carville2009.03.21. 17:04

Az ellopott mobil odüsszeája

A január általános szar kedvvel végződött számomra, amit jobb dolgom híján . Doom kollega kommentekben érdeklődött a történtek felől, ami miatt aztán viccesen megjegyeztem, hogy most minden értéktárgyam a helyén van, reflektálva egy korábbi mert tudtam hogy érteni fogja. És ekkor Murphy törvénye lecsapott...

Február 4.-én este egyetemi csopi buliba mentem, azzal a szánt szándékkal, hogy a kellemes haveri társaságban azzal próbálom feledtetni a szerelmi bánatból adódó általános rossz kedvemet, hogy seggrészegre iszom magamat. A projectet 1 nagymama bosszúja (feles), 1 dupla Vörös Október (4 decis koktél), 1 fél Kamikaze (3 feles, mert a teljes adag 6ból áll), 1 Jagermeister (feles), valamint 2 vörös fröccs (2x3 deci) után sikeresnek könyveltem el, ezért el kezdtem haza tántorogni, bár a legrövidebb út, az egyenes, technikai okok miatt nem volt kivitelezhető.

Valahogy így érkeztem én a Kálvin téri aluljáróba, ahol hozzám dörgölődzött 2 ribanc, hogy nem akarok-e dugni. Annyi helyzet felismerésem még volt, hogy tudjam kurvákról van szó, ezért igyekeztem levakarni magamról őket azzal a szöveggel hogy nincs pénzem, aztán el is mentek. Mikor épp felfele battyogtam a lépcsőn, a mozgásból vettem csak észre, hogy hiányzik a mobilom a nadrág zsebemből...

Mielőtt viszont folytatnám, egy kis reklám

Eme remekbe szabott szoftver Symbian S60-as okostelefonokra kapható. Beleivódik a telefonba és automatikusan indul minden egyes bekapcsolás során, a beállításokon módosítani, kikapcsolni illetve kitörölni kizárólag a telepítés során beállított jelszó során lehetséges. Annyira makacs, hogy még a gyári beállítások visszaállítása (ami gyakorlatilag egy teljes memória gyalulást jelent) során is sértetlenül megmarad.

Gyakorlati haszna pedig "kimerül" abban, hogy SIM kártya csere során maximum 2 beállított telefonszámra automatikusan és hangtalanul elküld egy SMS-t a telefon IMEI számával, a behelyezett Sim kártya egyedi azonosítójával, a behelyezés másodpercre pontos idejével, illetve a behelyezés helyének Cella információt vagy GPS koordinátáit (amennyiben van GPS a mobilban és szabad ég alatt van, persze), és természetesen ezzel együtt a legfontosabb is, az új telefonszámot. A nem rég megjelent 3.0-ás változatban pedig már a program ikonja is elrejthető, és csak a jelszó tárcsázásával lehetséges belépni a menübe, így eggyel kevesebb módon lehetséges észrevenni a szoftvert. Sajnos az elküldött SMS-ek továbbra is megjelennek az Elküldött üzenetek közt, így remélni kell hogy azt nem nézegeti az elkövető.

A programról a testvéremtől hallottam, és ugyan mindez baromi jól hangzott, és végül azért meg is vettem (13 dollár) a lelkem nyugtára, viszont annak idején úgy gondoltam, hogyha erre valaha is valódi szükségem lesz, és segíteni is fog, akkor kap tőlem egy rekesz sört.

Visszatérve a történetre, ezekkel az adatokkal másnap reggel bementem a rendőr lakótársammal az V. kerületi rendőrörsre feljelentést tenni. Mivel volt IMEI szám, volt 3 telefonszám, ezt elég jó kiinduló pontnak gondoltam, de Tomi azt mondta a mobilszolgáltatóknak 30 napjuk van arra hogy kiadják az adatokat a telefonszámról, tehát egy ideig várhatunk, remek...

De nem kellett eddig, ugyanis 2 hét után megjött a levél, mely szerint lezárták a nyomozást, mondván a tettes kilétét nem lehet meghatározni. Igen, kedves rendőrség, ott van az IMEI szám ami alapján nyomom lehet követni ki mikor használja, ott van 3 telefonszám akiket be lehet azonosítani, akiknél biztos megfordult a telefon, szóval én fejből tudtam 1 tucat módszert ahonnan ellelhetne indulni, épp csak fényképes Személyi Igazolványt és Lakcím kártyát nem adtam nekik az elkövetőktől. Nem jutott eszembe elkérni tőlük, nah. Úgy hogy sajnos nem lehet őket beazonosítani... Viszont 2 hétig ültek a seggükön, csak úgy miért ne.

Természetesen dühöngve vettem tudomásul majd lehiggadva levélben fellebbeztem, mellékelve az azóta kapott további telefonszámokat, ajánlott és elsőbbségi levélben elküldve, amivel valszeg a seggüket törölték ki.

Ekkor már március közepe körül jártunk, és mivel látszott hogy a rendőrség lusta dolgozni, tesómmal a kezünkbe vettük a dolgokat. Ő felhívta a legutóbb kapott telefonszámot, és közölte hogy a mobil lopott, bárhogyan is jutott hozzá jobb ha viszi rendőrségre mert (kicsit kamuzott) ők mennek hozzá. Ez ugyan meghatotta de annyira nem h bukja a pénzét ezért vissza vitte a boltba ahol vette.

Majd szólt a tesóm és én elkértem a csávó telefonszámát, megkérdezem vissza vitte-e már és ha igen hol a volt Elmentem a bolthoz és kissé provokatív voltam de a boltos is paraszt volt úgy hogy így kellemesen keltettük egymáson a feszültséget míg felvázoltuk egymásnak a helyzetünket, majd végül felhívtam a lakótársamat, aki jött és lefoglalta a mobilomat, illetve egy másolatot arról az adás-vételi szerződésről, amely szerint ők megvették a telefont valami csávótól, benne a nevével, lakcímével, majd bevitte az V. kerületi kapitányságra és csak úgy mellékesen megjegyezte hogy ideje lenne dolgozni, mert ez nem az ő ügye de félig már megoldotta helyettük.

Ezután még 1 hétig ültek rajta majd telefonáltak hogy fáradjak be hozzájuk csütörtökön és átvehetem a mobilomat. Slusszpoénnak még becsúszik, hogy az ügyet ez alatt az egy hét alatt sem újították meg, és nem lehet kiadási határozatot hozni egy lezárt ügyről, de ha már ide hívtak akkor egy kisebb jogi csavarással megoldották hogy mégis ott és akkor visszakaphassam.

Sajnos a benne lévő, a mobilhoz ajándékként kapott 2 gigás memóriakártyát kilopták belőle, de egy hosszabb huzavona után legalább a mobilomat visszakaphattam, így a jóval jelentősebb kár elhárítva. És amint megtalálom az adatkábelt, egy korábbi biztonsági mentés segítségével pontosan olyan lesz, mint ahogy annak idején eltűnt. Azt pedig már pont leszarom, hogy a rendőrség mennyire a seggét fogja vakarni amiatt, mert az adás-vételiben konkrétan megadott lakcím és név alapján nem lehet majd beazonosítani az elkövetőt, mert nem hiszem hogy ezek után sokkal jobban megerőltetik magukat. Úgy hogy minden jó ha a vége jó.

Ezt pedig a tesómnak vettem. :)

vem
Az "inventory hell" jelenség

A mostani videóban arról mesélek, milyen mechanikák vezetnek ahhoz hogy tele leszünk haszontalan és/vagy nehéz dolgokkal, melyik játék hogy próbálta ezt kezelni és mit várhatnánk el joggal a jövő játékaitól.

12 órája

Necroman Mk2
Mutropolis

A lelet azonosítása: old school kalandjáték a XXI. századból

5 napja
5

Cash Bacsi
Forge of Empires - Teszt (iOS)

Annyit és olyan régóta jött az arcunkba a reklám, hogy most már ki kellett próbáljuk!

7 napja
1

p34c3
Drága hobbi a videojáték?

- Tényleg léteznek olyan emberek, akik eredeti, dobozos játékokat vesznek? Akik megengedhetik maguknak ezt a méregdrága úri huncutságot? Gondoltam magamban, miközben vágyakozó pillantásokkal néztem a kirakat túloldalán díszelgő protoss csábító sárga szemeibe.

7 napja
41

pendrivedealer
Stardew Valley és aniMonológ!

Sziasztok! A mai bejegyzés egyik jelmondata, hogy online kertészkedni igenis jó!

2021.02.23.

elvis
Monza Action (GT Sport)

Volt pár izgalmas verseny a hétvégén, de ezt az akciót ki kellett emeljem!

2021.02.22.
6

Stadia HUN
Cyberpunk 2077 (Stadia)

Good morning, Night City! Megérkezett a Stadia legjobb játéka?

2021.02.20.
5

vem
Retro PC #12: HD 6450 vs 9600 GT

Mire képes egy gép, ami olcsóbb mint egy AAA játék? És vajon hogy teljesít a 9600 GT a HD 6450 ellen? Mennyit dob ez a konfigon? Nézd meg a videót és kiderül!

2021.02.16.
4

Necroman Mk2
HuniePop 2: Double Date

NYERTESSEL FRISSÍTVE! Szeretnéd megmenteni a világot, miközben a két nős randi és a hármas szex mesterévé válsz? (18+)

2021.02.14.
36

Stadia HUN
Baljós árnyak

A Stadia jelenlegi helyzete és jövőbeli kilátások

2021.02.12.
19

Stadia HUN
Reigns (Stadia)

Király király-szimulátor, tinder-stílusban.

2021.02.09.

CHASE
Az Évtized filmjei - 10-6.

Az utolsó előtti etap következik.

2021.02.07.
8

Necroman Mk2
Strike Suit Zero

Ace Combat az űr hidegében

2021.02.02.
1

CHASE
A kétezres évek legjobb filmjei

Úgy gondoltam, az Évtized filmjei felsorolás - természetesen soha el nem készülő - finisébe érve, fokozva a várakozásokat és az elvárásokat kiblogolom, hogy sztem mik voltak a 2000-es évek ugyanezen mérföldkövei.

2021.02.02.
19

elvis
TimeCop1983

Synthwave/electro gyöngyszem! Füleljétek, hallgassátok!

2021.02.02.
4

Cash Bacsi
Giblins - Teszt (iOS)

Az ötlet nem eredeti, de a játék nagyon!

2021.02.01.
3

carville
A Gamestop részvények bohócai

Hosszú és szakszerű(bb) ellenvélemény a címlapi cikkel kapcsolatban.

2021.01.31.
16

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

2021.01.23.
17

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

2021.01.21.
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém.

2021.01.21.
15