Warhawk2021.01.02. 16:31

21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

Ha minden igaz, akkor indie játékok tekintetében 2021 is egészen kitűnőnek ígérkezik. Persze mostanra ez a kategória is kitermelte a saját nagyágyúit, melyek árnyékában tucatnyian próbálnak egy kis rivaldafényhez jutni. Én most ezekből szemezgetek egy keveset.

Próbáltam olyan játékokat összeszedni, melyekkel nem feltétlen találkoztatok még ezer meg ezer helyen (szóval kiesett például a Kena, a Tunic vagy a Sable), illetve azokat próbáltam előtérbe helyezni, melyekre nem hosszú évek óta várunk (viszlát Mineko és Last Night!).

A Juggler's Tale

2D sidescroller játék, ahol szó szerint dróton kell rángatnunk a főszereplőt, hiszen egy bábfigurát irányítunk.

ANNO: Mutationem

Tavaly kellett volna megjelennie ennek a 2D/3D keverék akció-kalandnak, de áttölták PC-n az év elejére, PS4/5 konzolokra pedig nyár-ősz környékére. Talán addigra lesz hely egy új cyberpunk kalandnak.

Backbone

Idén volt Chicken Police, jövőre jön a Backbone, ahol megint emberbőrbe bújt állatok világában kell noir környezetben megoldanunk egy rejtélyt.

Book of Travels

TMORGP, azaz Tiny Multiplayer Online szerepjáték, ahol nincsenek hatalmas átívelő szálak, karaktered másokkal együtt fedezheti majd fel a fejlesztők által megálmodott mesebeli világot.

Chaotic Era

Kivételesen egy iOS játék, abból is egy egészen érdekes fajta, mert a fekete-fehér minimalista külső mögött egy stratégiai játékot kapunk, melyben fajunk túlélése a tét.

Dandy Ace

Próbáltam minél kevesebb roguelite játékot beválogatni, de a Dandy Ace-t nem lehet kihagyni, a színes, és szó szerint mágikus világban játszódó akciójáték eléggé finomnak tűnik!

Dordogne

Egy bámulatos képi világgal megáldott narratív kalandjáték, melyben Mimi a nemrég elhunyt nagymamája házához érve puzzle feladványokat és leveleket talál, melyek segítségével gyermekkori élményeit élheti újra.

Eastward

A Chucklefish nem igazán tud mellényúlni, ebből a pixelart kaland-szerepjátékból is egész egyszerűen árad a nagybetűs hangulat!

Endling

A bolygó utolsó rókamamájaként kell kicsinyeinket megvédeni ebben a "környezettudatos" 3D side-scrolling kalandban. Sajnos egyre inkább hihető világképet kapunk.

Garden Story

Meg tudja egy kis szőlőszem menteni a szigetét? A mi segítségünkkel (és társakkal és barátokkal) remélhetőleg sikerülni fog ebben a wholesome kalandban!

Genesis Noir

A Genesis Noir inkább élmény, mint játék, de annak egészen kitűnőnek ígérkezik. Az ősrobbanás idején játszódó történetben szerelmünk megmentéséért meg kell akadályoznunk az univerzum születését. Mi sem egyszerűbb, ugye?

Grime

Horrorisztikus akció-szerepjáték, melyben egy átalakuló fegyverrel kell elpusztítanunk az ellenfeleinket? Ez lenne a Grime!

Growbot

A Growbot egy biopunk kalandjáték, amiben egy apró robot próbálja megmenteni az otthonát, ehhez pedig csodás képi világot kapunk.

Kitaria Fables

Akció + kaland + szerepjáték + gazdálkodás + MACSKÁK = Instant szerelem.

Mundaun

Az Alpok egyik völgyében játszódik ez a különleges, ceruzával rajzolt horror történet, ami játékmenetében a klasszikus túlélő horror és puzzle játékok keverékét nyújtja.

NUTS

Az év egyik legfurcsább játéka, amiben feladatunk - megkapaszkodni - mókusok megfigyelése. Igen, komolyan.

Saturnalia

Úgy látszik a horror játékok mellé különleges vizualitás társul, a Saturnalia is első körben a látványával nyűgöz le, de elég érdekes játékmenetet is ígérnek a Wheels of Aurelia alkotói.

Tohu

Újabb elképesztően cuki kinézetű kalandjáték, amiben különleges hal-bolygókat kell felfedeznünk.

Turnip Boy Commits Tax Evasion

Ennél őrültebb cím nem lesz idén és nem hazudik: imádnivaló retekfiút irányítva kalandozunk, barátkozunk, adócsalunk, rombolunk és megpróbáljuk megdönteni a kapitalista disznók hatalmát.

Venba

Az indei játékok egyik legjobb vonása, hogy olyan ötleteket dolgoznak fel, melyekre mi nem is gondoltunk volna. Ilyen például a Venba, ami egy narratív szakácsjáték, mely az indiai kultúrából táplálkozik.

White Shadows

2D sidescrollerrel indítottunk és azzal is fejezzük be, a White Shadows viszont a cukiságot disztópikus környezetre cseréli.

p34c3
Pod előttem, pod utánam

Sok éve már, hogy a napjaim jelentős része podcast hallgatással telik, azok közül is talán a videojátékokkal foglalkozóak a legkedvesebbek számomra.

3 napja
8

Necroman Mk2
Surgeon Simulator 2013

Orvost! De ne azt az egybalkezest!

5 napja
2

axl
Tükörország peremén...

...hitem újra meglelém. (Nem kell aggódni, nem írok végig rímekben.)

5 napja
15

Stadia HUN
Stadia Premiere Edition

Mi kell a teljes Stadia élményhez? Hivatalos kontroller és Chromecast Ultra. Hardverbemutató!

7 napja
7

liquid
We Fight For Love

Mivel vasárnap van, és nem történik semmi...

9 napja
8

Stadia HUN
Panzer Dragoon (Stadia)

A SEGA jó szokásához híven mindenre is kiadta a Panzer Dragoon Remake-jét. Jól sikerült a Stadia-port?

2021.01.11.
3

Cash Bacsi
A3 Still Alive - Teszt (iOS)

A tavalyi év igencsak jól indult, vajon így lesz ez most is?

2021.01.06.

Hwopapa
VR-vélemények 2 hónap után

Aki már régebb óta olvassa a blogom, megszokhatta, hogy rendkívüli módon tudok lelkesedni az új dolgokért / friss élményekért, amik néha hosszabb-rövidebb idő után elhalnak és ilyenkor kicsit objektívebben tudok/fogok nyilatkozni a témáról.

2021.01.05.
20

Necroman Mk2
Flash játékok 2021-től

Élet a kivégzés után, avagy az utolsó FlashFan bejegyzés

2021.01.03.
3

p34c3
A VR soha nem érhet véget

Ahogyan szemezgettem az év játéka szavazás helyezettjei között, nem túlságosan meglepve szembesültem a VR játékok szerény szereplésével, mindössze két címnek sikerült bekerülnie a legjobb harminc játék közé.

2021.01.02.
8

Warhawk
21 indie 2021-re

Nézzünk szét a radar alatt!

2021.01.02.
16

mcmacko
Készázötvenhat

MB, GB, avagy 16 év távlata egy ezres nagyságrend ugrásának szemszögéből.

2021.01.02.
8

Stadia HUN
Cthulhu Saves Christmas (Stadia)

Megérkezett a könnnyed karácsonyi JRPG Stadiára is. Teszt.

2020.12.30.
4

Necroman Mk2
2020. év dala

2020-ban ismét keresem az év dalát! Nem a legjobb zenét, nem is a személyes kedvencemet, hanem azt a slágert, amely adott esztendőben, nemzetközi szinten a legnagyobb hatást váltotta ki. Így ha azt mondom, hogy 2020. év dala, akkora válaszom:

2020.12.29.
4

vem
Retró kvíz (tuti Steam kulcs!)

Gyere játékosnak vagy nézőnek, olyan címeket nyerhetsz mint pl. a Duke Nukem: Forever a 2 DLC-vel vagy a Two Worlds: Epic Edition. December 31-én este 20.00-kor.

2020.12.26.

Idgn
SYNERGY

Sziasztok! 12 évvel ezelőtt fogant meg először a gondolat bennem, hogy készítek egy grafikus novellát. Idő közben az alap koncepció többször változott átalakult, míg végre olyan formát öltött, amivel meg vagyok elégedve. Az elmúlt 10 évben beutaztam azokat a helyszíneket, ahol a történetem játszódik és szorgalmasan fotóztam, videóztam, jegyzeteltem. Nem ezen a platformon szeretném elindítani ezt a projektet, de úgy döntöttem teszek egy próbát az új Gamer365 blogban is. Új oldalak hamarosan!

2020.12.22.
4

reptile
AMONG US - PERMANENS DISCORD

Gyertek játszani, link a posztban.

2020.12.20.
1

maktub
Destiny 2 - Beyond Light

Amikor a sötétség jelenti a fényt az alagút végén.

2020.12.20.
13

Necroman Mk2
Hijacker Jack

Gazdag. Híres. Körözött. (Részben) Magyar.

2020.12.18.
10

Warhawk
Alba: A Wildlife Adventure

Környezetvédelmi kisokos a napsütéses mediterrán szigetvilágban.

2020.12.18.
4