[Teszt] Moving Out 2

Moving Out 2

GhzSzabó Ákos2023.09.10. 20:21

Már a 2020-ban megjelent Moving Out első részének a kritikáját is úgy kezdtem, hogy mekkora felüdülés, hogy az Overcooked mellett kaptunk még egy minőségi, logikai coach co-op játékot ami majd biztos beindítja a trendeket és több hasonló próbálkozást látunk majd. Sajnos ez a része így 3 évvel később nem annyira teljesült, pedig a második részben pont annyira szolidak azok az alapok mint az előzőben, egyedül egy kis bátorság hiányzott talán.

Ami abból látszik leginkább, hogy a folytatás bár a jó öreg “szentháromság” mentén készült, legyen nagyobb, hosszabb és lehetőleg kreatívabb, viszont talán egy kicsit túlzottan is ragaszkodtak az alapokhoz. Bár, lehet, hogy magamat cáfolom meg két mondaton belül, mivel egyszerűen az is lehet egy valid ok erre, hogy egyszerűen ebben a formulában ennyi van.

Most is, mind 3 éve, a F.A.R.T. (Furniture Arrangement & Relocation Technicians) cég büszke alkalmazottjai vagyunk, akik eléggé szabad szelleműen kezelik a professzionális költöztetés fogalmát. Fogalmazhatunk úgy is, hogy a hatékonyság nagyon sokszor (szinte mindig) az óvatosság rovására megy, hiszen az idő ketyeg, a föld forog, nincs sok időnk szórakozni, mivel még rengeteg helyet kell kipakolni. A játékmenet borzasztó egyszerű, miután kiválasztottuk a nekünk szimpatikus karaktert, nincs más dolgunk mint beugrani a kis furgonunkba és a főni által kiadott címekre megérkezve, a világító tárgyakat a lehető leggyorsabban felpakolni. Ehhez “csupán” annyit kell tennünk, hogy megfogjuk őket és oda visszük. Vagy dobjuk. Vagy kinyitunk egy napernyőt, rádobjuk az meg bepattan.

Vagy csúsztatjuk/úsztatjuk/eresztjük valahonnan a kocsiba. A legnagyobb ellenségeink az ajtók lesznek, mivel nagyon sok tárgyat csak ketten tudunk felemelni, nyilván ezeknek a mérete is nagyobb, így mozogni velük roppant mód idegesítő, pláne ha egy szűkösebb helyről kell kimozgatni, miközben egy időre záruló ajtón még át is kell közben jutni. És természetesen mondanom sem kell, hogy mindezt időre kell abszolválunk méghozzá minden pályán figyelve a sokszor rejtett kis kihívásokra, mivel ezekkel tudunk megnyitni minjátékokat illetve új kosztümöket a karaktereinknek. A játékmenetben igazán sok változás nem történt, egyetlen új funkciót kaptunk csak, a csapkodást, amivel különböző tárgyakat tudunk ki-be nyitni vagy extrémebb pályákon jól nyakonvágni a csirkéket, hogy végre nyugton maradjanak. Illetve ami nagyon üdvözlendő, hogy sokkal több logikai illetve puzzle feladvány van már az általános szinteken is mint régen.

Maguk a pályák nagyon változatosak, főleg mivel most először a sorozat történetében utazhatunk másik dimenziókba is törni, zúzni egy kicsit. Itt aztán szó szerint teljesen új kihívások fogadnak majd minket, amik néha szó szerint teljesen elrugaszkodottak a földi dolgoktól. Ami nem is árt neki egy kicsit, mivel így második alkalomra ezek nélkül már egy kicsit megfáradt volna az alapötlet. Most is igaz természetesen, hogy egy társsal minden is jobb egy kicsit és még az előző részhez képest is sokkal nagyobb szabadságot kaptunk abban, hogy teljesen személyre szabjuk a nehézséget. Még arra is figyeltek, hogy külön a játékosok szintjét betudjuk lőni így valóban egy teljesen felhőtlen szórakozás lehet a játék egy több gyermekes családnak is, illetve bárkinek aki mondjuk bármilyen fogyatékossággal küzd. Hatalmas respect ezért a fejlesztőknek.

A Moving Out 2 simán hozza, és simán felül is szárnyalja az előd által alapból magasra tett lécet, maradt a gyermeteg grafika és egyben humor is, ami nem biztos, hogy mindenkinek feküdni fog, de az biztos, hogy a témából kihozták a maximumot. Egyedül sajnos elég hamar unalmas lehet a pakolászás, de családdal vagy társaságban simán el lehet vele tölteni pár órát. Látszik, hogy sokat tanultak az első részből, mivel most sokkal kevesebb idegesítő bogárral találkozni már így rögtön megjelenéskor, ami manapság szintén ritka, mint a fehér holló. Aki szereti a sorozatot, az most sem fog csalódni, akinek viszont már anno is elment tőle a kedve, annak nem biztos, hogy nyugodt szívvel tudom ajánlani kipróbálás nélkül.

PLATFORM PC, PS4, PS5, One, Series S/X, Switch
KIADÓ Team 17 FEJLESZTŐ SMG Studio
MEGJELENÉS 2023. augusztus 15 ÁR 10590 Ft

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon!

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Ez volna a 10 legszebb grafikájú Nintendo Switch játék? A pixelszámlálóból jelentjük...

A Digital Foundry munkatársai összeszedték, hogy szakmailag melyik 10 játékot látják legcsinosabbnak a korosodó Switch könyvtárából.

1 órája

Heti megjelenések

13 órája

Riven

Az 1993-as ős-Myst négy évig váratta a rajongóit a folytatással, annak újraálmodása viszont most csak három évet vett igénybe: végre a Riven is megkapta az őt megillető gondoskodást.

1 napja
1

CONCORD

A PlayStation Studios 2018-ban alapított új fejlesztőstúdiójának debütáló alkotását vihettük el egy próbakörre a hétvégén. Az első benyomások alapján profi munkával van dolgunk, de nehezen látjuk a helyét a piacon.

2 napja
24

Kaszálták a Halo TV sorozatot - ez történt pénteken

Továbbá: koROBO, River City Saga: Three Kingdoms Next, Pacific Drive, Forestrike.

2 napja
7

Splitgate 2 bejelentés, A Quiet Place gameplay - ez történt csütörtökön

Továbbá: PowerWash Simulator, Unknown 9: Awakening, BioGun, The Mortuary Assistant, Gimmick! 2, Guayota, C-Smash VRS: New Dimension.

3 napja
2

Folytatódik az Orcs Must Die! és az EA Sports FC – ez történt szerdán

Továbbá: The Plucky Squire, Hollow Cocoon, Just Crow Things, Nocturnal II, No Man's Sky, Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club.

4 napja
1

Still Wakes The Deep - Vérvörös olaj

A leginkább a történetre fókuszáló játékairól elhíresült The Chinese Room nemrég ügy döntött, hogy a 2013-as Amnesia: A Machine for Pigs után visszatér a horrorhoz, méghozzá egy eléggé érdekes koncepcióval, ami a Dolog hangulatát vegyíti a tengeri olajfúrótornyok zárt és veszélyes világával.

4 napja
6

NeoSprint - Mázli újratöltve

A már veterán-korúnak számító Atari NeoSprint c. játékával a klasszikus izometrikus versenyek kedvelőinek készített be némi adrenalinpótlékot: színpadon a Sprint 2 ük-ükunokája!

5 napja
2

Game Pass: mozgolódás július második felében

Izgalmas premier címek érkeznek a következő napokban, de elvileg hamarosan újabb bejelentések várhatóak!

5 napja

Horrorisztikus hírcsokor – ez történt kedden

Benne: The Casting of Frank Stone, Sylvio: Black Waters, Neverness to Everness, Crossy Road Castle, NetEase Games, Amber Isle.

5 napja

Jonathan Green: Drakula - A vámpír átka

Folytatjuk a magyar nyelven megjelenő lapozgatós könyveket bemutató sorozatunkat, ezúttal az Ace Gamebooks sorozat Drakulája kerül terítékre Jonathan Greentől.

6 napja

Dupla adag Call of Duty: Black Ops 6 béta közeleg, nem lesz Crash Bandicoot 5 – ez történt hétfőn

Továbbá: Spark the Electric Jester 3, Shoulder of Giants.

6 napja

Schim - Az Árnyugró

A nagyvilágban nem könnyű megtalálni a helyünket, vagy épp a helyes utat, akkor meg pláne, ha csak árnyról árnyra közlekedhetünk. Tesztlaborba vittük az utóbbi idők egyik legérdekesebb indie-koncepcióját, az árnyékugró Schim-et.

7 napja

Heti megjelenések

7 napja
3

The Case of the Golden Idol

Kalandjáték? Igen is, meg nem is. Talán szerencsésebb lenne narratívával rendelkező puzzle játéknak hívni a The Case of the Golden Idolt, amely a dedukciós játékmenetével vált kultikussá. Teszteltük a Game Pass-on is megjelent Xbox változatot...

7 napja

Retro hangulat bűvöletében - ez történt pénteken

Benne: Paraside: Duality Unbound, The Karate Kid: Street Rumble, Undergrounded, Tekken 8, Castaway, The First Descendant.

9 napja
2

Planet Coaster 2 bejelentés, GreedFall II megjelenés - ez történt csütörtökön

Továbbá: Double Dragon Revive, Daydream: Forgotten Sorrow, Aero the Acro-Bat, Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants Unleashed.

2024.07.12.
5

Anger Foot – Vadláb akcióban

Itt van végre a lábbal lerúgós FPS játék, amely a klasszikus trutymós akció-rajzfilmek rajongói mellett az FPS, az árkád és az egykori Shiny-fanok számára is hozhat érdekes pillanatokat. Vigyázat, lábszag érkezik szemből!

2024.07.11.
5

Új Double Dragon, terjeszkedik a Palworld - ez történt szerdán

Továbbá: Nobody Wants to Die, NBA 2K25, FRENZIES, Operation: Tango, Emio, Black State.

2024.07.11.
8

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==