Transformers Battlegrounds

Kenny2020.12.07. 18:14

A 80-as években az egyik kedvenc mesém és képregényem a Transformers robotok, azaz az Alakváltók kalandjai voltak. A teljes G1 széria megvan DVD-n is, illetve imádtam az 1986-os egészestés történetet is. A filmeket ellenben gyűlöltem, mert bugyuta látványfilmek voltak, ahol elveszett az a szellemiség, ami miatt szerettem az Autobotok és Álcák harcát.

A Transformers misztikus jelenség volt, ahol az ember egy jelentéktelen húslény - szinte egy neandervölgyi, a technológia és tudományban jóval előrébb lévő robotokhoz képest. Aztán a karakterek is zseniálisak voltak egytől egyig. Megatron, Üstökös, Fülelő, Optimusz, Sokkoló, Mogorva - csak, hogy pár népszerűt említsek. Mind a mai napig készülnek új sorozatok a témában, a legújabb a tesztalany, A Transformers Battlegrounds alapját adó Cyberverse széria – igazat megvallva, az eredeti első generációs részekhez véleményem szerint egyik sem nőtt fel, sem a robotok kinézetében, sem a történet mélységében sem, de talán megjelenítésben a tárgyalt ciberverzum hasonlít rá a legjobban.

A körítés adott, de miről is szól a mostani játék? A Battleground egy körökre osztott, Fire Emblem/Final Fantasy Tactics szerű táblás stratégiai játék. Természetesen nem a komplexebb fajtából, ugyanis látszik, hogy ezzel inkább a fiatalabb játékosokat célozza meg. Nincsen kismillió kaszt, tonnányi stratégiai lehetőség, illetve a rossz döntéseink sem végzetesek. Azt, hogy mennyire korlátozottak a lehetőségek jól mutatja, hogy csak három fajta karaktertípusunk van. Ilyenek a tank jellegű karakterek, mint például Optimusz fővezér. Ők erős támadásokkal rendelkeznek, rengeteg életerejük van, de a térképen lassan mozognak, kevesebb távot tudnak megtenni. A tankon túl vannak a gyógyítók, mint például Arcee, akik a tankok képességeinek reciprokját birtokolják. A harmadik típusú robot a kettő közötti, az úgynevezett cserkész kaszt - ilyen Űrdongó is. Minden szereplő 3 egyedi képességgel rendelkezik, de ezek epizódonként cserélhetőek. Az erősségüktől függ, hogy mennyi Energon kristályt, azaz támadó pontot használnak el.

Jól kell taktikázni, ugyanis a lépések is merítik a felhasználható energiát, így lehet, a legerősebb speciális támadásra már nem lesz lehetőségünk. Tetszett az, hogy folyamatosan társulnak új szereplők az egységeinkhez, akiknek van egy Ultimate támadása is - Mogorva például lángcsóvával egyszerre több ellenfelet is képes megsebesíteni.

Nem nehéz amúgy a játék, de élvezetes, és a számos karakter miatt még ott van az emberben az a gyermeki kíváncsiság, hogy ki is lesz a következő csapattárs. A feladatok legtöbbször kimerültek abban, hogy juss el A pontból B-be, illetve likvidáld az összes ellenfelet - mégis valahogy egyszer sem vált unalmassá. A játékmeneten túl a körítésről már nem tudok sajnos sok pozitívat mondani. A látvány a PS2-es érát juttatja eszünkbe, így mondhatni funkcionális. Történetvezetésben átvezetővideók nincsenek, csak játékgrafikával ábrázolt párbeszédek vannak, amelyek szintén nem túl izgalmasak. Irányításnál kifogásoltam, hogy Switch-en nincsen éríntőképernyős kontroll - ilyen típusú játéknál ugyanis elvárható ez a lehetőség. Nehézsége könnyű, játékideje nagyjából 20 óra. A story mód mellett van többjátékos Arcade mód is, ahol számos játékstílusban mérhetjük össze taktikai érzékünket. A főjátékkal ellentétben, itt már lehetőségünk van Álcákkal is lenni.

Összeségében jól szórakoztam a Transformers Battegrounds-szal de hasonló stílusban találni jobbakat is, ha keményvonalasan űzöd ezt a stílust. Könnyed kikapcsolódásra vágyóknak tudom ajánlani vagy kisgyerekes családosoknak.

Pontosan
7
Transformers Battlegrounds | Kiadó: Outright Games | Fejlesztő: Coatsink | Platform: Xbox / PS / Switch | Kategória: Stratégiai RPG | Megjelenés: 2020. október 23. | Ár: 40 EUR

PlayStation Plus: februári trió

Érkezik a Destruction AllStars! De a Sony nem bízta pusztán egy teljesen új PlayStation 5 játékra a következő hónap sikerét.

33 perce
5

The Medium

Médiumként az élők és holtak világa között ragadva legalább olyan nehéz helyzetben vagyunk, mint mikor egyszerre szeretnénk régimódi és modern horrorjátékot fejleszteni. Tesztlaborban a The Medium.

4 órája
5

The Lord of the Rings: Gollum csak 2022-ben!

A Daedalic Entertainment végül a Nacon kiadói részlegével együttműködve fogja tető alá hozni a kalandot. Jövőre.

9 órája
3

Ghosts ‘n Goblins Resurrection trailer

35 év után visszatér Arthur lovag, hogy folytassa izzasztó harcát zombikkal, csontvázakkal és a medvedisznóemberrel.

10 órája
8

Werewolf: The Apocalypse és az alakváltás

A Styx és a Call of Cthulhu fejlesztőinek új projektje alakváltó vérfarkassal csábít egy dupla "A" kalandra.

10 órája
7

Game Pass: 18 millió előfizető

A szolgáltatás megállíthatatlan. De az üzleti jelentés többi eleme miatt sem kell szégyenkeznie a redmondiaknak.

10 órája
14

Biomutant: májusi mutáns aranyat ér

Kiderült végre a régóta halogatott THQ akció-kalandjáték megjelenésének időpontja.

1 napja
6

Atelier Ryza 2: Lost Legends and the Secret Fairy

Irány a műhely, és jöhet a kotyvasztás! Az Atelier Ryza 2 kellemes JRPG élményt kínál mindenkinek, és a sorozat úgy látszik 2021-ben is pozitív irányba tudja billenteni az értékelést!

1 napja
4

The Walking Dead: Saints & Sinners milliók

A tavalyi év egyik legkiemelkedőbb VR kalandja több mint 29 millió dollár bevételt termelt mindössze tizenkét hónap alatt.

1 napja
8

Resident Evil Village: gyűjtői a hideg ellen

Átfagytál a zord téli időjárásban, netán "remegve" várod (kac-kac) a Resident Evil Village megjelenését? Ne', kabát!

1 napja
6

Mortal Szombaaat!

Azazhogy péntek. Vagyis... Valamikor a hetekben friss képeket kaptunk a készülő MK filmből!

1 napja
11

Monster Jam Steel Titans 2: márciusi monszták

Folytatást kap a különleges témát feldolgozó verseny-árkádjáték. Jöhetnek a monszta-titánok?

1 napja
1

Ezeket tudja a Supercross 4

Friss-fröcsögős traileren mutatkozik meg a márciusi motorjáték.

1 napja
2

RIDE 4: next gen kétkerekezés

A friss trailer felsorolja az eredeti cím érdemeit, és bevonja a képbe a következő generációs frissítéseket is.

1 napja

Elasto Mania Remastered: bejelentés

Az informatika órák hű társa 20 év után konzolokra is ellátogat. Ráadásul rögtön minden jelenleg elérhető masinára!

2 napja
14

Asha in Monster World: friss mozgóképen

A Wonder Boy sorozat negyedik részének felújítása lassan révbe ér.

2 napja
1

I Saw Black Clouds: új interaktív kaland

A Wales Interactive megbízhatóan szolgáltatja a következő interaktív mozikalandot, amiben a sötét titkoké a főszerep.

2 napja

Mutropolis: helló Broken Age!

Kedves kaland, aminek az a tanulsága, hogy ne haragítsd magadra az isteneket.

2 napja

Shakes on a Plane

Hogy lehet megbolondítani egy egyszerű stewardess szimulátort az utóbbi évek egyik legszürreálisabb sztorijával? Hát így.

2 napja

Turrican Flashback jön a héten

Négy klasszikus Turrican játék felújítása, csinosított, modernizált köntösben. Trailer is van.

2 napja
17