[Teszt] Lego Marvel Super Heroes 2

Lego Marvel Super Heroes 2

dragCsető Zsolt2017.11.29. 19:58

A Marvel-univerzum ma már egyáltalán nem ismeretlen terep a Traveller's Tales csapata számára, hiszen két ízben legósították már ezt a világot: először a képregényekre építve, majd a tavalyi év elején a Bosszúállók-filmeket feldolgozva. Most az előbbi, kötetlenebb vonalhoz tértek vissza a Lego Marvel Super Heroes folytatásával. De vajon mennyire tud izgalmas maradni egy olyan recept, amit négy éven belül már harmadjára tesznek elénk? A LMSH2 sajnos szomorú választ ad...

Ha a legkisebb korosztályt nézzük, akkor persze nem lehet kérdés: számukra továbbra is tökéletes szórakozás az éppen aktuális Lego-játék. Ez azonban önmagában nem jelent semmit, abból ugyanis, hogy a 7 éves unokaöcséd simán megnézi egy nap háromszor ugyanazt a Lego Ninjago részt, vagy mondjuk egy hétvégén kétszer is lenyomja a Verdák-maratont még nem következik az, hogy az idősebb korosztály ugyanilyen jól fog szórakozni. Tény: a LMSH2 tele van jó beszólásokkal, vicces párbeszédekkel. Mint ahogy az is, hogy a készítők a karaktereket illetően minden eddigin túltesznek: olyan hősök kerültek a játékba (több mint 200-an vannak!), akik még a legnagyobb Marvel-rajongók ismereteit is próbára teszik. Ez azonban még nem változtat azon, hogy lépten-nyomon úgy érezzük: valójában egy négyéves játékkal játszunk újból.

A LMSH2 sztori módja az egyik leghosszabb, amit eddig láthattunk: Űrlord és a többiek 20 küldetésen keresztül próbálják megállítani az egész univerzumot fenyegető Kang the Conquerort. Ezek azonban kifejezetten hullámzóak lettek: vannak, amik kifejezetten szórakoztatóak, és inkább a kutakodást-építgetést erőltetik, akadnak azonban feleslegesen túlnyújtottak is, borzasztóan lapos és repetitív harcokkal. Összességében túlságosan sok új impulzust nem tartogat a kampány: az újszülötteknek persze ez a vicc is új lesz, akinek azonban volt már dolga a korábbi Lego Marvel játékokkal, azok rengeteg ismerős megoldással fognak találkozni, melyek harmadjára nem hatnak már túlságosan frissen. Arról nem is beszélve, hogy miután nem konkrét feldolgozásról van szó, mint mondjuk a Lego The Force Awakens, a Lego Jurassic World vagy éppen a Lego The Lord of the Rings esetében, ezért az ebből adódó fun-factor és extra hangulati tényezők is kimaradnak.

Ami viszont kifejezetten jó lett, az a központi világ. Chronopolis egyfajta katyvaszként tár elénk egy csomó különféle helyszínt, ezt azonban most tessék jó értelemben venni hiszen a mára elég unalmassá váló Manhattan-utánzatot abszolút feldobja az idősíkok és dimenziók egzotikus keveréke. A tartalommal pedig szerencsére ezúttal sincs baj: kismillió gyűjtögetnivaló, extra küldetés, minijáték és kihívás már mindazokra, akik ki szeretnék maxolni a játékot, így ha mindent össze szeretnél szedni, akkor most is nyugodtan számolhatsz 30-40 játékórával.

Egy fontos apróságról még mindenképpen szót kell ejteni, ezek pedig a battle arénák, melyek könnyed négyfős szórakozást nyújtanak a fő játéktól függetlenül. Két meglehetősen egyszerű játékmódot kapunk kristályokért folyó harccal, illetve pályafestegetéssel, az opcionális csapatos felállás és a gépi karakterek miatt azonban 1-4 főig lényegében bármilyen leosztásban játszhatunk, ezért egészen szórakoztató partijáték tud ez lenni - elsősorban persze inkább a kisebbeknek és a casual rétegnek.

A Lego Marvel Super Heroes 2 pontosan annyit hoz, amennyi egy hasonszőrű Lego-játéktól elvárható, a jól megszokott könnyed és tartalmas szórakozással, különösebben azonban semmit nem tesz annak érdekében, hogy előre mozdítsa a szériát. A játékmenet változatlan, az univerzum már egyáltalán nem friss, és összességében nézve nem nagyon van olyan eleme, amiben azt mondhatjuk, hogy felülmúlja a korábbi Lego-feldolgozásokat. Szuperhősrajongó kicsiknek több mint ideális, az új impulzusokra vágyó nagyobbak azonban nem feltétlenül ebben a folytatásban találják meg a számításukat.

***Lego Marvel Super Heroes 2 | Platform: PS4 (tesztelt), One, PC, Switch

Kiadó: Warner | Fejlesztő: Traveller's Tales

Megjelenés: november 14.***

Utolsó trailer: Resident Evil 4

Kiderült az is, hogy mikor érkezik az ingyenes The Mercenaries frissítés.

31 perce

Resident Evil 4 – 5 tipp, hogy túléld a spanyol kiruccanást

A négyes számú Resident Evil is remake formájában éled újra, tesztünk után pedig most néhány tippel is készültünk számotokra, hogy felkészülten vághassatok neki a kalandnak.

14 órája
1

Redemption Reapers

Tapasztalt japán nagyágyúkat bevetve támad a körökre osztott taktikai játékok piacán a Redemption Reapers, de úgy tűnik a rutin sem mindig garancia a minőségre.

16 órája
2

MindsEye: az EVERYWHERE metaverzumának úttörője

Leslie Benzies, a Rockstar Games egykori elnökének ambiciózus projektje újra megmutatta magát néhány látványos villanással.

16 órája
5

EDGE #383 pontszámok

Címlapon a Rockstar North egykori alkalmazottaiból verbuválódott Build a Rocket Boy debütáló alkotása, az Everywhere. De a pontszámok is érdekesek!

17 órája
2

Oculus Publishing: tíz évnyi VR tapasztalat

A Meta a belsős Oculus Studios csapatok mellett a külsős fejlesztőket és partnerstúdiókat is támogatja. Jelenleg több mint 150 címet.

17 órája

LEGO 2K Drive: megtörtént a hivatalos bejelentés

Több napi szivárgás után végre hivatalosan is leleplezték a LEGO Racers spirituális utódját! Ráadásul nem is kell rá sokat várni...

17 órája
3

PS5-re is megjelenhetett volna a Redfall

A Microsoftnak azonban más tervei voltak az Arkane játékával.

18 órája
6

Atari x Nightdive Studios felvásárlás

A mára francia kézbe került legendás vállalat felvásárolta a retro játékok felújítására és kiadására szakosodott stúdiót.

19 órája

Pixel Ripped 1978: az Atari virtuális világaiban

Az ARVORE sorozata trilógiává bővül, ráadásul mostantól nem kell fiktív retro címekre szorítkoznia. Megkapta az Atari támogatását!

20 órája
1

Júniusban érkezik a Crash Team Rumble

Napra pontos megjelenési dátum. Előrendelés. Pár perc gameplay. Na meg egy zárt tesztidőszak jövő hónapban!

20 órája

Layers of Fear: 11 perc gameplay

A Bloober Team és az Anshar Studios először enged betekintést a trilógiát lezáró folytatásba. Ami egy újragondolás is egyben.

21 órája

State of Unreal összefoglaló: a jövő valótlanul erős grafikát hoz majd

Fortnite, Hellblade 2, Project M... Csak azért nem írtuk, hogy "unreális grafikát", mert nem akartunk feleslegesen modoroskodni.

22 órája
8

Miasma Chronicles: irányítsd a sötét erőt!

Remek taktikai TPS-kalandjáték érkezik a Mutant Year Zero fejlesztőitől. Trailert is tudunk mutatni.

22 órája

Aliens: Dark Descent - fókuszban a taktikus játékmenet

Zsoldos csapatokkal a xenók csapatai ellen.

22 órája
1

Tovább zöldül az Xbox platform, köszönhetően az energiafogyasztást figyelő fejlesztői eszközöknek

A játék fejlesztése során lehet figyelni a felvett teljesítményt.

22 órája
8

A Valve bejelentette a Counter-Strike 2-t!

A következő generáció a Counter-Strike: Global Offensive ingyenes frissítéseként érkezik idén nyáron!

1 napja
11

Cuki animével hangolódhatunk a Resident Evil 4 megjelenésére

A minisorozat első részében Leon a Titokzatos Faluban kutakodik Ashley után.

1 napja
9

Project Zero 4: Mask of the Lunar Eclipse

A 2008-ban Nintendo-exkluzívként Wii-re megjelent Project Zero 4: Mask of the Lunar Eclipse végre Japánon kívül is debütál PC-n és a jelen generációs konzolokon, megvalósításában pedig felér egy időutazással a múltba. Visszatértem a holdkórosok szigetére!

1 napja
4

Game Pass: március utolsó heteinek kínálata

MLB The Show 23. Infinite Guitars. Ni no Kuni II: Revenant Kingdom. Jövő hónap elején pedig érkezik a Ghostwire: Tokyo is.

2 napja