Joo T2008.03.05. 19:13

2008.03.05. szerda

Ma elkészítettem az első lencse főzelékemet életemben, találkoztam megint az öreggel, és szembesültem azzal a ténnyle, hogy van itt olyan bolt, ahol nem árulnak sört. Még ilyet...

Hát nem sikerült ma reggel korán felkelni. Tegnap este Ákos neki állt lost odyssey-zni, azt el is repült az idő. Valamikor fél egy fele sikerült csak lefeküdni. Szóval reggel 10, felkelek. Az öreggel hétfőn lebeszéltem egy időpontot mára, szóval túl sok idő nincs, egykor el kéne indulni, hogy oda érjek. Addig is meg kéne csinálni a lencsét. Sose főztem még lencsét, szóval vártam már, hogy mire jutok. Hugi receptje igen egyszerűnek és egyben fúrcsának tűnt, ugyanis nem kell bele rántás. Na mindegy, megcsináljuk, azt majd meglátjuk. Hát nem lett kész, mire mennem kellett, de Ákyra hagytam, hogy majd kapcsolja le, he lefőtt róla a víz. Szóval irány a város, találkozni Mr. Corner-rel.

A megbeszélt időben, a megbeszélt helyen vár. Múltkor írtam, hogy a Mary Malon-nal, hát az nem Mary, hanem Molly, szóval sorry. Na mindegy is. Beültünk megint ugyan oda. Azt mondta az öreg, hogy szereti azt a helyet, nekem meg végül is mindegy.

Na szóval beültünk, kikértem a szokásos kávét, azt leültünk tanulni. Hát azért jobban ment, mint múltkor. Már én is beszéltem azért. De nekem még mindig hihetetlen, hogy a fószer milyen rendes, meg jó fej. A mai téma az idő volt, illetve a helyszín. Elég jól haladtunk, mert azért egy csomó mindent ismerek, meg tudok, de azért sikerült egy csomó új dolgot tanulni. És nagyon jól magyaráz az öreg. Másfél órán keresztül nyomtuk, és kaptam kb. 5 oldal írott anyagot. Ugyanis nem tudom, hogy említettem-e, de az öreg leír mindent. Jön egy új szó, leírja mondatba, majd elkezdi magyarázni, hogy ez mit jelent, stb. Most pl. rajzolgatott is, hogy könnyebb legyen érteni. Rájöttem, hogy annyira jobb így tanulni, mint pl.: egy tanfolyamon. Ha valamit nem értesz, kénytelen vagy kézzel lábbal elmutogatni, azaz muszály valahogy angolul beszélni, mert az illető nem ért máshogy. Szóval ki kell valahogy fejezned magad. És ez jó. Ott vagy másfél órát, és kénytelen vagy végig angolul gondolkodnod. Arról nem is beszélve, hogy igazi angolt hallasz, nem magyar-angolt, ha értitek mire akarok kijukadni. Most is volt olyan, hogy foggalmam nem volt miről beszél, de amikor megláttam a szót leírva, egyből vágtam a témát. Hát igen, ez is érdekes, és hozzá kell szokni, de tényleg máshogy beszélnek. Amikor Ákyék is beszélnek valakihez, azt szinte mindig értem, és majdnem mindent, viszont ha nem magyar válaszol, akkor ott nagyon kell fülelni. Bár ezt gondolom mindenki tapasztalta. Hát végül is ennyi. Jó volt megint az öreggel dumálni, vagyis inkább hallgatni, és tanulni. Hátfőn megint ütközök vele. Szerintem majd megkérem, hogy próbáljunk el egy interjút. Mondta Hugi, hogy beszéljek sokat, mert az öreg szereti hallani a hangját, és ha én nem erőltetem a beszélgetést, akkor ő se fogja. Na majd kipóbálom.

Na azt hazafelé ért a meglepetés, nem kaptam sört a boltban. Tulajdonképpen ez már itt a külvárosban volt, ahol most lakok. Leszálltam a buszról, szembe bolt. Nem is olyan kicsi. Bemegyek, hogy nagy örömömre veszek egy-két sört a vacsihoz. Hát vagy 4x mentem körbe a boltban, de nem találtam sört. Bort igen, de sört nem. Szerintem amúgy már hülyének néztek, hogy mit bolyongok, de mindegy. Na letörtem egyből, azt húzok haza. Meg is kérdeztem Aky-t, hogy lehet kapni sört. Erre megerősítette a tényt, amit felfedeztem, hogy az itteni boltban nem... :( A legközelebbi hely meg nincs túl közel... :(

Hát ez nem jó hír. Viszont pénteken megyek pub-ba, szóval akkor sok is lesz belőle, ma este meg tejezek.

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

1 napja

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

2 napja
18

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

7 napja

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

8 napja
5

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

9 napja
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
2

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
32

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

2021.01.19.
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

2021.01.17.
9