Ördög2020.11.16. 09:40

Valhalla

Régen írtam... Csak akkor szoktam, ha megfog valami... Nem szeretnék komolyabb elemzésbe belemenni, nem is játszottam még vele annyit, hogy ezt megtehessem józanul, szóval inkább első kellemes benyomás:

Szóval a hétvégén megtekertem a Valhallát, bár ez csak olyan huszon pár óra jétékidőt jelent, de azért el lehet dönteni, hogy jó-e vagy sem!? Bár olvastam már mindenféle véleményt - mondjuk nagyobb indoklás nélkülit - majd változik az a vélemény, merthogy a játék szerintem zseniális!

Jóllehet nem akkora dobás, mint mondjuk a Red Dead 2 volt, amikor megjelent, viszont nagyon szép, tényleg hozza a várt szintet és emellett képes az addikcióra is! Engem legalább is behúzott, inkább azzal játszanék most is, mint dolgozok basszus...

Egyszóval röviden: RAID!!! (aki játszik vele az érti!!!)

Bővebben: A lényeg, hogy megvessük lábunkat zűrösen zord időket megélő kora középkori Anglia területén, tehát valamilyen módon teret nyerjen a viking hódítás, akár erővel, akár szövetség kötésével, akár toborzással, mármint a már ott élő korábbi vikingek magunk mellé állításával. De persze a legjobb az erővel, szóval RAID!!! Mindemellett pedig fejlesszük szépen a kis falunkat, hogy egyre hatalmasabbak legyen Eivor(ék)... vagy mink... vagy mi? Na de nem is ez a lényeg, ez csak a háttér. Mitől lesz addiktív egy új játék?

Mivel új... Aha, de ez mit is jelent? Hát pl. azt, hogy vennem kell egy hdr-es tévét! Mert ugyan 4k-s a tévém, és nagyon szép, aprólékos a grafika, de még így hdr nélkül is látom, hogy rengeteget fejlődött a fénytechnika, azaz a pálya bevilágítása (a napfeklete és lemente egyszerűn fantasztikus még hdr nélkül is!). A napszakváltás és az időjárás változása miatti fényjelenségek olyanok, hogy néha csak ezért megállsz mondjuk lovaglás közben, hogy ebben gyönyörködj! És ezt nagyon durva játékon belüli kontraszt és hdr állítási lehetőséggel lehet fokozni vagy gyengíteni, szóval igen, kell egy új HDR-es tévé! Ennyit a grafikáról!

Lovaglás! Jó, élvezetes, de a Red Dead 2-őt (azaz a lószimulátort) jó ideig semmi se fogja letaszítani a trónról! Itt nincsenek licenszelt lovak és a kusztomizálás is karcsú, de a választott megjelenésű pacit hívhatod a semmiből, szóval pipa!

Ruhák! Mivel szép a grafika, ezért szépen kidolgozottak a ruhák is, ami hozza magával a kényszert a fanatikus rpg rajongóban, hogy szedjen össze mindig mást és azt fejlessze! Hát igen, nem akarok erről részletesen írni, nagyon jól kinéző és nagyon jó tulajdonságokkal rendelkező páncélok vannak, amiket érdemes legalább részben vagy teljes szettben viselni, mert hasznos bónuszokat adnak!

ÉS itt van egy hatalmas trollság Ubisoft részéről, merthogy összeszedtem egy fejpáncélt (Magister's Mask) ami egy SZÁJAT ÉS ORROT EGYARÁNT ELFEDŐ maszk, és ha felteszed Eivorra, még a hangja is olyan tompított lesz, mint ahogy maszkkal a szádon beszél! Bekaka, hát így Covid idején mi kellhet még, hogy a játékban is maszkot hordhassak? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Fegyverek! Sajnos még nem szedtem össze dárdát (pedig azt szertnék nagyon), mert ennyire nem járok utána internet alapon a cuccoknak, ami jön, az jön, de hát lesz itt minden kérem szépen, ráadásul ami nagyon bejön, hogy az általad használ fegyvertől függően gyönyörűséges kivégzési animációk léteznek, egyszerűen öröm nézni! Jelenlegi kedvencem, hogy a kétkezes kardommal úgy néz ki a finisher move, hogy alsó csapással ledöntöm a lábáról az ellent és szinte még el se dőlt rendesen, de már levágom a fejét! Zseniális...

Én a fegyverek fejlesztésétől (különféle prémium nyersanyagokkal lehet csak magasabb szinten már upgradelni, de cserébe vizuálisan is szebb lesz a fegyver) leszek mindig teljesen függő! Most amim van kétkezes kardom, nagyon bejön! És még lehet húzni, ami még jobban bejön!

Skillek! Nagyon átjön ez a skill-fa rendszer, módszeresen lehet olyan irányba fejlődni, amilyen játékstílust szeretsz és amilyen páncélokat és fegyvereket viselsz, ahhoz igazodjanak a skilljeid és azokat a tulajdnoságokat erősítsd! Nagy pirospont a játéknak ezen a téren!

Nagyon sokat lehetne még írni a játékról, de nem akarok! Ne a netet olvasgassátok és ne nézegessetek videókat a játékról, csak ha nagyon elakadtatok valamiben. Inkább csak játszatok, azaz akár a sztorit csinálod, akár csak járod a vidéket, ugyanolyan izgalmas, tele érdekes mellékküldivel, kincsekkel, nyersanyaggal, mindennel ami egy jó sandbox játékhoz kell!

Thor ereje legyen veletek amikor lecsaptok ellenségetekre!

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

3 napja
8

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

5 napja
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém. (Nem kell aggódni, nem írok végig rímekben.)

5 napja
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

7 napja
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

9 napja
8

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
20

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4