Ch4Bi HUN2009.01.29. 23:33

Infinity Lan

Gondoltam megemlítem itt az oldalon, mert lehet nem tudja valaki és el szeretne menni. Az időpont 2009.04.09-16.ig Vác - Hajógyár. Elég jó Lan-partynak tűnik, ha nagy pc-s lennék 100%, hogy ott lenne a helyem, de mivel csak Xboxal tolom, így csekély a valószínűsége... Szerintetek nem lehetne ilyen lant, csak konzolos kiadásba csinálni (persze kevesebb emberrel)??? Nagy álmom válna valóra...:) Már olyan csapat jelentkezett COD4-be a lanra ami megemlítésre méltó sztem, akik nem mások mint az Tovább kattintva egy interjút találtok!

**Szia Newzoo!

Utálok így interjút kezdeni, de muszáj megkérnelek, hogy mutatkozz be az olvasóknak, ugyanis sokan még nem ismernek.**

Szia Hubertus!

Baka Bélának hívnak, 25 éves vagyok, jelenleg a Budapesti Műszaki Egyetem Integrated Engineering szakán vagyok hallgató. Ha minden jól megy, és a tanárnénik/bácsik is úgy látják idén megkapom mindkét diplomámat:>

Az online játékokkal 2003 ban kezdtem el foglalkozni, az akkori sonic e-sport multigaming tagjaként cod1-ben. A sorozatos félreértések miatt a cod1 csapattal kiléptünk, és 2003 szeptemberében megalapítottuk az iNFiNiTY*Skills-et. Azóta is megy a klán, kisebb nagyobb zökkenőkkel. Sikerült saját servergépet vennünk, melyhez minden tag illetve a synapse hosting segítsége kellett. További kitartó munkánk ereménye hogy egyesület lettünk. Ez nem új hír, de nem publikáltuk, vártunk a megfelelő pillanatra. Ami elérkezett:)

Megéltem körülbelül 30 lant, ebből 3 külföldit. Nekem ez jelentette a játék végét. Most már a családra, a munkára, és a "fiaim" támogatására öszpontosítok. Így jött a lanszervezés ötlete is.

Ne siessünk ennyire előre:)Az Infinity-Skills volt magyarország egyetlen klánja, akik kijutottak az antwerpeni Esport Festival-ra, a dániai The Experience Lan-ra és nem utolsó sorban a magyar Becup-on is részt vettetek. Tudnál egy kis beszámolót nyújtani nekünk a LANokról?

Igen igen, és még voltunk Bologne-ban is a Pro Lan v2 rendezvényen. Hatalmas élmény volt mind a 3 külföldi lan. A Becup-ról nem tudok semmit mondani, én akkorra már felhagytam a játékkal, de a többiek elmondása alapján nagyon jól sikerült! A 3 külföldi lanról azt tudom mondani, hogy iszonyatosan jól éreztük magunkat! Örök élmény marad! Bővebb élménybeszámolóval majd az új honlapunkon jelentkezek a 4-500 fényképünkkel egyetemben, melyeket 13 országban készítettünk, mivel ha már addig eljutottunk, 7000 km út állt mögöttünk, átugrottunk a szomszédos országokba is szétnézni 1-1 napra. Remélem sokan megnézik és megfontolják, érdemes megtenni ekkora utat:)

A honlapotok sokáig nem jött be, aztán most újra beindult, egyenlőre viszont még nem látunk rajta új híreket. Ha jól sejtem ez a változás előszele...

Ahogy mondod, sok nagyobb klán nem megfelelő felületen közli a híreket, mi most épp ezen dolgozunk, hamarosan egy teljesen új design-nal fog előrukkolni az infinity-skills.hu-n.

A madarak arról is csicseregnek, hogy teljesen új alapra helyeztétek klánotok finanszírozását...

Nagyon jól informált vagy, ugyanis amint azt el tudjátok képzelni kiutazni a Benelux államokba, Dániába, Olaszország déli csücskébe... nem egyszerű. Mindenféleképp muszáj előre haladnunk, így az infinity skills pár hónapja már hivatalosan is a magyar esport egyesület csapataként van jelen a hazai színekben ahogy azt már említettem. Természetesen ez önmagában még nem elég, egy családi vállalkozás is a háttérben megbújik, így gyakorlatilag nem tudnak megfogni, ha szponzorációról van szó.

Úgy látszik ezek alapján a magyar scene-t úgy lehet felbontani, mint az Infinity skills meg a többiek:D Még az év elején hallhattunk említést arról, hogy Magyarországon elsőként LAN sorozatot akartok indítani, de utána nem hallottunk szinte semmit a kezdeményezésről. Aztán pedig most újra előrukkoltatok vele. Hogy is van ez?

Hát az őszintét megvallva nehezen indult az egész, a kezdetekben a sokak számára ismerős Cry-Net LAN-nal akartunk közösen alkotni valamit, ami aztán nem jött be, így egy szusszanásnyi pihenő után most megújult erővel akarom megvalósítani az életcélom:D. Vácott van egy 5500 négyzetméteres csarnokegyüttes, csak arra vár, hogy megtöltsük játékokkal.

Honnan jött az 5let?

12.000 km-t végigutazva, több LAN részvétellel a hátunk mögött úgy érezzük van annyi spiritusz bennünk, hogy meg tudjunk egy ilyen LAN-t szervezni, megvan a kellő tapasztalat.

Mint említetted 5500 négyzetméteres csarnokegyüttes fog helyet adni a rendezvénynek, az összterület pedig majd 10.000 négyzetmétert tesz ki. Nem lesz ez egy kicsit sok? Elvégre a múlt héten kiadott nyilatkozatodba még mellé 600 főt és 1.500.000 Ft-ot ígértél.

Amit megírtunk azt megírtuk. 5500 négyzetméteren elfér 5-600 játékos, erre meg is van a keret, hisz gyárépület lévén 1400 A ipari áram a rendelkezésünkre áll, az Invitellel pedig most folynak a tárgyalások egy közvetítőkocsi kihelyezéséről a LAN idejére, melyről 150 mib/s-os netet tudnánk adni a CS-seknek (Mielőtt a codosok felhördülnének, a CoD-hoz nem kell steam). A másfél millió pénzdíjazásnak pedig ha elosztod játékokra teljesen reális, sőt! jelenleg is olyan szponzorokkal tárgyalunk, akik hajlandóak a prize pool-t egy picit megemelni, természetesen mindezek telt ház esetén érvényesek.

Milyen játékok lesznek a LAN-on?

Jó kérdés. Célunk, hogy megtelítsük a csarnokot, így 8 játékot tervezünk előre, melyek a következők: CoD2, CoD4, CoD:WaW, CS1.6, CS:S, Fifa09, Warcraft3, Starcraft. Természetesen a játékok változhatnak a jelentkezéstől függően, mindenre nyitottak vagyunk(Tehát a Team Fortress2-sök és a Left 4 Dead-esek se zárkózzanak el a LAN-tól). Hely az van, lehet jelentkezni.

Mivel várjátok még a versenyzőket?

Túl sok mindent nem árulhatok el, hisz még sok minden szervezés alatt áll, de lesz egy közösségi helység, ahol darts, biliárd és az esélykiegyenlítő csocsó várja a kocsmatöltelékeket, napközben pedig az állandó közvetítések mellett paintballozni is lehet egy másik 2000 négyzetméteres csarnokban. Aki pedig ezt is megunta az ellazulásként egy keleti sarokban pihehenheti ki fáradalmait. Jah és majd elfelejtettem a büfét ahol kaja, pia, olimpia, szal minden lesz, valamint esténként a játékok lezárása után póker tournamentre várjuk az érdeklődőket.

Szálláslehetőség?

Jól kifaggatsz:). Gép mellett gratis lehet majd aludni, de két külön helyiséget pont erre a célra pofozunk ki, ahol pár száz forintért lehet majd aludni, természetesen külön csak számukra elkülönített vizesblokkal. A pénzesebb klánoknak pár szobát is fel tudunk ajánlani, ahogy BeCup-on is ki lehetett bérelni az öltözőket.

Nagy rendezvényt biztosítani is szokás. Sokan mondták az utóbbi LAN-ok egyik nagy tapasztalatának, hogy nagyobb LAN-okon egyre gyakoribb a lopások száma. Hogyan fogtok ez ellen védekezni?

Óvszerrel:). A viccet félretéve a küzdőterek be lesznek kamerázva(infrakamera este), külön biztonsági szolgálat fog állandóan körözni az épületben, valamint 1 terem már most öltözőszekrényekkel van teli, amit szintén ki lehet bérelni azoknak akik paráznak. Meg kell említeni, hogy kitaláltunk egy egész jó biztonsági módszert, ezzel majd a LAN során fogtok megismerkedni. Ezen felül eléggé szigorú biztonsági és tűzvédelmi szabályok lépnek majd a rendezvény alatt életbe, amit mindenkinek be kell majd tartania, hogy rendben menjen minden. Esetleges balesetek esetén pedig már 1 kihelyezett mentőautó fogja ellátni a sérülteket, remélem erre nem fog sor kerülni.

Mennyi lesz a beugró? Mert azért ennyi mindent leszervezni, és megrendezni...

6500 Forint/fő a csapatjátékokban, 3500/fő az egyéni PC-s játékokban.

Hogy áll jelenlegi állapotában a szervezés?

Per pillanat a csarnok átalakítási munkái zajlanak gőzerővel, pár képet át is küldök neked, hogy berakd a cikkbe. Nah szóval az a helyzet, hogy mivel Hajógyárról beszélünk, mindenütt 380V van, ezt át kell alakítani 230V-á valamint rendezkedünk, festünk, padlószőnyeget rakunk le, szal minden mi szem szájnak ingere, de erről szerintem már te is beszámoltál. A múlt hétvégén egyik szponzorunknak hála 2 ipari kapcsolószekrényt is sikerült áttelepítenünk, melyek egyenként 200-200 Ampert tudnak elosztani. További munkánk eredménye, hogy nem szeretnénk a kábeleket a földön vezetni, ezért ha beléptek majd egy terembe tényleg elfog majd titeket a gyár feeling amint végignéztek az 1000 négyzetméteres csarnok mennyezeti sínkavalkádján amiben fut az UTP meg az áram(lásd a képeken). Vasárnap délután pedig megérkezett az első szállítmány padlószőnyeg. Jelenleg ezek kisimítása, felmérése folyik.

Ahogy így mindent elmondtál... szóhoz sem jutok. Nagyon hasonlít a Becupra. Meg akarjátok őket dönteni?:D

Max a barátnőm akarom este megdönteni. Eszünk ágában sincs. Becup az Becup. Nagyon színvonalas LAN-t csináltak elsőre is, másodjára is. Minden tisztelet és elismerés a rendezőknek, hogy ennyire magasra tették a mércét.

Más terved van-e a jövőre vonatkozóan?

Egy kis pihenés :)

Utolsó szó jogán mit üzensz a népnek?

Igyekszünk a helyszínt a lan számára legmegfelőbben kialakítani, különleges programokat szervezni a pihenő csapatoknak, sok sok meglepetést okozni a mi lanunkat választóknak! Jah és köszönöm eddigi segítőimnek: Chriss-nek - fiatal ámbár annál lelkesebb és szorgalmasabb újdonsült tagunknak - és az Infinity CoD2-es csapatának a rengeteg munkát, amivel ehhez a LAN-hoz már eddig is hozzájárultak.

Köszi az interjút:)

BB.

(forrás: totalcod.hu)

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj5cbjxkaXYgY2xhc3M9XCItLWJuci17e2lkfX1cIj5cbjxhIGhyZWY9XCJ7e3VybH19XCIgdGFyZ2V0PVwiX2JsYW5rXCI+XG5cdDxpbWcgc3JjPVwie3twYXRofX1wYXRyZW9uLW1wdS1iaWcucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDo2MDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj5cblxuPHN0eWxlPlxuLi0tbXB1LXt7aWR9fSwgLi0tYm5yLXt7aWR9fXtkaXNwbGF5Om5vbmV9XG4ubGFyZ2U+Li0tYm5yLXt7aWR9fSwgLm1lZGl1bT4uLS1ibnIte3tpZH19e2Rpc3BsYXk6YmxvY2s7fVxuLnNtYWxsPi4tLW1wdS17e2lkfX17IGRpc3BsYXk6YmxvY2s7fVxuPFwvc3R5bGU+IiwiaW1hZ2VzIjpbIlwvfmZzXC9iYW5uZXJcLzAwXC8wMFwvMHpcL3BhdHJlb24tbXB1LWJpZy5wbmciLCJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB6XC9wYXRyZW9uLW1wdS5wbmciXSwidXJsIjoiaHR0cHM6XC9cL3d3dy5nYW1lcjM2NS5odVwvYXJ0aWNsZVwvcGF0cmVvbiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB6XC8iLCJpZCI6MzV9
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

8 napja
16

CHASE
Top 15 FIFA

2024.03.17.
2

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

p34c3
Negyven2

2023.11.14.
26

Dude
Harc a 41. évezredben

2023.10.23.
5

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==