Age of Empires: Fan Preview összefoglaló

WarhawkLusztig Zsolt2021.04.11. 15:43

Fan Preview néven lényegében egy Age of Empires Directet rittyentett össze tegnap a Microsoft, melyben végre "testközelből" megszemlélhettük a régóta fejlesztés alatt álló negyedik részt, de kaptunk információkat arról is, hogy milyen tartalmakat terveznek a korábbi részekhez.

Age of Empires: Definitive Edition frissítések

A Microsoft példás módon nem csak folyamatos támogatást nyújt a korábbi epizódok definitív változataihoz, hanem újdonságokat is készítenek hozzájuk. Nyáron érkezik a Dawn of the Dukes kiegészítő az Age of Empires II: DE-hez, melyben új kampányokat kapunk, méghozzá a kelet-európai területen! Az év későbbi szakában pedig egy co-op mód is érkezik a játékhoz Historical Battles néven, melyben válogatott küldetéseket próbálhatunk ismerősökkel megnyerni.

Ennél sokkal közelebb, már április 13-án érkezik az első frissítls az Age of Empires III: DE-hez, melyben egy új nemzet jelenik meg, az Egyesült Államok. Ehhez pedig jár minden, egy új főváros, kilenc új egyság, új age-up lehetőség és egyéb finomságok. Bár a frissítés 4.99 dollár lesz, egy rövid ideig ingyen is be lehet szerezni, ha valaki megcsinálja a játékon belüli 50 State Challenge-t. Itt se áll meg ennyivel a fejlesztés, még idén várható új, afrikai civilizáció is a játékba.

AoE IV: új játék, új nemzetek, új taktikák

Természetesen a show főszereplője a régóta készülő negyedik rész volt, első körben kaptunk két új civilizációról egy-egy bemutatót. A Delhi Szultanátus offenzív oldalon méretes harci elefántokkal operál, míg tudósaik a szent helyeket képesek elfoglalni. A másik civlizációhoz még egy picit keletebbre kell mennünk, Kína egyedi épületeivel, ruházatával és persze a robbanó fegyverek iránti vonzalmával fogja elkápráztatni a játékosokat. A készítők alaposságát jól mutatja, hogy még az egységek által beszélt nyelv is aktuális történelmi korszakhoz illik!

Kaptunk egy részletesebb gameplay bemutatót is, mely végigvezet minket a játék négy történelmi periódusán két-két nemzet hadakozását követve. A fent említett Delhi Szultanátus az alternatív valóságban az Angol civilizációval akasztja össze a bajszát, míg Kína a Mongolokkal kerül összetűzésbe. Itt mutatkoznak be az egyes nemzetekre jellemző, egymástől eltérő mechanikák, így például a mongol civilizáció komolyabb épületek helyett inkább sátras életmódot részesíti előnyben, melynek segítségével képesek például a teljes településüket arrébb költöztetni, ha elfogytak a természeti kincsek. De ilyen újdonság lesz a lopakodás lehetősége is, egységeinket erdőkbe elbújtatva kihasználhatjuk a területre jellemző lecsökkent látótávolságot, hogy rajtaüssünk az óvatlan ellenfeleken.

Végül a játék "sztori módjából" is kaptunk egy ízelítőt, a Normann kampányban I. Vilmos angol királytól és a hastingsi csatától indul a történet, melynek folyamán Róbert, II. Vilmos és I. Henrik uralkodók mellett alakítjuk ki csatáról-csatára azt, amit most Angliának neveznek.

És hogy mikor próbálhatjuk újra a saját szájízünkre formálni a történelmet? Pontos dátum továbbra sincs, azonban végre nagyjábóli időpontot kaptunk: az Age of Empires IV még idén, valamikor ősszel jelenik meg PC-re Windows Store és Steam piactereken és természetesen Game Passban.

Ha tetszett a cikk, és megteheted, akkor támogass minket patreonon, vagy buymeacoffee platformon!

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

Days Gone - a PC változat

Bár a közönséget megosztotta, a Days Gone idővel szépen beépült a Sony elsővonalas exkluzív felhozatalába. A Bend játéka folytatja a sort a PC átiratok között, de még mindig kvázi az úttörők közé tartozik. Megnéztük, hogy mire elég ma egy gaming notebook, ha azzal az oregoni erdőkbe akarunk virtuális túrát szervezni.

1 órája

EDGE #359 pontszámok

A brit kollégák nem élvezték a falusi kalandot, az ismerős furcsa lények fotózását és a még furcsább idegen lények halomra lövését viszont annál inkább!

10 órája
8

Before Your Eyes

11 órája

Mario Golf: Super Rush áttekintő

Nyáron ismét gyepre lépnek az ismert figurák egy barátságos mérkőzésre, mutatjuk mire számíthatunk!

15 órája

Ratchet & Clank: Rift Apart aranylemezen

A dimenziókat átívelő intergalaktikus kaland elnyerte véglegesnek tekinthető formáját és megindult a tömeggyártás felé!

16 órája
2

Megalakult a Lightforge Games

Ismét egykori Epic Games és Blizzard veteránok csapódtak össze, hogy új fejezetet nyissanak a szerepjátékok világában!

16 órája

Final Fantasy XIV: Endwalker megjelenés

A tíz év epikus történetszálait lezáró új kiegészítőt a PlayStation 5 változat megjelenése készíti elő a hónap végén.

16 órája
2

Hades: érkezhet a PlayStation verzió

A koreai korhatár-besorolás rendszerében tűnt fel a tavalyi év egyik indie sikercímének PlayStation 4 változata.

17 órája

The Falconeer: átszáll új konzolokra?

Az Xbox Series X|S egyik apró exkluzív nyitócíme tűnt fel nemrég a japán digitális piacterek kínálatában PlayStation platformokra.

17 órája

Biomutant: így futnak a mutánsok

Minden platformra külön gameplay előzetest készített össze a fejlesztőcsapat, hogy pontosan tudd mire számíthatsz!

17 órája

Scarlet Nexus: demo érkezik

Egyelőre masszív előzeteseket vehetünk szemügyre, de alig pár héten belül próbakörre is csábít a brainpunk kaland.

18 órája
3

Cozy Grove

A Spyr Fox gyönyörű játékával nyugodabb vizekre evezünk: relaxáció, felderítés, barkácsolás és egy halottakkel teli sziget felfedezése vár ránk - a jó értelemben. Cozy Grove teszt.

20 órája
6

Heti megjelenések

23 órája
1

Podcast #202105

Itt van május podkesztje, énekszó és tánc köszöntse! Zeng és dalol az élet, szállj csak, zeneszó, ének, ébresszed a gamer népet!

2 napja
6

Régi SEGA sikercímek térhetnek vissza

Ez derül ki a japán cég üzleti jelentéséből.

2 napja
11

Folytatódhat a Ghostrunner

Mégpedig az 505 égisze alatt, dupla költségvetésből.

2 napja

Elstartolt a Mass Effect: Legendary Edition

A BioWare egy utolsó launch trailerrel ünnepel.

3 napja
12

Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack

3 napja
3

A Sony súlyosan odavág: huszonöt saját játék készül PS5-re

A jövőképről Hermen Hulst, a PlayStation Studios feje árulkodott.

3 napja
28

Lehet mégis menthetünk majd a Returnalban?

De ez az opció még nem most kerül implementálásra - olvasható ki a finn direktor szavaiból.

3 napja
11