[Teszt] Moving Out 2

Moving Out 2

GhzSzabó Ákos2023.09.10. 20:21

Már a 2020-ban megjelent Moving Out első részének a kritikáját is úgy kezdtem, hogy mekkora felüdülés, hogy az Overcooked mellett kaptunk még egy minőségi, logikai coach co-op játékot ami majd biztos beindítja a trendeket és több hasonló próbálkozást látunk majd. Sajnos ez a része így 3 évvel később nem annyira teljesült, pedig a második részben pont annyira szolidak azok az alapok mint az előzőben, egyedül egy kis bátorság hiányzott talán.

Ami abból látszik leginkább, hogy a folytatás bár a jó öreg “szentháromság” mentén készült, legyen nagyobb, hosszabb és lehetőleg kreatívabb, viszont talán egy kicsit túlzottan is ragaszkodtak az alapokhoz. Bár, lehet, hogy magamat cáfolom meg két mondaton belül, mivel egyszerűen az is lehet egy valid ok erre, hogy egyszerűen ebben a formulában ennyi van.

Most is, mind 3 éve, a F.A.R.T. (Furniture Arrangement & Relocation Technicians) cég büszke alkalmazottjai vagyunk, akik eléggé szabad szelleműen kezelik a professzionális költöztetés fogalmát. Fogalmazhatunk úgy is, hogy a hatékonyság nagyon sokszor (szinte mindig) az óvatosság rovására megy, hiszen az idő ketyeg, a föld forog, nincs sok időnk szórakozni, mivel még rengeteg helyet kell kipakolni. A játékmenet borzasztó egyszerű, miután kiválasztottuk a nekünk szimpatikus karaktert, nincs más dolgunk mint beugrani a kis furgonunkba és a főni által kiadott címekre megérkezve, a világító tárgyakat a lehető leggyorsabban felpakolni. Ehhez “csupán” annyit kell tennünk, hogy megfogjuk őket és oda visszük. Vagy dobjuk. Vagy kinyitunk egy napernyőt, rádobjuk az meg bepattan.

Vagy csúsztatjuk/úsztatjuk/eresztjük valahonnan a kocsiba. A legnagyobb ellenségeink az ajtók lesznek, mivel nagyon sok tárgyat csak ketten tudunk felemelni, nyilván ezeknek a mérete is nagyobb, így mozogni velük roppant mód idegesítő, pláne ha egy szűkösebb helyről kell kimozgatni, miközben egy időre záruló ajtón még át is kell közben jutni. És természetesen mondanom sem kell, hogy mindezt időre kell abszolválunk méghozzá minden pályán figyelve a sokszor rejtett kis kihívásokra, mivel ezekkel tudunk megnyitni minjátékokat illetve új kosztümöket a karaktereinknek. A játékmenetben igazán sok változás nem történt, egyetlen új funkciót kaptunk csak, a csapkodást, amivel különböző tárgyakat tudunk ki-be nyitni vagy extrémebb pályákon jól nyakonvágni a csirkéket, hogy végre nyugton maradjanak. Illetve ami nagyon üdvözlendő, hogy sokkal több logikai illetve puzzle feladvány van már az általános szinteken is mint régen.

Maguk a pályák nagyon változatosak, főleg mivel most először a sorozat történetében utazhatunk másik dimenziókba is törni, zúzni egy kicsit. Itt aztán szó szerint teljesen új kihívások fogadnak majd minket, amik néha szó szerint teljesen elrugaszkodottak a földi dolgoktól. Ami nem is árt neki egy kicsit, mivel így második alkalomra ezek nélkül már egy kicsit megfáradt volna az alapötlet. Most is igaz természetesen, hogy egy társsal minden is jobb egy kicsit és még az előző részhez képest is sokkal nagyobb szabadságot kaptunk abban, hogy teljesen személyre szabjuk a nehézséget. Még arra is figyeltek, hogy külön a játékosok szintjét betudjuk lőni így valóban egy teljesen felhőtlen szórakozás lehet a játék egy több gyermekes családnak is, illetve bárkinek aki mondjuk bármilyen fogyatékossággal küzd. Hatalmas respect ezért a fejlesztőknek.

A Moving Out 2 simán hozza, és simán felül is szárnyalja az előd által alapból magasra tett lécet, maradt a gyermeteg grafika és egyben humor is, ami nem biztos, hogy mindenkinek feküdni fog, de az biztos, hogy a témából kihozták a maximumot. Egyedül sajnos elég hamar unalmas lehet a pakolászás, de családdal vagy társaságban simán el lehet vele tölteni pár órát. Látszik, hogy sokat tanultak az első részből, mivel most sokkal kevesebb idegesítő bogárral találkozni már így rögtön megjelenéskor, ami manapság szintén ritka, mint a fehér holló. Aki szereti a sorozatot, az most sem fog csalódni, akinek viszont már anno is elment tőle a kedve, annak nem biztos, hogy nyugodt szívvel tudom ajánlani kipróbálás nélkül.

PLATFORM PC, PS4, PS5, One, Series S/X, Switch
KIADÓ Team 17 FEJLESZTŐ SMG Studio
MEGJELENÉS 2023. augusztus 15 ÁR 10590 Ft

eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

A Baldur's Gate 3 főszereplői magukat adva D&D-znek

Ma este 8 órától kiderül, mennyire tud Astarion, Gale, Karlach, Lae'zel, Shadowheart, és Wyll csapatként együttműködni.

5 órája

Resident Evil 4 – Separate Ways

A történetet már ismerjük, de nem minden szeletét - most itt az ideje, hogy Ada Wong szemszögéből is átéljük a Resident Evil 4 cselekményét.

10 órája
11

Új látnivalót szállított a Dragon's Dogma II

Megkaptuk az első részleteket a játékmenetet illetően, főként a harcra és a kasztokra koncentrálva.

21 órája
1

Először mozgásban a Hotel Barcelona

Életjelet adott magáról Swery65 és Suda51 koprodukciója.

1 napja
4

A Battlefield támogatására vezénylik át a Criteriont

A stúdió emellett továbbra is dolgozik a Need for Speed szérián.

1 napja
6

Januárban keresi a gazdagságot a Like a Dragon: Infinite Wealth

A megjelenési dátum mellé 15 percnyi látnivalót csomagolt a Sega.

1 napja
3

Glen Schofield távozik a Striking Distance-től

Nem sokáig volt új csapatának élén a veterán fejlesztő.

1 napja
2

Feng Wei vezeti fel a Tekken 8 zárt bétáját

Az új belépő mellett a jövő hónapban esedékes próbakört is felfedte a Namco.

2 napja

Baldur's Gate 3

2017 óta készül, három évig korai hozzáférésben patkolták, most pedig itt van velünk a Baldur’s Gate 3, hogy másfél hónapja minden szabad percemet elvegye és minden kósza gondolatomat uralja. Röpke 23 évet vártuk rá, a tőlem telhető legnagyobb alapossággal kiélveztem, de most már csak megpróbálom szavakba önteni az átélteket.

3 napja
25

Új Xbox, dollármilliók és Nintendo: brutális szivárgás a Microsoft háza táján

A gaming történelem egyik legnagyobb szivárgására ébredhettünk ma.

3 napja
34

Jövőre jön a Rainbow Cotton felújítása

A kultsorozat új része tér vissza felújított formában.

3 napja

Heti megjelenések

4 napja
11

Firewall Ultra

A PlayStation VR legnépszerűbb többjátékos taktikai lövöldéje egyfajta újragondolásként is felfogható folytatással költözött át a következő generációs headsetre. Az Unreal Engine 5 fényesre csiszolt váza alatt azonban néhány régi elem már kínosan rozsdásodik. TESZT!

5 napja
2

Akciódús sztori trailert villantott az Avatar: Frontiers of Pandora

Decemberben illeszkedhetünk be a Na'vi közösségbe.

7 napja
4

Marvel's Spider-Man 2: fókuszban a kibővített világ

A nagyobb terület több tennivalóval jár.

7 napja
22

Bemutatkozott a Resident Evil 4 várva várt DLC-je

Hivatalosan is érkezik a Seperate Ways, de egyéb frissítésekre is számíthatunk a remake kapcsán.

7 napja
7

Februárban folytatódik a Final Fantasy VII Remake

A State of Play-en végre felfedték a Rebirth megjelenési dátumát.

7 napja
17

Október végén jön a Ghostrunner 2

A demó azonban már most elérhető.

7 napja

Jövő nyáron érkezik a Hades II...

...legalábbis Early Access-be. Előtte pedig zárt próbakörre is számíthatunk.

7 napja
2

Masszív leépítés az Immortals of Aveum fejlesztőinél

Az Ascendant Studios a dolgozóinak közel felétől megválik.

7 napja

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