Nioh 2: The First Samurai

ne5hVáradi Dániel2020.12.21. 14:00

A Team Ninja a Nioh első részénél már sikeresen felépített egy megjelenés utáni tartalomstruktúrát, ahol az új küldetések mellett a nehézségi szint megemelésén túl minden alkalommal egyaránt adtak újdonságot az alkalmi démonvadászoknak és a veterán szamurájoknak is. A második rész esetében az első két kiegészítőnél hasonló felállás volt megfigyelhető és szerencsére a harmadik, egyben utolsó DLC-vel is tartották magukat a már kitaposott úthoz. Ennek pedig csak örülhetnek a játék rajongói.

A The First Samuari története lezárja a The Tengus's Disciple-lel megkezdett időutazós vonalat, egyben remekül kapcsolódik az alapjátékhoz is, hiszen nem pusztán annak főellensége, Otakemaru kerül a középpontba, de egyben az ő tetteinek motivációi is. Valamint főszereplőnk titokzatos múltja is némileg tisztább képet kap az események végén. A Team Ninja az első rész záróakkordjával, a Bloodshed's Enddel már egyszer igen magasra tette a lécet a játék kibővítését illetően és szerencsére a folytatással is meg tudták ugyanezt ismételni. Bár a fő küldetések száma ezúttal sem kimagasló, a pályák kialakítása mindenképpen elismerésre méltó, láthatóan a minőséget helyezték előtérbe a mennyiség helyett, bár némi újrahasznosítást ezúttal is tetten érhetünk, a teljesen új helyszínek azonban egyértelműen a játék legjobbjai között kapnak helyet.

A legmagasabb új nehézségi szint mellett a készítők ismét elérhetővé tették az első rész endgame tartalmát, az Abyss-t, bár esetünkben Underworld név alatt fut. A névváltoztatás néhány módosítást is hozott maga után, ezek mindegyike pedig üdvözlendő, hiszen olyan áramvonalasításokat hoztak, amikkel csak profitálhatnak a játékosok. Az első részből ismerős felvett tárgyak megtisztítása (csak az Abyss-ból való sikeres távozás után tudtuk meg, pontosan milyen perkek is vannak a tárgyainkon) eltűnt, ennek köszönhetően akkor sem kell üres kézzel távoznunk az alvilágból, ha esetleg elbuknánk az aktuális szintet. Változtattak továbbá a szinteken elérhető módosítókon is, ezúttal nem negatív státuszoktól kell megszabadulnunk, hanem pozitív bónuszokat kell összegyűjtenünk, ezt pedig nem négy, egymástól független kis területen kell megtennünk, hanem egy nagy pályarészen. Ez elsőre visszalépésnek hangozhat, azonban lényegesen lecsökkentették a töltésekkel való üresjáratokat, valamint a bónuszokért felelős kodamák kalapjainak színkódolása alalpján összeszedhetjük kizárólag azokat a passzív bónuszokat, amikre szükségünk van. Ezen felül egy árussal is találkozhatunk, a nála vásárolt passzív bónuszok nagy része pedig az Underworldön kívül is kifejti hatását, ezzel megkönnyítve az éppen kiválasztott új fegyverek vagy páncélok megszerzését.

Ha pedig a fegyverek és páncélok szóba kerültek, ezen a téren jelentősen túlteljesített a Team Ninja. Arra számítani lehetett, hogy a korábbi DLC-khez hasonlóan ezúttal is kapunk néhány új szettet, amivel a buildek állóvízét kicsit felkavarják, azt azonban legvadabb álmomban sem hittem, hogy a már elérhető páncélegyüttesek is kapnak egy-egy új bónuszt a meglévők mellé. Ezzel a már ismert és bejáratott szettek egy teljesen új szintre lettek emelve, ha pedig ezekhez hozzávesszük, hogy az új tárgyakon túl a démoni ellenfelekből szerezhető soul core-ok is kaptak egy magasabb ritkasági szintet (amivel tovább erősíthetjük a belőlük származó képességeket), akkor a lehetőségek tárháza csak még jobban kitárul. Ráadásul itt még nem érnek véget az új lehetőségeket taglaló pontok, hiszen a DLC-t megelőző ingyenes frissítés minden fegyver esetében néhány új skillt adott a játékosoknak, valamint a fegyvereken, páncélokon és kiegészítőkön teljesen új perkek is megjelentek, ezáltal a lehető legnagyobb változatosságot adva a játékosok kezébe.

A fentiek együttesen azt jelentik, hogy az igazán elszánt játékosok minden eddiginél több lehetőséget kapnak, hogy az általuk legjobbnak vélt leosztást összehozzák, hogy aztán a leginkább embert próbáló küldetésen teszteljék, mennyire életképes a megálmodott build. Bizony, a Nioh 2 bár kicsit visszavett az előd kihívásaiból (nincsenek 2v1 párbajok például), a Team Ninja az utolsó DLC-re készült egy olyan arénával, ami garantáltan megizzasztja még a tapasztalt játékosokat is, a felkészületlenek számára pedig biztosan kellemetlen perceket fog okozni.

A Team Ninja mérnöki pontossággal ismételte meg a Nioh tartalmi támogatását a második rész esetében is, kiegészítve mindezt a folytatás során eszközölt újítások, változtatások továbbgondolásával. Ezzel egyben a Nioh 2 is méltó búcsút kapott a fejlesztőktől, a játékosok pedig ismét órák tucatjaira való elfoglaltságot kaptak, amennyiben az új nehézségi szint mellett az Underworld összes szintjét is teljesíteni akarják. 2020 ismét a Nioh éve volt, a kérdés pedig a jövőre nézve csupán annyi, hogy a februárban érkező nextgen kiadás után a stúdió új IP felé fordítja-e a tekintetét vagy készülhetünk egy harmadik démonirtásra?

Kiadó: Koei Tecmo | Fejlesztő: Team Ninja
Platform: PS4
Megjelenés: 2020. 12. 17. | Ár: 3 490 Ft

The Medium

Médiumként az élők és holtak világa között ragadva legalább olyan nehéz helyzetben vagyunk, mint mikor egyszerre szeretnénk régimódi és modern horrorjátékot fejleszteni. Tesztlaborban a The Medium.

2 órája
3

The Lord of the Rings: Gollum csak 2022-ben!

A Daedalic Entertainment végül a Nacon kiadói részlegével együttműködve fogja tető alá hozni a kalandot. Jövőre.

8 órája
2

Ghosts ‘n Goblins Resurrection trailer

35 év után visszatér Arthur lovag, hogy folytassa izzasztó harcát zombikkal, csontvázakkal és a medvedisznóemberrel.

8 órája
8

Werewolf: The Apocalypse és az alakváltás

A Styx és a Call of Cthulhu fejlesztőinek új projektje alakváltó vérfarkassal csábít egy dupla "A" kalandra.

8 órája
7

Game Pass: 18 millió előfizető

A szolgáltatás megállíthatatlan. De az üzleti jelentés többi eleme miatt sem kell szégyenkeznie a redmondiaknak.

9 órája
12

Biomutant: májusi mutáns aranyat ér

Kiderült végre a régóta halogatott THQ akció-kalandjáték megjelenésének időpontja.

23 órája
6

Atelier Ryza 2: Lost Legends and the Secret Fairy

Irány a műhely, és jöhet a kotyvasztás! Az Atelier Ryza 2 kellemes JRPG élményt kínál mindenkinek, és a sorozat úgy látszik 2021-ben is pozitív irányba tudja billenteni az értékelést!

1 napja
4

The Walking Dead: Saints & Sinners milliók

A tavalyi év egyik legkiemelkedőbb VR kalandja több mint 29 millió dollár bevételt termelt mindössze tizenkét hónap alatt.

1 napja
8

Resident Evil Village: gyűjtői a hideg ellen

Átfagytál a zord téli időjárásban, netán "remegve" várod (kac-kac) a Resident Evil Village megjelenését? Ne', kabát!

1 napja
6

Mortal Szombaaat!

Azazhogy péntek. Vagyis... Valamikor a hetekben friss képeket kaptunk a készülő MK filmből!

1 napja
11

Monster Jam Steel Titans 2: márciusi monszták

Folytatást kap a különleges témát feldolgozó verseny-árkádjáték. Jöhetnek a monszta-titánok?

1 napja
1

Ezeket tudja a Supercross 4

Friss-fröcsögős traileren mutatkozik meg a márciusi motorjáték.

1 napja
2

RIDE 4: next gen kétkerekezés

A friss trailer felsorolja az eredeti cím érdemeit, és bevonja a képbe a következő generációs frissítéseket is.

1 napja

Elasto Mania Remastered: bejelentés

Az informatika órák hű társa 20 év után konzolokra is ellátogat. Ráadásul rögtön minden jelenleg elérhető masinára!

2 napja
14

Asha in Monster World: friss mozgóképen

A Wonder Boy sorozat negyedik részének felújítása lassan révbe ér.

2 napja
1

I Saw Black Clouds: új interaktív kaland

A Wales Interactive megbízhatóan szolgáltatja a következő interaktív mozikalandot, amiben a sötét titkoké a főszerep.

2 napja

Mutropolis: helló Broken Age!

Kedves kaland, aminek az a tanulsága, hogy ne haragítsd magadra az isteneket.

2 napja

Shakes on a Plane

Hogy lehet megbolondítani egy egyszerű stewardess szimulátort az utóbbi évek egyik legszürreálisabb sztorijával? Hát így.

2 napja

Turrican Flashback jön a héten

Négy klasszikus Turrican játék felújítása, csinosított, modernizált köntösben. Trailer is van.

2 napja
17

Heti megjelenések

Létsíkváltás hasadt személyiséggel és még néhány érdekesebb cím és port alkotja a kínálatot.

2 napja
7