olyan tompított lesz, mint ahogy maszkkal a szádon beszél! Bekaka, hát így Covid idején mi kellhet még, hogy a játékban is maszkot hordhassak? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Fegyverek! Sajnos még nem szedtem össze dárdát (pedig azt szertnék nagyon), mert ennyire nem járok utána internet alapon a cuccoknak, ami jön, az jön, de hát lesz itt minden kérem szépen, ráadásul ami nagyon bejön, hogy az általad használ fegyvertől függően gyönyörűséges kivégzési animációk léteznek, egyszerűen öröm nézni! Jelenlegi kedvencem, hogy a kétkezes kardommal úgy néz ki a finisher move, hogy alsó csapással ledöntöm a lábáról az ellent és szinte még el se dőlt rendesen, de már levágom a fejét! Zseniális...

Én a fegyverek fejlesztésétől (különféle prémium nyersanyagokkal lehet csak magasabb szinten már upgradelni, de cserébe vizuálisan is szebb lesz a fegyver) leszek mindig teljesen függő! Most amim van kétkezes kardom, nagyon bejön! És még lehet húzni, ami még jobban bejön!

Skillek! Nagyon átjön ez a skill-fa rendszer, módszeresen lehet olyan irányba fejlődni, amilyen játékstílust szeretsz és amilyen páncélokat és fegyvereket viselsz, ahhoz igazodjanak a skilljeid és azokat a tulajdnoságokat erősítsd! Nagy pirospont a játéknak ezen a téren!

Nagyon sokat lehetne még írni a játékról, de nem akarok! Ne a netet olvasgassátok és ne nézegessetek videókat a játékról, csak ha nagyon elakadtatok valamiben. Inkább csak játszatok, azaz akár a sztorit csinálod, akár csak járod a vidéket, ugyanolyan izgalmas, tele érdekes mellékküldivel, kincsekkel, nyersanyaggal, mindennel ami egy jó sandbox játékhoz kell!

Thor ereje legyen veletek amikor lecsaptok ellenségetekre!

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tcGF0cmVvbi1tcHVcIj5cbjxhIGhyZWY9XCJodHRwczpcL1wvcGF0cmVvbi5jb21cL2dhbWVyMzY1XCIgdGFyZ2V0PVwiX2JsYW5rXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvcGF0cmVvbi1tcHUtYmcucG5nXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvcGF0cmVvbi1tcHUtcm0ucG5nXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvcGF0cmVvbi1tcHUtcmliYm9uLnBuZ1wiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj5cbjxzdHlsZT5cbi4tLXBhdHJlb24tbXB1e1xuXHRvdmVyZmxvdzpoaWRkZW47XG5cdHdpZHRoOiAzMDBweDtcblx0aGVpZ2h0OiAyMDBweDtcblx0cG9zaXRpb246IHJlbGF0aXZlO1xufVxuLi0tcGF0cmVvbi1tcHUgaW1ne1xuXHR0cmFuc2l0aW9uOiBhbGwgLjNzO1xuXHRwb3NpdGlvbjphYnNvbHV0ZTtcblx0dG9wOjA7IGxlZnQ6MDtcbn1cbi4tLXBhdHJlb24tbXB1IGltZzpudGgtY2hpbGQoMSl7XG5cdGZpbHRlcjogYmx1cigycHgpO1xuXHR0cmFuc2Zvcm06IHNjYWxlKDEuMSk7XG59XG4uLS1wYXRyZW9uLW1wdTpob3ZlciBpbWc6bnRoLWNoaWxkKDIpe1xuXHRmaWx0ZXI6IGJsdXIoNHB4KTtcblx0dHJhbnNmb3JtOiBzY2FsZSgxLjEpO1xufVxuXG4uLS1wYXRyZW9uLW1wdTpob3ZlciBpbWc6bnRoLWNoaWxkKDEpe1xuXHRmaWx0ZXI6IGJsdXIoMCk7XG5cdHRyYW5zZm9ybTogc2NhbGUoMSk7XG59XG48XC9zdHlsZT4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8wNVwvcGF0cmVvbi1tcHUtcmliYm9uLnBuZyIsIlwvfmZzXC9iYW5uZXJcLzAwXC8wMFwvMDVcL3BhdHJlb24tbXB1LWJnLnBuZyIsIlwvfmZzXC9iYW5uZXJcLzAwXC8wMFwvMDVcL3BhdHJlb24tbXB1LXJtLnBuZyJdLCJ1cmwiOiIifQ==

Comedian
Top 10 - 2020 legjobb filmjei

Sorra vesszük a tavalyi év legjobb filmjeit.

22 órája
2

Comedian
Batman: Gotham gázlángfényben

A viktoriánus kori Denevérember Hasfelmetsző Jack nyomában.

1 napja
1

Comedian
Pár dollárral többért

Eastwood-retrospektív #2: A fejvadász szakma szépségei.

3 napja

Comedian
Hulk: Világháború

Egy szabály mind felett.

3 napja
7

pendrivedealer
Még mindig AniMonológok!

Sziasztok! Nem is tudom mikor volt utoljára, hogy csak a videókészítéssel, animációzással kapcsolatba írtam nektek, de időhiány miatt ez egy ilyen csonka bejegyzés lesz.

4 napja
2

Comedian
Batman: Az első év

A legenda kezdete...

4 napja
2

Cash Bacsi
Infinite Galaxy - Teszt (iOS)

Ki ne vágyna egy jó kis űroperára?

4 napja

Comedian
Batman: A gyilkos tréfa

Az őrület gondtalan, boldog szépségei.

2021.04.01.
12

Comedian
WandaVision

A gyász és a valóság elviselhetetlen keserűsége.

2021.03.31.
10

Comedian
Egy maréknyi dollárért

Eastwood-retrospektív #1: A nyers realizmussal és szatirikus humorral felmutatott szigorú, ámde cinikus mosolyú középső ujj.

2021.03.30.
2

CHASE
A 90-es évek legjobb filmjei

Én nem tudom olyan szépen megcsinálni mint Liquidék, de remélem így is megfelel.

2021.03.28.
27

p34c3
Videojáték zene TOP 20

Nemcsak játék, de egyéb tevékenységek közben is szívesen hallgatom a videojátékok zenéit, a kedvenceimből készítettem most egy top 20-as listát. A lista nem feltétlenül a dalokra vonatkozik, hanem a teljes albumra, egy játéksorozatból nem került be több rész zenéje, noha többször is indokolt lett volna.

2021.03.26.
15

c1b3rpunk
Dual Sense broken spring

Decembertől februárig bírta a PS5 kontrollerem R2 gombjának rugója.

2021.03.25.
3

Stadia HUN
Resi 8 és 7! - Stadia News #1

Aktuális hírek a Stadiáról. Atom bejelentések!

2021.03.23.
6

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2021

Újabb játékok a hallhatatlanná válás felé

2021.03.18.
3

p34c3
Az én Fantasztikus Négyesem

A Konnektor podcast istállójából, Warhawk prezentációjában indult el a közelmúltban egy új podcast, amelyet Fantasztikus Négyes címmel érdemes keresnünk és hallgatnunk, ha kíváncsiak vagyunk, hogy beszélgetőpartnerei számára melyek voltak azok a videojátékok melyek utólag visszatekintve formálták az ízlésüket, olyanok, melyek többé tették őket, melyek valamennyire meghatározták, ki is az ember, akit ma ismerünk.

2021.03.14.
34

vem
Az "inventory hell" jelenség

A mostani videóban arról mesélek, milyen mechanikák vezetnek ahhoz hogy tele leszünk haszontalan és/vagy nehéz dolgokkal, melyik játék hogy próbálta ezt kezelni és mit várhatnánk el joggal a jövő játékaitól.

2021.03.07.
10

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

2021.03.02.
7

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

2021.03.01.
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

2021.02.28.
44