[DLC Teszt] Dredge: The Pale Reach - Ez nem narvál!

Dredge: The Pale Reach - Ez nem narvál!

mcmackoGéczy Attila2023.12.02. 22:38

Az idei év egyik legjobb indie címe a Dredge, efelől nincs kétsége annak, aki kipróbálta a játékot. A Team 17 / Black Salt párosától érkező hajózós RPG kiválóan épít a "csak még egy kört" érzésre, és ügyesen alkalmazza a Lovecraft által meghonosított rettegést egy teljesen újszerű játékmenet mellett. A friss DLC kedvéért tértünk vissza a sötét vizekre, hogy a fagyos biom jégtáblái között úszva a terület rejtélyét megoldjuk.

A The Pale Reach DLC tehát egy kiegészítő tartalom, mondhatni akár az alapjátékba is benne lehetett volna az a zóna, ami a térkép alsó üres részét teríti be. A fotóssal való találkozásunk után kiderül, hogy a környéket egy "Ez nem narvál!"-narvál terrorizálja, ráadásul a kikötőkben fagyott lidércek regélnek egy tragédiáról. Bónuszként a nagy hegy mögött pedig valami iszonytató dolog várja a hajónkat, szóval nem fogunk unatkozni. Az első feladat a jégtörő összeeszkábálása, majd mellékesen behúzhatunk egy jégkockakészítő vasat is, aminek segítségével a napi halzsákmányt hosszabban tudjuk friss állapotban tartani. Aztán kiszabadítjuk a lelkeket, amit a szétszórt jégcsákányokkal tudunk megtenni, és nagyjából ez a fősodor. Van itt is nyers halért kuncsorgó csuhás, meg pár további apróság, de ezek felfedezését rátok bízzuk.

A jégtörő mechanika mellett a medvedisznónarvál jelenléte okozza a legnagyobb újdonságot, egyben gondokat is. Ugyanis a központi zónában a szerencsétlen monszta előszeretettel támad ránk. Ezt a rossz tulajdonságát a kihelyezett etetőre áldozati halat halmozva visszafoghatjuk egy ideig, de ahhoz nem árt egy friss rakomány sem. A frusztráló örök fenyegetés mellett a terep mérete is kicsit túl van húzva, az utolsó csákány keresésénél pont annyi időt töltöttem a jeges csatornák között, ami már a kelleténél jobban lefárasztott. Szóval figyelmet igényel a tartalom, és az alapjátéknál kicsit nagyobb kihívást kínál (révén a pontonhajóra is nehezebb visszamászni sötétedéskor a tekintélyesebb távolságok miatt), de egy közepesre tuningolt hajóval simán van esélyed egy bő két óra alatt letudni a jeges sziget rejtelmeit.

A The Pale Reach DLC egy organikusan beépülő tartalom az alapjáték fő szigetei mellé. Nem hibátlan, de mindenképp érdekes, hangulatában nagyon eltérő területtel gazagodunk. A The Pale Reach hat Eurós árával tovább bővíti az idei legjobb indie címek közé beúszó Dredge történetét és játékmenetét, ez pedig a rajongóknak igazi csemegeként hathat a későbbi bővülések érkezése előtt.

eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

PlayStation Plus: a márciusi négyes

Ezúttal szinte minden műfajt sikeresen lefedtek a szolgáltatás belépő szintjén. Verekedünk. Vezetünk. Szomszédolunk. Boszorkányt üldözünk.

2 órája

The Mobius Machine

Az indie tengeren járva újra apró zsákmány akadt a horogra: a Moebius Machine egy parányi Metroidvania. Tesztlaborba vittük és megnéztük, mire jutunk egy ilyen koncepcióval.

7 órája
3

Perel a Nintendo, leépít a PlayStation – ez történt kedden

Továbbá: Pokémon Legends: Z-A, Pokémon TCG Pocket, F1 24, Rise of the Ronin, Paranormal Acticity: Found Footage, TMNT Arcade: Wrath of the Mutants, Balatro, Playdead, Rise of Industry 2, Reel Fishing: Days of Summer.

12 órája
6

Last Train Home: Legion Tales DLC - Retúrjegy

A Last Train Home a tavalyi év egyik indie gyöngyszeme volt, mely a Frostpunkból ismerős súlyos döntéseket vegyítette a modern világháborús RTS-ek mechanikáival és egy igencsak izgalmas történelmi háttérrel. Teszteltük a DLC-t.

1 napja
2

PlayStation Studios: a masszív leépítési hullám a Sony belsős csapatait is utolérte

Nagyjából 900 főtől válnak meg, ami a teljes munkaerő mintegy 8 százaléka. Több stúdió érintett.

1 napja
30

Leépít a Supermassive Games, bajban a Die Gute Fabrik – ez történt hétfőn

Továbbá: Ender Magnolia: Bloom in the Mist, Tekken 8, No Rest for the Wicked, Passkey, Reynatis, Stardew Valley, Sea Fantasy, Between Horizons, Taxi Life: A City Driving Simulator.

1 napja
7

Heti megjelenések

2 napja
2

Mario Vs. Donkey Kong

Az 1994-es Donkey Kong egy mágikus cím volt, ami a Game Boy Pocket és a Super Game Boy megjelenését követte. Utána jött tíz évre rá egy Game Boy Advance epizód, amit most a Nintendo felújított Switch platformra. Időhúzás vagy egy újabb zseniális téma a Nintendo-trezorból? Teszt!

3 napja
5

Vasárnap szervert költöztetünk

4 napja
7

Tomb Raider I-II-III Remastered: a gúlaidomú Lara visszatér

Gúlamellek? Pixeldzsungel? Támadó krokodilok által hirtelen ébredő fenyegetettség érzés? Ez csak a Tomb Raider lehet! Mi pedig ránéztünk, közel 30 év távlatában miként lifeg a Lara Copf!

4 napja
15

Suicide Squad eladások, Rise of the Ronin kaszabolás - ez történt pénteken

Továbbá: Prince of Persia: The Lost Crown, Bo: Path of the Teal Lotus, Dungeons of Hinterberg, Age of Mythology: Retold, Age of Empires II: Definitive Edition.

4 napja
5

Contra - Operation Galuga: demonstráció kibeszélő

5 napja
1

Még mindig Palworld, szülinapos PS VR2 - ez történt csütörtökön

Továbbá: Mortal Kombat 1, 2XKO, Unicorn Overlord, NieR: Automata, Elden Ring, Dead by Daylight.

5 napja
6

Egy éves lett a PlayStation VR2

Néhány izgalmas címmel és egy nagy bejelentéssel ünnepelték az évfordulót. Még idén kompatibilissé válhat PC-vel a headset!

6 napja
27

Megérkezett a Borderlands előzetese, újraindul az Elden Ring-őrület – ez történt szerdán

Továbbá: Final Fantasy VII Rebirth, The Forever Winter, Flintlock: The Siege of Dawn, Turbo Kid, The Plucky Squire, Prison Architect 2, Little Devil Inside, Beholder: Conductor, Wild Bastards, Harold Halibut, Marvel's Spider-Man 2.

6 napja
11

Kiderült, mikor költözik más konzolokra az első négy Xbox-játék

Jönnek a Grounded, a Hi-Fi Rush, a Pentiment és a Sea of Thieves PlayStation és Switch verziói.

6 napja
6

Ender Lilies-folytatás, Epic Mickey-újrázás – Nintendo Direct összefoglaló

A legújabb Nintendo Direct kiadás a külsős kiadók és fejlesztők portékájára fókuszált: lássuk, milyen újdonságokkal szolgált a szerda délutáni Partner Showcase adás, melynek tartalma nem csak a Switch-tulajok számára lehet érdekes!

6 napja
15

Keleti újhullám: Kína előretörése a játékiparban

Egyre többet látjuk a videójátékiparban Kína előretörését nem csak befektetési szinten, hanem a fejlesztői világban is. A szektor nagyságára már nem csak az E-sport figyelt fel, hanem a nagyobb videójáték cégek is egyre többször kacsintanak az ország felé. De honnan jön ez a nagy lendület?

6 napja
11

Nyár elején érkezik az Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Az első előzetes mellé néhány friss részletet is kaptunk a kiegészítőről.

6 napja
3

Képeken a Borderlands-film, gépfegyverrel írja át a történelmet a Kingmakers – ez történt kedden

Továbbá: Elden Ring: Shadow of the Erdtree, Sifu, Gigantic: Rampage Edition, Killer Klowns from Outer Space, Need for Speed Unbound, Temtem: Swarm, Dragon Ball Z: Kakarot.

7 napja
5