Transformers Battlegrounds

Kenny2020.12.07. 18:14

A 80-as években az egyik kedvenc mesém és képregényem a Transformers robotok, azaz az Alakváltók kalandjai voltak. A teljes G1 széria megvan DVD-n is, illetve imádtam az 1986-os egészestés történetet is. A filmeket ellenben gyűlöltem, mert bugyuta látványfilmek voltak, ahol elveszett az a szellemiség, ami miatt szerettem az Autobotok és Álcák harcát.

A Transformers misztikus jelenség volt, ahol az ember egy jelentéktelen húslény - szinte egy neandervölgyi, a technológia és tudományban jóval előrébb lévő robotokhoz képest. Aztán a karakterek is zseniálisak voltak egytől egyig. Megatron, Üstökös, Fülelő, Optimusz, Sokkoló, Mogorva - csak, hogy pár népszerűt említsek. Mind a mai napig készülnek új sorozatok a témában, a legújabb a tesztalany, A Transformers Battlegrounds alapját adó Cyberverse széria – igazat megvallva, az eredeti első generációs részekhez véleményem szerint egyik sem nőtt fel, sem a robotok kinézetében, sem a történet mélységében sem, de talán megjelenítésben a tárgyalt ciberverzum hasonlít rá a legjobban.

A körítés adott, de miről is szól a mostani játék? A Battleground egy körökre osztott, Fire Emblem/Final Fantasy Tactics szerű táblás stratégiai játék. Természetesen nem a komplexebb fajtából, ugyanis látszik, hogy ezzel inkább a fiatalabb játékosokat célozza meg. Nincsen kismillió kaszt, tonnányi stratégiai lehetőség, illetve a rossz döntéseink sem végzetesek. Azt, hogy mennyire korlátozottak a lehetőségek jól mutatja, hogy csak három fajta karaktertípusunk van. Ilyenek a tank jellegű karakterek, mint például Optimusz fővezér. Ők erős támadásokkal rendelkeznek, rengeteg életerejük van, de a térképen lassan mozognak, kevesebb távot tudnak megtenni. A tankon túl vannak a gyógyítók, mint például Arcee, akik a tankok képességeinek reciprokját birtokolják. A harmadik típusú robot a kettő közötti, az úgynevezett cserkész kaszt - ilyen Űrdongó is. Minden szereplő 3 egyedi képességgel rendelkezik, de ezek epizódonként cserélhetőek. Az erősségüktől függ, hogy mennyi Energon kristályt, azaz támadó pontot használnak el.

Jól kell taktikázni, ugyanis a lépések is merítik a felhasználható energiát, így lehet, a legerősebb speciális támadásra már nem lesz lehetőségünk. Tetszett az, hogy folyamatosan társulnak új szereplők az egységeinkhez, akiknek van egy Ultimate támadása is - Mogorva például lángcsóvával egyszerre több ellenfelet is képes megsebesíteni.

Nem nehéz amúgy a játék, de élvezetes, és a számos karakter miatt még ott van az emberben az a gyermeki kíváncsiság, hogy ki is lesz a következő csapattárs. A feladatok legtöbbször kimerültek abban, hogy juss el A pontból B-be, illetve likvidáld az összes ellenfelet - mégis valahogy egyszer sem vált unalmassá. A játékmeneten túl a körítésről már nem tudok sajnos sok pozitívat mondani. A látvány a PS2-es érát juttatja eszünkbe, így mondhatni funkcionális. Történetvezetésben átvezetővideók nincsenek, csak játékgrafikával ábrázolt párbeszédek vannak, amelyek szintén nem túl izgalmasak. Irányításnál kifogásoltam, hogy Switch-en nincsen éríntőképernyős kontroll - ilyen típusú játéknál ugyanis elvárható ez a lehetőség. Nehézsége könnyű, játékideje nagyjából 20 óra. A story mód mellett van többjátékos Arcade mód is, ahol számos játékstílusban mérhetjük össze taktikai érzékünket. A főjátékkal ellentétben, itt már lehetőségünk van Álcákkal is lenni.

Összeségében jól szórakoztam a Transformers Battegrounds-szal de hasonló stílusban találni jobbakat is, ha keményvonalasan űzöd ezt a stílust. Könnyed kikapcsolódásra vágyóknak tudom ajánlani vagy kisgyerekes családosoknak.

Pontosan
7
Transformers Battlegrounds | Kiadó: Outright Games | Fejlesztő: Coatsink | Platform: Xbox / PS / Switch | Kategória: Stratégiai RPG | Megjelenés: 2020. október 23. | Ár: 40 EUR

Csúszik a Guilty Gear -Strive-

Sajnos késik a manga-anime stílusú verekedős széria legújabb része.

53 perce

Rhythm Doctor

A Rhythm Doctor egyik fórumbejegyzése egyetlen mondat: „Hogy lehet, hogy a space gombot megnyomva könnyekben török ki?” és ez az egyetlen mondat tökéletesen jellemzi a játékot, mely ha nem lesz az idei év egyik indie szenzációja, akkor nincs igazság a világban.

2 órája

Mail Mole

Carrotland low-poly világa ma megnyitotta kapuit mindenki számára, aki egy bájos, gyors és precíz platformerre vágyik.

3 órája

Nintendo Switch 7''-os OLED kijelzővel?

Csöndesen készül a Super Nintendo Switch? Egyes források máris érdekes dolgokat kezdtek pletykálni a konzollal kapcsolatban.

5 órája
10

After the Fall

Az Arizona Sunshine fejlesztőinek új játéka teljes cross-platform támogatású kooperatív opciót kapott. Meg egy új előre renderelt mozgóképet.

19 órája
2

I Expect You To Die 2 platformok

The Spy And The Liar alcímmel érkezik a virtuális valóság legjobb kémkomédiás, szabadulószobás logikai játéka. PlayStation VR platformra is.

19 órája
1

Zenith: The Last City

PlayStation VR headsetekre is érkezik a klasszikus japán szerepjátékok inspirálta MMORPG. Készen állsz egy újabb véget nem érő kalandra?

19 órája
1

Fracked

A remekül sikerült Phantom: Covert Ops megalkotói úgy néz ki PlayStation VR exkluzív fejlesztésébe fogtak. A kajakot sílécre cseréljük?

19 órája
1

Song in the Smoke

A Skulls of the Shogun és a GALAK-Z fejlesztői egy különleges túlélő kalanddal lépnek be a virtuális valóságba. Irány a kőkorszak?

19 órája

DOOM 3: VR Edition

6 PSVR bejelentés egyetlen nap? Ez a VR Spotlight, aminek első leleplezése rögtön a pokolba visz! Kiegészítőkkel megpakolva érkezik a rettegés.

20 órája
7

Echtra Games x Zynga

A Max Schaefer vezette veterán fejlesztőket felvásárolta a mobiljáték piacának egyik cápája. Konzolokra és PC-re vágynak ők is a jövőben.

20 órája

Game Pass: március első fele

Egy kis űrkaland kíséretében főleg sportjátékokkal bővül a szolgáltatás a következő napokban. Néhány komolyabb távozó is akad.

20 órája
12

Tonic x Epic Games

Az óriásvállalat kezébe került ezzel a tavalyi év egyik sikercíme, a Fall Guys: Ultimate Knockout is. Épül az Epic metaverzum!

1 napja
6

Fantasian: a Final Fantasy alkotóitól

Hironobu Sakaguchi továbbgondolja a JRPG alapokat, több mint 150 valóban felépített dioráma között. Apple készüléleken.

1 napja
11

ScourgeBringer: PlayStation megjelenés

Egy villámgyors rogue-platformer érkezik PlayStation 4-re. Na meg. Dobpergés. PlayStation Vitára! Tudjátok. Volt olyan is...

1 napja
10

Aliens: Fireteam - új Aliens játék érkezik

Milyen az, amikor a Gears of War találkozik az Aliens franchise-al? Az Aliens: Fireteam egy koop TPS játék lesz, idei nyári megjelenéssel.

1 napja
13

Werewolf: The Apocalypse - Earthblood

Ha poént akarnánk a játék címe köré fűzni, azonnal kiderülne tudatlanságunk a fantasy-szerepjátékok vonalán, úgyhogy megkímélünk titeket meg magunkat is. Cserébe viszont hoztunk egy tesztet az Earthblood című játékról.

1 napja
9

If on a Winter's Night: négy utazó

Kalandjáték brutálisan kidolgozott pixel art grafikával, négy utassal és egy maszkabállal, ami a szürreális világ táptalajából épít valami újat, valami innovatívat.

1 napja

The Sinking City: kalózváltozat van Steamen?

A Frogwares nyílt lapokkal játszik: részletes videón mutatja be, hogyan kerülhette meg őket a francia kiadó.

2 napja
5

Szünetel a Need For Speed fejlesztése

Az Electronic Arts minden fejlesztőt átvezényelt a DICE mellé. Idén az új Battlefield felvonás kap csak figyelmet.

2 napja
24