PlayStation 5: holnaptól új funkciók

sQrNagy Csaba2021.04.13. 19:30

A Sony Interactive Entertainment a hivatalos PlayStation Blogon jelentette be, hogy holnap érkezik az új masinák első nagyobb frissítése, ami néhány egészen érdekes és pár régóta várt funkciót is tartalmaz majd. Az update érinti az adattárolási lehetőségeket, a frissítések kezelését, a közösségi funkciókat és a nemrég szintén megújult hivatalos PlayStation applikációt is. Lássuk kivonatolva a fontosabb információkat!

PS5 játékok másolása külső adathordozóra

A frissítés után bármilyen kompatibilis USB külső meghajtóra kimásolhatjuk a letöltött PlayStation 5 játékokat. Mivel azonban ezek a címek aktívan használják az SSD képességeit, futtatni nem lesz lehetőségünk innen őket. Hasonlóan nem képes a rendszer közvetlenül a lassabb külső meghajtóra letölteni ezeket a játékokat. Ezek a lehetőségek a nyárra tervezett SSD bővítésnél lesznek csak elérhetőek.

Frissítések előzetes telepítése

A rendszer lehetőséget ad a fejlesztőknek, hogy a játékok következő frissítését előre telepíthessék a felhasználók. Ez a funkció alvó módban, az “automatikus frissítések” opciót egészíti ki. Így a konzol bekapcsolásakor már előre telepítve van a következő update - amikor a verziószám váltás élesedik, a játék mehet tovább zavartalanul!

Új közösségi funkciók a generációk között

A frissítést követően PlayStation 5 és PlayStation 4 platformon egyaránt láthatjuk a Party Chatben lévő barátainkat és gond nélkül csatlakozhatunk hozzájuk, függetlenül a használt masinától. Hasonlóan cross-generációs támogatást kap a Share Play! Megoszthatjuk a PS5 képernyőjét az előző generációs konzolon játszó ismerőssel, vagy át is adhatjuk neki a virtuális kontrollert.

Több személyre szabási lehetőség, nagyobb kontroll

A Game Base könnyebben hozzáférhetővé teszi a legfontosabb funkciókat, a játék beépített voice chat szolgáltatásait is egy gombnyomásra elhallgattathatjuk, a barátok party chatjében pedig játékosonként külön állíthatjuk a hangerőt. A Game Library menüben mostantól újra elrejthetjük a nem kívánt elemeket, bevethetünk egy nagyítót az UI teljes felületén és a trófeáinkat is egyetlen sanda pillantással átláthatjuk - sőt, azt is személyre szabhatjuk, hogy automatikusan mostmár csak a Platinum trófeák megszerzésének pillanatát örökítse meg a rendszer.

PlayStation App újdonságok

Nemrég visszahozták a kívánságlista lehetőségét és a barátok státuszának könnyű áttekintését. Hamarosan azonban sokkal több mindent érhetünk el a mobiltelefonunkról! Bekapcsolódhatunk az online csevegésekbe, menedzselhetjük a konzolunk tárhelyét, összehasonlíthatjuk a trófealistánkat a haverokéval és sokkal részletesebben szűrhetünk majd a Store felületén is.

Kezdetnek nem is rossz? Te melyik funkciót találod a leghasznosabbnak?

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon, vagy buymeacoffee platformon!

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

Days Gone - a PC változat

Bár a közönséget megosztotta, a Days Gone idővel szépen beépült a Sony elsővonalas exkluzív felhozatalába. A Bend játéka folytatja a sort a PC átiratok között, de még mindig kvázi az úttörők közé tartozik. Megnéztük, hogy mire elég ma egy gaming notebook, ha azzal az oregoni erdőkbe akarunk virtuális túrát szervezni.

50 perce

EDGE #359 pontszámok

A brit kollégák nem élvezték a falusi kalandot, az ismerős furcsa lények fotózását és a még furcsább idegen lények halomra lövését viszont annál inkább!

9 órája
6

Before Your Eyes

10 órája

Mario Golf: Super Rush áttekintő

Nyáron ismét gyepre lépnek az ismert figurák egy barátságos mérkőzésre, mutatjuk mire számíthatunk!

15 órája

Ratchet & Clank: Rift Apart aranylemezen

A dimenziókat átívelő intergalaktikus kaland elnyerte véglegesnek tekinthető formáját és megindult a tömeggyártás felé!

15 órája
2

Megalakult a Lightforge Games

Ismét egykori Epic Games és Blizzard veteránok csapódtak össze, hogy új fejezetet nyissanak a szerepjátékok világában!

15 órája

Final Fantasy XIV: Endwalker megjelenés

A tíz év epikus történetszálait lezáró új kiegészítőt a PlayStation 5 változat megjelenése készíti elő a hónap végén.

16 órája
2

Hades: érkezhet a PlayStation verzió

A koreai korhatár-besorolás rendszerében tűnt fel a tavalyi év egyik indie sikercímének PlayStation 4 változata.

16 órája

The Falconeer: átszáll új konzolokra?

Az Xbox Series X|S egyik apró exkluzív nyitócíme tűnt fel nemrég a japán digitális piacterek kínálatában PlayStation platformokra.

16 órája

Biomutant: így futnak a mutánsok

Minden platformra külön gameplay előzetest készített össze a fejlesztőcsapat, hogy pontosan tudd mire számíthatsz!

17 órája

Scarlet Nexus: demo érkezik

Egyelőre masszív előzeteseket vehetünk szemügyre, de alig pár héten belül próbakörre is csábít a brainpunk kaland.

17 órája
3

Cozy Grove

A Spyr Fox gyönyörű játékával nyugodabb vizekre evezünk: relaxáció, felderítés, barkácsolás és egy halottakkel teli sziget felfedezése vár ránk - a jó értelemben. Cozy Grove teszt.

19 órája
6

Heti megjelenések

22 órája
1

Podcast #202105

Itt van május podkesztje, énekszó és tánc köszöntse! Zeng és dalol az élet, szállj csak, zeneszó, ének, ébresszed a gamer népet!

2 napja
6

Régi SEGA sikercímek térhetnek vissza

Ez derül ki a japán cég üzleti jelentéséből.

2 napja
11

Folytatódhat a Ghostrunner

Mégpedig az 505 égisze alatt, dupla költségvetésből.

2 napja

Elstartolt a Mass Effect: Legendary Edition

A BioWare egy utolsó launch trailerrel ünnepel.

3 napja
12

Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack

3 napja
3

A Sony súlyosan odavág: huszonöt saját játék készül PS5-re

A jövőképről Hermen Hulst, a PlayStation Studios feje árulkodott.

3 napja
28

Lehet mégis menthetünk majd a Returnalban?

De ez az opció még nem most kerül implementálásra - olvasható ki a finn direktor szavaiból.

3 napja
11