[Teszt] Lego Marvel Super Heroes 2

Lego Marvel Super Heroes 2

dragCsető Zsolt2017.11.29. 19:58

A Marvel-univerzum ma már egyáltalán nem ismeretlen terep a Traveller's Tales csapata számára, hiszen két ízben legósították már ezt a világot: először a képregényekre építve, majd a tavalyi év elején a Bosszúállók-filmeket feldolgozva. Most az előbbi, kötetlenebb vonalhoz tértek vissza a Lego Marvel Super Heroes folytatásával. De vajon mennyire tud izgalmas maradni egy olyan recept, amit négy éven belül már harmadjára tesznek elénk? A LMSH2 sajnos szomorú választ ad...

Ha a legkisebb korosztályt nézzük, akkor persze nem lehet kérdés: számukra továbbra is tökéletes szórakozás az éppen aktuális Lego-játék. Ez azonban önmagában nem jelent semmit, abból ugyanis, hogy a 7 éves unokaöcséd simán megnézi egy nap háromszor ugyanazt a Lego Ninjago részt, vagy mondjuk egy hétvégén kétszer is lenyomja a Verdák-maratont még nem következik az, hogy az idősebb korosztály ugyanilyen jól fog szórakozni. Tény: a LMSH2 tele van jó beszólásokkal, vicces párbeszédekkel. Mint ahogy az is, hogy a készítők a karaktereket illetően minden eddigin túltesznek: olyan hősök kerültek a játékba (több mint 200-an vannak!), akik még a legnagyobb Marvel-rajongók ismereteit is próbára teszik. Ez azonban még nem változtat azon, hogy lépten-nyomon úgy érezzük: valójában egy négyéves játékkal játszunk újból.

A LMSH2 sztori módja az egyik leghosszabb, amit eddig láthattunk: Űrlord és a többiek 20 küldetésen keresztül próbálják megállítani az egész univerzumot fenyegető Kang the Conquerort. Ezek azonban kifejezetten hullámzóak lettek: vannak, amik kifejezetten szórakoztatóak, és inkább a kutakodást-építgetést erőltetik, akadnak azonban feleslegesen túlnyújtottak is, borzasztóan lapos és repetitív harcokkal. Összességében túlságosan sok új impulzust nem tartogat a kampány: az újszülötteknek persze ez a vicc is új lesz, akinek azonban volt már dolga a korábbi Lego Marvel játékokkal, azok rengeteg ismerős megoldással fognak találkozni, melyek harmadjára nem hatnak már túlságosan frissen. Arról nem is beszélve, hogy miután nem konkrét feldolgozásról van szó, mint mondjuk a Lego The Force Awakens, a Lego Jurassic World vagy éppen a Lego The Lord of the Rings esetében, ezért az ebből adódó fun-factor és extra hangulati tényezők is kimaradnak.

Ami viszont kifejezetten jó lett, az a központi világ. Chronopolis egyfajta katyvaszként tár elénk egy csomó különféle helyszínt, ezt azonban most tessék jó értelemben venni hiszen a mára elég unalmassá váló Manhattan-utánzatot abszolút feldobja az idősíkok és dimenziók egzotikus keveréke. A tartalommal pedig szerencsére ezúttal sincs baj: kismillió gyűjtögetnivaló, extra küldetés, minijáték és kihívás már mindazokra, akik ki szeretnék maxolni a játékot, így ha mindent össze szeretnél szedni, akkor most is nyugodtan számolhatsz 30-40 játékórával.

Egy fontos apróságról még mindenképpen szót kell ejteni, ezek pedig a battle arénák, melyek könnyed négyfős szórakozást nyújtanak a fő játéktól függetlenül. Két meglehetősen egyszerű játékmódot kapunk kristályokért folyó harccal, illetve pályafestegetéssel, az opcionális csapatos felállás és a gépi karakterek miatt azonban 1-4 főig lényegében bármilyen leosztásban játszhatunk, ezért egészen szórakoztató partijáték tud ez lenni - elsősorban persze inkább a kisebbeknek és a casual rétegnek.

A Lego Marvel Super Heroes 2 pontosan annyit hoz, amennyi egy hasonszőrű Lego-játéktól elvárható, a jól megszokott könnyed és tartalmas szórakozással, különösebben azonban semmit nem tesz annak érdekében, hogy előre mozdítsa a szériát. A játékmenet változatlan, az univerzum már egyáltalán nem friss, és összességében nézve nem nagyon van olyan eleme, amiben azt mondhatjuk, hogy felülmúlja a korábbi Lego-feldolgozásokat. Szuperhősrajongó kicsiknek több mint ideális, az új impulzusokra vágyó nagyobbak azonban nem feltétlenül ebben a folytatásban találják meg a számításukat.

***Lego Marvel Super Heroes 2 | Platform: PS4 (tesztelt), One, PC, Switch

Kiadó: Warner | Fejlesztő: Traveller's Tales

Megjelenés: november 14.***

A Last of Us és Mario találkozik az SNL friss-fergeteges paródiájában

Az HBO filmsorozatát és a játékadaptációkat is parodizálja a legújabb SNL-kisfilm. Főszerepben Pedro Pascal!

16 órája
1

Még egy demót kap a Wo Long: Fallen Dynasty

Egy héttel a megjelenés előtt újra belekóstolhatunk a három királyság harcaiba.

19 órája

Dread Templar

A Dread Templar minden előnye és hátránya egyaránt a letisztult és egyszerű koncepciójából ered. De most ennyire nem szaladunk előre, lássuk, mi lett a boomer shooter játékból!

1 napja

Deliver Us Mars: itt a megjelenési trailer

A játék már elérhető szinte minden fő platformon.

1 napja

Suffer the Night: jön a sápadt ember

Játék-a-játékban elemek, na meg egy krézi főgonosz a frissen bejelentett horrorban.

1 napja

Wordless: szótlan maradsz a trailer után

Indie csoda, 2D platforming, akció és egyedi látvány kombinációja.

1 napja

Resident Evil 4 Remake: 12 perc gameplay

Hosszabb betekintés a március végén megjelenő játék ötödik fejezetébe.

1 napja
1

Csúszik a The Last of Us Part I PC-verziója

Néhány héttel tovább kell várni a számítógépes átiratra.

1 napja
2

Elképesztő mérföldkövet lépett át az It Takes Two

Több mint 10 millió példány fogyott már kooperatív platformer-kalandból.

1 napja
4

Game Informer: Resident Evil 4 (Remake)

Ismét a Game Informer szállít friss információkat és rengeteg mozgóképet egy régóta várt megjelenéshez. Hírünk folyamatosan frissül!

2 napja
11

A Gran Turismo 7 virtuális kagylóülésében

Néhány szerencsés elvihette egy órás próbakörre a Polyphony Digital simcade versenyjátékát PlayStation VR2 headsettel a fején.

2 napja
6

Mikrotranzakciók nélkül jön a Wild Hearts

A megjelenés után pedig ingyenes DLC-kkel fog bővülni.

2 napja
2

The Excavation of Hob’s Barrow

A ködös Albionban játszódó point and click horror-kaland folklór és természetfeletti elemekkel, némi száraz angol humorral és kimértséggel, méretes pixelekbe csomagolva. Teszteltük a rettentően hangulatos The Excavation of Hob’s Barrow-t.

2 napja
7

The Day Before: 10 perc vágatlan gameplay

Az orosz Fntastic hányatott sorsú nyílt világú MMO túlélő-lövöldéje görcsösen igyekszik bizonyítani, hogy nem csak pénznyelő.

2 napja
5

Kirby’s Return to Dream Land Deluxe: vár Magoland!

Az új trailer a multiplayer minijátékokat mutatja be.

2 napja
2

A Knockout City is lehúzza a rolót

A barátokkal azonban továbbra is kidobósozhatunk majd, méghozzá privát szervereken keresztül.

2 napja
2

PlayStation 5: teszt alatt az új rendszerfrissítés

Integrált Discord Voice Chat. VRR támogatás 1440p alatt. Hozzáférhetőség és kényelmi funkciók továbbfejlesztése.

3 napja
6

Atomic Heart: gameplay áttekintő

Az orosz Mundfish stúdió régóta készülő ígéretes projektje pár napon belül megjelenik, így kaptunk hozzá egy útikönyvet!

3 napja
3

Érkezik a Shadow Warrior 3: Definitive Edition

4K és 60FPS grafikai opciók. New Game+. Survival játékmód. Hero nehézségi fokozat. Teljes DualSense támogatás.

3 napja

Gameplay bemutatót kapott az Exekiller

Közel öt percen át mozog a lengyel stúdió debütáló alkotása. Portyázik a retro futurisztikus fejvadász!

3 napja
2