[SZŐNYEG ALATT] 2021 legjobb játékai jövőre érkeznek

2021 legjobb játékai jövőre érkeznek

sQrNagy Csaba2021.12.18. 20:10

Mi jut eszedbe, ha azt mondom 1997? Valószínűleg a Final Fantasy VII. Grand Theft Auto. Fallout. Goldeneye 007. Age of Empires. Na és 1998? Legend of Zelda: Ocarina of Time. Metal Gear Solid. Half-Life. Starcraft. Mario Party. Folytassuk? 2001. Halo: Combat Evolved. ICO. Max Payne. Super Smash Bros. Melee. Animal Crossing. 2007. BioShock. Uncharted. Mass Effect. Portal. Super Mario Galaxy. 2011. Dark Souls. Minecraft. The Elder Scrolls 5: Skyrim. 2017. The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Horizon Zero Dawn. Super Mario Odyssey. Resident Evil 7. PUBG.

Néhány év kétségkívül felejthetetlenné válhatott mindenki számára mióta joystickot döntögetünk, kontrollert szorongatunk és kergetjük az egeret az asztalon. Most pedig úgy tűnik, hogy 2022 szintén minden idők egyik legerősebb videojátékos éve lehet! Mondjuk nem véletlenül. A borítóképen lévő fejlesztői és kiadói üzenetek mindennapossá váltak az elmúlt hónapokban a közösségi felületeken, a 2021-re várt felhozatal jelentős része pedig szépen lassan kicsúszott a kezeink közül. Sepregető rovatunkban éppen ezért az idei esztendő 2022-re tolt megjelenéseit igyekeztük összelapátolni a szőnyeg alól. Nem lesz rövid a lista!

TOM CLANCY'S RAINBOW SIX: EXTRACTION | Ubisoft Montreal

A Rainbow Six Siege idegen parazitákat célkeresztbe helyező spin-off felvonását még az Ubisoft 2019-es E3 konferenciáján leplezték le hivatalosan. Az eredeti tervek szerint már a rákövetkező évben fel kellett volna tűnnie a digitális piactereken, az Archaeans invázió azonban úgy tűnik 2022. január 20-ig még várat magára.

DYING LIGHT 2: STAY HUMAN | Techland

A Dying Light ( 2015 ) folytatását Chris Avellone mutatta be a Microsoft 2018-as E3 konferenciáján, aztán egy időre magával is rántotta a szexuális zaklatásokról szóló botrány kirobbanásával. Idén májusban terelték csak újra össze a zombi hordát, decemberi megjelenést ígérve. A polcokra végül nem került fel, de aranylemezre legalább már igen! 2022. február 4-ig kell várnunk Aiden Caldwell kalandjára.

SIFU | Sloclap

Az Absolver fejlesztőinek új projektje idén év elején mutatkozott be a PlayStation aktuális State of Play műsorában, egy 2021-es dátummal zárva a látványos prezentációt. Az új információk alapján viszont a kung fu bosszútörténetbe ágyazott ígéretes beat 'em up játékra 2022. február 8-ig még mindenképpen várnunk kell.

TOTAL WAR: WARHAMMER III | Creative Assembly

A SEGA 2016-ban hozta át népszerű körökre osztott / valós idejű stratégia sorozatát a Games Workshop Warhammer világába, amihez egy évvel később folytatás is érkezett. A trilógia záró darabját idén év elején jelentették be, de a fennmaradó hónapok kevésnek bizonyultak a projekt befejezéséhez. A káosz istenei és az ogrék jelenleg úgy tűnik, hogy leghamarabb 2022. február 17-én csaphatnak össze újra.

THE KING OF FIGHTERS XV | SNK

Az 1994-ben útjára indított sorozat legújabb darabjáról először 2018-ban hallhattak a rajongók. Később nem csupán a formális bejelentés történt meg egy 2020-as dátum kijelölésével, de az SNK elnöke ( Zhihui Ge ) az is elárulta, hogy teljesen átálltak az Unreal Engine használatára - a prezentáció új szintre emeléséhez. Jelenleg azt ígérik, hogy 2022 első negyedévében térhetnek vissza a harcosok az öltözőből.

HORIZON: FORBIDDEN WEST | Guerrilla Games

A Horizon Zero Dawn ( 2017 ) közvetlen folytatását a PlayStation 5 tavalyi bemutatkozó műsorában leplezték le és sokáig úgy tűnt, hogy sikerül tartani a 2021-es megjelenést. Májusban negyedórán keresztül láthattuk mozgásban a State of Play keretében és Hermen Hulst is bizakodó volt a fejlesztés előrehaladásával kapcsolatban - de a minőség mindennél fontosabb. Aloy kalandja így csak 2022. február 18-án folytatódhat.

GRAN TURISMO 7 | Polyphony Digital

Közel kilenc év után ismét számozott folytatással jelentkezik a legendás simcade autóverseny széria. Az előző generáció online kompetitív fókuszát picit háttérbe szorítva ezúttal ismét teljes értékű karrier módot kapunk és számtalan lehetőséget ahhoz, hogy továbbra hódolhassunk a négykerekűeknek. A Gran Turismo 7 2022. március 4-én gurulhat ki a pályára.

ADVANCE WARS 1+2: RE-BOOT CAMP | WayForward

A sorozat 20. évfordulóját sajnos lekéste a két egybecsomagolt felújítás, de remélhetőleg jövőre már új köntösben láthatjuk a Game Boy Advance klasszikusokat. Az Intelligent Systems körökre osztott stratégiai játékainak első két részét ezúttal a WayForward igyekszik modern vizualitással és újrahangszerelt zenei anyaggal visszahozni a köztudatba valamikor 2022. tavaszán.

GHOSTWIRE: TOKYO | Tango Gameworks

A Bethesda Softworks 2019-es E3 konferenciáján tűnt fel először a GhostWire: Tokyo, majd nem sokkal később kiderült, hogy a The Evil Within lázálmai után most közvetlenül belső nézetből játszik majd az idegeinkkel Shinji Mikami. Főszereplőnk, Akito természetfeletti képességei bizonyára hasznosak lesznek Tokió démoni lelkek és gonosz szellemek uralta utcáiban. Valamikor 2022-ben.

HOGWARTS LEGACY | Avalanche Software

Miközben J.K. Rowling az utóbbi időben minden nyilatkozatával igyekszik romba dönteni az általa megálmodott világot, az írónőtől függetlenítve magát a 25 éves múltra visszatekintő Avalanche Software igyekszik megőrizni valamit a varázslatból. Közvetlenül az 1800-as évekbe repítve minket vissza! Roxfort az utolsó bagolyposta szerint valamikor 2022-ben nyithatja meg a kapuit nekünk, mugliknak is!

SHADOW WARRIOR 3 | Flying Wild Hog

A Devolver Digital 2020-as őrült E3 műsorában tűnt fel először Lo Wang legújabb kalandja, aki ismét méretes fegyverarzenállal és őrült katana-kaszabolással igyekszik megmenteni a világot a szörnyszülöttektől. Meg igazából mindenkitől, aki a három méteres körén belülre kerül. A Flying Wild Hog most 2022-re keres új időpontot mindehhez.

VAMPIRE: THE MASQUERADE – BLOOLINES 2 | Hardsuit Labs Inc. / Ismeretlen stúdió

2019-ben egy fiktív randi applikációval kezdte el a Vampire: The Masquerade – Bloodlines ( 2014 ) közvetlen folytatásának marketing kampányt a Paradox Interactive. Azóta már fejlesztőcsapatot váltott a projekt és a célplatform is kiegészült az újgenerációs konzolokkal, így a vámpírok lakta Seattle csak valamikor 2022-ben fogadja az első turistákat.

SCORN | Ebb Software

A H. R. Giger és Zdzisław Beksiński munkái által inspirált belső nézetű túlélő horror 2014-ben tűnt fel egy rövid távon megbukó Kickstarter kampánnyal. Szerencsére egy lelkes magánbefektetésnek hála azonban folytatódhatott a fejlesztés, amit már egy sikeres közösségi finanszírozás egészített ki 2017-ben. Azóta a Microsoft is szerzett egy időszakos konzol exkluzivitást a projektre tavaly, így remélhetőleg valamikor 2022. októberében elnyerheti végleges formáját.

THE LORD OF THE RINGS: GOLLUM | Daedalic Entertainment GmbH

A Daedalic Entertainment 2019-ben jelentette be, hogy számos kiváló klasszikus kalandjátéka után egy A Gyűrűk Ura regények és filmek előtt játszódó projekten dolgoznak. A Gollum némi akciót és lopakodást is visz a megszokott elemek közé, utóbbit azonban olyan komolyan veszi, hogy már a második éven surran át feltűnés nélkül. Valamikor 2022-ben talán kilép majd az árnyak közül.

SOL CRESTA | Platinum Games

Áprilisi tréfának tűnhetett először, de a PlatinumGames abszolút komolyan gondolja a Neo-Classic Arcade vonal elindítását a legendás Nichibutsu shoot 'em up játékok feltámasztásával! A stúdió a Hamster Corporation csapatával együtt dolgozva egy idei megjelenésben bízott, de az űrhajók csak valamikor 2022-ben szállhatnak fel - kizárólag digitális platformokról.

LEGO STAR WARS: THE SKYWALKER SAGA | Traveller's Tales

A mindhárom trilógiát felölelő ambiciózus projekt először 2019-ben tűnt fel a Microsoft E3 konferenciáján, majd legközelebb a Star Wars: Skywalker kora vetítéséhez igazodva mutatta meg magát. Azóta viszont már több alkalommal tolták el az aranylemezre kerülését, jelenleg úgy tűnik, hogy valamikor 2022 elején vehetjük át a mintegy 300 különböző karakter egyike fölött az irányítást.

CRIMSON DESERT | Pearl Abyss

A Black Desert Online MMO világából próbál ezúttal egyjátékos, narratív központú szerepjátékot formálni a dél-koreai stúdió. Az első villanások kétségkívül ígéretesek voltak a Pearl Abyss Connect 2019 műsorában, a valódi "következő generációs" élményt célul kitűző projekt azonban leghamarabb már csak valamikor 2022-ben érkezhet. Egyelőre be nem jelentett platformokra.

GOTHAM KNIGHTS | WB Games Montréal

A tavaly nyári DC FanDome műsorában pillanthattuk be először Gotham városának utcáira, ahol egy Batman: Arkham szériától történetileg független, játékmenetében is sokkal inkább az RPG elemekre támaszkodó projekt mutatkozott be. A később közzétett tartalmas gameplay bemutató ellenére azonban a megjelenés 2022-re csúszott.

STRAY | BlueTwelve Studio

Ez az egykori Ubisoft alkalmazottakból megalakult független fejlesztőcsapat HK_Project néven ismert debütáló alkotása! Hosszú utat járt be az elmúlt években, de hivatalosan csak a PlayStation Future of Gaming műsorában mutatkozott be tavaly nyáron. Az egyedi maccskalandot ( sicc? ) az Annapurna Interactive karolta fel, így remélhetőleg 2022 első felében már elmerülhetünk a robotok által benépesített egyedi sci-fi világban.

GOD OF WAR RAGNARÖK | SIE Santa Monica Studio

2018-ban teljesen újragondolták a PlayStation egyik ikonikus karakterét, így a korosodó Kratos egy sokkal emberibb, de nem kevésbé brutális utat járhatott be fiával vállvetve. A történet végére azonban maximum vessző került, amit a tavaly szeptemberben bemutatott Ragnarök írhat majd tovább. Az eredetileg tervezett 2021 helyett sajnos leghamarabb 2022 egy jelenleg ki nem jelölt napján a háromszázhatvanötből.

A következő megjelenések szintén 2022-re csúsztak...

Tovább is van, mondjam még?

Sorba szedve, egy helyen látni az érintett játékokat talán még inkább megdöbbentő lehet. Esetleg némileg elszomorító is. Pedig a fenti összefoglaló csupán egy tudatosan szelektált kivonata az idei csúszásokról szóló bejelentéseknek. Többek között nincsen benne…

A kisebb indie fejlesztések jelentős része, amelyeket szintén rengetegen várunk. Ilyen a Nobody Saves the World, a Shovel Knight Dig, a Goodbye Volcano High vagy például az Oxenfree II: Lost Signals. Kimaradtak a következő generációs újrakiadások, mint a The Witcher 3, a Cyberpunk 2077 és a Grand Theft Auto 5. Nem kerültek felsorolásra azok, ahol csak egyes platformokon késett a megjelenés. Ilyen többek között az Alfred Hitchcock – Vertigo vagy a Fall Guys. Nincsenek köztük a különböző nagyobb kiegészítők, mint a Microsoft Flight Simulator: Top Gun Expansion vagy a Destiny 2: The Witch Queen. Tudatosan kihagytuk azokat is, amelyeknél soha nem jelentettek be hivatalosan megjelenési dátumot és nem tudjuk mikor érkeznek. Ide tartozik a Diablo 4 vagy az Overwatch 2. Kimaradtak azok a címek, amelyeknek mindössze az aktuális év hónapjain belül csúsztak, mint a Battlefield 2042, Returnal vagy a Deathloop , valamint a kezdetektől 2022-re várt, csak onnan tovább tolódott címek is, mint az Elden Ring, Saints Row, Pragmata vagy éppen a Marvel’s Midnight Suns.

A csúszások éve? 2021 legjobb játékai lehet, hogy csak jövőre kerülnek a boltok polcaira, de nézzük a dolgok jó oldalát! A 2022-es felhozatal részben emiatt is ígérkezik felejthetetlennek. Számos kisebb-nagyobb projekt érhet révbe, valamint néhány régóta várt megjelenés is befut a tervek szerint a következő tizenkét hónapban. Szóval elő azokkal a kívánságlistákkal! Te melyiket várod leginkább?

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

Trailerrel hangol a közelgő nyílt bétára a MultiVersus

A nyár során belekóstolhatunk a free-to-play platform fighterbe.

17 órája

Ubisoft+ Classics: a PS Plus előfizetéshez

A PlayStation Plus Extra és Premium előfizetések 27 Ubisoft játékot is tartalmazni fognak, ami év végére 50-re nő majd az ígéretek szerint.

18 órája
3

PlayStation Plus: ilyen lesz a nyitókínálat!

Hamarosan teljesen megújul a szolgáltatás hazánkban is, az előfizetés magasabb szintjei pedig számos nagyobb címet hoznak magukkal.

19 órája
19

Heti megjelenések

1 napja
1

Sephonie

Szürrealitást keverve egy (meglepően) dinamikus platformerrel, nyakon öntve egy csésze low-poli vizualitással és meghintve egy teáskanálnyi mobilos agytornákat idéző rejtvényfejtéssel: megkapjuk az Analgesic kétfős boszorkánykonyhájából a Sephonie alapjait.

1 napja
3

The Atlas Mystery VR

Szeretjük a szabadulószobákat. A szabadulószobák jók. Még akkor is, ha nem egy társasággal, egy valós helyszínen oldjuk halomra a rejtvényeket, hanem csak egy VR szemüveg hiteti el velünk, hogy az Atlas moziban vagyunk. Teszt.

2 napja

EDGE #372 pontszámok

Trek to Yomi. Teardown. Rogue Legacy 2. Salt and Sacrifice. Dorfromantik. Citizen Sleeper. Indie kánaán az angol lap hasábjain. Kellemes pontszámokkal.

2 napja
1

Zenless Zone Zero: bejelentés

A Genshin Impact sikertörténetéért felelős miHoYo stúdiója ezúttal pisztolyt ragad és modern városi környezetbe költözik! Regisztrálj a zárt próbakörre!

2 napja
1

Kao the Kangaroo: bemutatkoznak a hősök

Az új traileren a Kao újragondolás szereplőin van a fókusz.

3 napja

Negyed órás bemutatóval jelentkezett a MultiVersus

Fejlesztők és profi játékosok csapnak össze az első gameplay látnivalóban.

3 napja
1

Jövő tavaszig megjelenhet a Skull & Bones és az Avatar: Frontiers of Pandora

Merész tervek szerepelnek a Ubisoft üzleti jelentésében.

3 napja
4

Tavaszi Zsongás 2022 - Yaga (PS)

A tavasz óhatatlanul is áttörte a tél kapuját, közeledik a húsvét, ennélfogva úgy döntöttünk, hogy csinálunk egy jó kis nyereményjátékot, hogy tovább fokozzuk a napsütéses, szép idő által nyújtott örömöket.

4 napja
406

Szivárog az (egyik?) új Silent Hill

Megbízható forrásból érkezett néhány kép, melyek állítólag egy készülő Silent Hill játékból származnak.

4 napja
22

Alan Wake: látványtervek, sorozat és Switch-verzió

Több apró, de fontos hír is érkezett az Alan Wake és a Remedy háza tájáról. Gyorsan össze is foglaljuk őket!

4 napja
3

Megjelenési dátumot kapott a Dead Space remake

A fejlesztőcsapat bejelentette, hogy a nagy sikerű horrorjáték felújítása 2023 januárjában érkezik.

4 napja
7

A tenger mélyére csábít a Silt megjelenési trailere

Fekete-fehér kaland, a tenger mélyének titkaival.

4 napja
2

Félelmetes fraktálokkal érkezik május közepén a Recursive Ruin

Megjelenési trailert kapott a matekos puzzle-játék.

4 napja
1

Wolfstride: Switchre is megjelent a mecha-rpg

A Raw Fury újabb különlegessége a "kisvásznon" is játszható.

4 napja

505 Games Spring 2022 Showcase

A 15 éves múltra visszatekintő olasz kiadó idén saját műsort állított össze és a jelek szerint számos meglepetéssel készülnek.

4 napja
1

Megérkeztek az első előzetesek az élőszereplős Resident Evil sorozatról

Júliusban nézhetjük a két idősíkon haladó történetet.

4 napja
1

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